Wednesday, April 16, 2008

Μια εικόνα 1000 λέξεις (the exercise)

Μπορώ να γράψω για αυτή τη φωτογραφία 1000 λέξεις?
και ένα μικρό close up...



«Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα σπίτι στα προάστια της Λευκωσίας. Το σπίτι ήταν ένα τίμιο, συνηθισμένο έως και αδιάφορο σπίτι μισού οικοπέδου (η μια πλευρά δηλαδή ήταν χωρίς παράθυρα). Ήταν όμως χτισμένο σε καντούνι σε περίοπτη θέση και έβλεπε δύο δρόμους. Οι ιδιοκτήτες του, σε κάποια φάση (τριήμερο ήταν, πολυήμερο ήταν, θα σας γελάσω) πήγαν διακοπές στην Ελλάδα. Με Ελλάδα βέβαια, εννοώ την Αθήνα. Έχει και άλλη Ελλάδα? Ανέπνευσαν αέρα ελληνικό, έφαγαν σε ελληνική ταβέρνα, πήγαν ένα περίπατο στην Πλάκα και ανέβηκαν πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Το θέαμα που αντίκρισαν took their breath away. Είδαν τον αρχαίο πολιτισμό σε όλο του το μεγαλείο. Είδαν τις κολώνες ιωνικού ρυθμού και σηκώθηκε η τρίχα τους. Μα πιο μεγάλη εντύπωση τους έκανε το Ερεχθείο με τις Καρυάτιδες. Ήταν ομολογουμένως το λιγότερο διαλυμένο κτήριο από όλο το ensemble στην Ακρόπολη. Και είχε και λεπτομέρειες που το έκαναν να ξεχωρίζει από τα άλλα κτήρια. Τις Καρυάτιδες ας πούμε. Έξι αγάλματα γυναικών να κρατούν την οροφή…

«Βεράντα είναι αυτό Κούλλη μου?» ρώτησε η σύζυγος εκστασιασμένη.
«Ναι πούλλα μου, βεράντα.» απάντησε ο σύζυγος.
«Μα τι ωραίες κοπέλες Κούλλη μου, τι τέλεια ιδέα για κολώνες» συνέχισε η σύζυγος.
«Αρέσκουν σου αγάπη μου?» ρώτησε ο σύζυγος.
«Πολλά!»
«Θα σου πάρω 10 να έχουμε!» απάντησε ο ενθουσιώδης σύζυγος (του οποίου να αποκαλύψω, γουργούριζε από ευχαρίστηση η κοιλιά του μετά το λουκούλλειο γεύμα που απόλαυσαν σε ταβέρνα της Πλάκας.)

Επιστρέφοντας στην Κύπρο ο σύζυγος, πιστός στην υπόσχεση που έδωσε πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης εγκατέστησε 6 fake Καρυάτιδες μέσα στην αυλή τους. Λόγω έλλειψης χώρου, αντί η κάθε Καρυάτιδα να υποβαστάζει μέρος κάποιας οροφής, τους έβαλε από ένα ανθώνα, με σκοπό να φυτέψει μέσα καλλωπιστικά φυτά που θα έπεφταν με χάρη ως άλλες χαίτες από τις Καρυάτιδες.

Ο σύζυγος έκανε ένα βήμα πίσω και θαύμασε το έργο του.

Οι Καρυάτιδες (περίπου 1.70μ. ύψος η κάθε μια) ήταν κούκλες, και ο υποχθόνιος λόρδος Έλγιν (φτου του πουστοεγγλέζου) δεν θα έκλεβε καμία από αυτές για το Βρετανικό Μουσείο. Ο Κούλλης βεβαιώθηκε γι’ αυτό βάζοντας extra κουγκρί κάτω από τη βάση τους.

Κάτι όμως έλειπε.

Ο Κούλλης θυμήθηκε τις κολώνες που είδε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ομολογουμένως, το σπίτι του είχε πολλές βεράντες να καλύψει. Οι κολώνες της Ακρόπολης θα ήταν ιδανικές. Έλα όμως που δεν του άρεσε ο Δωρικός ρυθμός. Πολύ σκέτος βρε παιδί μου, όχι όπως τις Καρυάτιδες του. Έχουν τις λεπτομέρειες τους, το κατιτίς τους. Ο Κούλλης όμως ήξερε ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν προνοήσει για τα πάντα και δεν θα τον άφηναν χωρίς λύση στο πρόβλημα του.

Εγκατέστησε λοιπόν καμιά εικοσαριά κολώνες fake Ιωνικού ρυθμού διαφόρων μεγεθών μέσα στην αυλή και το roof garden τους. Οι οποίες έδεναν τέλεια με τα πλαστικά έπιπλα κήπου από τον Πισσαρίδη. Οι κολώνες μάλιστα έγιναν και μέρος του κυρίως σπιτιού του, στην είσοδο και τα υπόλοιπα δύο πατώματα του, μέχρι την κεραμιδένια οροφή που έκανε και fake αέτωμα.

Και πάλι ο σύζυγος έκανε ένα βήμα πίσω και θαύμασε το έργο του.

Και πάλι όμως, κάτι έλειπε.

Ωραίες οι κολώνες Ιωνικού ρυθμού, αλλά πολύ ξεκάρφωτες βρε παιδί μου. Πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα? Ο πολυμήχανος σύζυγος, ως άλλος Οδυσσέας βρήκε και πάλι τη λύση. Σε μερικές κολώνες πρόσθεσε ανθώνες (για να πηγαίνουν ασορτί με τους ανθώνες πάνω από τα κεφάλια των Καρυάτιδων), σε μερικές άλλες πρόσθεσε μαύρα φωτιστικά φαναράκια (με εσωτερικό σύρμα που περνά μέσα από την κολώνα -ιωνικού ρυθμού μην ξεχνιόμαστε- και δεν φαίνεται), κάπου πήρε το μάτι του και ένα αετό, έβαλε και κάνα-δύο από αυτούς και έμεινε ήσυχος ότι κάθε κολώνα είχε και από κάτι πάνω της, άρα ήταν χρήσιμη και εργονομική.

Ήταν δε ιδιαίτερα περήφανος για την επαναστατική του ιδέα (θα ήταν η μεγάλη έκπληξη προς την γυναίκα του) να προσθέσει σε κάθε μικρή κολώνα του roof garden και από ένα μικρό μπρούντζινο άγαλμα της Αφροδίτης (εκείνο με τα κομμένα χέρια, το κυπριακό, όχι εκείνο της Μήλου). Ήθελε εμμέσως να περάσει το μήνυμα ότι μπορεί ο ιερός βράχος της Ακρόπολης να ήταν το πνευματικό κέντρο των προγόνων του, αλλά ο ίδιος και η οικογένεια του κατοικούσαν στην Κύπρο και όφειλαν να σεβαστούν την ιερή θεότητα της Αφροδίτης που φέρνει τόσους και τόσους τουρίστες στη χώρα του κάθε χρόνο.

«Είσαι της ζωής μου γούρι,
μες τον καύσωνα παγούρι»

ψιθύρισε τρυφερά καθώς γυάλιζε και το τελευταίο μπρούντζινο αγαλματάκι της Αφροδίτης.

Βασικά ήθελε να δημιουργήσει ρεπλίκα των λουτρών της Αφροδίτης (complete με μίνι καταρράκτη) αλλά δεν είχε χώρο. «Χαλάλι», σκέφτηκε. «Το κάνω στο εξοχικό μας που είναι τουλάχιστον 2 σκάλες γη και έχω πολλή άπλα.»

Και πάλι όμως κάτι έλειπε. Το έργο του ήθελε μια τελευταία πινελιά. Τι πάει ασορτί με Καρυάτιδες-ανθώνες και κολώνες ιωνικού ρυθμού πολλαπλών χρήσεων?

Μα φυσικά ένα πέτρινο τοιχάκι. Βεβαίως δεν θα μπορούσε να προστεθεί ένα οποιοδήποτε πέτρινο τοιχάκι, όχι. Έπρεπε να προστεθεί το κατάλληλο πέτρινο τοιχάκι, αυτό που θα πρόσθετε κύρος και θα έδενε με το υπόλοιπο ensemble. Ένα πέτρινο τοιχάκι με μπαρόκ-ροκοκό λεπτομέρειες που παραπέμπουν π.χ. σε παλάτι. Έστω παλατάκι. «Διότι,» ο σύζυγος πολύ σωστά σκέφτηκε, «αν το σπίτι σου δεν είναι το παλάτι σου, τότε τι είναι?»

Βάλε και μια-δυο ακόμα προτομές, που δεν φαίνονται στη φωτογραφία αλλά κάτι πήρε το μάτι μου από Αθηνά με περικεφαλαία και ένας μοναχικός Περικλής του χρυσού αιώνα που θέλει ξύρισμα, και τέλειωσε.

«Καλός ο κλασσικός πολιτισμός» σκέφτηκε ο σύζυγος, «αλλά το σπίτι μου είναι χτισμένο στον εικοστό πρώτο αιώνα. Πρέπει να έχει τις ανέσεις του.»

Επομένως, σε όοοολα τα πιο πάνω, προνόησε και έβαλε ΚΑΙ double glazing παράθυρα (ελπίζω να έπιασε επιχορήγηση για εξοικονόμηση ενέργειας), ένα υπόγειο γκαράζ με ειδική πόρτα που κλείνει με remote control, satellite dish στην κεραμιδένια σκεπή για να βλέπει History channel και να εμπνέεται (μπορεί και αγγλικό ποδόσφαιρο, ποιος ξέρει), και πλαστικό ερμαράκι στη βεραντούλα της κουζίνας (προσφορά από το Super Home) για να φυλάγει τις σκούπες, τους φλόκκους και άλλα καθαριστικά.

Ο σύζυγος ήταν ικανοποιημένος με το έργο του. Το σπίτι του είχε ακριβώς τα απαραίτητα touches που μαρτυρούσαν την ευαισθησία και το λεπτό του γούστο. Με τόσο πολιτισμό γύρω του, πώς να μην νιώθει ευτυχισμένος?»


(1000 λέξεις ακριβώς) …. Ναι, μπορώ….



Η φωτογραφία το αδικεί. Όσοι ενδιαφέρονται να το δουν από κοντά, στείλτε μου email να σας δώσω οδηγίες.

58 Comments:

At 16 April, 2008 12:46, Anonymous Anonymous said...

e 8a sovaromilassss!! exei la8os?

fooumai na to dei3o tis mamas mou ampa k parei idees:P

 
At 16 April, 2008 12:51, Anonymous Anonymous said...

prepei oposdipote na to dw pou konta auto to theama. please please please steile mou odigies! (oxi den einai gia na parw idees!!) tha sou steilw email na mou peis pou einai.

 
At 16 April, 2008 12:59, Anonymous Anonymous said...

se llion oi touristes enna pan na fotografizoun. enna sixistoun pos en aksiotheato.na valoun tze isodo na fkaloun tze tipote

 
At 16 April, 2008 13:12, Anonymous Anonymous said...

to provlima eni pos den einai to monadiko alla au3anontai kai plh8unontai ta arxitektonika ektromata sto cyprus

 
At 16 April, 2008 13:40, Anonymous Anonymous said...

o kipraios distixos exei to kitsch mesa tou. kai na htan to mono spiti....

 
At 16 April, 2008 13:57, Anonymous Anonymous said...

Εν σοβαρομιλά ο κουμπάρος... φαντάζεστε πως πρέπει να είναι που μέσα...αν είχαμε φωτγραφίες, δεν θα το άντεχα...

 
At 16 April, 2008 14:20, Blogger to.telecontrol said...

εξέχασε το πιο βασικό ο Κούλλης. Να κτίσει τον Ιωνικό Παρθενώνα του πάνω σε λόφο, ώστε το αριστούργημά του να το βλέπει όλη η Λευκωσία...

έχει και άλλα βέβαια τέτοια σπίτια, αλλά αυτό έχει όντως ξεπεράσει κάθε όριο!!

 
At 16 April, 2008 14:46, Anonymous Anonymous said...

Μα τι είναι τουτο το...πράμα...??? Διότι σπίτι δεν μπορείς να το πείς... Ουφ.. τι άλλο θα δουν τα ματάκια μου σήμερα...

 
At 16 April, 2008 15:46, Blogger ctrl-alt-backspace said...

Καλού κακού στέλνω ένα mail στην UNESCO.

 
At 16 April, 2008 15:57, Anonymous Anonymous said...

Και φαντάστηκες τι υπέροχη διακόσμηση θα έχει μέσα στο παλάτι του ο Καρυατιδάκιας... Πολύ θα ήθελα να πάω να δω. Αν πάμε όλοι μαζί να του ζητήσουμε ξενάγηση, δεν μπορεί να μας το αρνηθεί. Με περιφάνεια θα μας δείξει το πολύτιμο μάρμαρο και τις άλλες καρυάτιδες, καλά και συμμετρικά τοποθετημένες στις δύο πλευρές της αρχής της σκάλας. Για δώσε μου τις συντεταγμένες να καταχωρήσουμε το αριστούργημα στο Google Earth.

Dutchie

 
At 16 April, 2008 17:30, Anonymous Anonymous said...

oti kopsei o nous tou kathenou

 
At 16 April, 2008 17:56, Anonymous Anonymous said...

Εμένα φκάλλει μου τες πάνω που 1000, του πίκρη...

 
At 16 April, 2008 18:49, Blogger Έλατο Χελιδόνι said...

Εν έσηει αγάλματα λιονταρούθκια ομως. Σε καλώ να περιμένεις 1 χρόνο τζιαι να δέις πως θα εξαπλωθούν οι κολώνες στην γειτονιά. Όπως την γρίππη.

τζίνος ο γείτονας δίπλα έσηει πρόνεια να κτίσει πουπάνω της κόρης του. Περίμενε να δείς ήντα ρυθμό ενναν οι κολώνες του.

 
At 16 April, 2008 18:52, Anonymous Anonymous said...

@ elato xelidoni

kofkei to mati sou a!:)

 
At 16 April, 2008 20:11, Anonymous Anonymous said...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Κ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!

 
At 16 April, 2008 21:36, Blogger stalamatia said...

Όπου νάναι θα βάλει και το άγαλμα του Σάτυρου για πάν ενδεχόμενο. Για όνομα του Θεού πόση ....τους δένει?

 
At 16 April, 2008 23:06, Blogger APOTINEDRA said...

Εν εσιει ετσι πραμα...πεμου οτι εν photoshop...please! Κάτι παρόμοιο είδα πρόσφατα στην περιοχή αραδιππου πάντως!

 
At 16 April, 2008 23:53, Blogger kyriakos said...

Ο άνθρωπος ζούσε το όνειρο του μέχρι που έσκασε μύτη η Δρακούνα…

Είχε σε καλεμένη ο άνθρωπος οξά επίες μόνη σου?

Αλληλεγγύη στους Κουλληδες αυτού του τόπου…

 
At 17 April, 2008 08:17, Blogger drakouna said...

Είχα τζιαι την κουκλάρα μαζί μου τζιαι ανυσηχώ ότι τωρά θα θέλει counselling!

@apotinedra: είναι αληθινό και ναι, έχεις δίκιο, υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Αραδίππου.

 
At 17 April, 2008 11:57, Blogger Arahni said...

Drakouna teleio! H alitheia einai oti oi 1000 lekseis sou itan poly kaliteres kai apo tin eikona. Pantos to minimalismo o Koulis den paizei na ton ehei ypopsi tou :p

Einai apo ta kalitera keimena sou pu diavasa. Keep informing & entertaining us :)

 
At 17 April, 2008 12:48, Blogger Sike said...

ΕΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙ; κοπιάστε να σας τζιεράσω τζιαι να σας πω την πραγματική ιστορία!

Τζιαι έννεν Κούλλης, εν Πανίκκος.

 
At 17 April, 2008 14:21, Anonymous Anonymous said...

Όλοι οι καιροί σκύβουν πάνω από τον Παρθενώνα!!!

 
At 17 April, 2008 20:34, Anonymous Anonymous said...

το προβλημα σας πιστευω να ειναι οτι τα αγαλματα εν αρχαιοελληνικα ή κατι?? ε ναι μα ειδες εν εβαλαν κανενα μιναρε να τους επικροτηση η κυβερνηση οτι βοηθουν στην "επαναπροσεγγιση με τους τ/κ"

ηξερα το οτι εχετε προβλημα,αλλα οι τζαι τοσο μεγαλο. οι μανα μου δηλαδη!!

 
At 17 April, 2008 21:21, Anonymous Anonymous said...

Τελευταίε ανώνυμε:
Έχουμε πρόβλημα μεγάλο (αλλά όι τζαι τόσο μεγάλο) γιατί ζηλεύκουμε την αισθητική του και το μεράκι του!!

Το δικό σου το πρόβλημα πάλε, εν τόσο κουττούτζηιν που έσπασε η ζυγαριά.

 
At 17 April, 2008 21:36, Anonymous Anonymous said...

Εξανασκεφτηκα το ποστ μου. το σωστο ειναι: Ω! ΜΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!

 
At 17 April, 2008 22:01, Anonymous Anonymous said...

xaxaxaxaxaxaxaxaxa :):):)
poli gelio!!!!!!
den paizetai !!!!! :)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

 
At 17 April, 2008 22:37, Blogger entelech1a said...

Πολυ ωραιο κειμενο Δρακουνα...Κeep writing!!!
Οσο για τους Κουληδες αυτου του τοπου..τι να πει κανεις..Πως την ειδε ο τυπος? Καλα δεν βρεθηκε ενα "πλασμα" να του πει μια κουβεντα?

 
At 18 April, 2008 00:14, Anonymous Anonymous said...

XA XA XA XA XA!Omologw oti emeina lio me to stoma anoikto k meta ekatafera na 3anaru8mistw k na gelasw! enna to fwtagwgei k stis e8nikes epeteious?

 
At 18 April, 2008 00:40, Anonymous Anonymous said...

Έι, ψιτ, ξερόλα που σ' έβαλαν να κρίνεις τα πάντα στην Κύπρο... Οι κίονες είναι Κορινθιακού ρυθμού! ;)

 
At 18 April, 2008 03:36, Blogger Νευρικoς said...

Ίντα chass εσχει να μεν εν ντυμένο με γρανίτη μέσα..??
Ίντα chass έσχει να μεν κάμει πέρκολα που πάνω..??

Έτσι αριστούργημα έπρεπε να μας το παρουσιάσεις σε πλήρη ανάλυση να το χαρούμε σε όλο του το μεγαλέιο..

 
At 18 April, 2008 08:25, Blogger drakouna said...

Έι ψιτ, ξερόλα anonymous που ξέρεις από Κορινθιακό ρυθμό, τα συγκεκριμένα είναι φτηνές γύψινες αντιγραφές. :)

(ιωνικός-κορινθιακός έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους) :)

 
At 18 April, 2008 09:12, Blogger firfiris said...

Sta armata patriotes. Pountous anarhikous otan tous hreiazese?

 
At 18 April, 2008 09:17, Anonymous Anonymous said...

Α και ό,τι έχει ελάχιστη διαφορά με κάτι άλλο το κάνουμε το ίδιο! :)

 
At 18 April, 2008 10:06, Blogger Τατιάνα Ραπακούλια said...

Έργον τέχνης είναι βρε στούρνοι! Ο άνθρωπος πήρε τον κλασσικό πολιτισμό και τον ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΕ! Απ' τη ζήλια σας τα λέτε ούλα!
Ζηλεύετε που εμείς εδώ στην "Ελλάδα" έχουμε Καρυάτιδες κι εσείς δεν έχετε; ε; ε;

 
At 18 April, 2008 10:59, Blogger Nobody said...

Εμένα μου αρέσει αλλά νομίζω ότι του λείπει λίγο χρώμα. Είναι πολύ άσπρο. Έπρεπε να βάλει και λίγο μπλεδάκι να θυμίζει και ελληνική σημαία για να μαθάινουν οι ξένοι του νησιού ότι με πορδές δε βάφονται τα αυγά.

 
At 18 April, 2008 13:26, Blogger Nothin_personal said...

Drakouna, oxi kai elaxistes diafores i glastra me tis agathkies pou to karaoloui! :) Episis, o Iwnikos rythmos den exei ravdwseis (den eggyoumai gia gefsi fraoula) ;)
Telos thelw na episimanw oti korinthiako rythmo den exei stin Akropoli, kathoti argotera anakalyfthike. Mallon o Koullis mas prepei na empnefstike san egoraze sko()laritzia po3w pou to Monastiraki, opote eiden tous stilous tou olympiou Dios kai irten tou eklampsi. Just saying...

 
At 18 April, 2008 14:04, Anonymous Anonymous said...

Ο Ιωνικός ρυθμός έχει ραβδώσεις! Ο ρυθμός που δεν έχει είναι ο Ναβαταϊκός που είναι ανατολίτικος και μοιάζει αρκετά με τον Κορινθιακό!

 
At 18 April, 2008 14:50, Anonymous Anonymous said...

"λόρδος Έλγιν (φτου του πουστοεγγλέζου)"

Είμαι θυμωμένος για δύο λόγους: πρώτον λόγω της προκατάληψης προς τους ομοφυλόφιλους η οποία διαφαίνεται από την χρήση του χαρακτηρισμού, και δεύτερον επειδή μας παραλληλίζεις με Άγγλους!

 
At 18 April, 2008 16:07, Blogger Nothin_personal said...

Eeee, 3anapsa3e to file anonymous. den exei ravdwseis, alla exei vasi, enw o dwrikos to anapoo. ektos an apla stin Athina eprototypisan (prin mia vdomada ta e3anaeida, damai miniskw miloumen!)

 
At 18 April, 2008 20:30, Anonymous Anonymous said...

Ακόμα και στο google να κάνεις μια αναζήτηση θα δεις αν είχαν ραβδώσεις...

 
At 18 April, 2008 21:26, Blogger Τατιάνα Ραπακούλια said...

Οι καλύτεροι κίονες είναι οι Durex με ραβδώσεις και διεγερτικό.

 
At 18 April, 2008 23:30, Blogger Κουέλλα Ένα said...

συμφωνώ μελάνη...τζιαι με λιπαντικό!!

σταματατε με τους στυλλους!!! εν εσιετε αλλη δουλεια;;;; ατε πιον! μπε!


κουελλα 4!!!!

 
At 19 April, 2008 07:13, Anonymous Anonymous said...

sthn 1 foto en idia mou oxa en korazinoi poun panw se kathe kolona stin taratsa !!! an den einai (xerw to en fwtistika poztjina poun en san ta fanarka)... ate na men to pw kai na fanw apanthrwpos gia kati kolonoues. drakouna steile to sto must deco na to kamoun parousiash!!!
xaxaxaxaxaxaxaxa

 
At 19 April, 2008 22:05, Blogger kyriakos said...

Εγώ πάντως από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να διακρίνω αν οι κίονες είναι κορυνθιακοί ή ιωνικοί..
Το πιο πιθανών να είναι διακοσμητικοί mix σιεφταλια σουβλάκι..
Αλλά ακόμη και κορυνθιακοί να ήταν ανώνυμε …

THAT’S NOT THE POINT!





Αλληλεγγύη στους Κούλληδες αυτού του τόπου.

 
At 19 April, 2008 22:38, Blogger Lexi_penitas said...

Μπορούμε να φημιζόμαστε για τους γιατρούς μας, τους δικηγόρους μας, τους λογιστές μας, τους υδραυλικούς μας, τους σουβλιτζιήδες μας κλπ αλλά σίγουρα όχι για τους αρχιτέκτονες μας

 
At 19 April, 2008 23:36, Anonymous Anonymous said...

Εγώ αυτό που ήθελα να θίξω Κυριάκο το έθιξα πάντως... Και όμως φαίνεται πεντακάθαρα τι ρυθμού είναι!

 
At 20 April, 2008 07:42, Blogger kyriakos said...

This comment has been removed by the author.

 
At 20 April, 2008 07:58, Blogger kyriakos said...

This comment has been removed by the author.

 
At 20 April, 2008 16:55, Blogger Ανήρ Πάφιος said...

Η φαντασία ομολογουμένως στην διακόσμηση περισσεύει... Όσο απουσιάζει το μέτρο και η παραμικρή νότα αισθητικής. Μα επελλανεν τέλεια ο κόσμος; Πόση επίδειξη πλούτου; Ατε σε δεύτερη φάση, για να ολοκληρωθεί το έγκλημα ας κάμουν και μια μαρμάρινη μικρογραφία του παρθενώνα, πίσω που τες ΚΑρυάτιδες και τα πολυμορφικά κολωνακια, που θα χρησιμεύει σαν φουκού. Έτσι μόνο το Ηρώδειο θα λείπει από το αντίγραφου του Ιερού Βράχου.

Cheer!

 
At 20 April, 2008 18:00, Anonymous Anonymous said...

afto den einai epidiksi ploutou, alla arxontoxoriatismou!

 
At 20 April, 2008 19:00, Anonymous Anonymous said...

Καλά ρε...Εσάς ήρθε κανένας να κρίνει το γούστο σας; Τι ασχολείστε με το πώς επέλεξε να το κοσμήσει ο άνθρωπος; Έτσι ήθελε... Το πρόβλημά σας ποιο είναι;

 
At 20 April, 2008 22:36, Blogger kangerlussuaq said...

http://www.youtube.com/watch?v=UQBX3iU1WiQ

Το παραπάνω λίνκ παραπέμπει στο πιο υπεργαλξιακό λούμπεν βίντεο που έχω παρακολουθήσει ποτέ μου. Δώστε προσοχή στο κτίριο από το οποίο βγαίνει η καλλιτέχνις. H "πολυκατοικία-Παρθενώνας" υπάρχει!

Respect για την καλλιτέχνιδα του βίντεο, Respect και για σένα Δρακούνα μου!

 
At 22 April, 2008 08:52, Blogger YO!Reeka's said...

τα μεγάλα μυαλά συναντώνται!

 
At 22 April, 2008 12:41, Blogger drakouna said...

Ω ναι μεγάλε!

 
At 23 April, 2008 00:32, Anonymous Anonymous said...

telio to video sto youtube... drakouna egrapse pale... you rock o tipos oti 'ide' stin ellada ekame to apply spiti tou xexex....:)

 
At 24 April, 2008 19:26, Blogger ekkremes said...

ahahahahahaha drakouna en aplos teleio... o par8enonas sta proasteia tis lefkosias... exasamen ton tellia pleon

 
At 30 April, 2008 16:35, Anonymous Anonymous said...

Thee mou pion, miso oikopedo alla shou kai kala na to gemosoun me spiti alla de pou ekataferan na mpi3oun kai tis karyatides mesa. Oso gia to (xalia) gousto, pistefko oti stis teleftaies thesis prepi na yparxei entonos antagonismos meta3i ton kypreon kai rosson neoplouton...

 
At 05 November, 2018 04:13, Blogger Unknown said...

jordan shoes
kobe byrant shoes
adidas outlet online
fitflops sale clearance
lacoste outlet
yeezy boost 350 v2
hermes belt
birkin bag
tory burch
balenciaga

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.