Thursday, December 28, 2006

Κλασσικές (και μη) ατάκες

Ατάκες που άκουσα σε οικογενειακά gatherings:

- Κάνει ψόφο ή είναι η ιδέα μου? (αμέσως ακολουθεί συζήτηση για την ακρίβεια του πετρελαίου θέρμανσης και την ακρίβεια γενικότερα, η συζήτηση καταλήγει να περιστρέφεται γύρω από το πόσο κοστίζουν οι ντομάτες στη λαϊκή). Μετά όλοι χλαπακιάζουν σούβλα αρνίσια (από την καλή, διαλεγμένη ειδικά από το χασάπη που είναι φίλος μας –όπως λέει σε όλους τους πελάτες του-), συκωτάκια, περίπλοκα μαγειρευτά φαγητά και άλλα εδέσματα και νιώθουν καταξιωμένοι. Στη συνέχεια, μετά από 3 διαφορετικά γλυκά (σοκολατέ, καραμελέ και σαντιγέ) και ένα κουβά ξηρούς καρπούς «νιώθουν ένα βάρος». Θα είναι φαίνεται η ακρίβεια.
- Το ΕΥΡΩΚΟ είναι σήμερα το μόνο κόμμα ιδεολόγων στην Κύπρο. (Αν ο Λένιν, ο Τρότσκι, ή ο Μαρξ ας πούμε έρχονταν σήμερα στην Κύπρο, θα εντυπωσιάζονταν από το πολιτικό βάθος και επίπεδο των ΕΥΡΩΚΟ και το δίχως άλλο θα το υποστήριζαν). Αν υποθέσουμε ότι ο λαϊκισμός είναι μια μορφή ιδεολογίας (σου λέω αυτά που θέλεις να ακούσεις ασχέτως του πόσο ρεαλιστικά είναι στην πραγματικότητα), τότε ναι, σίγουρα οι ΕΥΡΩΚΟ είναι πολύ ιδεολόγοι άνθρωποι.
- Ποιος παντρεύτηκε με ποιον, ποιος αρρώστησε με τι (σταθερές αξίες στη ζωή μας)
- Τα πρώτα 2 χρόνια της δικτατορίας (στην Ελλάδα) ήταν πολύ καλά και παραγωγικά χρόνια για τη χώρα. Όλοι ήταν ευτυχισμένοι και ειδικά στην ύπαιθρο ευημερούσαν. (Αυτό λέχθηκε μετά από μεγάλη κατανάλωση κρασιού. Δυστυχώς από τους άλλους, διότι ένα ποτήρι μπορώ να πιω εγώ, ήμουν νηφάλια και έφαγα την κοτσάνα στο κεφάλι. Αρχικά νόμισα ότι λέχθηκε για πλάκα, αλλά κανένας στο συγκεκριμένο τραπέζι δεν διέθετε τόσο twisted sense of humor άρα ο μαλάκας το εννοούσε. Σε ερώτηση μήπως, λέμε μήπως, ο κόσμος φοβόταν να εκφραστεί και γι’ αυτό όλα φαίνονταν καλά, ο τύπος που ξεστόμισε την ατάκα ξαναγέμισε το ποτήρι του και άλλαξε θέμα). Να θυμηθούμε του χρόνου να μην ξαναπατήσουμε σπίτι του. Οι εθνικιστές γενικά δεν διαθέτουν χιούμορ. Το αγέννητο, παρά την κοτσάνα που άκουσε είναι καλά.
- Πόσο καιρό έχει να βρεθούμε!!! (ναι… και υπάρχει λόγος. Άμα θέλαμε να βλέπουμε όλους τους συγγενείς μαζεμένους και κάθε μέρα θα ζούσαμε στο χωριό όλοι μαζί στην ίδια γειτονιά, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε χωρίς την έγκριση των συγγενών, όλοι θα ανακατώνονταν μέσα στα πόδια των άλλων, ενδεχομένως να έπαιζε και αιμομιξία, θα έσπαζε ο ένας τα νεύρα στον άλλο αλλά δεν θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί ένεκα του ότι είναι συγγενής και η ζωή θα θύμιζε κυπριώτικο σκετς (υστερίες και παρεξηγήσεις κάνουν τη ζωή πιο γλυκιά). Επίσης, όλοι οι συγγενείς μας δεν είναι τρομεροί πασιαμάδες που λένε ανέκδοτα. Μόνο σε μικρές δόσεις αντέχονται.
- Πότε γεννάς?
Τον Αύγουστο.
- Πότε γεννάς?
Τον Αύγουστο.
- Πότε γεννάς?
Δεν ξέρω ακόμα… ναι είναι περίεργο.
- Πότε γεννάς?
Του χρόνου έτσι καιρό. Όπως τους ελέφαντες.
- Πότε γεννάς?
Την Κόκκινη Πέμπτη.

12 Comments:

At 28 December, 2006 10:24, Anonymous Anonymous said...

:))
Xronia Polla k kala!

 
At 28 December, 2006 10:44, Blogger the Idiot Mouflon said...

Τραπέζι με δυο αδέλφια, ο ένας να έλειπε καιρό εις το Αμέρικα και να έχει επιστρέψει πρόσφατα. Παρών και ο Λεβέντης ο Πανάος, Βοηθός Νεκροθάφτη στο επάγγελμα και με ελαφρώς "ιδιαίτερες ικανότητες".

Κάθε τρία λεπτά ο Πανάος θεωρούσε καλό να ενημερώσει τον μετανάστη αδελφό της παρέας για τα κοινωνικά συμβάντα που εμπίπτουν στον επαγγελματικό του χώρο: "Ρεεε Γιάννο, αθθυμάσαι τον Κωστήν τον Παρπέρην που εμείνισκεν πίσω που το γυμναστήριο σου ρεεε; Επέθανεν, είσhεν καρκίνο λαλούσιν, εθάψαμεν τον τον Ιούνη... μα κλάαααμαν η χήρα η γιεναίκα του, κλαααάαμαααα...".

Μετά από λίγο... "εεεε Γιαννή, την κυρίαν Αντρούλλα, που έσhει το μαγαζίν με τα ρούχα ρε... ναι ρε, ποδά στη λεωφόρο ρεεε... επέθανεν ο γιός της ο μιτσής. Οι, οι ο Κωστής, τζείνος ήταν ο μυάλος... ο άλλος ρεεεε... ετούμπαρεν, έφυεν η κκελλέ του..."

Και ούτω καθεξής...

Ώσπου δεν άντεξε ο -οικοδεσπότης -δεύτερος αδελφός.. "ε, κανεί ρε Πανάο, έκαμες μας την καρκιά μας περβόλιν... ο ένας επέθανεν, ο άλλος επέθανεν, καρκίνους, καρδιακές, accident... εν πάει με το φαίν κάτω..."

Τον σκούντηξα διακριτικά στα πλευρά και του ψιθίρυσα... "ε, με τούτον που εκάτσαμεν τι εκαρτέρας να ακούσουμε γέρο; Για γάμους;"

Cheers.

 
At 28 December, 2006 10:57, Blogger Lexi_penitas said...

-Πως επεράσετε;
Οικογενειακά.

-Πως επεράσετε;
Ησυχα...

-Πως επεράσετε;
Καλά, έτο πολλύ φαϊ τζαι πολλύ ποτό...

-Πως επεράσετε;
Τα συνηθισμένα ρε φίλε. Λλίον ποτζεί λλίον ποδά...

Οι κλασσικές μεταχριστουγεννιάτικες ατάκες. Συνήθως συνοδευονται με μια βαριεστημάρα του συνομιλητή και μια δόση απογοήτευσης στο ότι ουτε και αυτή την φορά τα Χριστουγεννα ήταν κατι το ιδιαίτερο.

Συμπέρασμα: Οι περισσότεροι Κύπριοι εχουν μεγάλες προσδοκίες από τις γιορτές (αραγε τι να περιμένουν;) που στο τέλος επειδη μένουν ανεκπλήρωτες τους μένει μια πικρή γευση στο στόμα.

Παω να γλυκάνω λλίον με μια ΚΕΟ

Cheers

 
At 28 December, 2006 11:17, Blogger Ttallou said...

1.Έχει ψόφο στην Κύπρο;
2.Έχει ακρίβεια στην Κύπρο (άνευ ευρώ);
3.Έχει στην Κύπρο θαυμαστές του έργου της χούντας στην Ελλάδα;
4.Πότε γεννάς; :Ρ

(Θέλω να πω, στην Ελλάδα πέρασες τα Χριστούγεννα ή στην Κύπρο; Πολύ καλαμαρίστικες μου φάνηκαν οι κουβέντες σας)

 
At 28 December, 2006 11:19, Blogger Psychia said...

Χαχα έφυρες με. Ειδικά η κουβέντα με το ΕΥΡΩΚΟ... όλα τα λεφτά!

 
At 28 December, 2006 11:29, Blogger drakouna said...

@ttallou: στις ερωτήσεις 1,2 και 3 η απάντηση είναι ναι. Ειδικά για το 3, apparently υπάρχει τετοιος κόσμος και κρύβεται στις ναφθαλίνες (έφριξα, άσε).

Για το 4, όταν κοντέψει ο καιρός να γεννήσω θα αρχίσω τη μουρμούρα οπότε θα το μάθετε:)

 
At 28 December, 2006 12:48, Blogger Ttallou said...

Μάλιστα. Για το 3 ξαφνιάστηκα, διότι στην Ελλάδα το έχω ακούσει, αλλά πες "αιτιολογείται" διότι οι άνθρωποι ζήσαν εδώ και είδαν τι έκανε η χούντα και τι όχι.
(εννοώ ότι κάποιος μπορεί να θυμάται ότι επί δικτατορίας χτίστηκε κι ένας δρόμος, αλλά να ξεχνάει τα ξερονήσια, τις φυλακές, το Πολυτεχνείο κτλ).

Αλλά στην Κύπρο, ωιμέ, η μόνη παρουσία της χούντας υπήρξε καταστροφική.

 
At 28 December, 2006 16:57, Blogger zappa said...

ouai ki allimono....makrya apo e8nikistes sygkeneis.....eytyxws ta dika mou xristougenna htan fun.Monh kalesmenh mia filh ths aderfhs mou,thn opoia flertara deontws:P

 
At 30 December, 2006 16:11, Blogger Greek Warrior said...

Καημένη Δρακούνα...
Γιατί δεν επέλεξες τα ξεχειλωτικά Χριστούγεννα στο εξωτερικό που μας περιέγραψες στις 22/12;

 
At 04 January, 2007 01:13, Blogger Leonidas said...

hmm o nitse tha ithele na eleges pws den sou arese, afto ine sigouro.

ego tha elega pws sou arese, afou kathises na skeftis toulaxisto afta pou lei. Paradoxo to vrisko prosopika afou ton vrisko agarmpo siggrafea alla me idees poli sostes...

oso gia ton cuelho, tha simfoniso apolitos! o pio ipertimimenos siggrafeas tis genias mas!

hmm ego, ( epidi 3ero oti pethenete na mathete ) agapw para poli ton Marquez .. iparxi pragmatiki omorfia sto grapsimo tou, alla den leipei ke i istoria...

 
At 04 January, 2007 01:14, Blogger Leonidas said...

sorri pedia lathos post xx

 
At 20 December, 2009 10:05, Anonymous Anonymous said...

ideaxiaKneeve [url=https://launchpad.net/~codeine-tuco]Buy Codeine no prescription[/url] [url=http://wiki.openqa.org/display/~buy-buspar-without-no-prescription-online]Buy Buspar without no prescription online[/url]

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.