Tuesday, May 29, 2007

Λίγη κουβέντα, λίγη μουσική

«H πιο δημοφιλής και πρώτη σε ακροαματικότητα εκπομπή της κυπριακής ραδιοφωνίας. Στην τρίωρη αυτή εκπομπή φιλοξενούνται Έλληνες καλλιτέχνες, άτομα από τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο της Κύπρου και της Ελλάδας. Συζητούνται επίσης όλα τα καυτά και επίκαιρα θέματα που αφορούν άμεσα τον Κύπριο ακροατή, και όλα αυτά συνοδευόμενα από τις μοναδικές μουσικές επιλογές της Γιάννας Λοιζίδου. Η επιτυχία της εκπομπής οφείλεται κυρίως στην αμεσότητα και την απλότητα από την οποία διακατέχεται. Η ηψηλή της δημοτικότα διατηρείται σταθερά από το 1992, όπου πέρασε στην πρώτη θέση. Η παραγωγή της γίνεται από το 1990.» (από την ιστοσελίδα του Ράδιο Πρώτο)

Θα σταθώ στα bold. Η επιτυχία της κυρίας Γιάννας Λοιζίδου οφείλεται κυρίως στην αμεσότητα (γίνεται με άλλα λόγια φιλενάδες με το κοινό) και την απλότητα από την οποία διακατέχεται (με άλλα λόγια, λαϊκίζει ασύστολα).

Είχα και άλλες φορές την ευκαιρία να ακούσω την εκπομπή της κας Λοιζίδου. Προσωπικά μου προκαλεί ναυτία ο τρόπος που παίζει τη φιλενάδα στην κάθε γριούλα που της τηλεφωνεί από το χωριό Κουτραφά για να κάνει αφιέρωση ένα τραγούδι στο εγγόνι της που πιθανότατα δεν θα ακούσει, αλλά από την στιγμή που οι εν λόγω γριούλες της τηλεφωνούν χωρίς την άσκηση ψυχολογικής πίεσης, δεν διαμαρτύρομαι.

Χθες πέτυχα την εκπομπή στο κρεσέντο της, όπου με αργή πλην σοβαρή και αισθησιακή φωνή (αδιόρατη θλίψη ήταν αυτή που διέκρινα στον τόνο της φωνής της άραγε?) η κα Λοιζίδου θεώρησε σωστό να μας επαναλαμβάνει κάθε λίγο ποια ήταν η τελευταία «παραγγελιά» που έδωσε ο λεβέντης ο Ζαχαρίας από το χωριό Αραδίππου στην ορχήστρα πριν πεθάνει από έμφραγμα. Μετά μας πληροφόρησε ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του Ζαχαρία. Τι είπε στον αδελφό του ο Ζαχαρίας. Πως χόρεψε ο Ζαχαρίας.

Επειδή είναι ευαισθητοποιημένη. Και απλή.

Εμείς κυρία Λοιζίδου μου, αυτό το λέμε λαϊκισμό. Επειδή εσύ δεν είχες με τι να ασχοληθείς στην εκπομπή σου, έπρεπε να εκμεταλλευτείς το παιδί που είχε την ατυχία να πεθάνει νέος και ξαφνικά, τη νύχτα των αρραβώνων του?

16 Comments:

At 29 May, 2007 14:58, Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά είναι αλήθεια πως οι ανθρώποι μόλις μάθουν κακά νέα και ιδίως για fellow simple beings κρεμαλλίζουνται που τα ράδια και τις τηλεοράσεις για να μάθουν όλες τις λεπτομέριες however gruesome they may be. Πιάνω τον εαυτό μου να το κάνει και πιστεύω ότι όλοι το κάνουμε...( σίουρα στην Κύπρο τουλάχιστο).

Το άσχημο εν ότι έχει ανθρώπους/σταθμούς που το εκμεταλλέυονται και ταϊζουν μας τζίνα που μας αρέσκουν έστω και αν νεν λάθος απλά και μόνο για την ακροαματικότητα.

π.χ με το Ήλιος. Να πιστέψω ότι έν ήμαστε ούλλοι κολλημένοι πας τη τηλεόραση για να ακούσουμε: πως επεράσαν τις τελευταίες τους στιγμές/ο ηρωικός αεροσυνοδός κ.τ.λ.
Εν εβρέθηκε κανένας να μας κάμει divert τζαμέ που έπρεπε ( ποιοι αλήθεια φταιν για το δυστύχημα).

Συμπέρασμα εν έχω, studιes concerning media εν έκαμα, απλά εν διαπίστωση.

 
At 29 May, 2007 15:09, Anonymous Anonymous said...

True... true.

 
At 29 May, 2007 16:30, Anonymous Anonymous said...

Well said Drakouna!

 
At 29 May, 2007 19:05, Anonymous Anonymous said...

Σου-σου-σου-Σούπερ!

 
At 29 May, 2007 19:07, Anonymous Anonymous said...

Bravo sou! Egw evala xtes radiofwno na akousw ligo Kypro apo dw stin Agglia kai akousa tin Gianna na leei gia to telefteo zeimpekiko ktl ktl kai efrixa.
Aftos ontws einai megalos laikismos. Kai mou bgainei o kathenas na leei to makry kai to konto tou gia to adikoxameno palikari pou oute kan ton ixeran.

 
At 29 May, 2007 21:12, Blogger achilleas said...

εμένα πιάνει ένα πράμα να θέλω να σπάσω το ράδιο όταν μιλούν καθώς ακούεται τραγούδι! Λαλεί δκυο κουβέντες, λαλώ ουφ έσκασε, τζαι σε 3 δευτερόλεπτα, τζαι ρεφραίν να 'νει έντζε κοφτει τους, πετάσσουνται τζαι διούν σιερετίσματα στο τάδε χορκό τζαι το αφιέρωμα στο άλλο χωρκό κτλ..

Πάντα δικαιολογημένα όμως! Αν μου έπιανε τζαι μένα τόση ακροαματικότητα στα @@ μου αν έσιει 5 γάρους που ανάφκουν το ράδιο για να ακούσουν μουσική τζαι όι κουβέντα

 
At 29 May, 2007 21:26, Anonymous Anonymous said...

"kanalli 6" rocks!
106.00fm...

 
At 29 May, 2007 21:46, Blogger Kamougiaros said...

radio proto..pfff


kata to stathmo en je oi ekfonites tou

 
At 30 May, 2007 05:53, Blogger nekatomenos said...

E allaksate kanali olan.

Sovara omos, en eksera oti simbainoun touta ektos omogeneiakou radiou.

 
At 30 May, 2007 09:03, Blogger kangerlussuaq said...

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν. Παντού υπάρχουν λαϊκιστές που εκμεταλλεύονται τη μιζερη καθημερινότητα πολλών από εμάς για να κάνουν κάνουν και τη δική μας ακόμα πιο μίζερη, μέσα από τις διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Μια ματιά στις πρωινές "ενημερωτικές" εκπομπές των ελληνικών καναλιών είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως η αγωνία του ενός συνταξιούχου ή ενός αρρώστου που δε βρίσκει μόσχευμα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από δημοσιογράφους, οι οποίοι σε μία κρίση φαρισαϊσμού κατηγορούν αυτούς που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη εξαθλίωση. Όλα αυτά λοιπόν κάνουν και τη δική μου πραγματικότητα ακόμα πιο μίζερη, αφού κοντεύω να πιστέψω ότι ζω σε μία χώρα όπου όλοι οι κρατικοι λειτουργοί "τα πιάνουν", όλοι οι συνταξιούχοι πεθαίνουν, όλοι οι ασθενείς δεν έχουν ελπίδα και ότι όλη η χώρα είναι ένα απέραντο Μανχάτταν που κινδυνεύεις να σε φάνε λάχανο ακόμα και όταν πηγαίνεις στο περίπτερο.

Την κυρία Λοϊζίδου δεν τη θυμάμαι, να πω την αλήθεια. Το μόνο που θυμάμαι από το ραδιόφωνο στην Κύπρο είναι το "ελληνικό" πρόγραμμα του Bayrak International, που έπαιζε προ 1974 τραγούδια, αλλά αυτό είναι μία άλλη (θλιβερή) ιστορία.

 
At 30 May, 2007 09:21, Blogger Kamougiaros said...

tora pou ethymithika btw...poios egkefalos eskeftike na dosei to video tou gamou sta kanalia? Kai poios akoma megalyteros egkefalos eskeftike na to pezei stis eidiseis gia kanena 10lepto..akoma llio itan na mas deixoun ti stigmi pou eppese xame o mitsis. Axristoi...

 
At 30 May, 2007 18:07, Anonymous Anonymous said...

Γιατί τα βάζετε με την κυρία και το σταθμό; Για να λέει ότι έρχεται πρώτη σε ακροαματικότητα εκπομπή, κάποιος της δίνει την πρωτιά, δεν την παίρνει από μόνη της. Το πρόβλημα δεν είναι η κυρία που κάνει (πολυ καλά όπως δείχνει ο μισθός της) τη δουλειά της αλλά οι ακροατές που είναι διατεθειμένοι να την ανέχονται κι όχι μόνο αυτό να την "καταξιώνουν" κιόλας.

Μακάρι να ήταν η κυρία και ο σταθμός το πρόβλημα. Θα είχε και εύκολες λύσεις...

 
At 31 May, 2007 08:19, Blogger drakouna said...

Σύμφωνοι, αλλά δεν υπάρχει και ένα υποτυπώδες duty of care and skill όταν ασκείς ένα επάγγελμα να το ασκείς στον καλύτερο δυνατό βαθμό?

Επειδή οι ακροατές σου ανέχονται ένα άλφα χαμηλό επίπεδο, πρέπει να σπεύσεις να τους το προσφέρεις?

 
At 01 June, 2007 03:38, Blogger nekatomenos said...

"Επειδή οι ακροατές σου ανέχονται ένα άλφα χαμηλό επίπεδο, πρέπει να σπεύσεις να τους το προσφέρεις?"

Nai!
[Dimosiografiki deontologia 101]

 
At 01 December, 2008 14:18, Anonymous Anonymous said...

Τουλάχιστον η Γιάννα μιλά ελληνικά και όχι με αγγλικούς όρους σαν εσενα Drakouna. Μέτα που το έδειξαν όλα τα κανάλια την ολιγόλεπτη ταινία έβαλε ένα τραγούδι σαν φόρος τιμής για αυτό το παιδί. Το όλο συμβάν με τα κανάλια δεν το έθιξες αλλά επικεντρώθηκες σε ενα συγκεκρίμενο άτομο την Γιάννα. Αυτό το λέω Λαικισμό γιατι όσο εύκολα εσυ μπορεις να κατηγορήσεις κάποιο μπορει τόσο ευκολα να κατηγορηθείς και εσυ.

 
At 27 March, 2009 16:55, Anonymous Anonymous said...

δρακουνα φακ οφ

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.