Friday, February 01, 2008

Guiness man

Πλησιάζουν οι εκλογές αλλά δεν νιώθω την παραμικρή όρεξη να ασχοληθώ ή να ενημερωθώ για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το θέμα (ποιος είπε τι, κτλ). Ούτε το “debate” να φανταστείς δεν είδα.

Μέχρι χθες, που σε μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, είχε καλεσμένο τον υποψήφιο Πρόεδρο Ανδρέα Ευστρατίου… και έτυχε να δω τα τελευταία 10 λεπτά της εκπομπής…

Ο κ. Ευστρατίου more or less είπε ότι τα νούμερα του ανεβαίνουν, κάθε φορά που βάζει υποψηφιότητα αυξάνει τα ποσοστά του (ποια??) άρα αυτό μας δείχνει ότι ο κόσμος βαρέθηκε τους standard υποψήφιους και στρέφεται σε outsiders (το ότι τους βαρέθηκε είναι αλήθεια, που στρέφεται όμως είναι θέμα προς συζήτηση). Ο κ. Ευστρατίου επίσης είπε ότι ο θείος του ο Αρχιεπίσκοπος (είναι Παφίτης ο άνθρωπος) κατάφερε να αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος με μόνο 8 έδρες άρα έχει καλές πιθανότητες, άσε που του είπε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αρχίζει από «Ε»…. Ευστρατίου ας πούμε.

Νοουμένου ότι έχουμε το Βυζαντινό σύστημα εκλογών (προσθέτω εγώ)

(αυτό είναι υλικό για τις Πατάτες Αντιναχτές)

Τέλος, δήλωσε ότι σκοπεύει να βάλει Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες (γιατί μόνο Ευρωπαίους??) να «βγάλουν το πετρέλαιο που έχει η Κύπρος στην επιφάνεια και έτσι να γίνουμε όλοι οι Κύπριοι πλούσιοι» και είναι ανάξια η Κυβέρνηση που μας δηλώνει τα τελευταία 2 χρόνια ότι βρήκε πετρέλαιο και δεν το βγάζει στην επιφάνεια.

Ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ δεν ήξερε αν έπρεπε να γελάσει με το αστείο ή αν ο κ. Ευστρατίου σοβαρομιλούσε. Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ κατάλαβα. Βρήκα το εκλογικό πρόγραμμα/υποσχέσεις του κ. Ευστρατίου (σε παρένθεση, σχόλια Δρακούνας):

Όλα παιδιά των πολυτέκνων να σπουδάζουν ΔΩΡΕΑΝ (είναι πολύ πιο φτηνό να μοιράζονται προφυλακτικά δωρεάν παρά να προσπαθείς να μορφώσεις τον κόσμο)

Στους πολύτεκνους να παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και δωρεάν επαγγελματική άδεια. (μα μόνο? Να παρέχεται και δωρεάν σπίτι με parking, πισίνα, και καλυμμένη βεράντα, τζάκι, εντοιχισμένη κουζίνα, πρόνοια για θέρμανση, no make that κεντρική θέρμανση, παρκέ στα υπνοδωμάτια, double glazing παράθυρα (για εξοικονόμηση ενέργειας) και σε προνομιακή περιοχή).

Να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από την Κύπρο (… και να πάνε στο.. Λίβανο. Μεγάλε, ξέχασες να πεις και ότι τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια).

Δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού. (Πήραμε! Πήραμε! Been there, done that! Και άλλο?)

Όλοι οι εκτοπισθέντες να επιστρέψουν στις οικίες τους. (Ε.Τ. go home)

Ανεύρεση όλων των αγνοουμένων (όλοι με μια τσάπα στο χέρι, ξεκινήστε σκάψιμο ΤΩΡΑ!!

Προτεραιότητα στις πολύτεκνες και άπορες οικογένειες για επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους. (μα τι κόλλημα αυτό με τους πολύτεκνους?? Αααα, είναι και ο ίδιος πολύτεκνος…. Οκ, now I get it).

Πλήρη βοήθεια στους γεωργούς, στους αμπελουργούς και όσους έχουν πάθει ζημιές από τις τελευταίες θεομηνίες. (παραιτούμαι ΤΩΡΑ και γίνομαι αγρότισσα)

Δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς. (όχι μόνο στους πολύτεκνους? Γιατί?)

Δωρεάν καύσιμα και γκάζι στους ανάπηρους. (διότι θα έχουμε αφθονία πετρελαίου και γκαζιού)

Στους πολύτεκνους να μειωθεί η θητεία τους στην Εθνική Φρουρά από 13 μήνες στους 8 μήνες. (όπα, νάτους πάλι τους πολύτεκνους. Βασικά σημειώστε: Οι πολύτεκνοι να γίνουν ελίτ.)

Αυξήσεις του επιδόματος των πολύτεκνων. (βλέπε πουπάνω. He is being repetitive)

Σύνταξη στα 55 και αύξηση στους Συνταξιούχους. (άμα συνταξιοδοτηθούν όλοι στα 55, σίγουρα θα υπάρξει αύξηση στους Συνταξιούχους, δεν το συζητώ. Και μην μου ανησυχείτε ότι θα καταρρεύσει το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αφού μας είπε ότι θα «βγάλουμε το πετρέλαιο στην επιφάνεια και θα πλουτίσουμε όλοι.» Simple)

Ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους (εκτός από τους πολύτεκνους που θα παίρνουν τα πάντα δωρεάν και επιπλέον, επαγγελματική αποκατάσταση)

Καταδίωξη για τους εμπόρους ναρκωτικών (τιμωρία σε ισόβια στους παρανομούντες) (η πρώτη παρένθεση είναι δική του.)

Πλήρη υποστήριξη στους κυνηγούς (ακόμα καλύτερα, οι κυνηγοί να «καταδιώξουν» τους εμπόρους ναρκωτικών. Τέλειο έννεν?)

Πλήρη υποστήριξη στην Αστυνομική Δύναμη και όσους υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά (αλόπως ο κ. Ευστρατίου έχει γιο στρατιώτη και κουμπάρο αστυνομικό)

Πλήρη υποστήριξη στην Πυροσβεστική Δύναμη Κύπρου (α οκ, έχει και κουμπάρο πυροσβέστη)

Αυξήσεις στους χαμηλά αμειβόμενους (το πετρέλαιο να είναι καλά)

Θα καταπολεμηθεί η παιδική παραβατικότητα (όλα τα παραβατικά παιδάκια θα υιοθετηθούν από την Angelina Jolie)

Και ακολουθεί το banner του:

«Ο άνθρωπος που κατασκεύασε το νυφικό με τη μεγαλύτερη ουρά σπάζοντας το ρεκόρ Γκίνες κάνοντας ακόμα μια φορά γνωστή την Κύπρο παγκόσμια» (Tassos, Christofias & Kasoulides, beat that!)

(αυτό είναι αλήθεια. Όντως μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες.)

Λοιπόν, βεβαιώθηκα.

Κύριε, Ευστρατίου, με τόσο χιούμορ που διαθέτετε δεν θα έπρεπε να είσαστε υποψήφιος για Πρόεδρος αλλά blogger! (είναι και δωρεάν –πολύτεκνος ή μη-)

8 Comments:

At 01 February, 2008 13:44, Blogger Nobody said...

Στο Ελλάντα μάλλον ξαναπάμε για εκλογές. Είναι πολύ τρέντυ τελευταία. Εχτές βγήκε και ο Κώτσος (ο βασιλιάς ντε) στο μπαλκόνι του να χαιρετήσει τα πλήθη καθώς περνούσε η πομπή του Χριστόδουλου!!! Εσείς έχετε Ευστρατίου? Εμείς έχουμε βασιλιά και Ζαχόπουλο. 1-0

 
At 01 February, 2008 22:11, Anonymous Anonymous said...

Που να έβλεπες τον Αναστάση σήμερα στην ίδια εκπομπή...

 
At 02 February, 2008 14:02, Anonymous Anonymous said...

εν καταλάβουν ότι γίνονται ρεζίλι?

 
At 02 February, 2008 14:53, Blogger the Idiot Mouflon said...

"...και μεσ' το στόμα θα γυρνάν' ρητορικά χαλίκια..."

 
At 02 February, 2008 17:35, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Η φάση που η προσωπικές ελευθερίες τελειώνουν εδώ: όποιος Ευστρατίου κρατεί 1500 λίρες μπορεί να γίνει υποψήφιος πρόεδρος τζαι βάλλει τον τζαι το ράδιον "για να κρατά τες ισορροπίες". Αν είναι να κάμεις διαδήλωσην γιατί δεν σ΄αρέσκουν οι πρωτόγονοι τρόποι μεταχείρισης των αιτητών πολιτικού ασύλου, σου βάζουν χειροπαίδες τζαι αν δεν τους θωρεί κανένας, σε σπάζουν τζαι που το ξύλον.

 
At 03 February, 2008 20:17, Anonymous Anonymous said...

Είπε....
"Καταδίωξη για τους εμπόρους ναρκωτικών"
"Πλήρη υποστήριξη στους κυνηγούς"

Είπες...
"(ακόμα καλύτερα, οι κυνηγοί να «καταδιώξουν» τους εμπόρους ναρκωτικών. Τέλειο έννεν?)"

... κι έγραψες! Χαχαχαχαχαχαχα

(πέρκι οι υπογραφές στο petition που έκαναν κάποιοι μπλόγκερς για την απαγόρευση του κυνηγιού, να είναι περισσότεροι από τους ψήφους του)

 
At 04 February, 2008 09:43, Anonymous Anonymous said...

"...Ο κ. Ευστρατίου επίσης είπε ότι ο θείος του ο Αρχιεπίσκοπος (είναι Παφίτης ο άνθρωπος) κατάφερε να αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος με μόνο 8 έδρες άρα έχει καλές πιθανότητες, άσε που του είπε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αρχίζει από «Ε»…. Ευστρατίου ας πούμε..."

Ευστάθιος (Τάσσος) Πάπαδόπουλος ας πούμε;!! Πιάννει το μάτιν σου;!

Δρακούνα. Έτσι τζιαι ξαναφκεί ο Τάσσος θα σε καταστήσω προσωπικά υπεύθυνη για το γεγονός!

 
At 05 February, 2008 12:31, Blogger Ανήρ Πάφιος said...

Εξαιρετικό πρόγραμμα. ΑΚόμα καλύτερα τα σχόλια.

Νά' σαι καλά γελάσαμε και σήμερα ρε Drakouna!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.