Wednesday, March 28, 2007

H φρίκη της Μάνας Patriot

Όλοι ξέρουμε ότι η πλειοψηφία των κανονικών ανθρώπων, ανησυχεί για την οικονομική τους κατάσταση. Όταν η οικονομική τους κατάσταση πάει μια χαρά (οκ, δεν πεινούν), ανησυχούν για την υγεία τους. Όταν και η υγεία τους είναι μια χαρά, αρχίζουν να φοβούνται το θάνατο. Όταν καταφέρεις να αποβάλεις ΚΑΙ αυτό, τότε είσαι έγκυος και παθαίνεις άλλου είδους αναλαμπές.

Αναλαμπή Εγκύου Γυναίκας (διότι πρέπει οπωσδήποτε να αγχώνεσαι για κάτι):

Αν βγει το παιδί Χρυσαυγίτης?

Αν βγει το παιδί με λόξα πατριωτική, να πιστεύει ότι είναι απόγονος αρχαίων Ελλήνων και ότι όλα εδώ είναι ελληνικά και άρα πρέπει να καθαρίσουμε το νησί από αλλόθρησκους και την wicked witch of the West? Αν μου γεμίσει τους τοίχους του υπνοδωματίου αντί με αφίσες συγκροτημάτων, με πεθαμένους αγωνιστές και πολιτικές φιγούρες και κιτς αφίσες με σημαίες που από μέσα ξεπηδούν τσουπ! γυμνοί αρχαίοι Έλληνες με περικεφαλαία? (να το δεις αυτό ανυποψίαστη βράδυ, να σου κολλήσει εφιάλτης). Αν θέλει να πηγαίνει σε διαδηλώσεις αντιπερισπασμού στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (τα γνωστά και ως «της Άρτας το Γιοφύρι»)??

Αν θέλει να είναι πρώτο τραπέζι πίστα σε όλες τις παρελάσεις, και ξέρει όλα τα αντιαρματικά μας με το μικρό τους και τι βεληνεκές έχουν? Αν κρύβει οπλισμό στο σπίτι και μετά λέει ότι θα ανοίξει μουσείο? Αν κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με λάβαρα και σημαίες «στα όπλα πατριώτες, στα όπλα»? Αν φτάσει σε σημείο να λέει ότι είναι πιο Έλληνας από τους Έλληνες που κατέχουν ελληνικό διαβατήριο? Αν κυκλοφορεί με ένα σταυρό ΝΑ στο στήθος ως ένδειξη ότι είναι Έλληνας Ορθόδοξος? Αν γίνει οπαδός ομάδας και κατεβαίνει στο γήπεδο βαμμένο και σημαιοστολισμένο με σβάστικες και άλλα διακοσμητικά τάχα μου για την ομάδα? (διότι η σβάστικα στο γήπεδο είναι τάχα μου ένα απλό και αθώο πανό).

Αν πιστεύει ότι του μαθαίνουν στο σχολείο για την ιστορία του έθνους? Αν γίνει θερμός οπαδός κόμματος και γυρίζει τις γειτονιές κολλώντας αυτοκόλλητα και προκηρύξεις? Αν πραγματικά πιστεύει αυτά που λένε τα κόμματα?

Ποια η θέση μου??? Ποια η θέση της μετριοπαθούς μάνας?

Να γυρίζω τα κανάλια ως άλλη Μάνα Raver και να λέω τον πόνο μου από τα παράθυρα? Το βλέπω, θα μου βάζουν από κάτω λεζάντα «Μάνα Patriot», και με συντριμμένο ύφος θα λέω για τα βράδια που ξενυχτά, που γυρίζει με γαλανόλευκες παρέες, που ξημεροβραδιάζεται διαβάζοντας τη βιογραφία του Γρίβα και του Σαμψών (όχι αυτού με τα μαλλιά, του άλλου του Κύπριου), που το κλειδώνω στο σπίτι και αυτό φεύγει σκαστό από το παράθυρο…

- Έτερε, τι θα κάνουμε αν το παιδί μας βγει Χρυσαυγίτης, και θέλει να πάει να καταταγεί σε αιμοβόρα σώματα του στρατού όπως οι ΛΟΚ και τα ΟΥΚ?

- Να σου θυμίσω ότι θα κάνουμε κοριτσάκι και οι γυναίκες δεν πάνε στρατό.

- …. Σωστά. Μπερδεύτηκα…

(γλιτώνω και το πλύσιμο ρούχων παραλλαγής)

Και καλά, από μας (μετριοπαθείς έως αναίσθητοι) δεν θα ακούσει κορώνες πατριωτικού περιεχομένου να επηρεαστεί. Ούτε στρατό θα πάει να πάθει καμιά εγκεφαλική βλάβη (αν και πιστεύω ότι άμα είσαι normal, δεν παθαίνεις τίποτε στο στρατό. Εκτός από οξεία πλήξη). Αν πάει και ερωτευτεί ένα Χρυσαυγίτη?

Αν πάει και ερωτευτεί τα μάτια τα τσακίρικα, το βλέμμα το λάγνο κανενός μαλλιαρού με τη γαλανόλευκη τυπωμένη στο βυζί? Θα μου πεις, και τον Χρυσαυγίτη να ερωτευτεί, θα πηγαίνει στις πατριωτικές διαδηλώσεις μόνο για τα μάτια του, και βασικά χέστηκε για το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Μια γυναίκα μπορεί να επηρεάσει ένα άντρα, ένας άντρας όμως μπορεί να επηρεάσει μια λογική γυναίκα?

Και όμως! Χάθηκε δηλαδή να βρει ένα μαλλιαρό χέβι-μεταλλά, με τις νεκροκεφαλές του, τα νεκροταφεία του, τις αλυσίδες του, το αίμα να στάζει? Normal πράγματα δηλαδή?

Για αναρχοκουμμούνι το αποκλείω, ειδικά άμα παραλάβει το πρώτο της τσεκκούδι από τη δουλειά και ανακαλύψει την αβάστακτη ελαφρότητα του καπιταλισμού και την τρελή χαρά μιας καταναλωτικής κοινωνίας, θα σκίσει όλη τη Ρωσική ιστορία που ενδεχομένως να διάβασε.

Μια λύση υπάρχει. Αντί για Πό-πη Πε-τα το Tό-πι, θα αρχίσουμε εντατικά να μαθαίνουμε το εξής: Ο-μο-σπο-νδία: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα. Discuss.

20 Comments:

At 28 March, 2007 09:31, Blogger shashoura said...

polla gliora arkepses na agxwnese!
gia tin wra kai ta ypoloipa 4-5 xronia- toulaxiston- relax!
:)))

 
At 28 March, 2007 09:53, Anonymous Anonymous said...

Είτε αγχώνεσαι είτε όχι, όσο και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, το παιδί θα γίνει ότι θέλει αυτό, αγνοώντας παγερά κάθε γονεϊκή συμβουλή και κατεύθυνση.

 
At 28 March, 2007 12:02, Anonymous Anonymous said...

Καλημέρα μαμά Δρακουνα!

Για άλλα πρέπει ν ανησυχείς τώρα ειδικά το πρώτο χρόνο της Δρακουνίτσας

1. όλο το σόι κ άλλοι θα σου καταεβαίνουν ακάλεστοι ότι ώρα τούς καπνίσει να δουν το βρέφος (άσε τα μικρόβια με τα φιλάκια τους ) εσύ να είσαι πτώμα ίσως και άυπνη
2. άγχος κ στεναχώρια για ένα κρυολόγημα ή γιατί δεν τρώγει το παιδί!
3. αγωνία πότε θα κάνει τα πρώτα του βήματα. Τα κάνει ευτυχώς άλλα είναι σαν μανιασμένος σίφουνας όπου και αν περάσει! Ξέχνα το ωραίο στολισμένο σου σπιτάκι κ ειδικότερα το άναμα κεριών!
4. Γιατί το παιδί θέλει να βάζει ότι βρει μπροστά του στο στόμα? Το παιδί έχει πυρετό! Συμφορά τρέχα στο γιατρό και τσουπ ανακαλύπτεις πως βλαστάνε τα δοντάκια κ είναι όλο γκρίνια!
5. Πότε θα μιλήσει? Μίλησε κ τι είπε? < ΜΠΑ – ΜΠΑ> με νάζι στον έτερο κ σ’ένα να σε αγνοεί κάτι σαν τι γάτα σου. Μάλιστα τα κορίτσια έχουν αδυναμία στο πατέρα.
6. Κόψε μωρό μου τις πάνες που στοιχίζουν μισή περιουσία μπας και αγοράσω κάνα ρούχο! Τίποτα επιμένει στην εύκολη λύση ή αν έχεις όρεξη να πλένεις βρακιά συνέχεια και με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι, ειδικότερα αν έχεις παρκέ πάει από την υγρασία!

Αυτά έτσι περιληπτικά υπάρχουν και θετικά φυσικά μην σε τρομοκρατήσω! Όσον αφορά τα θετικά ας ρωτήσουμε μαμάδες και γιαγιάδες να μας πουν πρώτα για τα δικά μας!


Χαζοθεια!

 
At 28 March, 2007 12:21, Blogger Derek said...

βάλε καμία 10ετία τουλάχιστον ως εκεί

άσε που μόλις αρχίσουν τα πιο πρακτικά προβλήματα όπως πχ καινούργια ρούχα κάθε 6μηνο δεν θα έχεις καν τον χρόνο να τα σκεφτείς

 
At 28 March, 2007 12:23, Blogger Fraoula said...

Drakounara, th mish apo th trella sou na parei h mpoumpou, doksa tw 8ew na lete! Ennoeitai oti ola ta lefta pali o Eteros. ''Na sou 8umisw oti 8a kanoume koritsaki?''.

 
At 28 March, 2007 12:49, Anonymous Anonymous said...

Έτο όταν γίνει 6 χρονών, να την κάτσει κάτω ο Έτερος, και να τις εξηγήσει 2 φωνήεντα.

"Απαγορεύεται να ρέξει του καντζελιού μας: Χρυσαυγίτης, Εβραίος, Δυτικολεμεσιανός..."

Σε μένα έπιασε!

 
At 28 March, 2007 13:06, Blogger Nobody said...

Αν είναι κοριτσάκι πιθανότατα να σου μοιάσει. Οπότε σκέψου τί παλαβά έκανες εσύ όταν ήσουν μικρή...κι ετοιμάσου να τα αντιμετωπίσεις! Όλα εδώ πληρώνονται....χεχε

 
At 28 March, 2007 13:56, Blogger firfiris said...

Drakouna, aghonese gia to tpt.

An kameis gio, molis paei dimotiko tha ton piasei o etairos jie tha pasin psarema i kynigi, sou yposhomai ta mona tou xeportismata einai gia na paei na stithei gia tin fassa i gia na vouttisei gia psarin. Tha ton vlepeis spiti mono me to thyrama. taproina tou anti na pogiatizei afisies tha stinnei verka, tis nyhtes tha voutta me to pyrofani. oudemia anisihia jie tha fernei jie psari na trwte.

An kameis kori, na tis kameis doro mia debit card jie na pate debenahms mazi. molis ginei vera horaitissa enna ta paretisei oulla. tha xeportizei mono gia kommotiria, aisthitikous, trihes, nisia, gymnastiria kai kafedes.

 
At 28 March, 2007 14:48, Blogger kangerlussuaq said...

Γερό να 'ναι πάνω απ' όλα Δρακούνα, γερό. Για όλα τα άλλα θα βρεις τον τρόπο και θα τα βρείτε...

 
At 28 March, 2007 15:26, Anonymous Anonymous said...

"Απαγορεύεται να ρέξει του καντζελιού μας: Χρυσαυγίτης, Εβραίος, Δυτικολεμεσιανός..."


Evraios??? To xrisavgitis en sineiditi ideologia, o ditikilemesianos en pashamas, to evraios pou kolla?

 
At 28 March, 2007 20:36, Blogger zappa said...

drakouna kati san mana reiber pas na mas to paikseis alla den nomizw na bre8eis sthn idia fash


an 8eleis pantws mporw na sou kleisw trapezi otan 8a paizei o dj pater akakios:P

 
At 28 March, 2007 21:07, Anonymous Anonymous said...

Δυτικολεμεσιανός?

Μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό; Ποιοί είναι οι δυτικο-λεμεσιανοί; Ποιές περιοχές συμπεριλαμβάνουντε;

Ποιές οι διαφορές τους απο τους ανατολικο-λεμεσιανούς, νοτιο- και βοριο-λεμεσιανούς;

Ο Δράκουνος δεν ειναι λεμεσιανος μπάι δε γέι;

 
At 29 March, 2007 08:18, Anonymous Anonymous said...

Αυτό δεν θα'ναι σπίτι... Το κλουβί με τις τρελλές θα το κάνετε αι 2 Δρακούναι.

Τον μόνο που λυπούμαι είναι τον Έταιρο... αλλά κι αυτός.... δεν ήξερε, δεν ρώταγε πριν σε παντρευτεί?

 
At 29 March, 2007 08:19, Blogger drakouna said...

Ο Έτερος είναι "Δυτικολεμεσιανός".

Psychia, δεδομένου ότι μας δήλωσες ότι είσαι pash Λεμεσιανή, παρακαλώ εξήγησε μας αυτό το racial classifacation διότι γίναμε disturbed.

Ούτε το Εβραίος το κατάλαβα.

 
At 29 March, 2007 12:37, Anonymous Anonymous said...

Όπα ρε... Χαλαρά παίδες, μη βαράτε, μια πλάκα έκανα με μερικά πιθανά παραδείγματα.

Για τους 'Δυτικολεμεσιανούς' μπορείτε να ενημερωθείτε από το εξής ποστ: http://psychia.wordpress.com/2006/11/02/%ce%9c%ce%ae%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%c2%ab%ce%94%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%9b%ce%b5%ce%bc%ce%b5%cf%83%cf%8c%c2%bb/

Για τους Εβραίους ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι απαραίτητο να τους γνωρίσεις για να καταλάβεις ότι δεν θέλεις σε καμία περίπτωση το παιδί σου να τα μπλέξει με δαύτους. Υπάρχει ένα 5% που εξαιρείται.

 
At 29 March, 2007 12:39, Anonymous Anonymous said...

Εν έπιασε το λινκ.. άλλη μια δοκιμή

Μήπως είσαι από τη "Δυτική Λεμεσό";

 
At 29 March, 2007 13:01, Blogger Κουέλλα Δύο said...

Ενώ εμείς οι Κουέλλες δεν έχουμε τέτοιες ανησυχίες!

 
At 29 March, 2007 13:23, Blogger drakouna said...

Οι Κουέλλες κάνουν τα κουελλούθκια τρία τρία. Εσείς ανυσηχείτε άμπα τζιαι αντί κουελλούδι να φκει ομάδα του μπάσκετ.

 
At 29 March, 2007 21:53, Anonymous Anonymous said...

Οι ισραηλίτες εβραίοι είναι τσιάκκοι. Έχουν μεσογειακό ταμπεραμέντο και είναι ντόμπροι. Έχουν άποψη, και τη λένε. Ότι πρέπει για όποιον εκτιμά μια καλή συζήτηση.

Οι αμερικάνοι εβραίοι είναι λίγο κομπλεξικοί και δεν τους πολυπάω. Έχουν τα κακά του εβραίικου χαρακτήρα χωρίς να έχουν τα θετικά που έχουν οι γείτονες μεσόγειοι.

Οι δε Ισραηλίτισσες, ότι φαν χαλάλι τους...

 
At 30 March, 2007 00:55, Blogger the Idiot Mouflon said...

Χμμμ... δηλαδή αποκλείεται να φκει λεσβία; Σκέφτου σκηνικό... να φκει λεσβία και το ταίρι τις να 'ναι χρυσαυγίτισσα... Αουαουαουαουοαοαουαοαυαααααοαυουοα

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.