Monday, June 30, 2008

Ψευδοβιβλίο

Τώρα εμένα, γιατί το …. «Ελένη πουτάνα, θέλεις να σε γαμήσω?...» από το βιβλίο «Ελένη η Πόρνη», μου θυμίζει Τρύπες και… «Γριά πουτάνα που ξυρίζει τα πόδια της, γίναμε άρρωστοι απ’αυτήνα όλοι, ψυχομαμά που σκοτώνει τ’ αγόρια της, είναι παράξενη αυτή η πόλη…»???

Γιατί??

Η «συγγραφέας» λέει, έγραψε το βιβλίο για να το διαβάζουν τα μικρά κορίτσια και να μείνουν μακριά από την πορνεία. Το βιβλίο όμως πετυχαίνει διπλό σκοπό.

- Εκτός από την πορνεία, τα μικρά κορίτσια θα μείνουν μακριά και από τη λογοτεχνία.

Ερώτηση: Αν η τροχονόμα-συγγραφέας-δημοσιογράφος-PRτζού-στιχουργός έκανε περιπολία στην παραλιακή λεωφόρο αντί την Πλατεία Ηρώων, το βιβλίο θα λεγόταν «Ελένη η Τουρίστρια»?

19 Comments:

At 30 June, 2008 14:30, Anonymous Anonymous said...

Το βιβλίο το διάβασα πριν γίνει "μόδα", και ειλικρινά απορώ κι εγώ γιατί έγινε...μόδα.
Είναι κακογραμμένο, βαρετό και η ιστορία "η ζωή μιας πόρνης" ειπώθηκε πολύ πιό λογοτεχνικά σε άλλα βιβλία, π.χ "Το άλικο και το λευκό".

Επίσης, τούτος ο πανικός που έππεσε, στη Λεμεσό τουλάχιστον, για το ποιά εν τούτη η "Ελέβη" εν αχρείαστος. Ούλλες οι πόρνες έχουν παρόμοια ιστορία, τί σημασία έχει ποιά είναι;

Τέλοσπαντων. Εν ολίγοις, συμφωνούμε.

 
At 30 June, 2008 15:33, Anonymous Anonymous said...

το βιβλίο είναι κακάσχημο γιατί περιλαμβανει όλα όσα θέλω να αποφύγω μιλώντας για τις πουτάνες:

Υπάρχουν αυτοί που δεν γνωρισαν ποτέ πουτάνες, δεν τις συναντησαν, δεν μίλησαν μαζί τους και δεν τις γνώρισαν... Μια θολή εικόνα έχουν από αυτά που διαμορφώνονται γύρω τους σαν μύθος... Και ο μύθος κάποτε είναι "καλός" και κάποτε "κακος"... Δεν εχει καμία σημασία γιατί πολύ απέχει απο την πραγματικότητα...

Υπάρχουν και αυτοί που τις συνάντησαν αλλά δεν τις πλησίασαν ποτέ, δεν τις γνωρισαν, δεν τις ακουσαν, δεν τις καταλαβαν...
Τις εκμεταλευτηκαν όμως είτε για ένα γρηγορο γαμήσι, είτε για να βγάλουν ρυάλια πουλώντας τες είτε πουλώντας τις ιστορίες σε ένα βιβλίο (το ίδιο είναι)...
Χειρότερο δε όλων κατα τη γνωμη μου ήταν αυτό που συνάντησα από μια απαραδεκτη έρευνα (και επιστημονικά και ιδεολογικά) που τις εκμεταλεύτηκε για να απορροφήσει ρυαλια κάποιου οργανισμού και να προσθέσει ένα ακόμα στοιχείο στο βιογραφικό ενός βλακα ο ποίος είχε και μικρή γνωση και απαραδεκτη προσσεγγιση και αποτελεσμα του ειναι πιο επικινδυνο γιατι παρουσιαζεται ως αυθεντικό...

Πριν συνεχίσω επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω:

εγω αγαπώ τις πουτάνες...

Εχω γνωίζει τις παλιές πουτάνες τις Λευκωσίας αυτές που κατέληξαν εκεί μετά που κατέβηκαν από τα χωριά τους και τις βιασε ο μάστρος τους ή ο γιος του μάστρου τους.

Εχω γνωρίσει γυναίκες που όργωσαν την Ευρώπη. Αλλες ήξεραν το τι θα κάνουν στην χώρα προορισμού τους και άλλες το έμαθαν στην πορεία με οδυνηρό τρόπο...

Επισκέφτηκα κάποια από τα χωριά και πόλεις της καταγωγής τους. Δεν ξέρω αν οι περισσότεροι από μας (αντρες-γυναίκες) γεννιόμασταν εκεί αν δεν θα επιλέγαμε το ίδιο.

Εχω μιλήσει με γυναίκες που πουλιούνται γιατί δεν γνωριζαν ότι με το να έρθεις Κύπρο και να δηλώσεις χορεύτρια ή σερβιτόρα θα ήταν υποχρεωμένες να γαμηθούν και να λεφτά να τα παίρνει ο μάστρος.

Εχω μιλήσει με γυναίκες που προωθούν άλλες γυναίκες στ κόλπα και που ακούγονται χειρότερα από τους άντρες γιατί γνωρίζουν ότι μπορεί και να βιαστούν αυτά τα κορίτσια από 2-3 μέχρι να πειστούν να "συνεργαστούν"...

Εχω μιλήσει με μια γυναίκα που εθίστηκε στην κοκαϊνη γιατι της την επέβαλαν οι μάστροι της για να βγάλει τη βραδυα. Αργότερα την αποζητούσε για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Εχω μιλήσει με 10δες γυναίεκς που αρσενικοι πρωην οικογενειαρχες γύρω στα 50 επισκεφτηκαν τις οικογενειες τους στη χωρα καταγωγης τους και τους υποσχέθηκαν μηνιαίο μισθο 100δολαρια τον μηνα για να παντρευτουν την κόρη τους. Οι πιο πολλές εκδίδονταν στους φιλους και γνωστούς των συζυγων ή παρέμεναν κλειδωμένες για 1 χρόνο σε μικρό διαμερισμα της επαρχίας Λεμεσού ή Λάρνακος μέχρι που τις έδιωξαν άρον αρον πίσω...

Εχω γνωρίσει όμως και πουτάνες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες λεσβίες, και δηλώνουν ότι είνια επιλογή τους. Δεν έχουν νταβατζή,δεν λογοδοτούν δε κανένα, δεν νιωθουν ότι κινδυνευουν από βιασμό.

Εχω γνωρίσει γυναίκες που δεν δηλώνουν πουτάνες, αλλά συμπεριφέρονται ως τέτοιες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις θέλοντας ένα αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους (συναισθηματικό, υλικο κλπ)

Εχω γνωρίσει γυναίκες που δεν ένιωσαν οργασμό κι ας έχουν πάει με 100αδες.


Λυπάμαι που γράφω τόσα πολλά...
Αλλά το θέμα σου προκάλεσε ένα χειμαρο λέξεων

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή εκείνη που ονόμαστηκε πουτάνα από τους αδαείς (το λιγότερο) για να χαρακτηρίσει την "ιερή πόρνη".
Αυτή την όμορφη "πουτάνα" της αρχαιότητας, αυτή την ελευθερη κάποτε γυναίκα και την τόσο παρεξηγημένη δεν μπορώ παρά να παρουσιάσω ίσως ξεχωριστά σε μελλοντική αναρτηση στο μπλοκ μου.

 
At 30 June, 2008 15:37, Blogger rose said...

λυπάμαι για τα λάθη, από κεκτημενη ταχύτητα πάτησα το κουμπι της δημοσιευσης αντί της προεπισκόπησης

 
At 30 June, 2008 22:45, Blogger stalamatia said...

Και για τις κυρίες που είναι πουτάνες στη ψυχή ?Και ποια είναι πιο πουτάνα αυτή που πληρώνετε (αυτή είναι η δουλειά της άλλωστε)ή η παντρεμένη που απατάει τον σύζυγο? ή η φιλενάδα που προσπαθεί να πάρει τον σύζυγο, αγαπητικό της φιλενάδας της? γιατί μην μου πείτε υπάρχουν και τέτοια.

 
At 01 July, 2008 12:23, Anonymous Anonymous said...

Δεν το πιστεύω! Χθες το βράδυ είπα να διαβάσω λίγο το βιβλίο να δω γιατί έγινε τόσο μόδα. Δεν μπορείς να πεις, η πρώτη πρόταση είναι πετυχημένη. Αν μη τι άλλο, σου δημιουργεί απορίες -ποιός είναι αυτός ο "άγριος", αν η Ελένη είναι όντως πουτάνα ή απλά kinky. Στη δεύτερη πρόταση σου περνάνε και οι απορίες και όλα ενώ γύρω στη δεύτερη σελίδα θες να τραβάς τα μαλλιά σου.
Κακογραμμένο δε λέει τίποτα.

 
At 01 July, 2008 13:46, Blogger Bananistanos said...

To "Ο Στελλάκης ο ππουστης" πότε κυκλοφορεί; :)

Σταλαματιά
Ξέχασες αυτές που παντρεύονται για τα λεφτά/αυτοκίνητο/.../...

 
At 01 July, 2008 14:13, Anonymous Anonymous said...

@ Μπανανιστάνο
ξεχασες ότι του αρχαιότατου επαγγέλματος προηγήθηκε το ιερατείο!

 
At 01 July, 2008 15:00, Blogger stalamatia said...

Μπανανίστατε
Για το Στελλάλη μιλάς για κάποιον στη Λευκωσία?Είμαιπερίεργη αν είναι αυτός που ήξερα πριν 33 χρόνια Όχι ψηλός μαύρα μαλιά πράσινα μάτια θάλεγα όμορφος τότε.

 
At 01 July, 2008 15:14, Anonymous Anonymous said...

diavasa kai gw thn elenh thn pornh kai apogoiteuthka oiktra.. xalia grapsimo..san istoria einai piasarikh den lew.. tha mou peite poia poutana den exei piasarikh istoria alla to grapsimo paidia einai xalia.. h de frash.. GIATI H ELENH H POUTANA EINAI POUTANA STO SWMA ALLA OXI STHN PSYXH.. pragmatika htan ahdiastikh.. poses fores na to epanalavei.. xalia xalia xalia xalia siggrafeas h nikolaou.. an analambane thn viografia ths elenhs h alliws ths nitsous giati peri auths prokeitai h polydwrou pisteuw oti to vivlio tha mporouse na htan mexri kai sinarpastiko.. kata ta alla den exw tpt na pw..

 
At 01 July, 2008 17:16, Blogger dokisisofi said...

Kati paromoio me afto pou perigrafete (den gnorizw peri tou vivliou, ap'oti akouw edw krinw) egrapse se sinexeies ki o Adais sto blogg tou (elege malista oti tha to ekdedide). Itan kalogrammeno , digisi se proto proswpo, me ta glikera, me ta shocking tou,me ta ola tou. Kai einai endiaferon , giati to egrapse enas antras kai i istoria exei na kanei me mia mana na diigeitai stin kori tis to parelthon tis.

Genika to thema poulaei fainetai. Kai ama einai apo adaeis se bloggs exei kalws. Ama einai apo asxetous sto grapsimo .."exei leftws"!

 
At 01 July, 2008 19:39, Anonymous Anonymous said...

@ Δοκησίσοφη
Περί αυτού ακριβώς πρόκειται
"λεφτώς" βεβαιως βεβαίως

και καλά η Ελένη εινια ψευδόνυμο
η συγγραφέας με τι μούτρα εβαλε το ονομα της
τσ τσ τσ

 
At 01 July, 2008 22:11, Anonymous Anonymous said...

ROSE! SIMFONAME KAI SE KATI
YAAAAAAAAAAAAAAAY

(Dokisofi)

 
At 01 July, 2008 22:57, Anonymous Anonymous said...

φυσικά!

 
At 02 July, 2008 08:23, Blogger Bananistanos said...

Σταλαματία

Δεν τον γνώρισα αλλά θυμούμαι τους συμμαθητές μου στη β' γυμνασίου που έλεγαν ότι εδίαν 5 λίρες για την εξυπηρέτιση...

 
At 02 July, 2008 10:55, Blogger dokisisofi said...

Stalamatia akoma se peirazei pou se eftise o Stellakis mou fainetai! Gi'afto akoma ton koroidevete, etsi? Den to xonevete oti enas psilos wraios me prsina matia sas ftinei katamoutra gia to allo fylo!

 
At 02 July, 2008 11:24, Blogger lakis said...

Η πρόκληση για χάρη της πρόκλησης έχει γίνει εδώ και χρόνια μόδα. Το θέμα είναι πώς αντιδρούμε εμείς.

 
At 02 July, 2008 15:39, Blogger stalamatia said...

ΧΑ ΧΑ Δόκη καμία σχέση παρόλο που εντελώς διαφορετική δουλειά κάνω από του Στελλάκη,έτυχε να είμαστε στη ίδια γειτονιά.Στον ίδιο δρόμο, παράλληλος δρόμος με τη Λήδρας. Δεν κοροίδεψα κανένα ,απλά όταν διάβασα το σχόλιο του Μπανανίστατου τον θυμήθηκα.Δόκη να θυμάσαι κάτι για μένα δεν συνηθίζω να κοροϊδεύω κανένα.

 
At 02 July, 2008 17:23, Anonymous Anonymous said...

xa....ok...
kai to apolitirio poios sto edose?

 
At 02 July, 2008 17:59, Blogger stalamatia said...

Γνωστή ανώνυμους
χα από το δρομοκαϊκιο το πήρα.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.