Monday, January 08, 2007

Οικογενειακό Δρώμενο (2)

Τα οικογενειακά δρώμενα αποφάσισα ότι θα είναι τριλογία. Η συνέχεια θα μας πάει… παντού.

Θα θυμάστε ίσως την αδερφή του παππού Μαγκάιβερ που παντρεύτηκε στην Κύπρο αλλά κατέληξε στο Κονγκό? Λοιπόν αυτή απέκτησε 5 παιδιά, 4 αγόρια και ένα κορίτσι (καρπερή η οικογένεια δεν το συζητώ. Η μήπως ακολουθούσε το τότε trend?)

Τέλος πάντων, οι μισοί από αυτούς γεννήθηκαν στην Κύπρο, οι άλλοι μισοί στα βάθη της Αφρικής μέσα σε φυτείες. Ως αποτέλεσμα αυτοί οι συγγενείς ένα αέρα τυχοδιωκτισμού τον διέθεταν από πάντα και κατά καιρούς υπήρξαν πρωταγωνιστές αρκετών τραγελαφικών επεισοδίων.

Το κορίτσι παντρεύτηκε στην Κύπρο και πολύ σύντομα ο σύζυγος της κέρδισε μια υποτροφία για μεταπτυχιακό στην Αμερική. Πακεταρίστηκαν και έφυγαν… όπου και έμειναν 40 χρόνια, έκαναν οικογένεια (2 παιδιά τα οποία είναι αμερικανιές αλλά τα αγαπάμε) και τώρα που βαρέθηκαν μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ Κύπρου και Αμερικής. Βασικά ξεχιλώνονται αλλά τους αρέσει. Είναι και τα εγγόνια τους στην Αμερική και θέλουν να τα βλέπουν.

Τα αγόρια είχαν ακόμα περισσότερη πλάκα.

Ο ένας στάλθηκε να σπουδάσει στην Αθήνα τη δεκαετία του 60’ (δεν είμαι σίγουρη αν ήταν την περίοδο της Χούντας ή όχι). Έλεγε ότι μορφώθηκε, στην πραγματικότητα έφαγε του κόσμου τα λεφτά (διαχρονική αξία) έκανε τη ζωή του και επιπλέον, πήγε και ερωτεύτηκε την κόρη ενός Σουηδού ακόλουθου που είχε έρθει στην Σουηδική πρεσβεία στην Αθήνα. Μπορεί να ήταν και ο πρέσβης αλλά δεν είμαι σίγουρη. Φανταστείτε ένα τύπο με goatee και ψυχεδελικό ντύσιμο, να κάνει τον Greek lover στη Σουηδέζα. Η Σουηδέζα πείστηκε, τόσο που τον έκανε εισαγωγή στη Σουηδία και τον παντρεύτηκε. Έτσι έμεινε και έκανε οικογένεια στη Σουηδία. Τα τελευταία νέα που είχαμε λένε ότι ακόμα εκεί είναι και έγινε παππούς.

Ο άλλος αδερφός, παρ’ όλες τις φασαρίες στο Κονγκό και ότι μεγάλωσε εν μέρει στην Κύπρο, δεν θέλησε να φύγει από την Αφρική. Δραπέτευσε νύχτα και κατέφυγε δίπλα στη Νότια Αφρική καβάλα πάνω σε μια μοτοσικλέτα και μετακόμισε στο Johannesburg όπου και παντρεύτηκε και κανένας δεν ξέρει περαιτέρω λεπτομέρειες. Έμεινε εκεί για 40 χρόνια, ώσπου και αποφάσισε να χωρίσει και επέστρεψε στην Κύπρο. Εκεί που μας ανακοίνωσε ότι τέλειωσε και θα μείνει για πάντα εδώ, βρέθηκε με μια παλιά του συμμαθήτρια από το Γυμνάσιο, την ερωτεύτηκε ξανά (προφανώς υπήρχε πολύ παλιό αμόρε) την παντρεύτηκε και τώρα πηγαινοέρχονται στις Νότιες Αφρικές. Να σημειώσω ότι το νέο αμόρε είναι μια απίστευτη τύπισσα με τρομερό χιούμορ και διάθεση. Να τη χαιρόμαστε.

Άρα, για να μην χάσουμε το λογαριασμό, έχουμε ένα στην Αμερική, ένα στη Σουηδία και ένα στη Νότια Αφρική.

Μα να μην πάει κανένας στο Τόκυο να κλείσει η τρίλιζα…

Εκ των άλλων 2 αδερφών, ο ένας, αφού έζησε οικογενειακώς σε διάφορες αραβικές χώρες όπως τον Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες που έχτισαν δρόμους και αεροδρόμια για τους Άραβες για καμιά δεκαριά χρόνια, κατέληξε στην Κύπρο και … έμεινε. Περίεργο αλλά αληθινό. Δεν πήγε πουθενά και δεν θέλησε να πάει πουθενά. Μάλλον αυτομόλησε με τα αδέρφια του.

Ο τελευταίος αδερφός (χρονολογικά όμως ήταν ο μεγαλύτερος) κέρδισε υποτροφία να σπουδάσει στην Αγγλία. Πακεταρίστηκε και πήγε με την υπόσχεση να επιστρέψει και να δουλέψει για να βοηθήσει την οικογένεια. Πράγμα που φυσικά ποτέ δεν έγινε. Πήγε, σπούδασε (με υποτροφία, δεν έφαγε ομολογουμένως του κόσμου τα λεφτά) και ερωτεύτηκε μια (πρόσεξε τώρα) Γερμανίδα κάτοικο Αγγλίας που ξέφυγε από την Ανατολική Γερμανία μέσα στα βουνά και τα συρματοπλέγματα για να μην κολλήσει στο ανατολικό μπλοκ, η οποία όμως καταγόταν από τη Τσεχοσλοβακία.

Απαραίτητη επεξήγηση για να μην χαθούμε: Βασικά, όταν τη δεκαετία του 30’ ο Χίτλερ κατάπιε τη Τσεχοσλοβακία, αποφάσισε να την εποικίσει με Γερμανούς Αρίους υπηκόους. Προσέφερε σε αυτούς φάρμες και γη και πολλοί μετακόμισαν με τα δερμάτινα σορτσάκια τους, τα λουκάνικα τους και τη μπύρα τους. Όταν έχασαν τον πόλεμο οι Γερμανοί και έφυγαν από τη Τσεχοσλοβακία, οι Τσέχοι έδιωξαν κακήν κακώς και τους Γερμανούς που είχαν εγκατασταθεί εκεί. Εφόσον η Τσεχοσλοβακία έπεσε μέσα στο ανατολικό μπλοκ (όχι το μπλοκ της Δρακούνας, το άλλο) και ο Μίλαν Κούντερα θα βάσιζε ολόκληρη συγγραφική καριέρα σε αυτό, οι Γερμανοί στάλθηκαν στην Ανατολική Γερμανία.

Η νύφη του αδερφού είχε γεννηθεί σε μια φάρμα στη Τσεχοσλοβακία λίγο πριν τον πόλεμο, έχασε 2 μεγαλύτερα αδέρφια στο στρατό του Τρίτου Ράιχ (αγνοούμενοι από τότε ο ένας στη Νορβηγία και ο άλλος στο Στάλινγκραντ) και έφυγε πρόσφυγας στην Ανατολική Γερμανία. Εκεί έμεινε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου έχασε τη μάνα της από τις αρρώστιες και με το γέρο πατέρα της δραπέτευσε στη Δύση και έφτασε στην Αγγλία. Εκεί έχασε και τον πατέρα της.

Κάπου εδώ το μελό για αυτήν τέλειωσε, διότι γνώρισε τον αδερφό που λέγαμε και έγινε το αξιοθέατο της οικογένειας. Άλλοι συγγενείς τη φωνάζουν Γερμανίδα, άλλοι Εγγλέζα, άλλοι δεν είναι σίγουροι, ένα μπάχαλο, 45 χρόνια αργότερα ακόμα να αποφασίσουμε. Πάντως μιλά άπταιστα αγγλικά, ελληνικά και γερμανικά (όλα με γερμανική προφορά που σκοτώνει) και τώρα που γέρασε μάλλον αποφάσισε ότι είναι Γερμανίδα και εγκατέστησε δορυφορική τηλεόραση για να πιάνει γερμανικά φολκλόρ κανάλια. Πάντως μου πήρε 15 χρόνια να αντιληφθώ ότι η προφορά της ήταν Βαυαρική και όχι Cockney.

Τώρα ζουν στην Αγγλία δίπλα από ένα ποτάμι με πάπιες (Αγγλία είναι, πάπιες θα έχει) και έρχονται στην Κύπρο μόνο όταν είναι άνοιξη (όταν κάνει πάνω από 25 βαθμούς λιώνουν).

Γι’ αυτό βαριέμαι εύκολα την τηλεόραση. Το family soap opera έχει πιο πολλή πλάκα. ‘Άσε που δεν χρειάζεται κάθε 100 επεισόδια να πυροβολείται κάποιος για ακροαματικότητα όπως τη Βέρα στο Δεξί.

6 Comments:

At 08 January, 2007 10:16, Blogger shashoura said...

na su pw re drakouna,,,,giati den grafeis kana vivlio???
:)))

 
At 08 January, 2007 11:19, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

simfono kai epafxano!

eleos what a multicultural family!

prosexe polla jino to drakounaki otan me to kalo perpatisei, giati provlepo na pairnei polla sixna ta ori kati ta vouna... it runs on the family!

 
At 08 January, 2007 12:09, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δηλαδή, με βάση την προϊστορία σας... στην οικογένεια σου πρέπει να θεωρείσαι... ανεπρόκοπη που έμεινες εδώ;

:-)

 
At 08 January, 2007 13:04, Blogger drakouna said...

Ναι... το δικό μας branch of the family έμεινε στην Κύπρο.

Πιάνεις καλύτερα όμως τώρα το:

"Οι άλλοι ας πάνε στην Ελβετία, στο Λος Άντζελες, στον Άγιο Μαυρίκιο, στο τρίγωνο των Βερμούδων. Εμείς θα ζήσουμε σε μια άσχημη πόλη και θά’μαστε ευτυχισμένοι."

:)

 
At 08 January, 2007 14:22, Blogger the Idiot Mouflon said...

Και με μετάλλιο για εκτέλεση καθήκοντος σε συνθήκες δυσμενείς... Εύγε!

 
At 08 January, 2007 19:29, Blogger YO!Reeka's said...

πλάκα πλάκα τρελή σενάριο. γιαυτό λένε, όλα στη ζωή είναι!!!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.