Wednesday, September 25, 2013

Midlife crisis (for men and women)

Ο Έτερος φέτος κλείνει 40 χρονών. Είναι δηλαδή officially middle aged.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μου ανέφερε διάφορες ιδέες για το πως ήθελε να περάσει τα γενέθλια του:
1.    Με προσκύνημα στην Ουκρανία
2.    Με προσκύνημα στη Λευκορωσία
3.    Με προσκύνημα στο Frankfurt motor show
4.    Μετά το προσκύνημα, να αλλάξει άραγε και το αυτοκίνητο του (πάλε)

Τον αγνόησα επιδεικτικά (αλλά καλού κακού φρόντισα να μάθω το pin της κάρτας του)

Περί τα μέσα της άνοιξης, ανακάλυψε περιχαρής ότι από τον καιρό που κάνει τον κηπουρό του κήπου μας, έχουν σφίξει οι μυς του, έχουν δυναμώσει τα μπράτσα του, έχει μαυρίσει όπως τον χτίστη (με σημάδι στο λαιμό και τα χέρια όπως οι άντρες οι σωστοί) και έσφιξαν οι γλουτοί του. Άρχισε να αγοράζει καλύτερα προϊόντα περιποίησης σώματος, το ξύρισμα του -από δεκάλεπτη διαδικασία το πρωί- μετατράπηκε σε beauty treatment complete με απολέπιση, δυναμωτική μάσκα προσώπου και body scrap. Ανακοίνωσε σε όλους ότι βρίσκεται στο peak του και τι γαμώ τους άντρες που έγινε. Έγινε το Eurogroup, το κούρεμα, ήρθε το τέλος των τραπεζών, αλλά τουλάχιστον ο Έτερος είχε τέλειο δέρμα.

Clearly, he was having a midlife crisis.

Έκανα αυτό που θα έκανε οποιαδήποτε γυναίκα στη θέση μου.

(όχι, εγώ ΔΕΝ κάμνω histrionics. Δεν είναι το στυλ μου.)

(Ντάξει, σκέφτηκα να τον δολοφονήσω αλλά τα kids ακόμα συμπαθούν τον)

(Plus, -πόσα να φκάλουμε που την ασφάλεια? It is not enough- θέλουμε την κάρτα του)

Αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με τον εαυτό μου και να κάνω pursue διάφορα ενδιαφέροντα που δεν βρήκα ευκαιρία μέχρι τώρα να δοκιμάσω. Ανακάλυψα ότι είμαι DIY wizard (επιδιορθώσεις, βαψίματα, μετατροπές, χειροτεχνίες, you name it), είμαι σκατά στο ποδήλατο, ράφκω ρούχα όσο καλά ράφκουν οι Κύπριες designers (χωρίς να θέλω να αποκαλούμαι designer και να διατηρώ μπουτίκ σε χαλαμάντουρο στην παλιά Λευκωσία ή να ράφκω με ύφασμα που αγόρασα από αιωνόβιους υφασματοπωλητές της Ονασαγόρου που έχουν τώρα εκτοπιστεί από τα café και bistros –μη χέσω- και μετά να τα πουλώ σε τιμές haute couture). Έμαθα την κουκλάρα κολύμπι, έκοψα τις πάνες από τη mini me, γενικά ποσκολιούσα τον εαυτό μου με διάφορους ευχάριστους τρόπους. Eventually γράφτηκα και στο γυμναστήριο και ο στόχος μου είναι (μετά από 10 χρόνια και 2 εγκυμοσύνες) να δώ ξανά κοιλιακούς. Τους δικούς μου κοιλιακούς.

Μετά προέκυψε το καλοκαίρι και η  δισκοπάθεια.

Ο Έτερος literally μάγκωσε και προς το παρόν (μετά από οδηγίες του γιατρού) πρέπει να μείνει ακίνητος και ξαπλωμένος. Χρειάζεται ξεκούραση για να του περάσει. Προφανώς το προσκύνημα και οι περίπατοι με καινούργια αυτοκίνητα αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Αντί να παίζω το ρόλο της συζύγου στο midlife crisis (όπως και αν αυτό εκδηλωθεί) πρέπει να κάνω τη νοσοκόμα. Και έχω officially αποκτήσει την κάρτα του Έτερου με τη δικαιολογία ότι κάνω όλες τις εξωτερικές δουλειές / supermarket / πληρωμές / αγορές κτλ.

Όταν δε αποκτήσω και τους κοιλιακούς μου, θα έχω ολοκληρωθεί ως γυναίκα.  

2 Comments:

At 26 September, 2013 14:36, Anonymous Μανα said...

Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω πότε υπολογίζεις να πέσει το ποστ ότι πληρώνεις το γυμναστήριο χωρίς να πηγαίνεις;

 
At 27 September, 2013 08:08, Blogger drakouna said...

Θα δείξει. Είμαι πολύ disciplined (άμα θέλω)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.