Thursday, July 20, 2006

Να πακετάρω και μαγιό?

Η μαμά-Δρακούνα και ο Μπαρμπαπάπα πήγαν διακοπές. Στα εξωτερικά. Στις Ευρώπες. Λόγω του ότι το θερινό σαλέ στη λίμνη Κωστάντζα στα Άστρο-Γερμανικά σύνορα δεν εξωραΐστηκε και ξεσκονίστηκε εγκαίρως για να δεχτεί τη μαμά-Δρακούνα και τις κυρίες των τιμών της, θα προτιμήσουν τα διπλανά (περίπου) ανάκτορα της Βαυαρίας, το γνωστό και αγαπημένο Neuschwanstein.

Ο Μπάρμπαπαπα θα περάσει τις μέρες του ανέμελα, κυνηγώντας ελάφια, αντιλόπες, και λαγούς του δάσους και τα απογεύματα θα χαλαρώνει καπνίζοντας τη ξύλινη σκαλιστή πίπα του. Η μαμά-Δρακούνα θα κάνει ελαφριά πεζοπορία πάνω στα βουνά, θα μαζεύει φράουλες και βατόμουρα στο καλάθι της, ακολούθως θα φτιάχνει παρέα με το υπηρετικό προσωπικό μαρμελάδες και γλυκά. Το καλοκαίρι θα κυλήσει νωχελικά και το highlight θα είναι ο επίσημος χορός που θα δοθεί προς τιμή κάποιου obscure πρέσβη και που θα τραβήξει στα ανάκτορα όλο τον καλό κόσμο της Βαυαρίας, που θα έρθει φορώντας τα κρινολίνα τους (οι κυρίες) και τα φράκα τους (οι κύριοι). Τα βουλεβάρτα θα γεμίσουν πολύχρωμα ζευγάρια, και ο Μονέ σε μια γωνιά θα σκαρώνει τα σκίτσα του. Αν και αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο.

Όπως θα έχετε καταλάβει από τις γλαφυρές περιγραφές, η μαμά-Δρακούνα και ο Μπάρμπαπαπα πήγαν διακοπές στην Ελλάδα. Που ακριβώς θα σας γελάσω. Μπορεί να είναι από Σύρο μέχρι Κύθηρα. Διότι ως αιώνιοι φοιτητές (στην ηλικία τους μόνο αιώνιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω) αποφάσισαν να πάνε χωρίς κράτηση με βάρκα την ελπίδα, να κατεβούν στον Πειραιά και να πάνε όπου βρουν θέση. Με αυτό το σχέδιο μια άλλη φορά ξεκίνησαν να πάνε στην Τυνησία και τελικά κατέληξαν στην Πάρο (λάθος στρίψιμο στο αεροδρόμιο??) Είναι, λένε, φλου και δεν τους ενδιαφέρει που θα τους βγάλει ο δρόμος. Ή το καταμαράν.

Μιλάμε έχουν ανεβάσει το "ανέμελες διακοπές" σε άλλα επίπεδα. Τόσο ανέμελες που δεν ξέρεις που θα πάς.

Τους εξηγήσαμε ότι γίνεται ένας μικρός πανικός στα λιμάνια, μα δεν βλέπουν επιτέλους και λίγη τηλεόραση, τα μισά πλοία είναι χαλασμένα, τα άλλα ναυλώθηκαν από ευρωπαϊκές χώρες και πλέουν έξω από την Κύπρο καθοδόν για να εκκενώσουν το Λίβανο. Αυτά που δεν είναι χαλασμένα είναι γεμάτα. Και να τους θυμίσουμε ότι δεν είναι καν Έλληνες να έχουν τη μουρμούρα και τον καυγά έτοιμο σε περίπτωση ανάγκης. Που πάνε στο στόμα του λύκου??

Η μαμά-Δρακούνα και ο Μπαρμπαπάπα δεν πτοούνται από κάτι τέτοια. Άσε που από αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση έχουν εκπαιδευτεί να πιστεύουν μόνο τα μισά. «Ναι, και στην εισβολή το ράδιο έλεγε ότι η Εθνική Φρουρά αντιστέκεται και υπερασπίζεται το πάτριο έδαφος με επιτυχία και έξω από το παράθυρο έβλεπα Τούρκους αλεξιπτωτιστές», λέει η μαμά-Δρακούνα. «Μια χαρά θα περάσουμε. Κοίτα εσύ να ποτίζεις τις γλάστρες».

Από χθες που έφυγαν, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Για να μην έχουν ακόμα επιστρέψει (διότι ούτε αεροπορική κράτηση είχαν κάνει οι δαιμόνιοι bag-packers), κάπου θα έχουν πάει. Ελπίζω μόνο, το κρινολίνο να μην τσαλακωθεί μέσα στη βαλίτσα.

7 Comments:

At 20 July, 2006 12:35, Anonymous Anonymous said...

τι ωραία.. μπορείς να το πάρεις πως είναι φλου, σε αυτή την περίπτωση μπορούν καλύτερα να χαρακτηριστούν ως "περιπετειώδης".

 
At 20 July, 2006 13:19, Blogger Ttallou said...

Άσε καλέ τα παιδιά να χαρούν τον έρωτά τους!

 
At 20 July, 2006 13:46, Anonymous Anonymous said...

Έτσι πρέπει. Όχι σαν εμάς που κανονίζουμε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Α ρε ώρες ώρες σκέφτομαι ότι οι γονείς μας έχουν το κλειδί της νεότητας ενώ εμείς το έχουμε χάσει.

 
At 20 July, 2006 13:48, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

nomizo exanamilisame gia ta gnosta apothimena tis proigoumenis gennias... kai tis genias prin apo afti...

 
At 20 July, 2006 13:49, Blogger drakouna said...

Nαι, που και που χάνουν και το διαβατήριο και τρέχουμε. Ή πάνε διακοπές χωρίς συνάλλαγμα (συνέβηκε και αυτό).

 
At 20 July, 2006 15:36, Anonymous Anonymous said...

Τώρα εξηγείται γιατί δεν σου αρέσουν και εσένα τα organised tours...

 
At 23 July, 2006 12:24, Anonymous Anonymous said...

Αυτές τις ημέρες είμαι τόσο χαλαρωμένος πια που νωμίζω ότι θα λιποθυμίσω...
(Mick)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.