Monday, August 07, 2006

Όταν ζεσταίνεσαι, να σκέφτεσαι container

Σε κάποια φάση το Σάββατο, το air condition στο καθιστικό άρχισε να βήχει, να βήχει να εξασθενεί μέχρι που σταμάτησε να λειτουργεί. Χάλασε. Κρέπαρε. Game over.

Ω τι συμφορά!!!

Να χαλάσει το air condition με τέτοιο καιρό είναι κακό. Πολύ κακό. Φυσικά έπρεπε να χαλάσει κατά τη διάρκεια σαββατοκύριακου που είναι όλα τα εργαστήρια κλειστά. Ποιο εύκολα κλείνεις ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή την περίοδο παρά με τεχνικό κλιματιστικών συσκευών. Έξω η θερμοκρασία ήταν χαλαρά 44 βαθμοί στον ήλιο και άντε 39 στη σκιά. Μέσα στο καθιστικό μας, σίγουρα η θερμοκρασία κυμαινόταν μεταξύ 39 και 44 βαθμών. Σε μια στιγμή επιστημονικής φυσικής αναλαμπής, ανοίξαμε το παράθυρο με το σκεπτικό να μπει ζεστός αέρας μέσα, να «ανυψωθεί» προς τα επάνω ως ελαφρύτερος και να μείνει από κάτω ο πιο κρύος αέρας…. Τώρα είναι καλή στιγμή να αναφέρω ότι στη φυσική ήμουν χάλια μαθήτρια, ο δε Έτερος δεν θυμάται καν να έχει διδαχθεί ποτέ του φυσική.

Και τώρα τι κάνουμε?

Δεν ξέρω γιατί, αλλά στα έργα, πολύ συχνά όταν θέλουν να παρουσιάσουν κάτι ως σέξι, βάζουν ιδρωμένα μυώδες κορμιά να διαγράφονται κάτω από στενά μπλουζάκια. Απαραίτητο να γυαλίζουν. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στην πραγματικότητα δεν νιώθεις καθόλου μα καθόλου σέξι όταν ιδρώνεις και κολλάς. Το αντίθετο μάλιστα, ενεργεί ως απωθητικό. Αυτός που σκέφτηκε να παρουσιάσει το σέξι στα έργα με αυτό τον τρόπο, πρέπει να μην έζησε κυπριακό καλοκαίρι. Επίσης, δεν πρέπει να διαθέτει μασχάλες.

- Θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα τα πράγματα.
- Ναι, να χαλούσε το air condition και να ζούσαμε στο Dubai.
- Όταν είναι ζέστη, δεν λένε ότι πρέπει να τρως καυτό φαί για να δροσιστείς? Οι Μεξικάνοι και οι Ινδοί δεν είναι γι’ αυτό το λόγο που έχουν spicy φαγητά?
- Αναλογικά δηλαδή, να σκεφτούμε κάτι πολύ ζεστό και απαίσιο για να νιώσουμε δροσιά?
- Κάπως έτσι.

Είχα διαβάσει κάπου ότι στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν είχαν βρει τον «τέλειο» τρόπο για να σκοτώνουν τους αντιπάλους τους. Τους φόρτωναν σε μεταλλικά containers (από αυτά που φορτώνουν εμπορεύματα στα πλοία), τους άνοιγαν μια μικρή τρύπα για να αναπνέουν και πλήρωναν οδηγούς φορτηγών να τους μεταφέρουν μέσα στις ερημιές. Φτάνοντας σε μια ερημική τοποθεσία, εγκατέλειπαν το container σφραγισμένο μέσα στη ζέστη και έφευγαν. Οι άνθρωποι μέσα, χωρίς νερό και βοήθεια πέθαιναν βέβαια από τη ζέστη με φρικτό τρόπο και το container ζεσταινόταν τόσο πολύ, που όταν πολύ αργότερα το άνοιγες, από μέσα τα πτώματα ήταν μαυρισμένα και σχεδόν ψημένα από τη ζέστη.

Το φρικτό αυτό βασανιστήριο, το «Taliban special» όπως ονομάστηκε, αποκάλυψαν οι ίδιοι οι οδηγοί των φορτηγών που δεν ήξεραν καν τι μετέφεραν. Πολλοί από αυτούς άκουγαν τις φωνές από το container, και σταματούσαν για να ανακαλύψουν ότι μετέφεραν ανθρώπους και ότι έπρεπε να τους εγκαταλείψουν. Πολλοί από τους οδηγούς έριχναν νερό μέσα στα container ή τα «εγκατέλειπαν» κοντά σε χωριά αφού πρώτα ειδοποιούσαν τους χωρικούς να πάνε να παραβιάσουν το container αφού αυτοί είχαν φύγει. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν ήταν τόσο τυχεροί και ανακαλύφθηκαν από έκπληκτους στρατιώτες της πολυεθνικής δύναμης που έβρισκαν containers-φέρετρα μέσα στη μέση του πουθενά. Εννοείται ότι η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε και από τους αντιπάλους των Ταλιμπάν όταν μπήκαν στην αντεπίθεση. Να μην σου τύχει να είσαι container στο Αφγανιστάν. Σε κάνει να βλέπεις container και να σε λούζει κρύος ιδρώτας.

Εκτός από τη ζέστη, σε πιάνει και κατάθλιψη.

Τουλάχιστον σε αποπροσανατολίζει για λίγο από τη δική σου ανυπαρξία ψύξης.

Και ακολούθως πας μέχρι το περίπτερο για να αγοράσεις παγωτό.

Με τόση ζέστη, έχουν εξαφανιστεί και τα μυρμήγκια.

2 Comments:

At 07 August, 2006 16:04, Blogger YO!Reeka's said...

Μικρό tip, επειδή πήγα και στας Ινδίας
Οι Ινδοί τρώνε καυτερά και άλλα τέτοια που όντως σε δροσίζουν- όμως επειδή τα φαγητά τους έχουν πολλά κρεμύδια και διάφορα μπαχάρια, αυτό δημιουργεί κατά την εφίδρωση μια εσάνς... πως να το πω ευγενικά...
μια μπόχα
Εναλλακτικά, αν έχετε μπανιέρα, μπορείτε να πάτε με τον Ετερο και να παίξετε τη Γαλάζια Λίμνη. Εσύ θα κάνεις τη Μπρουκ Σίλντς (Α! τι είναι αυτό;!) και εκείνος τον ξανθό. Τα υπόλοιπα ανάλογα με τα κέφια

 
At 09 August, 2006 10:24, Anonymous Anonymous said...

Ανεμιστηράκι! Ανεμιστηράκι! Ούτε ένα δεκάλιρο και σώθηκες!



Μα τί κάνεις βρε Δράκουνα στη Λευκωσία με 44 βαθμούς... Η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας γύρω από το Κάβο Γκρέκο είναι 26 βαθμοί και είναι ό,τι πρέπει...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.