Thursday, February 16, 2006

Θεωρία 2

Υπάρχουν πράγματα που ή τα αγαπάμε, ή τα μισούμε. Δεν υπάρχει μέση λύση και όποιος πει ότι είναι απαθείς είναι διότι δεν γνωρίζει το θέμα (ακόμα).

Things you either love or hate:

Marmite: Την πρώτη φορά που το είδα στο supermarket στην Αγγλία, σκέφτηκα "μα τι κάνει η πογιά των παπουτσιών σε διάδρομο με τρόφιμα?". Μετά το αγόρασα και το δοκίμασα. Μετά το πέταξα. Προσπάθησαν διάφοροι καλοθελητές να μου απαριθμήσουν τα πλεονεκτήματα του και την θρεπτική του αξία. Μάταια. όπως και τη διαφήμιση του, you either love it or hate it. Τελευταίως πρόσεξα ότι και το supermarket εδώ στην Κύπρο το έχει. Και πάλι σε διάδρομο με τρόφιμα.

Σειρές Παπακαλιάτη: Το έχω ξαναναλύσει, δεν χρειάζεται να πω άλλα. Οι οπαδοί περιμένουν καρτερικά, οι μη οπαδοί τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση (το δικό τους μάτι έκοψε τη σειρά, μπορούν να πανηγυρίσουν). Αααχ.

Τιτανικός: Μιλάμε για το έργο και το τραγούδι της Celine Dion. Προσωπικά, όταν κάνω ζάππινγ τζιαι δόκω πάνω του, προτιμώ να δω τις ειδήσεις του Μπαιράκ παρά το έργο. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο βασανιστήριο. 3 ώρες να νεκαλιούνται τζιαι στο τέλος ο ένας πνίγεται. Έχω δε κάνει συζητήσεις για ώρες, προσπαθώντας να καταλάβω γιατί δεν χωρούσαν και οι 2 μαμάκες πάνω στην πόρτα για να σωθούν. Ίσως διότι αν σωζόταν ο Ντι Κάπριο, μέχρι να φτάσουν στην Νέα Υόρκη θα της έκανε κέρατο. Ο Έτερος Ύμισης όμως για κάποιο περίεργο λόγο το ανακύρηξε το αγαπημένο του έργο (και ο Έτερος Ύμισης είναι ένας τύπος που του αρέσουν τα θρίλερ, τα action και τα sci-fi έργα και κάνει εμετό με τη Meg Ryan). Είναι ένα (υγρό) μυστήριο.

Sushi: Έχω ακούσει από φίλες, ότι όταν τρώνε sushi, νιώθουν ευτυχισμένες. Το έχω ακούσει όμως και για τη σοκολάτα, την μπύρα και τα γλυκά γενικά. Την πρώτη φορά που έφαγα, το sushi δεν πήγαινε κάτω. Τη δεύτερη φορά που έφαγα, έπαθα addiction. 15 ώρες μετά σκεφτόμουν το φαί που έφαγα (αν και ήταν 12 το μεσημέρι της επόμενης μέρας). Όταν δω sushi, παθαίνω όπως το μωρό μέσα σε κατάστημα με γλυκά ή παιγνίδια. Τώρα που το γράφω αυτό πείνασα.

Madonna: Στο παρελθόν δεν άκουα Madonna. Ήξερα βέβαια ότι υπήρχε, αλλά επειδή ήμουν απασχολημένη να είμαι ροκού, δεν έδινα σημασία. Μισούσα μάλιστα όλο αυτό το «βασίλισσα της ποπ» πανηγύρι που είχε στηθεί γύρω από το όνομα της. Μια μέρα έκανα κλικ, είδα το άγιο φως, και ξαφνικά η Madonna έκανε νόημα (drugs were not harmed in the making of this transformation). Την έχω παραδεχτεί, εξαιτίας της τώρα μου αρέσει και η ποπ, και της τρέφω βαθιά εκτίμηση. Η γυναίκα είναι θεά.

Να παρακολουθείς μπιλιάρδο από την τηλεόραση: Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό, αγχολυτικό, ηρεμιστικό πράγμα από το να κάθεσαι ακίνητη στον καναπέ (τσιγάρο και ποτό/καφέ ανά χείρας) και να βλέπεις ένα καλοντυμένο, συνήθως, κύριο να βάζει με εξαιρετική ακρίβεια μπαλάκια μέσα σε τρύπες. Μπορώ να βλέπω για ώρες. Πρώτη φορά ανακάλυψα αυτό το χάρισμα στην Αγγλία, και τώρα που έβαλα δορυφορική το πετυχαίνω που και που και εδώ. Και φυσικά κάθε φορά γίνεται πανικός διότι οι υπόλοιποι που παρακολουθούν τηλεόραση διαμαρτύρονται μεγαλοφώνως. Αυτό το «άθλημα» δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις για π.χ. μόνο 10 λεπτά και μετά να αλλάξεις κανάλι. Η θα βλέπεις για ώρες, ή θα το αλλάξεις αμέσως.

Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι: Δεκαετία του 80 στην Κύπρο. Η μικρή Δρακούνα με τα μαλλιά βρουλιά περιμένει να γίνει Σάββατο, να γίνει η ώρα 5, για να ξεκινήσει η τηλεόραση, νομίζει ότι ονομάζεται Λώρα και ρωτά τα μαμά Δρακούνα γιατί το σπίτι τους δεν είναι ξύλινο και κατασκευασμένο από τα δυο χέρια του μπαμπά. Η μαμά Δρακούνα απαντά ότι "στην Κύπρο μάνα μου ο κόσμος χτίζει τα σπίτια του με κουγκριά, σίδερα τζιαι αλουμίνια". Η μικρή Λώρα/Δρακούνα δεν θυμάται κανένα επεισόδιο με κουγκριά και σίδερα αλλά φαντάζεται ότι τρέχει στο λειβάδι και κάθε φορά που μαλλώνει με το older sister της, της θυμίζει ότι στο Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι η Μαίρη τυφλώνεται. Πρέπει πραγματικά να αγαπούσες αυτή τη σειρά για να την παρακολουθείς, αλλιώς δεν εξηγείται γιατί να κάθεται κάποιος και να βλεπει την οικογένεια Ingles να καταποντίζεται, να καταστρέφονται τα σπαρτά τους, να αρρωστούν, να μην έχουν χρήματα, αλλά να είναι χαζοχαρούμενα ευτυχισμένοι.

Θα προσπαθήσω να σκεφτώ και άλλα.

20 Comments:

At 16 February, 2006 10:56, Blogger Ttallou said...

Θύμισέ μου...
Οι S1ngles φέτος παίζονται στην Κύπρο, ε;
Οι τίτλοι των post σου μου θυμίζουν Μαρία Σολωμού ;)

 
At 16 February, 2006 11:58, Blogger drakouna said...

"Θεωρία της Ράνιας?"

Yπάρχει copyright για τη λέξη θεωρία? Θεωρίες υπάρχουν πολλές. Όσο σκέφτεται το αθκιασερό πλάσμα, κατεβάζει θεωρίες.

Άμα το σκεφτείς, όλα έχουν ξαναειπωθεί και όλα έχουν ξαναπαιχτεί κάπου κάπως κάποτε (και το "κάπου, κάπως, κάποτε" δεν ήταν σειρά παιδική?).

 
At 16 February, 2006 12:08, Blogger Ttallou said...

Νομίζω πως ναι.
Δε σε κατηγορώ-προς θεού!
Δεν υπάρχει παρθενογένεση (σε τίποτα πια).
Απλώς διέκρινα μια ομοιότητα, θετική, αν σκεφτείς ότι οι S1ngles υπήρξαν από τις καλύτερες σειρές ever.
[και, λυπάμαι που θα στο καρφώσω, αλλά τέλειωσαν άδοξα λόγω προβλημάτων της εταιρίας παραγωγής]

 
At 16 February, 2006 12:28, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Σαν την μάππαν εν έσιει!

 
At 16 February, 2006 13:51, Blogger drakouna said...

Τέλειωσε άδοξα? Μα τζιαι το Singles?? Δηλαδή εκεί που έδειχνε, ξαφνικά γιοκ?

Να φυρτώ τώρα, ή να περιμένω αργότερα?

Τελικά πρέπει να κάνω μόνη μου σειρά για να βεβαιωθώ ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος? (όπως τη Ντάλια)

 
At 16 February, 2006 14:21, Blogger Ttallou said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 16 February, 2006 14:25, Blogger Ttallou said...

Απλώς γυρίστηκε για μισή μόνο χρονιά (αντί για 1-1,5) και τέλειωσε απότομα :(
Σε ποια φάση είναι στην Κύπρο;

Και ρίξε μια ματιά εδώ. [αν δεν το 'χεις κάνει ήδη]

 
At 16 February, 2006 14:29, Anonymous Anonymous said...

Eisai poly apolyti, filenada. Paratirisa apo periergia ola sou ta post ton teleftaion evdomadon kai se ola grafeis "isxyei 'h ayto 'h to allo" - "ki opoiow diafonei einai giati exei agnoia akoma 'h epeidi einai provlimatikos klp klp", ypovivazontas etsi opoion tolmisei na exei diaforetiki apopsi. Prosexe to ayto, den einai ygies...

 
At 16 February, 2006 14:41, Blogger drakouna said...

Ναι, έχω το σύνδρομο του δικτάτορα!!

Η απλώς μπορεί να αστειεύομαι:)

 
At 16 February, 2006 14:46, Blogger drakouna said...

Ttallou, δεν ήξερα για το site των singles (ευχαριστώ πολύ!!)
Απ'ότι βλέπω είμαστε 3 επεισόδια πριν το τέλος.

Άλλη φορά άμα δεν ξέρω κάτι θα ρωτώ στο blog.

Ξέρει κανένας ποιος σκότωσε τον Κέννεντυ??

 
At 16 February, 2006 15:56, Blogger Ttallou said...

:D

 
At 16 February, 2006 18:56, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

drakouna o neos hitler! goustaroooooooo =)

 
At 16 February, 2006 21:56, Blogger firfiris said...

Δρακούνα για πρόεδρος - Να βάλει ττερπιέν του τόπου

 
At 16 February, 2006 22:46, Blogger Sraosha said...

Να μην αστειεύεστε. Μπερδεύετε τον κόσμο (στην Κύπρο κυρίως αλλά και αλλού). Να είστε σοβαρή. Και μετρημένη. Αλλά τίγρισσα στο κρεβάτι, ε; Αλλιώς θα μείνετε στο ράφι. Ή θα σας τον φάει τον κελεπούρη καμμιά Κινέζα ξανθιά (που λέει κι ο Μικκελίδης στη City).

Καλό το παραπάνω για επισόδιο του Singles;

 
At 17 February, 2006 22:51, Anonymous Anonymous said...

Εγώ ετζιμήθηκα στον Τιτανικό...

 
At 06 February, 2007 16:48, Anonymous Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP www.ahsaa.comnevada incorporation Ambien epinephrine blackout heidi klum dress up game active undelete v 2 0 crack Earn extra holiday money incorporate this Incorporation online oregon Delaware incorporate home based business Msn supplements employment screening offshore incorporation Cheap calling cards &apos Spot tv cremosa Companies email address for marketing and finance http://www.honeywellhepafilters.info/Lamictal-benefits.html

 
At 03 March, 2007 12:49, Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... girls naked dancing Guitar cabinet parts Opex driveway alarm Business golf gift Dada jogging

 
At 05 March, 2007 14:11, Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » »

 
At 05 November, 2018 04:14, Blogger Unknown said...

red bottom heels
lacoste polo
asics running shoes
nike air force
caterpillar boots
adidas nmd
yeezy 700
hermes outlet online
goyard bag
reebok shoes

 
At 03 July, 2021 18:06, Blogger yanmaneee said...

golden goose sneakers
100% real jordans for cheap
supreme clothing
russell westbrook shoes
lebron shoes
jordan shoes
curry 6 shoes
off white shoes
jordan shoes
lebron 17

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.