Tuesday, January 23, 2007

Με αεροπλάνα και βαπόρια

Η Κύπρια γκόμενα του στρατιώτη είναι μια ιστορία πόνου από μόνη της. Οι άντρες μεν πάνε στρατό, αλλά ποιος τρώει όλη τη μουρμούρα? Μας ενδιαφέρει ειδικά η Κύπρια γκόμενα διότι μια Κύπρια έχει φάει το στρατό στη μούρη από τα εφηβικά της χρόνια και πολύ σπάνια θα βρεις Κυπραία που ουδέποτε είχε γκόμενο στρατιώτη. Μα πολύ σπάνια σου λέω. Αυτές είναι τυχερές περιπτώσεις. Από την άλλη, με γκόμενο στρατιώτη, αναπτύσσεις το αίσθημα της περιπέτειας και γίνεσαι κάτι σαν πολυμήχανος Οδυσσέας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, θα εξετάσουμε τρεις:

Κύπρια γκόμενα – Κύπριος στρατιώτης: Ο Άντρος πάει στρατό και η Σκεύη ρίχνει μαύρο δάκρυ που θα περάσει μόνη της τις διακοπές. Πάνε μίνι τριήμερο (αν μπορούν) στον Πρωταρά να ξεσαλώσουν. Θα κάτσει η Σκεύη στον Άντρο σαν αποχαιρετιστήριο δώρο ή έχει ακόμα εφηβικές αναστολές? Θα αντέξει ο Άντρος τις πρώτες μέρες εκπαίδευσης μακριά της? Προσωπικά έφτασα την pre-mobile περίοδο που για να τηλεφωνήσει ο Άντρος έπρεπε να κάτσει σειρά στον τηλεφωνικό θάλαμο και να μαλώσει με το μισό στρατόπεδο για 5 λεπτά συνομιλία με τη Σκεύη που έλιωνε στην άλλη άκρη της γραμμής και πέταγε βόμβες του στυλ «αφού πάλι μέσα θα είσαι, θα πάω κάτω δισκοθήκες μόνη μου!!!» Ο Άντρος σε μια τέτοια περίπτωση μπορούσε:

Α) να φύγει σκαστός από το στρατόπεδο και να εμφανιστεί στη Σκεύη με κίνδυνο να τον ανακαλύψουν και να χρεωθεί κράτηση και φυλακή (αλλά είδε τη Σκεύη)
Β) να βάλει φίλους του που θα έχουν έξοδο να πάνε κάτω στις δισκοθήκες να βρουν τη Σκεύη και να βεβαιωθούν ότι συμπεριφέρεται σωστά (αλλά με κίνδυνο να την πέσουν αυτοί της Σκεύης).

Αγαπημένο βασανιστήριο του Άντρου είναι να του λένε οι άλλοι στρατιώτες ότι είδαν «κάτω» τη Σκέυη με άλλον. Αγαπημένο βασανιστήριο της Σκεύης είναι να μαθαίνει ότι ο Άντρος βγήκε έξοδο και δεν της τηλεφώνησε.

Όταν ο Άντρος θέλεις και καλά να ανησυχήσει τη Σκέυη, της λέει ότι τους έβαλαν επιφυλακή (Θάρρος... 4 ας πούμε, να μην πούμε 5 που είναι ο πόλεμος) και τους φορτώνουν στα STAYER για τη νεκρή ζώνη (δεν ξέρω για τώρα, αλλά παλιά αυτά τα έκαναν συχνά. Όταν ήθελαν να αφήσουν το στράτευμα μέσα, τους έκαναν «Θάρρος»). Τον πρώτο μήνα η Σκέυη όντως πανικοβάλλεται κάθε φορά και ανοίγει ράδια και τηλεοράσεις να δει από πού μας επιτίθενται. Μετά αντιλαμβάνεται ότι στο στρατό κάνουν ασκήσεις για αγρίους και ΠΑΛΙ ο Άντρος δεν θα βγει έξοδο διανυκτέρευση άρα να κανονίσει μόνη της να βγει.

Ο Άντρος περνά μια δυστυχισμένη φάση και αναλύει την κάθε λεπτομέρεια στην Σκεύη που μετά τους πρώτους 2 μήνες θέλει να τραβά τα βυζιά της από την πλήξη, αλλά τι να κάνει, σκάζει για το καλό της πατρίδας. Η Σκεύη (αν είναι περιπετειώδης χαρακτήρας) μπορεί να πηγαίνει και μέσα στα κατσάβραχα οποιαδήποτε ώρα της μέρας και νύχτας για να κάνει παρέα στον Άντρο που κάνει σκοπιά. Το τρίπτυχο, Άντρος με εξάρτηση και όπλο, μπογιατισμένο παραλλαγή συρματόπλεγμα του στρατοπέδου, Σκεύη με σεξουαλικό outfit να ανάβει τον Άντρο, είναι κλασσική σκηνή της καθημερινότητας τους. Η Σκεύη δεν παίρνει μαζί της τάπερ με φαί αλλά fast food (submarine, σουβλάκια, hamburger). Αν η Σκεύη δεν έχει άδεια αυτοκινήτου ή αυτοκίνητο, επιστρατεύει φίλες και γνωστές να την περάσουν από το στρατόπεδο. Γίνεται κάτι σαν φίρμα. Αν ο Άντρος πηγαίνοντας στον στρατό είναι παρθένος:

Α) Φυσικά και δεν θα το παραδεχτεί
Β) Θα γνωρίσει κάτι περίεργα κοπέλια από την ορεινή και ημιορεινή του πατρίδα με χαρτωμένες από τα 16 τους και παντρεμένους τύπους με έγκυες γυναίκες, άρα θα του μπουν ιδέες.
Γ) Μέχρι να γίνει «παλιός» θα επιδιώξει να ξεπαρθενέψει αλλιώς η Σκεύη θα πάει στο καλό. Τι στο καλό, θα παίζουμε νόμισε?

Τελειώνοντας τον στρατό ο Άντρος νιώθει κάπως σαν Superman και επειδή η Σκεύη ωραία κοπελίτσα είναι αλλά δεν είναι η Λόις Λέην, ο Άντρος θα την παρατήσει για να «ζήσει τη ζωή» του. 70% των σχέσεων του στρατού αποτυγχάνουν στη συνέχεια. Οι άντρες όταν απολυθούν προφανώς, (δεν το παραδέχονται) παθαίνουν μια κρίση, ένα κατιτίς, μια ελαττωματικότητα. Φταίει και το γεγονός ότι πάνε στρατό τόσο μικροί.

Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο για να πάει και ο Άντρος στη Σκεύη του. Όλοι οι φορτηγατζήδες να πάνε πίσω στα σπίτια τους.



Επόμενο επεισόδιο που θα σας καθηλώσει: Κύπρια γκόμενα – Έλληνας στρατιώτης

18 Comments:

At 23 January, 2007 09:45, Anonymous Anonymous said...

:-) :-) έχω ήδη καθηλωθεί!

 
At 23 January, 2007 10:20, Anonymous Anonymous said...

Έχεις δίκαιο, όμως μερικές φορές ένεν τόσο τραγικά. Δηλαδή, εταπελλώσαμεν τον γέριμο τον Άντρο ότι είναι "στρατιωτάκι", εβάλαμεν τον σε μια κατηγορία τζιαι εξαπολύσαμεν τον τζιαμέ.

Παρόλα αυτά, έχεις δίκαιο. Με τη δική μου Σκεύη μιλούσα ώρες στο τηλέφωνο (αφού από το υπερπροστατευτικό περιβάλλον της μάμμας μου, κατάληξα στο ΚΕΝ) και για να αποφύγω τους χαρτωμένους από τα 16 μιλούσαμε στα αγγλικά. Που εν τέλει, είχε διπλό effect. Ούτε καταλάβαιναν τι λέγαμε, αλλά ούτε με ενοχλούσαν όταν δεν ήμουν στο τηλέφωνο.

Περιττό να πω ότι λίγο αργότερα χωρίσαμε. Η σκοπιά σου δίνει απίστευτο χρόνο για να σκεφτείς, και το μυαλό παίζει παράξενα παιχνίδια, παρασύρεται σε συνειρμούς που δεν βγάζουν πουθενά, και στο τέλος φυσικά τα κάνεις σκατά.

Το περιβάλλον που περιγράφεις μου φαίνεται μακρινό, αλλά νοιώθω συμπάθεια για τον Άντρο. Ίσως επειδή γράφω από ένα terminal της Ε.Φ.

 
At 23 January, 2007 10:20, Blogger Fraoula said...

Xaxaxaxa!! Skevi lene kai thn mama tou filou mou. Otan to prwtoakousa eixa trella8ei sto gelio! Eftuxws pou afton den ton lene Andro. Na grapseis kai trito meros: Elladitisa gomena - Kyprios stratiwths/gomenos - Kypria Skevope8era. An den exeis info, apef8unsou se mena. Kanw to doktorato mou epi tou 8ematos.

 
At 23 January, 2007 10:23, Blogger AVRA said...

καλημερα!
ανυπομονουμε για την συνεχεια

 
At 23 January, 2007 11:17, Anonymous Anonymous said...

haha!!! polla kalo!! part II: o eldukarios pou m eklepse thn kardia...:p

 
At 23 January, 2007 11:19, Anonymous Anonymous said...

Περιμένουμε τζιαι την ανάλυση:

Κύπριος στρατιώτης-κύπρια γκόμενα αλλά φοιτήτρια στο εξωτερικό.

 
At 23 January, 2007 11:41, Blogger drakouna said...

Μαριάμπα μου, το σενάριο που λες μάλλον απίθανο το βρίσκω. Με το που θα πάει η Κύπρια γκόμενα στο εξωτερικό, η σχέση είναι μάλλον καταδικασμένη και ο Κύπριος στρατιώτης παραμυθιάζεται...

 
At 23 January, 2007 11:52, Anonymous Anonymous said...

Μεν λαλείς

Πάει η γκόμενα εξωτερικό, καρτερά 2 χρόνια ως άλλη Πηνελόπη, τελειώνει ο στρατιώτης τζιαι πάει να την έβρει σαν φοιτητής, τζιαι τζιαμέ αννοίει το μμάτι του τζιαι χωρίζει τη λλίον πριν την παρέλαση της 28ης.

όϊ συχνό φαινόμενο αλλά γίνεται

 
At 23 January, 2007 13:02, Blogger shashoura said...

...ti na kanoume,,,,auta exei i zwh.
:D
:D
:D

 
At 23 January, 2007 13:09, Blogger APOTINEDRA said...

Episis paizei poli kai to senario Skevi - mathitria A'Likiou - kai Antros alfas - apofoitos sistimatos mathitias.

 
At 23 January, 2007 13:49, Anonymous Anonymous said...

Simfwnw me Mariamba... Pezun pola kolpa me foititria e3wterikou:
1. Account stin cybee online na stelnis minimata.
2. Laptop sto filakio yia msn cybersex.
3. Kolpa me etairies taxa ftinwn klisewn e3wterikou.

Ola touta enw profanws k oi dio exun matia anoixta yia ma8itries lykiou kai simfoitites pio megalous k antriomenous...

 
At 23 January, 2007 14:05, Anonymous Anonymous said...

Ola touta enw profanws k oi dio exun matia anoixta yia ma8itries lykiou kai simfoitites pio megalous k antriomenous...

Χαίρε Ω Χαίρε ελευθεριά?

:-)

 
At 23 January, 2007 14:15, Anonymous Anonymous said...

drakouna ena exo na sou po..pos ta les te gmt pos ta les?!
ime se gap year epi tou parontos tze oulles m oi files en exoteriko ara ego ime kipro me monadiki sintrofia tous axious mas stratiwtes!!
duo pou epiasan anastoli mou perigrafoun ton strato san near death experience(allo lio tze ena mou poun oti eidan fws stin akri tou tounel)eno oi ipoloipoi pou en mesa-pou en kamnoun tpt allo p na mou laloun istories tou stratou-os tze ta sinthimata pou laloun ematha ta-maxonte oti o stratos einai to pio diskolo epiteugma sti zwi tous kai oti den tha mporeso na katalavo pote mou tis kakouxies,ta vasana kai ta vasinistiria pou pernoun!!

to kefali psila ston ourano!!

 
At 23 January, 2007 14:17, Blogger Demetris said...

"...πολύ σπάνια θα βρεις Κυπραία που ουδέποτε είχε γκόμενο στρατιώτη. Μα πολύ σπάνια σου λέω. Αυτές είναι τυχερές περιπτώσεις."

Xerw 3. Toulahiston.
Jai oi, en efkenan oules mazi mou.

 
At 23 January, 2007 15:19, Anonymous Anonymous said...

Δημήτρη... μπορεί χωρίς να το καταλάβουν να πέσουν στην επόμενη κατηγορία.... της Κυπραίας με (μέλλοντα) καλαμαρά γκόμενο....

Δεν σου έτυχε να πετύχεις 30-άρη καλαμαρά, φαντάρο και καρδιοχειρούργο δύο-σε-ένα? Σετ?

Στο ξυστό ετούτο, όλα τα νούμερα κερδίζουν φίλε μου.... γι αυτό μηδένα προ του τέλους μακάριζε...

:-)

 
At 23 January, 2007 16:47, Blogger Demetris said...

Twra pou to laleis, o kalamaras kapou paizei. En en kardioheirourgos / fantaros omws.

Gamw ta lotto!!

:)

 
At 23 January, 2007 17:31, Anonymous Anonymous said...

xaxaaaaaaa!!

 
At 23 January, 2007 17:50, Blogger evita said...

χαχαχαχαχ

Η ιστορία μου θύμισε άγριες καταστάσεις.

Εγώ είχα φτάσει τη φάση μετάβαση απο no-mobile σε mobile φάση. Όποτε η πρώτη χρονία ήταν πιο δύσκολη απο την πρώτη. Έχω να πω όμως ότι είναι πιο ρομαντική, και πιο λογοτεχνική η πρό-κινητού φάση!!!

Εγώ επιστράτευα μητέρα να με παίρνει στο στρατόπεδο και φυλάκια και έχω να πω ότι έτυχε λόγω έλλειψης τηλεφώνου, να στρατοπέδεύσω μια ολόκληρη νύχτα σε φυλάκιο (ντυμένη στρατιώτης φυσικά)!!!

Να 'σαι καλά Δρακούνα μου αναμένουμε την συνέχεια!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.