Thursday, July 13, 2006

Καρχαρίες - Φοιτητές 1-0

Έχω μια απορία:

Αυτοί που έκαναν τις διαφημίσεις για το Cyprus College, τι ακριβώς θέλουν να μας πουν? Και ποια ήταν αρχικά η παραγγελία δυνάμει της οποίας έκαναν τις διαφημίσεις?

Να κάνουν το κολλέγιο να δείχνει cool? Πάση θυσία?

- Cool είναι να μπαίνεις μέσα σε ένα δωμάτιο ντυμένος smart casual για meeting και να χασκογελάς?
- Cool είναι να κάνεις Capoeira στην ταράτσα ενός κτιρίου? Το άσπρο-μαύρο λινό σημαίνει κάτι?

Τα κολλέγια σε λίγο καιρό δεν θα αναγνωριστούν ότι έχουν επίπεδο πανεπιστημίου?

Στο παράλληλο σύμπαν που ζω, ξέρω ότι το πανεπιστήμιο που θα πάς, το διαλέγεις για τους lecturers που διαθέτει (που και αυτοί κρίνονται από την έρευνα που έχουν κάνει στον τομέα τους) και από τα courses που προσφέρει και αν σε καλύπτουν σε αυτό που θέλεις να σπουδάσεις. Δεν διαλέγεις πανεπιστήμιο για το πόσο cool είναι. Ούτε για το πόσο καλά parties κάνει. Δεν έχω δει ποτέ μου διαφήμιση πανεπιστημίου που να λέει βασικά «έλα γιατί έχουμε και γαμώ τις καφετέριες και τα πάρτι μας είναι και πολύ ουάου.» Εξάλλου, σε όλα τα πανεπιστήμια γίνονται φοιτητικά πάρτι-όργια και παντού γίνεται πανικός, δεν είναι κάτι ξεχωριστό να το διαφημίσεις.

Αυτή η μανία των κολλεγίων και καλά να παρουσιάσουν ως δυνατό τους σημείο τη διάθεση «παιδική χαρά ατέλειωτης ανεμελιάς» αντί την ουσία, είναι κατά τη γνώμη μου πολύ παραπλανητική. Μέχρι και επικίνδυνη. Διότι σας υπογράφω ότι αν σας καλέσουν σε meeting κάπου με αυστηρό dress code (όπως αυτό της διαφήμισης καλή ώρα) όπου περιμένουν να συζητήσετε σοβαρά για κάτι, και εσείς παρουσιαστείτε με το smart casual look που λέγαμε, χασκογελώντας, με μόνο όπλο την αυτοπεποίθηση σας αλλά χωρίς ουσιαστικές γνώσεις, τότε, δεν κάνεις τίποτα (και όπως λέμε στην Κύπρο) «σας’ τα τζιαι εγύρασιν».

Αυτό λοιπόν, το υφάκι του στυλ «η αυτοπεποίθηση και μόνο ανοίγει πόρτες» είναι πολύ παραπλανητικό, διότι στον πραγματικό κόσμο χρειάζεσαι και γνώσεις. Δεν είπαμε να γίνεις Αϊνστάιν, αλλά 3 πράγματα να τα ξέρεις (οι μέρες που κάνει φοιτητική βραδιά το Μπέρδεμα δεν συγκαταλέγονται στα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις). Αλλιώς, όσο και αν χαμογελάς, δεν θα σου κάνει κου-κου η δουλειά.

12 Comments:

At 13 July, 2006 09:39, Anonymous Anonymous said...

Πέστα χρυσόστομη!

 
At 13 July, 2006 11:37, Anonymous Anonymous said...

Άμα κάμνουν false advertising (ότι εν πανεπιστήμια, ότι έχουν καλήν έρευνα, ότι έχουν αξιόλογες βιβλιοθήκες κλπ) φωνάζουμε. Μια φορά που λαλούν την αλήθεια, ότι τα πράματα που αξίζουν εν η καφετέρια τζαι οι τσαμπουκκοφοιτητές, πάλε φωνάζετε τους. Ε κανεί σιόρ!

 
At 13 July, 2006 11:55, Blogger drakouna said...

Ποις φωνάζει? Ήρεμοι άνθρωποι είμαστε. Απλώς, όταν μετά θα ψάχνουν για δουλειά, να μην γυρεύουν το λάθος. Αυτό λέω. Πολύ ήρεμα.

 
At 13 July, 2006 14:29, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Όπως μου είπε οικογενειακός φίλος πρώην καθηγητής σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και νυν καθηγητής σε κολέγιο της Κύπρου «μα δαμέ εντζεν φοιτητές μας, εν πελάτες μας. Περνούμε τους ούλους για να μεν τους ξαναέβρουμε μπροστά μας. Προσωπικά προτιμώ να πηγαίνουν στην καφετέρια παρά στην τάξη μου, διότι με τους παραπάνω εν συνενοούμε. Πέρκι γίνουμε πανεπιστήμιο να θυμηθώ εντα έπιασα το γέριμο το PhD». Αφού αυτή είναι η λογική και οι διαφημίσεις τους λογικές είναι.

Όσο για τις έρευνες γιώργο, μην ανησυχείς γιατί δεν τις κάνουν οι φοιτητές. Τα ερευνητικά κέντρα των κολεγίων είναι η μόνη αξιόλογη παρουσία της κύπρου στον τομέα της έρευνας που όλοι υποτιμούν σε αυτόν τον τόπο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που κερδίζουν. Από ότι ξέρω αποφεύγουν να προσλαμβάνουν αποφοίτους τους σε αυτά τα τμήματα γιατί θέλουν να κάνουν αξιόλογη δουλειά.

 
At 13 July, 2006 15:51, Anonymous Anonymous said...

Έχουν φάση τούτοι οι οικογενειακοί φίλοι. Εν ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας οξά άλλος;

ΥΓ: Ευχαριστώ πάντως για το ξεκαθάρισμα, επειδή ενόμιζα ότι εν οι φοιτητές που κάμνουν την έρευνα.

 
At 13 July, 2006 22:46, Blogger Psipsinel said...

simfono me passenger.

fisika tha sou kani koukou i doulia ama ise gnostos tou gnostou tou tade pou ine siggenis tou allou tade.
gnorizo atoma pou diskoleutikan na teliosoun to sxolio, pigan se kollegio, piran ena ptixio pliroforikis kai tora didaskoun se frontistirio.
isos na min paroun tis kaliteres doulies alla doulia tha vroun.

 
At 14 July, 2006 08:13, Blogger nekatomenos said...

Diladi an pao interview me smart casual outfit xaskogelontas en tha me piaoun???

*Is shocked*

Ektos fisika tzai an gia tous epidoksous dimosiografous en entaksei na mbaineis mesa me smart casual [eos tzai casual] tzai na haskogelas. Kata protimisi afou proetoimasteis me thkio whiskia tzai tria pakketa camel tourtzika.

 
At 14 July, 2006 15:43, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

giorgo einai allos, xero pollous lol:P

 
At 17 July, 2006 13:12, Anonymous Anonymous said...

Μπράβο Δρακούνα, πες τα. Στα κολλέγια δεν υπάρχουν κριτήρια εισαγωγής. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι φοιτητές, υπάρχει μια μεγάλη σαβούρα εκεί μέσα η οποία εισάγεται βάσει λιρών.

 
At 08 January, 2007 02:29, Blogger Mario Christoforides said...

Και το Ιντερκολειτζ δεν πάει πίσω. Σαν παλιος φοιτητης (δυστυχως) θα βγαλω το αχτι μου. Ειναι διαφημιση να βλεπεις τους φοιτητες να χαζοφερνουν και να χαζογελουν χορευοντας και τραγουδωντας. Αυτο ειναι διαφημιση για νημιαγωγειο τα στρουμφακια. Και αυτοι εμφανταστοι τιτλοι/σλογκαν "Ειμαστε εμεις οι νεοι της γης". Αθλιοτητα μεχρι μετριοτητα. Εχω ειχα την κακη εμεπιρια να συμμετεχς δυο φορες και δεν πηρα σεντ. Και πραγματικα το κανα γοια να βγαλω το χαρτζηλικι μου σαν απορος φοιτητης. Δεν κλαιγομαι ομως, είμαι περηφανος! Και να σας πω και ενα μυστικο;
Οι περισσοτεροι εχουν σχεση με υψιλα υσταμενα προσωπα ειτε συμμετεχουν με την αιτιολογια οτι εχουν καποια υποτροφια. Δεν πειραζει. Εις Υγειαν. Παντος κακο σεναριο, κακα μυνηματα που φανταζουν εξωπραγματικα. Δεν ειναι ομως ολοι ανθρωποι ετσι ομως! Υπαρχουν και εξαιρεσεις και το καλυτερο γνωρισα φοιτητες απο διαφορους χωρεςκυριως Ασιας και Ευρωπης.

 
At 08 January, 2007 02:35, Blogger Mario Christoforides said...

Πτυχια που δεν αναγνωρίζονται ολα απο το ΚΥΣΑΤΣ, και σαν θυμα ξαναγυρνας στον τοπο του εγκληματος για να κανεις αυτην την καταραμενη εξομοιωση, δηλ. μαθηματα που εχεις ξανακανεις κυριως τις δυο πρωτες χρονιες (εφ'οσον εκανες 4ετες προγραμμα σπουδων) τρωγοντας 4 μηνες περιπου απο την ζωη σου και πληρωνοντας -40% μονο. Θα συμφωνησω με την Μικαελλα για την πραγματικη δουλεια που κανουν τα ερευνητικα κεντρα και ειδικα του Ιντερκολειτζ. Αυτο μαλιστα.

 
At 26 April, 2007 12:46, Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Mitsubishi 50 drug effexor xr http://www.shirt-1.info farmers insurance plastic surgeon Hard drive datum recovery vinden Furniture oil green 'cactus' color Aluria spyware eliminator cd key For how long does zithromax work Renault megane sport tourer key car covers Lotteries winner stories

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.