Tuesday, June 17, 2008

Πλιτς Πλατς

Ξέχασαν να μας πουν το πιο σημαντικό.

Όταν το μωρό αλλάξει περιβάλλον και χάσει τη ρουτίνα του, συγχύζεται και αποσυντονίζεται. Σε 3 μέρες συνήθως συνηθίζει τη νέα ρουτίνα (των διακοπών) αλλά μέχρι τότε…. υπομονή!

Είπαμε να περάσουμε το τριήμερο κοντά στη θάλασσα. Απλά και ωραία, να πάρουμε μαζί μας μόνο τα απαραίτητα. 2 handbags, 1 παιδικό αμαξάκι, 1 παιδικό στρώμα, μια κάσα παιγνίδια, μια κάσα παιδικές τροφές κτλ, accessories θάλασσας, 4 φουσκωτά, 3 κουτιά Panadol, τις βιταμίνες μου (δεν πάω πουθενά χωρίς αυτές) και μια υποψία πονοκεφάλου αργότερα, ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας.

Όλα κυλούσαν ομαλά. Στην πορεία βρεθήκαμε με άλλους φίλους, εντοπίσαμε που πακετάραμε τα φρούτα (ποτά) και λοιπά ποσκολιστικά, βάλαμε μαγιό, φορτωθήκαμε την προίκα της κουκλάρας και κατεβήκαμε στη θάλασσα.

Και τότε η κουκλάρα μπήκε για πρώτη φορά μέσα στο νερό και ανακάλυψε τι εστί άμμος.

Έχω δει άτομα on ecstasy να έχουν λιγότερη ενέργεια.

Δεν ήθελε να φάει, δεν ήθελε να πιεί, δεν ήθελε να κοιμηθεί. Μόνο να τρώει άμμο και να βρέχει τα πόδια της στο νερό. Πέρασα όλο το τριήμερο να την στρατεύω πάνω κάτω στην παραλία (ωραιότατο κάψιμο σε όλη μου την πλάτη, διότι ενώ έβαζα με πάθος αντηλιακό στην κουκλάρα, ξέχασα να βάλω στον εαυτό μου). Τα 2 βράδια που ήμασταν εκεί, αποφάσισε να προσπαθήσει να μην κοιμηθεί καθόλου. Το πρώτο βράδυ ανακαλύψαμε ότι δίπλα μας γινόταν rave party και ούτε εμείς κοιμηθήκαμε (υπό κανονικές συνθήκες, η ύπαρξη rave party δίπλα μας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα και θα θεωρούσαμε ότι ήμαστε καλεσμένοι, σε αυτή τη φάση της ζωής μας διερωτόμασταν πόσο γεροντίστικο είναι να καλέσουμε την αστυνομία. Ο Έτερος ήθελε να βγει με το σώβρακο να τους φωνάζει αλλά οκ, συγκρατήθηκε. Τουλάχιστον ακούγαμε rave music και όχι τίρι-τίρι Άντζελα ή Βανδή.)

Με την έναρξη του rave party όμως η κουκλάρα κοιμήθηκε. Άβυσσος η ψυχή του βρέφους.

Το τροχάδην πάνω κάτω στην παραλία συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με αμείωτους ρυθμούς. Extra βαθμός δυσκολίας ότι ήμασταν ελαφρώς άυπνοι και με hangover (δηλαδή, πτώματα). Το δεύτερο βράδυ δεν είχαμε rave party δίπλα μας, πράγμα που κακοφάνηκε στην κουκλάρα που ήθελε να πάμε clubbing. Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου διαλύθηκες όλη μέρα, κοιμήσου, όχι αυτή, να πάμε clubbing. Και να μην θέλει να κάνει μπάνιο. Να μείνει με το νερό της θάλασσας, να σφίξει το δέρμα.

Κάπου εδώ ένας καλοθελητής μου ανέφερε το θέμα του αποσυντονισμού.

Το μόνο «φονικό όπλο» μέσα στο σπίτι ήταν ο φουσκωτός καρχαρίας. Δεν βοηθούσε.

Τέλος πάντων, τέλειωσε το τριήμερο. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, ξετρύπωνα άμμο από διάφορα μέρη του σώματος της κουκλάρας (είναι τουλάχιστον θρεπτικός?) Ανυπομονούμε για το επόμενο σαββατοκύριακο στη θάλασσα.

Σήμερα το πρωί στο γραφείο, έκλεισα την πόρτα και τα blinds και λέω να ξεκουραστώ. Παρακαλώ να μην με ενοχλήσει κανένας.

8 Comments:

At 17 June, 2008 11:15, Blogger Κρίση Ταυτότητας said...

χεχε! δεν ξέρω για τον άμμο, αλλά το νερό της θάλασσας είναι πολύ καλό για τα παιδιά γιατί δυναμώνει τον οργανισμό τους. Οι γιατροί συνιστούν να μένουν άλουτα με το νερό της θάλασσας πάνω τους όσο περισσότερο γίνεται.

 
At 17 June, 2008 12:14, Anonymous Anonymous said...

Χα! Τώρα να γίνει 4-5 τζιαι να δεις πως θα αππώνεται όποτε έρχονται ξένοι στο σπίτι... "Πόσο μακριά μπορώ να πετάξω τα μπιμπελό της μαμάς, το τασάκι, το ποτήρι;"

Ο ύπνος θέλει τελετουργία προετοιμασίας ...με χαμήλωμα των τόνων γενικώς αλλά έχω δει και εξαιρέσεις με προτίμηση στη δυατή μουσική. Συνήθειο.

 
At 17 June, 2008 14:27, Blogger BlaCk piTt said...

Απορία: Τι είναι το rave party?

 
At 17 June, 2008 15:57, Anonymous Anonymous said...

Thank you for this dose of reality.

I have two of them, six months old.

About to "visit pappou+yiayia in Cyprus" for the summer.

This is what awaits us for a month?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

 
At 17 June, 2008 18:23, Blogger Chillax said...

ta mora en mora kai prepei oi gonioi tous na kamnoun oti tous laloun kai theloun.

san ta mora en exei dioun s zoi:)
meta tin kourasi fisika but etsi ine i zoi

 
At 17 June, 2008 20:41, Blogger dokisisofi said...

"Χα! Τώρα να γίνει 4-5 τζιαι να δεις πως θα αππώνεται όποτε έρχονται ξένοι στο σπίτι... "Πόσο μακριά μπορώ να πετάξω τα μπιμπελό της μαμάς, το τασάκι, το ποτήρι;"

Ο ύπνος θέλει τελετουργία προετοιμασίας ...με χαμήλωμα των τόνων γενικώς αλλά έχω δει και εξαιρέσεις με προτίμηση στη δυατή μουσική. Συνήθειο."

ts ts ts
vasana pou exei ki aftos o idiot mouflon....

 
At 17 June, 2008 23:15, Anonymous Anonymous said...

Έτσι είναι δηλαδή οι διακοπές με παιδί??????????

 
At 17 June, 2008 23:37, Anonymous Anonymous said...

Έτσι είναι κι ακόμα χειρότερα χε χε χε! Πού να δεις δίχρονο με σύνδρομο jet-lag... :)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.