Thursday, August 24, 2006

Χάπι Μπέρθντει

Χρόνια Πολλά στη γιαγιά Μαγκάιβερ που έχει σήμερα τα γενέθλια της!!!

Δεν θα πω πόσων ετών γίνεται διότι δεν θέλουμε να πλακώσουν παλαιοντολόγοι από τα πέρατα της Γης για να τη μελετήσουν. Θα αναφέρω μόνο ότι όταν γεννήθηκε η γιαγιά Μαγκάιβερ:

- ήμασταν ακόμα μια αποικία των Άγγλων και το βιβλίο “Bitter Lemons” δεν είχε ακόμα γραφτεί
- δεν είχε ανακαλυφθεί η ατομική βόμβα ούτε και η πράσινη γραμμή
- ο Χίτλερ ήταν ένας αποτυχημένος καλλιτέχνης που ζούσε στη Βιέννη
- ο Μακάριος ξεκινούσε την αποτυχημένη καριέρα του ως μοναχός στο μοναστήρι του Κύκκου
- οι Τουρκοκύπριοι ήταν κανονικοί άνθρωποι
- ο Walt Disney ζούσε
- η Ελισάβετ της Αγγλίας δεν είχε γίνει ακόμα βασίλισσα (και ήταν ευτυχισμένη)
- το Sea Satin στη Μύκονο δεν είχε ακόμα ανοίξει… (καλά, άσχετο)
- κανένας δεν είχε σκοτωθεί από δικοινοτικές ταραχές. Ο όρος «δικοινοτικές ταραχές» δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο.
- Αρκετά.

Η γιαγιά Μαγκάιβερ είναι λοιπόν, μια δυναμική Παρθένος. Για σήμερα το ωροσκόπιο της λέει ότι

«η επιρροή πέντε πλανητών και ο Άρης, η Μαύρη Σελήνη και οι δεσμοί στο ζώδιο σας, φορτίζουν έντονα το κλίμα αυτής της περιόδου. Ελέγξετε υπόγειες κινήσεις, τόσο στον επαγγελματικό όσο και τον προσωπικό τομέα, και μην πανικοβάλλεστε εύκολα από ανατροπές.»
(όποιος κατάλαβε να μου φτύσει)

Η γιαγιά Μαγκάιβερ χθες το βράδυ μας πήγε σε ταβέρνα να τα σπάσουμε (2 ποτήρια και ένα πιάτο για να είμαι ακριβής) και σήμερα θα μαζευτούμε στο σπίτι της για να τραγουδήσουμε το Happy Birthday και να σβήσουμε κεράκια. Με τόση ζέστη που έχει δεν βρήκαμε εθελοντή να πεταχτεί μέσα από την τούρτα, αλλά δεν πειράζει διότι το menu δεν θα περιλαμβάνει τούρτα on the first place, διότι η γιαγιά Μαγκάιβερ είπε ότι θέλει να «παντρέψει» το μοντέρνο με το παραδοσιακό, γι’ αυτό τα κεράκια θα τοποθετηθούν πάνω σε ένα …. γαλατομπούρεκο.

Οι περισσότερες φίλες της γιαγιάς Μαγκάιβερ ζουν (με μικρά κινητικά κυρίως προβλήματα), που δείχνει ότι η Κύπρος έχει long life expectancy και ταυτόχρονα κλείνουν τα κακά στόματα που μας θέλουν να είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα στα πρόθυρα εξάλειψης, πλην όμως είναι όλες χήρες, που δείχνει επίσης ότι το long life expectancy χαμογελά μόνο στις γυναίκες διότι του κάθονται και έχουν βρει το μυστικό της ευτυχίας όπως και η Πολυάννα.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι η καλύτερη φίλη της γιαγιάς Μαγκάιβερ απουσιάζει σε ορεινό θέρετρο της Κύπρου, όπου αποσύρεται κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς από το 1962 για να παραθερίσει και να παίξει κουμκάν με το υπόλοιπο καρέ φιλενάδων. Κάποτε το καρέ είχε και άντρες.

Η γιαγιά Μαγκάιβερ δεν παίζει κουμκάν και δεν είναι μέλος του καρέ, προτιμά κάτι πιο exciting όπως το Playstation και το θαλάσσιο σκι. (και αν τα διαβάσει όλα αυτά θα μου πει σαν δεν ντρέπομαι να λέω ότι της αρέσει το θαλάσσιο σκι. ΟΛΟΙ ξέρουν ότι προτιμά το deep sea diving.)

Η γιαγιά Μαγκάιβερ μας λέει είναι ευτυχισμένη διότι για τη γενιά της θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. Πάντρεψε τα παιδιά της, τα εγγόνια της και έχει μέχρι και δισέγγονα. Ο παππούς Μαγκάιβερ μας άφησε πριν 14 χρόνια αλλά είμαστε όλοι εμείς να της κρατάμε συντροφιά. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα. Είναι μέρος της ζωής και πρέπει να τα αποδεχόμαστε, όπως και ότι το «Καλημέρα Ζωή» τέλειωσε.

Μου ζήτησε να της πάρω ένα βιβλίο να διαβάζει τώρα που έχει ελεύθερο χρόνο. Της αγόρασα το «Τον άντρα σου κεράτωνε και μάγια μην του κάνεις» της Χρύσας Δημουλίδου. Νομίζω θα της αρέσει.

14 Comments:

At 24 August, 2006 11:27, Anonymous Anonymous said...

να σας ζήσει κ να τα χιλιάσει. Εν τέλειες οι γιαγιάδες.

 
At 24 August, 2006 11:41, Blogger firfiris said...

vlepw parotrinis tin gia sovari logotehnia.

 
At 24 August, 2006 12:26, Anonymous Anonymous said...

Σούπερ η γιαγιά, να σας ζήσει να δει και τα τρισέγγονα

 
At 24 August, 2006 12:32, Blogger drakouna said...

Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Τη χαίρομαι, θα χαρώ και το γαλατομπούρεκο το απόγευμα.

 
At 24 August, 2006 12:53, Blogger Valentinos Kontoyiannis said...

Na ziseis giagia!

Oso gia to life expectancy sas pou en kata poli megalitero pou to diko mas eshei mia polla apli eksigisi: you suck the life out of us, you Succubuses! DRAKOUNES OULLES SAS!!!

 
At 24 August, 2006 13:57, Anonymous Anonymous said...

Χρόνια Πολλά Γιαγιά! Σε αγαπούμε πολύ!

 
At 24 August, 2006 14:25, Blogger Noullis said...

Na sas zhsei h giagia. Yeah, GrannyBabe!!!

 
At 24 August, 2006 15:16, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

toulaxiston esena i giagia sou vriskei pragmatika cool drastiriotites. emena i diki mou extes gia na diaskedasei epie kai ekame mri eno tis eipan 10 giatroi oti tipote en exei!

 
At 24 August, 2006 15:33, Blogger Ttallou said...

Χρόνια ακόμη περισσότερα.

Μονάχα για το γαλακτομπούρεκο σε ζηλεύω. Η δικιά μου η γιαγιά (μοντέλο του '27) έχει ζάχαρο... :(

 
At 24 August, 2006 15:33, Blogger Ttallou said...

υγ: η δικιά μου η στετέ εννοούσα :)

 
At 24 August, 2006 15:36, Anonymous Anonymous said...

Χρόνια πολλά στη γιαγιά.

Να υποθέσω ότι εγεννήθηκε την δεκαετία του 1920 που σημαίνει ότι κάποιοι είχαν ήδη πεθάνει σε δικοινωτικές ταραχές έστω και αν δεν τις αποκαλούσαν έτσι τότε.

Το 1912 στη Λεμεσό (οι Λεμεσιανοί ήταν πάντα κάπως ζωηροί) επιτεθήκαν στους Τ/Κ και έγινε το έλα να δεις. Οι Εγγλέζοι έπρεπε να στείλουν στρατό για να επιβληθεί η τάξη. Ερίξαν και στο ψαχνό και τα ρέστα.

Τελικός απολογισμός: πέντε (5) νεκροί, 123 τραυματίες και 37 συλλήψεις.

Εκτός φυσικά αν η γιαγιά γεννήθηκε πριν το 1912 το οποίο την κάνει πραγματικά προπολεμικιά.

Φιλικά

Δημήτρης

 
At 24 August, 2006 23:34, Blogger zappa said...

emena h dikia mou (montelaki tou 20 parakalw) thn teleytaia 20 etia ton miso xrono diaskedazei kanontas iatrikes eksetaseis, kai ton allo miso lambanontas ta apotelesmata tous.....

monoxnwth kai ypoxondria......se ligo isws mas bgei kai gay

 
At 25 August, 2006 12:16, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

haha opos tin diki mou

extes evrike to exciting na piasei tel ton papa mou tin ora tou APOEL me tous tourkous na ton rotisei ti tha kamei tora pou oute to mri erixe fos sto tounel ton mistirion zaladon tis!

tora apektise allo ena logo na einai distixismeni, den tin agapa o gampros tis pou protimise na dei podosfairo para na asxolithei me tin sovarotati katastasi tis!

 
At 25 August, 2006 16:51, Anonymous Anonymous said...

Να σου ζήσει η γιαγιά. Και μας η μία που μας έμεινε σε παρόμοια κατάσταση .Εχουμε όμως ένα μικρό πρόβλημα.Ζηλεύει το έτερο ήμισυ. Και να φανταστείς μετά από 65 τόόοοσα χρόνια συμβίωσης ακόμη τραγουδά το άσμα '' ζηλεύω ζηλεύω εσένα π αγαπαω και λατρεύω ''Δεν θυμάμαι τον αοιδό. Η γιαγιά όμως μπορεί να μας λύσει κάθε νεύρο. Κουράγιο.Ζηλεύω και εγώ που μετά από τόοσα χρόνια συμβίωσης ακόμη ζηλεύει!!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.