Thursday, January 04, 2007

Η θεωρία της ευθύνης

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι για όλα όσα συμβαίνουν σον κόσμο ευθύνεται το sex, χαρακτηριστική δε είναι η ιστορία της μύτης της Κλεοπάτρας. Η θεωρία λέει ότι αν η μύτη της Κλεοπάτρας ήταν μισό εκατοστό πιο μακριά και περισσότερο στραβή, ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Μάρκος Αντώνιος δεν θα την ερωτεύονταν (τι να την κάνουν με τέτοια μύτη) και επομένως δεν θα πλακώνονταν μεταξύ τους, οι Ρωμαίοι δεν θα χρειαζόταν να κάνουν την Αίγυπτο καλοκαιρινή, και ο αρχαίος Αιγυπτιακός πολιτισμός θα διαρκούσε περισσότερα χρόνια. Πολλά τα έτη σου Ραμσή μου.

Το ίδιο σκεπτικό μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του Αμερικανού Προέδρου George W. Bush Junior. Εάν ο Bill Clinton δεν έκανε πίτσι-πίτσι με τις interns στο Λευκό οίκο (από φάτσα η Μόνικα δεν έλεγε τίποτα, προφανώς τα χαρίσματα της ήταν… εσωτερικά) δεν θα γινόταν ο ίδιος σχεδόν impeached, ως αποτέλεσμα δεν θα έχαναν για αυτό το βλακώδη λόγο τις εκλογές οι Δημοκρατικοί από τον Mr. Dynasty and family man (call me oil boy) και ίσως η υπερδύναμη του κόσμου αντί να καθαρίζει τον ομφαλό της να έβρισκε τον Bill Laden και τους αγάμητους φίλους του έγκαιρα, πριν αποφασίσουν να κάνουν τη Νέα Υόρκη καλοκαιρινή.

Blame it on sex είναι πολύ παλιά ιστορία και πριν την Κλεοπάτρα και την αμφιβόλου μεγέθους μύτη της υπήρξε και μια γκόμενα η Ελένη που για χάρη της (δήθεν) ξεκίνησαν όλοι οι Έλληνες ήρωες να εισβάλουν στην Τροία. Εδώ οι απόψεις διίστανται στο αν οι Έλληνες πήγαν εναντίον των Βαρβάρων, ή οι Έλληνες πήγαν εναντίον Ελλήνων, ή τέλος πάντων τι ήταν τελικά οι Τρώες (Τούρκοι πάντως δεν ήταν έτσι?) Η ιστορία θέλει να μας πείσει ότι για 10 χρόνια η γκόμενα Ελένη έβλεπε τους άντρες να σφάζονται στα τείχη και τον κάμπο της Τροίας και δεν έκανε τίποτα για να λήξει ο πόλεμος. Η ωραία Ελένη προφανώς ήταν φεμινίστρια και βρήκε τον τέλειο τρόπο να απαλλαγεί ο αρχαίος κόσμος από τους άντρες (άμα κάνεις ολόκληρη εκστρατεία για χάρη μιας γυναίκας, ειδικά άντρες οι οποίοι τα είχαν όλα –αρχαία Playstations, τελευταία λέξη της μόδας στις μεταφορές, πλούτο και φαί να φαν και οι κότες- τότε είσαι άξιος της μοίρας, σου δεν το συζητώ). Στο τέλος τη φόρτωσαν σε ένα πλοίο και όπως με όλα τα εμπορεύματα (οι πύραυλοι S-300 εξαιρούνται) που δεν θέλει κανείς, κατέληξε στην… Κύπρο.

Τι μας διδάσκει άραγε η ιστορία? Ότι άμα το sex γίνεται ελεύθερα και αχαλίνωτα γίνονται τέτοια σαρδάμ που καλύτερα να ήταν περιορισμένο? Τότε στις αραβικές χώρες που το γυναικείο στοιχείο καταπιέζεται (και επομένως καταπιέζεται και το πίτσι-πίτσι) όλα είναι τέλεια?

Όχι βέβαια, εκεί να δεις παρανόηση.

Σε έρευνα που έγινε, κάτσε να δεις, πρόπερσι, βγήκε ότι η nose job capital of the world είναι η…. Τεχεράνη (δεν κάνω ποτέ πλάκα αναφορικά με στατιστικές). Πίσω από το βέλο κρύβεται λοιπόν ένα nose job και όχι τα Ασιατικά τσαχπίνικα αμυγδαλωτά μάτια των 1001 νυχτών.

Τα περιβόητα shopping malls του Bahrain και του Dubai και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι τίγκα στα καταστήματα Victoria’s Secret και Agent Provocateur και δώστου lingerie και δαντέλες και κόντρα δαντέλες και ζαρτιέρες και κόκκινα φωσφοριζέ και εμπριμέ εσώρουχα να πέσει το μάτι σου και να ντρέπεσαι για το cotton βρακί που φοράς στις δύσκολες μέρες. Ειδικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άμα κυκλοφορείς χωρίς την abaya , είτε είσαι Δυτική είτε δεν είσαι, σου επιτίθεται η «ηθική αστυνομία» που σε αναγκάζει να «σεβαστείς» τον κώδικα ηθικής της χώρας. Ασχέτως του ότι η παρατήρηση μπορεί κάλλιστα να γίνει έξω από βιτρίνα καταστήματος lingerie, μέσα στη δαντέλα και το see through. Υποκρισία? Μάλλον ψυχεδέλεια.

Είδες τελικά τι κρύβει από κάτω μια abaya? Ζαρτιέρες, κόκκινα εσώρουχα και ένα nose job. Τώρα αυτό άμα δεν είναι παρανόηση, τότε τι είναι? Θα μου πεις, «άμα έχεις να συναγωνιστείς άλλες 5 γκόμενες που ονομάζονται σύζυγοι, τι θα κάνεις για να ξεχωρίσεις?» Σωστή, με το τάγκα στον κώλο, την abaya σταθερά, και από μακριά οι αμμόλοφοι να κυματίζουν. Μας έπεισε.

«Put the blame on me» είπε σαγηνευτικά η Rita Hayworth στην «Gilda» και μας σκλάβωσε.

Δυστυχώς η θεωρία του sex στην περίπτωση της Κύπρου δεν επαληθεύεται (ακόμα μια παγκόσμια πρωτοπορία). Δεν σφαχτήκαμε για καμία γυναίκα, μάλλον για τριχωτούς άνδρες με μουστάκια και κοιλιές που δεν είναι και πολύ κολακευτικό… μάλλον δεν επαληθεύεται ούτε και στην περίπτωση του Ανατολικού Τιμόρ… ή της Σομαλίας… τελικά η θεωρία επαληθεύεται μόνο εφόσον η ιστορία γράφεται σε σαλόνια και αρχοντικά μέσα στη χλιδή και παίζει στη μέση διπλωματία… και πολύ κρασί.

18 Comments:

At 04 January, 2007 11:49, Anonymous Anonymous said...

mpaaa ma kamia 8ewria den efarmozete apoluta,,,
e3allou i Kypros itan kai 8a einai panta ena outlier..

 
At 04 January, 2007 12:04, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα πιστεύω... νομίζω δηλαδή, έσιεις ένα μικρό πρόβλημα ορολογίας :) Σαρία εν ο νόμος. Μήπως εννοείς μπούρκα; Τζαι μιας τζαι έπιασε με το proof-reader-mania μου, κάμε τζαι το "βέλος" "βέλο".

Σημειώστε πάντως ότι την ιστορία εν οι άντρες που τη γράφουν, τζαι συνήθως εν πιο βολικό να πούμε ότι φταίει μια γεναίκα παρά να εκτεθούμε με τες πραγματικές αιτίες κάθες μαλακίας μας (pun intended).

 
At 04 January, 2007 12:53, Blogger drakouna said...

Μπούρκα είναι η ολόσωμη κελλαμπία που δεν φαίνεται τίποτε (π.χ. του Αφχανιστάν). Στα Η.Α.Ε. και αλλού απλώς καλύπτουν τα μαλλιά και το σώμα, όχι το πρόσωπο (hence και το popularity του nose job.)

Ούτε εγώ είμαι σίγουρη για το "σαρία" αλλά σίγουρα δεν εννοώ την μπούρκα. Όποιος ξέρει να μας πει:)

 
At 04 January, 2007 12:55, Anonymous Anonymous said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia

Είσαι και οπαδός των νομοθεσιών περί διαζυγίου... πρέπει να σου αρέσει, χεχεχε.

 
At 04 January, 2007 13:00, Blogger drakouna said...

DIVORCE LAW αλά Σαρία!!!

A woman who wishes to be divorced needs the consent of her husband. If he consents she does not have to pay back the bridewealth. (πολύ καλό!!)

A man who divorces a Post-adolescent or pre-menopausal women must wait three months before divorcing her to ensure that she is not pregnant. (λογικό)

Under certain circumstances (abuse, for instance), the wife may ask a judge to separate the couple. (ναι καλά, τώρα το πιστέψαμε)

If a man divorces his wife three times, he can no longer marry her again unless she marries another man and then divorces him. (ε φάουσα πελλάρα, πόσες φορές!!)

Φυρμός!!!

Μήπως το τέτοιο λέγεται φερετζές?

 
At 04 January, 2007 13:21, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

an ekatalava gia ti prama milate en apla i mantila

in any case, pos kai en iparxei conspiracy theory oti o tassos ekatharise ton giorkatzi gia na piasei tin foteini?

 
At 04 January, 2007 13:34, Blogger drakouna said...

Διότι όσο και αν το τραβήσεις, η Φωτεινή ΔΕΝ είναι και καμιά γκόμενα... ούτε με τα γαλλικά... μόνο ίσως με τα λεφτά....

 
At 04 January, 2007 13:57, Anonymous Anonymous said...

Μπορεί να μεν έχει γυναίκα η υπόθεση μας, αλλά δαμέ εγεννήθηκε η Αφροδύτη. Εντάξει!;!

Σε 500 χρόνια που ακόμα "έτσι" εννάμαστε και θα κάμουν μύθο για το πως εχωρίστηκεν το νησούι με το παράξενο σχήμα στην μέση, να είσαι σίγουρη ότι εννα έσιει γενέκα μέσα το παραμύθι (και μάλλον τζίνη εννα φταίει).

 
At 04 January, 2007 14:33, Blogger the Idiot Mouflon said...

Life is a sexually transmitted disease.
R. D. Laing

 
At 04 January, 2007 14:38, Blogger Lexi_penitas said...

Το ...νί σέρνει καράβι
Η Κύπρος είναι ελληνική
ΑΚΕΛ - λαός πρωτάθλημα.

Αυτά συμβαίναν σε εποχές και σε κουλτούρες που η σεξουαλικότητα δεν πέθαινε από ασφυξία.... αθάνατο δωδεκάθεο!!!

Sharia είναι ο νόμος του κορανιού.

Abaya είναι το μαυρο πέπλο που σκεπάζει το σώμα αλλα όχι το κεφάλι και τα χέρια.

Burga είναι το πέπλο που σκεπάζει την κεφαλή με ή χωρίς ανοιγμα στα μάτια

Cheers

 
At 04 January, 2007 14:41, Blogger drakouna said...

Α, επιτέλους, abaya λαλούν το? Έφαα τους τόπους να βρω το όνομα!!

Το αλλάζω αμέσως!

Cheers

 
At 04 January, 2007 15:20, Anonymous Anonymous said...

Τελικά τι φταίει και γίνονται οι πόλεις καλοκαιρινές? Η αγαμησιά?

 
At 04 January, 2007 16:56, Blogger Psychia said...

Είσαι μεγάλη, είσαι θεόρατη..!

 
At 04 January, 2007 17:15, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

xerei kanenas details gia ton thanato tou giorkatzi? giati eixa ipopsin mou oti itan lio mistirios. nomizo egine stin mia milia. je ipoptos itan o arxigos tis astinomias kati etsi. pou xeroume oti en itan o tassos poupiso?

 
At 04 January, 2007 18:16, Anonymous Anonymous said...

hehehe, etsi eni me ton xorismo pragmati. malista o antras en paei kan se dikigoro, oute thelei dikastiria tziai protokollites. to mono pou eshei na kamei einai na pei tis genekas tou einai "xorizo se, xorizo se, xorizo se"

 
At 04 January, 2007 22:48, Blogger the bastard; unshaved. said...

blame it on sex.
μήπως να του δώκουμεν τζαι το benefit of doubt?

 
At 05 January, 2007 00:45, Anonymous Anonymous said...

3erw mono oti to nyfiko tis Foteinis apo ton prwto gamo vriskete akoma sto "homemade" mouseio Yiorkaji sto patriko tis oikogenias sto Palaixori.
Isws, na mporei na mas o Firfiris (Mirabellas) pu en syxorkanos tous...

 
At 08 January, 2007 20:37, Blogger zappa said...

den kserw gia thn myth, pantws h kleopatra htan diashmh gia tis ikanothtes ths ston stomatiko erwta. Legetai oti prin apo kapoia mazh, kalese 100 epilektous stratiwtes sth skhnh ths gia pep talk, kai oloi efygan me ena teraaaastio xamogelo

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.