Friday, February 08, 2008

Κάτι μου θυμίζεις

Η γιαγιά Μαγκάιβερ τελευταία άρχισε να ξεχνά. Δεν είναι ότι δεν μας αναγνωρίζει ή ότι ξαφνικά άρχισε να συζητά με τον παππού Μαγκάιβερ που μας άφησε χρόνους πριν 15 χρόνια. Απλώς ξεχνά μικρολεπτομέρειες. Σου λέει το ίδιο πράγμα 5 φορές. Ξεχνά τι δουλειά ξεκίνησε να κάνει. Ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι. Προχτές ξέχασε που έβαλε τη ζάχαρη και πήγε και αγόρασε άλλη (έχει ένα ερμαράκι της κουζίνας γεμάτο ζάχαρη. Είναι πάντως μυστήριο ότι πάντοτε ξεχνά αν αγόρασε ζάχαρη. Με κανένα άλλο υλικό δεν το παθαίνει αυτό.)

Σε γενικές γραμμές, είναι λίγο ντεφορμέ.

Η γιαγιά Μαγκάιβερ βέβαια δεν θα παρακαθίσει εξετάσεις πανεπιστημίου, ούτε χρειάζεται να θυμάται τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και τις ψηλότερες οροσειρές του κόσμου, αλλά καλού κακού είπαμε να συμβουλευτούμε γιατρό. Ο παθολόγος της μας πρότεινε να πάμε να δούμε νευρολόγο, που είναι υποτίθεται πιο «ειδικός» στα θέματα μνήμης.

Η γιαγιά Μαγκάιβερ ήταν αρνητική.

«Ορίστε! Γέρασα και άλλο που δεν θέλετε να με τραβολογάτε στους γιατρούς. Εγώ ΔΕΝ πάω σε γιατρό για τους τρελούς.»
«Και πολύ καλά κάνεις. Δεν θα πάς σε ψυχίατρο αλλά σε νευρολόγο. Υπάρχει διαφορά.»

Το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσει να μας κατηγορεί ότι προσπαθούμε να της φάμε την προίκα. Μετά θα πάει να αγοράσει άλλο ένα πακέτο ζάχαρη και όταν της δείξουμε ότι έχει ήδη ένα ερμαράκι γεμάτο μέχρι επάνω, θα μας δικαιολογηθεί ότι θέλει να έχει στοκ σε περίπτωση ανάγκης.

Να έχουμε, ας πούμε, κατοχή και αυτή να βάλει μπρος να ψήσει 17 κέικ και 4 βαζάκια γλυκό του κουταλιού. Για τέτοια ποσότητα ζάχαρης λέμε.

Η γιαγιά Μαγκάιβερ εξακολουθούσε να είναι αρνητική και καχύποπτη.

«Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, μια απλή εξέταση θα σου κάνει ο γιατρός. Το πολύ πολύ να σου δώσει καμιά βιταμίνη να τονωθείς, μην ξεχάσεις κάνα μάτι αναμμένο σαν μαγειρεύεις και έχουμε ιστορίες.»

Τελικά πήγε.

Και ο γιατρός μας είπε ότι είναι μια χαρά, η αφηρημάδα είναι της ηλικίας, και μας έδωσε βιταμίνες να τονωθεί λίγο το μνημονικό της.

Η γιαγιά Μαγκάιβερ ξεθάρρεψε και άρχισε τις πλάκες.

Πάω να την πάρω στο σπίτι της ένα απόγευμα, και καθώς σταματώ έξω από την πόρτα της γυρίζει και με σοβαρό ύφος μου λέει: «Μα που με έφερες? Δεν είναι αυτό το σπίτι μου. Δεν αναγνωρίζω το δρόμο.» Τη βλέπω με έκπληκτο ύφος ένα στάδιο πριν το έμφραγμα (γιαγιά σε χάνω) και αυτή μου λέει: «Χαχα, ένα αστείο έκανα!»

Ή την άλλη φορά που τρώγαμε όλοι μαζί στο τραπέζι και γυρίζει προς τη μαμά Δρακούνα (την κόρη της) και ρωτά με κάθε φυσικότητα «μα ποια είναι η κυρία με τις ανταύγειες στο τραπέζι? Δεν μας συστήσατε», στο οποίο στάθηκε το φαί στη μαμά Δρακούνα (μάνα σε χάνω) και τρέχαμε να της φέρουμε νερό. Η γιαγιά Μαγκάιβερ και πάλι αστειευόταν.

Πήγε να μου κάνει και την πάπια με την κουκλάρα (δικό σου είναι? Που το βρήκες?) αλλά είδε ότι δεν την συμφέρει (άμα δεν αναγνωρίζεις την δισέγγονη σου δεν θα σου την φέρνω να την δεις) και σοβάρεψε.

Ζάχαρη πάντως δεν αγοράζει… μέχρι την επόμενη περίοδο κατοχής.

10 Comments:

At 08 February, 2008 18:27, Blogger pelloplasma said...

Kapos etsi 3ekinise ke i diki mou giagia to provlima. Exi liga xronia tora pou 3exnaei ta panta.
To para3eno ine oti mpori na min thimate ti efage gia progeuma alla thimate ta paidika tis xronia me para polli leptomeria.
Fisika i diki mou den dexete na paei se giatro. Oute pou na tis to anaferoume. 3ekina na fonazi pos mia xara einai ke apla gerase.

 
At 09 February, 2008 09:41, Blogger Nobody said...

Γιαγιά Δρακούνα forever!!!!

 
At 09 February, 2008 13:03, Anonymous χελώνα said...

teleio!!!xaxa! h giagia drakouna einai super atomo!!

 
At 09 February, 2008 15:41, Blogger stalamatia said...

Μπράβο στη γιαγιά Μαγκάϊβερ .Περήφανα γηρατιά!!!!!!.

 
At 10 February, 2008 13:16, Anonymous roam said...

Εν έσhιει λάθος η γιαγιά!
Μακάρι ναν καλά και να χει έτσι κκέφκια πάντα.

 
At 12 February, 2008 09:03, Anonymous Τανίλα said...

Γάτα η γιαγιά, σας κατάλαβε ότι πάτε να της φάτε την προίκα, ΚΑΙ τη σύνταξη!

 
At 12 February, 2008 12:38, Blogger YO!Reeka's said...

γαμάτη η γιαγιά που σας ψαρώνει!!!! αλλά και η μάνα μου εγκεφαλικό θα πάθαινε αν της έκανε η γιαγιά μου κανένα τέτοιο χουνέρι

 
At 12 February, 2008 15:25, Blogger the Idiot Mouflon said...

Η Γιαγιά (Θεία) Ελλού στην κηδεία του Πατέρα μου... "Ποιόν παντρεύκουμεν;"

Γέλασα.

 
At 13 February, 2008 17:18, Blogger IRQueen said...

Αχ, Καταπληκτικό! Θεϊκό! Υπάρχουν και άλλες Γιαγιάδες Μαγκάϊβερ εκεί έξω! Θέλετε να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ για αυτές να δουν ότι δεν είναι μόνες στον κόσμο γιατί η δικιά μου [μόνο 88 Μαΐων] αποφαίνεται ότι έχει "σκουριάσει" λίγο γιατί δεν περπατάει τόσο γρήγορα όσο 30 χρόνια πριν και βιαζόμαστε, έχουμε δουλειές παιδί μου, τι θα πει βαριέσαι και δεν μπορείς, εμπρός, μαρς, εν, δυό, εν, δυό, εν, δύο, τάληρο. Άσε που θυμάται τα πάντα, και τα τωρινά και τα παρελθοντικά και δεν μπορείς καν να την πείσεις ότι καιρός είναι μετά από τόσους σεισμούς και λιμούς να μην ψηφίσει αυτούς που ψήφιζε πάντα.. αλλά φέυ. Μήπως παίζει κανένα βραβείο του γηραιότερου σταθερότερου ψηφοφόρου και δεν το ξέρω;

 
At 26 July, 2009 06:47, Anonymous Anonymous said...

成人網站,A片下載,日本AV,做愛,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.