Wednesday, May 02, 2007

Ταξίδι 2007

Η εκδρομή «Περιήγηση εκκλησιών και μοναστηριών του χρυσοπράσινου φύλλου» (άλλως "Κόπιασε Ππινού να δεις το σπίτι μας") από τον πρώην Χουντικό «βαθιά νυχτωμένο» Έλληνα Αρχιεπίσκοπο συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και χθες. Εν τη απουσία άλλης είδησης της προκοπής, όλα τα κανάλια ακολούθησαν τα βήματα της λιμουζίνας του Χριστόδουλου στο μοναστήρι του Κύκκου.

Εκεί τον υποδέχτηκαν όλοι οι παπάδες και μοναχοί του μοναστηριού που δεν είχαν να ποτίσουν, όλοι οι παπάδες της ευρύτερης περιοχής Κύκκου, ο Επίσκοπος Κύκκου και η ξέμπαρκη μπάντα της Σ.Μ.Ε.Φ. που προφανώς δεν ήταν booked να παίξει στη λέσχη των αξιωματικών, πίσω από το παλιό Γ.Σ.Π. και ήταν available. Οι υπόλοιποι πολιτικοί γιόρταζαν την «εργατική Πρωτομαγιά» (χωρίς να εργάζονται φυσικά) και δεν μπορούσαν να τρέχουν στα βουνά.

Ο Επίσκοπος Κύκκου προσφώνησε τους εκδρομείς μέσα στην εκκλησία του μοναστηριού με φόντο την ωραία πύλη λέγοντας ένα περίπου αυτά:

«Μας εκφράζει το ήθος και η αξιοπιστία σας Μακαριώτατε. Μας εκφράζει το έργο σας και η αφοσίωση που δείχνετε στην επίτευξη του…»

Λέω και εγώ, τώρα θα πέσει η Παναγία η Κυκκώτισσα να τους πλακώσει, πόσες βλακείες να ακούσει μαζεμένες και αυτή, πόσα να αντέξει η άγια γυναίκα.

Τελικά τίποτα δεν έγινε, ο ναός δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Σου λέει η Παναγία, «αν πέσω πάνω τους, αυτοί είναι ικανοί να μου χτίσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο έκτρωμα στη θέση του παλιού, με ακόμα περισσότερα χρυσά καντηλέρια να κρέμονται από τα ταβάνια. Δεν γλιτώνω εύκολα από αυτούς.» Η απλώς η Παναγία η Κυκκώτισσα που πολλά έχουν δει τα μάτια της μα αυτοί της φέρνουν τρόμο, έχει αποσυρθεί και δεν ασχολείται πλέον μαζί τους. Και καλά κάνει. Κάτι πήρε το αυτί της μάλιστα ότι θα της στήσουν πάνω από το μοναστήρι άγαλμα ύψους 5 μέτρων του Μακαρίου και αγχώθηκε. Να μην τους θυμώσει άλλο, ποιος ξέρει τι θα σκεφτούν να της κάνουν.

Ο «βαθιά νυχτωμένος» Έλληνας Αρχιεπίσκοπος, πιστός στις αξίες του λέει πάντα αυτό που θέλουν να ακούσουν οι συνομιλητές του. Στον Επίσκοπο Κερύνειας (τον Κουλία της Αρχιεπισκοπής) είπε ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν ένα ανάθεμα, στον επίσκοπο Μόρφου (που είναι επαναπροσεγγιστής) είπε ότι η διχοτόμηση είναι διάλυση και θέλουμε επανένωση (αλλά αυτός θα κανονίσει να λείπει), στον Επίσκοπο Κύκκου είπε «ξεσκονίζετε υπέροχα τα χρυσά τα κειμήλια του μοναστηριού» πριν φάει με χρυσό κουτάλι, στην Πάφο που πήγε τους είπε ότι είναι Έλληνες και χάρηκαν οι ιθαγενείς, γενικά έχει ένα καλό λόγο για όλους.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας μετά από 40 χρόνια πάντως επιβεβαιώνει σίγουρα ένα πράγμα:

Άμα φτάσαμε σε σημείο να διοργανώνουμε οργανωμένες εκδρομές σε ιερωμένους άλλων χωρών, σημαίνει ότι ο τουρισμός μας τελικά είναι όντως χάλια και δεν πάμε καθόλου καλά. Η Αρχιεπισκοπή αντί να γεμίζει τα ξενοδοχεία της με Σκανδιναβούς και Άγγλους, αναγκάστηκε να τα γεμίζει με Έλληνες ιερωμένους.

5 Comments:

At 02 May, 2007 10:06, Anonymous Anonymous said...

Aνεκδοτάκι δε σας είπε η Μπέμπα Μπλανς;

 
At 02 May, 2007 10:53, Blogger Nobody said...

Είναι ταξιδιάρα ψυχή ο Χριστόδουλος και πάντα έχει πολλά να πει. Δεν είδες πως αδυνάτισε? Το αντίδοτο στη μάσα είναι η πάρλα!

 
At 02 May, 2007 11:10, Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

Εγώ.... μελετούσα και δεν αντιλήφθηκα την επίσκεψη του Μακαριωτάτου!

 
At 02 May, 2007 16:33, Blogger kangerlussuaq said...

Kykkos: Where luxury meets God!

 
At 03 May, 2007 16:16, Blogger zappa said...

nai alla den leei anekdota!
Toulaxiston otan ta elege htan katitis poio ypofertos ( meiwnontan kapws ta symptwmata ths alergias)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.