Friday, April 30, 2010

ΜΟΤ

«ΣχόλιοOffsite - Το θέμα της Offsite για τα Τ/κ αυτοκίνητα χωρίς ΜΟΤ κυκλοφόρησε...Στο προχθεσινό άρθρο της Offsite αναφέραμε μεταξύ άλλων το θέμα της κυκλοφορίας των Τ/κ αυτοκινήτων στις ελεύθερες περιοχές χωρίς ΜΟΤ. Χθες η είδηση έκανε γύρο στα κανάλια. Η επίσημη απάντηση του υπουργείου είναι ότι για τα Τ/κ οχήματα, πολλά από τα οποία είναι σε άθλια κατάσταση, υπάρχει μια «ανοχή» αλλά και η ελπίδα ότι θα δοθεί ένα τέλος με τη λύση. Επίσης, αστυνομικός υπεύθυνος ανέφερε στο «Σίγμα» ότι «γίνεται τεχνικός έλεγχος στα κατεχόμενα κάθε τρία χρόνια (!) αλλά αυτό δεν λέει τίποτα σε μας». Τα ερωτήματα της Offsite είναι δύο: 1ο. Τι θα συμβεί αν ένα Τ/κ αυτοκίνητο κτυπήσει κάποιο άτομο στις ελεύθερες περιοχές; Ο παθών (ή οι συγγενείς του) θα πρέπει να δείξουν «ανοχή» και να μην κινηθούν ενάντια σε όποιον επέτρεψε σε παράνομο όχημα κατά τους ευρωπαϊκούς νόμους (ρύποι, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) να κυκλοφορεί στους δρόμους και να προκαλέσει ατύχημα; Που θα επιδοθεί η κλήση για το δικαστήριο, στο οδόφραγμα; 2ο. Μπορεί ένας κύπριος φορολογούμενος πολίτης να μην περάσει ΜΟΤ για μια περίοδο και να έχει την «ανοχή» του κράτους, ή θα είναι παράνομος; Και η σπαζοκεφαλιά της μέρας: ποιος είναι παράνομος στο δρόμο, ο Τ/κ οδηγός που κυκλοφορεί χωρίς ΜΟΤ, τέλη κυκλοφορίας, φόρους κατανάλωσης, ή ο νόμιμος κύπριος πολίτης (Ε/κ ή Τ/κ) που κυκλοφορεί με κανονικό αυτοκίνητο του οποίου έληξε το ΜΟΤ και δεν έχει πάει ακόμη για έλεγχο; Τα σχόλια σας εδώ

Θα βάλω τα σχόλια μου εδώ:

Υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα στις ελεύθερες περιοχές τα οποία επίσης δεν έχουν κάνει ΜΟΤ. Οι οδηγοί τους συνήθως είναι:
α) τεμπέληδες που θεωρούν το ΜΟΤ αχρείαστο έξοδο.
β) ηλικιωμένοι που κανονικά δεν θα έπρεπε να οδηγούν, πόσο μάλλον να κρατούν τα προπολεμικά σαραβαλάκια τους και να εκνευρίζουν όλους εμάς τους υπόλοιπους.
γ) αλλοδαποί που δεν έχουν χρήματα να περάσουν τα σαράβαλα τους από ΜΟΤ και στοιβάζονται 5-10 μέσα σε αυτά (τους βλέπουμε κάθε μέρα) για να πάνε δουλειά.

Όλοι οι πιο πάνω είναι το ίδιο επικίνδυνοι και επίφοβοι αν δημιουργήσουν accident, δηλαδή να τρέχεις με τις ασφαλιστικές (αν είναι even ασφαλισμένοι) και να μην φτάνεις.

Η Offsite «σκίστηκε» μόνο για τα αυτοκίνητα των Τουρκοκυπρίων. Μια απάντηση στα ερωτήματα της Offsite είναι:

1. Αν ένα Τ/Κ αυτοκίνητο χτυπήσει κάποιον στις ελεύθερες περιοχές, εννοείται ότι ο παθών δικαιούνται να διεκδικήσει αποζημιώσεις με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε αν τον χτυπούσε ένα Ε/Κ αυτοκίνητο. Το ΜΟΤ δεν είναι συστατικό στοιχείο σε μια τέτοια υπόθεση. Αυτό που έχει σημασία, είναι το αυτοκίνητο να καλύπτεται από κάποιου είδους ασφάλεια (insurance, όχι security). Από αυτήν ας πούμε που εκδίδεις στο οδόφραγμα όταν θέλεις να περάσεις με το αυτοκίνητο σου (Ε/Κ και Τ/Κ αυτοκίνητα που περνούν τα οδοφράγματα αναγκαστικά εκδίδουν ασφάλεια. Ο λόγος που επινοήθηκε αυτή η πατέντα είναι ακριβώς για να μην υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος και ακολούθως «να την κάνεις» για την άλλη πλευρά του οδοφράγματος).
2. Η απάντηση στο 2 βρίσκεται πουπάνω.

Όπως γίνεται στο 95% των περιπτώσεων ατυχημάτων, η αγωγή (αν καταλήξει σε αγωγή) γίνεται με τις ασφαλιστικές εταιρείες και όχι με τον ιδιώτη που ασφαλίστηκε σε αυτές. Η Offiste παραλείπει βέβαια να πει οτιδήποτε για αυτό το θέμα και αντιθέτως κάνει θέμα το ΜΟΤ (το οποίο δεν έχει να κάνει άμεσα με τα ατυχήματα).

Σπαζοκεφαλιά της ημέρας (σπαζοκεφαλιά really αν ο νους σου είναι μεγέθους του νου του δεινόσαυρου): η οδήγηση χωρίς ΜΟΤ είναι παράνομη με όποιο τρόπο και αν συμβαίνει. Αν η Δημοκρατία (για τον άλφα ή βήτα λόγο) δεν αναγνωρίζει το ΜΟΤ των κατεχομένων δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κυκλοφορεί στις ελεύθερες περιοχές, φτάνει να καλύπτεται από insurance. Τα υπόλοιπα της… σπαζοκεφαλιάς είναι μαλακίες (για να το πω ευγενικά).

Έχω πάρει στο παρελθόν (πριν μπούμε στην ΕΕ) το αυτοκίνητο μου στην Ελλάδα, όπου και οδηγούσα ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Εκτός από ασφάλεια αυτοκινήτου, δεν χρειάστηκε να πληρώσω φόρο κατανάλωσης (αυτό που κολλά με τα αυτοκίνητα?), ελληνικά διόδια (τα απέφευγα) ή whatever άλλο τέλος ισχύει για ελληνικά αυτοκίνητα. Ήμουν παράνομη?

Nice try people. Αναμένω με αγωνία την αποκάλυψη ότι οι Τ/Κ χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες της Δημοκρατίας και πόσο απαράδεκτο είναι αυτό.

23 Comments:

At 30 April, 2010 09:45, Anonymous Anonymous said...

2-3 μικρές επισημάνσεις:

"Αν ένα Τ/Κ αυτοκίνητο χτυπήσει κάποιον στις ελεύθερες περιοχές, εννοείται ότι ο παθών δικαιούνται να διεκδικήσει αποζημιώσεις με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε αν τον χτυπούσε ένα Ε/Κ αυτοκίνητο. Το ΜΟΤ δεν είναι συστατικό στοιχείο σε μια τέτοια υπόθεση. Αυτό που έχει σημασία, είναι το αυτοκίνητο να καλύπτεται από κάποιου είδους ασφάλεια (insurance, όχι security)."

Το ΜΟΤ ΕΙΝΑΙ συστατικό στοιχείο. Εαν δεν έχεις ΜΟΤ (ή αν είναι ληγμένο) τότε ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ, ανεξάρτητα αν είναι σε ισχύ/πληρωμένη κανονικά κλπ. Η ασφάλεια ΔΕΝ σε καλύπτει αν δεν έχεις ΜΟΤ. Ψάξε το.

Το "φόρο κατανάλωσης" δεν τον πληρώνεις ξεχωριστά. Είναι ενσωματωμένος στην τιμή των καυσίμων. Συνεπώς ναι, κάθε φορά που έβαζες καύσιμα στην Ελλάδα πλήρωνες και φόρο κατανάλωσης.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία και το "ειδικό καθεστώς" που επικρατεί για τους τ/κ, προφανώς δεν σου έχει τύχει να σου πουν να περιμένεις 4 μήνες για εγχείρηση καρδιάς τη στιγμή που οι τ/κ δεν μπαίνουν καν σε λίστες αναμονής (χώρια ότι δεν πληρώνουν μία).

Κατα τ' άλλα συμφωνούμε απόλυτα. Ειδικά με τους γέρους και τους αλλοδαπούς

 
At 30 April, 2010 10:09, Blogger drakouna said...

Συμφωνώ για τη σχέση ΜΟΤ και ασφάλειας αλλά τα Τ/Κ αυτοκίνητα που έρχονται στις ελεύθερες περοχές καλύπτονται από κάποιου είδους ασφάλεια, επομένως δεν τίθεται θέμα επιδή δεν έχουν κάνει ΜΟΤ, να μην έχουν ασφάλεια αυτοκινήτου.

Αν βάλουν βενζίνη στις ελεύθερες περιοχές, σημαίνει ότι πλήρωσαν φόρο κατανάλωσης. Και ένας Ε/Κ μπορεί να μεταβαίνει πάντα στα κατεχόμενα και να γεμίζει το ντεπόζιτο του άρα να αποφεύγει το φόρο κατανάλωσης. Γενικά, το παράδειγμα του φόρου κατανάλωσης είναι μαλακία για να αποδείξεις οτιδήποτε.

Like I said, αναμένω την επόμενη "αποκάλυψη" της τασιηνόπιττας.

 
At 30 April, 2010 11:01, Blogger DaisyCrazy said...

Δρακούνα μήπως ξεχνάς ότι για να σε ασφαλίσουν πρέπει να'χεις κάνει ΜΟΤ?

Ό,τι και να ισχύει πάντως είναι να μη σου τύχει να σου πέσει κανένας ανασφάλιστος ή από τα κατεχόμενα πάνω σου γιατί τότε θα μάθεις από πρώτο χέρι τι ισχύει..

Μακριά από ατυχήματα όσο μπορούμε κι αμυντική αντί επιθετική οδήγηση.. κι ο Θεός βοηθός!

 
At 30 April, 2010 11:37, Blogger Кроткая said...

Τι ακριβώς προτείνει η offsite? Να κλείσουν τα οδοφράγματα και να επανέλθουμε στην προ 2004 κατάσταση? Να μην επιτρέπεται στα αυτοκίνητα τα περνάνε το οδόφραγμα;

Να αναστηθεί ο Τάσσος που ξέρει πώς να χειρίζεται τέτοια θέματα?!?!

 
At 30 April, 2010 13:44, Anonymous Anonymous said...

Ασε που τα "τκ σαραβαλάκια" δείχνουν την πίστη του συντάκτη σε στερεότυπα. Προφανώς η τελευταία φορά που τσιάκκαρε τκ αυτοκίνητα ήταν το 2003, και τότε, όντως υπήρχαν πολλά σαραβαλάκια.
Ε, όχι πλέον!

 
At 30 April, 2010 14:12, Blogger drakouna said...

Η κατηγορία που προσάπτεις για τις λίστες αναμονή Invictus, είναι πολύ σοβαρή και ελπίζω να έχεις σχετικά στοιχεία (εγώ δεν γνωρίζω).

Όσο για το "δωρεάν" της υπόθεσης, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι επειδή οι Τ/Κ δεν μπορούν να αποδείξουν το ύψος των εισοδημάτων τους (τα records των κατεχομένων δεν αναγνωρίζονται, remember), η Κυβέρνηση (από το 2003) αποφάσισε να μην ασκεί οικονομικά κριτήρια σε αυτούς.

Πήγαινε όμως και ένα περίπατο από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να δεις πόσοι Τ/Κ επισκέπτονται και αυτά (και πληρώνουν).

 
At 30 April, 2010 14:34, Anonymous matilta said...

Εγώ να βάλω δκυο σπαζοκεφαλιές:

1. γιατί το offsite επέλεξε να προβάλει το ΜΟΤ των τουρκοκυπριακών αυτοκινήτων τζε όι το τρύπημα των λαστίχων τους, ή το πέταμα αναμένων τσιγάρων μέσα που τα ανοιχτά παράθυρα τους.

2. Πκιό ήταν πκιό καθοριστικό για το μέλλον τούτου του τόπου τζε ώθησε τουρκοκύπριους να ψηφίσουν Ερογλου? Το ΜΟΤ ή οι δολιοφθορές?

 
At 30 April, 2010 15:47, Anonymous Anonymous said...

Έλα ρε συ Δρακούνα μην παριστάνεις τώρα ότι ήρτες ουρανοκατέβατη στην Κύπρο τζαι εν ξέρεις τί γινεται στα νοσοκομεία!!!
Πήεννε μιαν ημέρα τζιαμέ στο Γιώρκειο που εν το Υπουργείο Υγείας τζαι πήεννε στα γραφεία στο πλάϊ, τζιαμέ που φκάλλεις κάρτες νοσηλείας. Τζαι δε ποιοι περιμένουν στη γραμμή τζαι ποιοι όι.
Τζαι μετά πήεννε ένα γυρό τζαι που το Γενικό Νοσοκομείο τζαι δε τζαι τζιαμέ τί γίνεται.
Όταν επήα εγώ στο Μακάρειο να κάμω ανάλυση για το στίγμα τότε που ήταν να παντρευτώ εκαρτέρουν σαν καλός μαλάκας στη γραμμή νάρτει η σειρά μου να με τρυπήσουν. Οι τ/κ εμπένναν που άλλην πόρτα, dedicated. Προφανώς επειδή τα records τους δεν αναγνωρίζονται.

Όσο για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια σαφώς και παν τ/κ και σαφώς και πληρώνουν. Όπως πληρώνουν και οι ε/κ που έχουν κάρτα ΔΩΡΕΑΝ κρατικής νοσηλείας και ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να παν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Ακόμα δεν κατάλαβα το point σου.

 
At 30 April, 2010 16:07, Anonymous Anonymous said...

Συμπτωματικά, (σήμερα 30/04) λήγει η προσθεσμία για να πάρω το αυτοκίνητό μου για ΜΟΤ. Ζήτησα που την αντιπροσωπεία που μου έκαμε το σέρβις να μου το πάρουν εκείνοι.Tough luck! Λείπει τους ένα εξάρτημα (είπαν μου τι αλλά εν εκατάλαβα)που θα έρτει μέσα στον Ιούνιο. Τηλεφώνησα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών και μου είπαν ότι από αύριο (1/5) θα κυκλοφορώ με δική μου ευθύνη. ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αν πάω κατεχόμενα και αλλάξω τα νούμερα ή σβήσω το πρώτο γράμμα (όπως κάμνουν τα ταξί τους που έρκουνται ποδά) εννα είμαι οκέι? Τι θέλω να πω; Ότι η αλήθεια είναι πως ως κυπριακή δημοκρατία κλείνουμε τα μάτια σε κάποιες καταστάσεις με τους Τ/κ και καλά κάνουμε. Αλλά να μην είμαστε και οι μαλάκες της παρέας.
Τα σέβη μου

 
At 30 April, 2010 16:41, Anonymous Anonymous said...

Απορία:

Εαν σε πιάσει η αστυνομία να τρέχεις με το αυτοκίνητο και σε σταματήσει θα σου ζητήσει άδεια οδηγού. Από τα νούμερα του αυτοκινήτου θα βρεί τα στοιχεία τόσο εσένα όσο και του αυτοκινήτου (θα δεί αν έχεις ΜΟΤ, θα δεί το ιστορικό των λαπόρτων σου κλπ). Και θα σου δώσει το εξώδικο σου.
Εαν τώρα πιάσει ένα τ/κ η αστυνομία να τρέχει και τον σταματήσει τί θα γίνει; Θα του ζητήσει άδεια οδηγού; Μα αφού τα records τους δεν αναγνωρίζονται. Θα βρεί μήπως τα στοιχεία εκείνου και του οχήματος του μέσω του αρχείου; Μα αφού δεν είναι καταχωρημένα. Θα του δώσει εξώδικο; ΟΚ και πες ότι του δίνει. Ποιός ο λόγος να πάει ο τ/κ να το πληρώσει; Αφου κι αν δεν πάει κανείς δεν μπορεί να τον εντοπίσει, κανείς δεν μπορεί να του στερήσει την άδεια οδήγησης. Άρα;

 
At 30 April, 2010 17:10, Blogger rose said...

φαντάστηκες Τ/κ να βήχει στα επείγοντα περιστατικά έχοντας άγνωστη νόσο μόλις 10 εκατοστά απο τα μουτρα μας?

 
At 30 April, 2010 19:38, Anonymous Anonymous said...

Na sou tin feksei t/k oxima jai na men kaniseis!

 
At 30 April, 2010 23:50, Blogger the bastard; unshaved. said...

Άμα θέλουμε να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια για να αφοιμοιωθούν οι Τ/Κ στην Κυπριακή Δημοκρατία, μπορούμεν να έβρουμε πολλά τζαι διάφορα κουφά για να στηρίξουμεν απόψεις.

Δυστυχώς τες απόψεις του offsite τες συμμερίζουντε πολλοί συμπατριώτες μας δρακούνα.

Δε δαμέ κάτι ελληναράδες να κάμνουν comments.

http://www.facebook.com/group.php?gid=2263973434&v=wall&ref=mf

http://www.facebook.com/group.php?gid=16144312519&v=wall&ref=mf

 
At 01 May, 2010 08:19, Anonymous matilta said...

Φυσικά τούτα τα θέματα εν θα υφίσταντο με την Λύση.

Θωρείτε την σχιζοφρένεια? Οι υπέρμαχοι της "ενσωμάτωσης στο ΕΝΙΑΙΟ κράτος αντίς της συμφωνημένης λύσης" μόλις δουν τουρκοκύπριο παθαίνουν παράκρουση του στυλ "ιντα μπου γυρεύκεις πουποδά". Το μύνημα κάμνουν το ξεκάθαρο ήτε τρυπώντας λάστιχα, αναγάγωντας το ΜΟΤ σε μείζων εθνικό θέμα, ήτε συνομοτώντας την μη εκλογή τουρκοκύπριου υποψηφίου στο Englsh School Parents Accosiation.

 
At 01 May, 2010 10:18, Blogger drakouna said...

Το point είναι όπως το είπε η Matilda. Η ενσωμάτωση στο ενιαίο κράτος (αφού μερικοί φκάλλουν σπυρούθκια με την ομοσπονδία) προυποθέτει οι Τ/Κ να εκδίδουν κάρτα νοσηλείας, ταυτότητες, διαβατήρια κτλ. Πολύ απλά, θεωρούνται πολίτες του κράτους.

Η κάθε offsite μπορεί να διερωτάται κάθε φορά αν οι Τ/Κ εν εμβολιασμένοι, αν έχουν ΜΟΤ, αν δικαιούνται νοσηλεία κτλ. Δεν προσέχουν ότι οι Τ/Κ με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιούν και το αεροδρόμιο (άρα πληρώνουν σχετικούς φόρους), χρησιμοποιούν και ιδιωτικές μας επιχειρήσεις (άρα πληρώνουν και εκεί) κ.α.

Αν η Αστυνομία εκδώσει εξώδικο σε Τ/Κ και δεν πληρωθεί, πολύ απλά next time που θα περάσει το οδόφραγμα θα τον συνάξουν. Αξίζει για τον Τ/Κ νοουμένου να αποφύγει 50-100 Ευρώ, να μην ξαναπατήσει στις ελεύθερες περιοχές για να μην τον πιάσουν? Δεν νομίζω.

 
At 03 May, 2010 08:06, Anonymous Anonymous said...

Από τους γράφοντες δεν νομίζω κανένας να είναι εναντίον των τ/κ. Περισσότερο όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, είναι όλοι ή σχεδόν όλοι υπερ της ισονομίας. Ή θα απολαμβάνουν όλοι τα ίδια προνόμια βάσει εισοδηματικών κριτηριών π.χ. ή όχι.

Το να απολαμβάνουν τα πάντα οι τ/κ μόνο και μόνο γιατί διαμένουν στη βόρεια Κύπρο δεν νομίζω να είναι κάτι που το θέλει κάποιος.. εκτός κι αν αυτό υποστηρίζεται εδώ κι εγώ δεν κατάλαβα καλά.

 
At 03 May, 2010 09:39, Blogger drakouna said...

Εννοείται ότι θέλω ισονομία.

Γι'αυτό και (προσωπικά) θέλω λύση ΤΩΡΑ. Θέλω λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται, θέλω λύση χθες. Διότι πιστεύω, με λύση θα διορθωθούν αυτές οι ανισότητες που παρατηρούνται τώρα λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

 
At 03 May, 2010 14:17, Anonymous Anonymous said...

To pio wraion einai oti oi IDIOI pou paraponiountai oti oi T/C zoun eis varos mas en oi IDIOI pou episis paraponiountai giati ta supermarkets, malls, kai to gnwsto Souideziko polikatastima en gemata T/Cs. Fenetai en tous emilise kanenas gia VAT, employment, circular flow of income etc.. Alla kai na gnwrizoun, tha protimousan na xannei ki'alla ekatomyria to "kratos" mas ftanei na min vlepoun mprosta tous "Tourkous"
E, vevaia, oi twn tis aria filis twn Ellinokypriwn fkalloun spirouthkia aman doun opiondipote den miazei me ta moutra tous..:-)

 
At 03 May, 2010 15:44, Anonymous Anonymous said...

Ποιός θα πληρώσει για να "διορθωθούν αυτές οι ανισότητες"; Και πώς ακριβώς θα "διορθωθούν"; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά οι τ/κ παίρνουν μόνο χωρίς να δίνουν (έχουν προνόμια χωρίς υποχρεώσεις) επειδή υπάρχει μια "έκρυθμη κατάσταση";
Ευτυχώς που θέλεις ισονομία δηλαδή...σκέψου να ήθελες ανισότητα!

 
At 03 May, 2010 19:41, Anonymous Anonymous said...

endiaferouses topothetiseis me endiaferonta dilimmata. Are we turning a "blind eye" on precedural / technical / legal issues pertaining the TCs presence in the government - controlled areas in view of a bigger, political aim or as part of a bigger strategy? Or are we just turning a "blind eye" because we dont have answers, following the very dear to us policy of "os parakato tzai vlepoume"?

I dont know!

 
At 04 May, 2010 09:31, Blogger Joshoua said...

Το κειμενο της offsite εν προπαγανδιστικό.
Όπως είπε τζιαι η Δρακούνα, όποιος εν βάλλει το νού του να δουλέψει σίουρα εκνευρίζεται αν το διαβάζει.
Κατ'αρχήν, όσα αυτοκίνητα ΤΚ είδα ποδά, εν ούλλα καινούργια όπως τα δικά μας.
Εν πάσει περιπτώση όμως, ποτζεί έχουν νόμο που κάθε τρία χρόνια τα αυτοκίνητα τους ελέγχουνται που ΜΟΤ (εμάς εν κάθε πέντε). Άρα για να τα οδηγούν (εκτός τζιαι αν παρανομούν) εν περασμένα ΜΟΤ. Ετέλειωσε το θέμα δαμε, τα άλλα εν μαλακίες.
Αν δεν αναγνωρίζουν το ΜΟΤ τους οι δικοί μας ποδά, εν σημαίνει ότι έννεν περασμένα τα αυτοκίνητα, εν σημαίνει ότι εν υπάρχει, εν σημαίνει ότι εν εγίνηκε.
Με την ίδια ακριβώς λογική, ούτε τα δικά μας αυτοκίνητα εν περασμένα ΜΟΤ αμα παέννουν ποτζεί.
Όσον αφορά τες λίστες αναμονής τζιαι τα υπόλοιπα, θέλω αποδείξεις και ονόματα, νόμους τζιαι διατάξεις που να λαλούν τούτο το πράμα.
Το "είπε μου μια φίλη μου" τζιαι "ένας γνωστός μου έτυχε του" εν παρπατούν.

 
At 04 May, 2010 20:04, Anonymous Τσιριπιλούα said...

Αγαπούλες ανώνυμοι ξηχάνετε κάτι: η "έκρυθμη κατάσταση" ένει ότι εχάσαμεν έναν πόλεμο τζαι ακόμα εν εκάμαμεν συμφωνία ειρήνης. Τζαι αφού τον εχάσαμεν, εννα την τρώμεν ώσπου να αποφασίσουμεν τούντην γέριμην τη λύση. Ακόμα τζαι αν οι Τ/κ μπίουνται πρώτοι στα νοσοκομεία (εγώ που πάω ούλλη μέρα τζαμαί κόμα να δω έτσι πράμαν αλλά μπορεί να μεν έτυχεν), καλά να μας κάμουν, έτσι ττόπουζοι που είμαστεν. Εν το τίμημαν της βλακείας μας. Πρέπει να μάθουμεν να χάνουμεν.

 
At 04 May, 2010 23:28, Anonymous Incus said...

Τσιριπιλούα έπιασ' το λόν που το στόμα μου.
Οι Τουρτζιοι είναι (και θα παραμείνουν απ' ότι φαίνεται) αρχόντοι στο Βορρά τζιαι συνέταιροι στο Νότο.
Εμείς (ή μάλλον τζείνοι που μας που τα θέλουν) που τον εθνικισμό τζιαι ρατσισμό μας είμαστε happy να χαρίσουμε τη μισή μας χώρα στην Τουρκία τζιαι νομίζουμεν ότι τουλάχιστον θα κάμουμε κουμάντο στην άλλη μισή.
Ε εν γελασμένοι μάλλον
Έτσι κκελέν έτσι ξιουράφι

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.