Tuesday, March 20, 2007

Δηλώσεις που δεν θα ήθελες να μεταφέρεις και παρακάτω:

«…αλλάζει θέσεις με ταχύτητα που θα ζήλευε καθαριστήρας αυτοκινήτου», Άντρος Κυπριανού, Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ σε δελτίο ειδήσεων του MEGA (αν θυμάμαι καλά αναφερόταν σε πολιτικό και την αλλαγή στις θέσεις του). Α’ κρατικό Βραβείο πρωτοτυπίας σε χαρακτηρισμό. Και ταχύτητα, και συναίσθημα, και το αξεσουάρ. Με ολοκληρώνει. Άλλες πιθανές παραλλαγές της φράσης:
«…κινείται με ταχύτητα που θα ζήλευε το θερμαινόμενο τζάμι πίσω»
«…κινείται με ταχύτητα που θα ζήλευε ο αναπτήρας του αυτοκινήτου»
«…κινείται με ταχύτητα που θα ζήλευε η ένδειξη για να στρίψεις (το tip)»
Τα αξεσουάρ σε ένα αυτοκίνητο είναι απεριόριστα.

«Το Ευρώ ανεβοκατεβαίνει όπως ένα ασανσέρ», Άντρος Κυπριανού, Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ, αναφερόμενος στα… χαρίσματα του Ευρώ και γιατί η Κύπρος πρέπει να περιμένει ένα ακόμα χρόνο για ένταξη στην ΟΝΕ. Σαφής σεξιστικός υπαινιγμός, έντεχνα αποτυπωμένος με τρόπο ώστε να αποφύγει με ελιγμό τη λογοκρισία και να περάσει σαφές μήνυμα στο λαό. Τι άλλο μπορεί και…. ανεβοκατεβαίνει με τόση ευκολία? Πάλι καλά που δεν είπε «σηκώνεται».

«Η Κύπρος μπορεί να ζήσει και χωρίς συμπεράσματα». Γιώργος Λιλήκας, Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης η Κύπρος μπορεί να ζήσει χωρίς:
Την υπόλοιπη μισή Κύπρο.

Η Κύπρος εν ολίγοις, είναι αυτάρκης σαν φωτοκύτταρο. Απλώς δέχεται διοξείδιο του άνθρακα και κάνει φωτοσύνθεση. Ψέματα. Η φωτοσύνθεση υπονοεί μια κάποια δραστηριότητα. Σκέτο κύτταρο.

«Η διπλωματική κίνηση της Κυβέρνησης, ρίχνει ξεκάθαρα πλέον την μπάλα στο γήπεδο της Άγκυρας» Από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το γκρέμισμα του τοίχου στην οδό Λήδρας…. Η Άγκυρα παίρνει την μπάλα, κινείται δεξιά, μετά αριστερά, πασάρει στον μέσο επιθετικό της, αυτός περνά δύο αντιπάλους, του κάνουν σκληρό τάκλιν, πασάρει την μπάλα στον προωθημένο επιθετικό, ελίσσεται, προσποιείται, σουτάρει και ΓΚΟΟΟΟΛ!!!

Αυτά γράφονται από δήθεν σοβαρούς δημοσιογράφους. Μετά προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να προωθήσουν τη χρήση της σωστής ελληνικής γλώσσας στη χώρα μας και σοκάρονται όταν χρησιμοποιούμε αγγλικές λέξεις στις εκφράσεις μας. Το ότι περιγράφουν το κυπριακό πρόβλημα σαν ποδοσφαιρικό αγώνα αντίθετα, δεν τους ενοχλεί καθόλου.

«Η κατάργηση της εθνικής μνήμης είναι εθνική αυτοκτονία», Κωνσταντίνος Χολέβας, σχολιάζοντας την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας της Στ’ Δημοτικού σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή», αλλά και γενικά κορώνα ύψιστου λαϊκισμού που θυμούνται διάφοροι όταν δεν θέλουν να αλλάξει το σύστημα που τους βόλευε μέχρι τώρα. Εννοώντας βέβαια, ότι αν είναι να διασώσουμε κάτι, να διασώσουμε αυτά που μας συμφέρουν, να υπερτονίσουμε όπου πάθαμε κακό και καθήκον μας είναι να χρωματίσουμε την ιστορία με συναίσθημα, δέος, μίσος και λύπη. Κάτι σαν σαπουνόπερα. Η φράση «mea culpa» είναι στα λατινικά και άρα απορρίπτεται ως βάρβαρη, ανθελληνική και δεν χρειάζεται να μάθουμε τι σημαίνει. Για παράδειγμα, η εθνική μας μνήμη τα τελευταία 32 χρόνια ορίζει ότι μια καλή μέρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, έπεσαν ξαφνικά Τούρκοι αλεξιπτωτιστές από τον ουρανό, και άρχισαν αδιακρίτως να σκοτώνουν, να βιάζουν και να διώχνουν κόσμο από τα σπίτια τους.

13 Comments:

At 20 March, 2007 09:36, Anonymous Anonymous said...

Pesta xrysostomh!

 
At 20 March, 2007 13:35, Blogger Lexi_penitas said...

Προσωπικά δεν με ενοχλεί η χρήση παρομοιώσεων. Αυτά που με ενοχλούν ειναι:
1. Το περιεχόμενο των δηλώσεων που συνήθως πετάνε μια παρομοίωση ή μια παροιμία και ξοφλάνε (νομίζουν)
2. Οι πολιτικοί αντιπαλοι έχουν πάντα άδικο και εμείς δίκαιο. Όταν αναφέρονται στους πολιτικούς τους αντιπάλους όλοι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.
3. Η αλαζονεία αυτής της πολιτικής αλητείας, του Λιλλήκα
4. Η συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας. Θυμάστε την δήλωση του Τάσσου ότι δεν έσπασε ούτε ρουθούνι Τ/Κ μέχρι το 1974. Θα παρακαλέσω τους γενετιστές που ξεθαψαν τα κόκκαλα από το πηγάδι του Παρισσινού, να μας πουν αν τα ρουθούνια των δολοφονημένων από τους μπράβους του Γιωρκάτζη ήταν σε καλή κατασταση.

 
At 20 March, 2007 14:23, Blogger drakouna said...

Καλωσόρισες από τις διακοπές σου lexi_penitas :)

Ναι, δεν έχω την απαίτηση να μας απαγγέλουν Ρεμπώ και Βολταίρο αλλά τουλάχιστον να μην μας δείχνουν το νου τους (εφόσον δεν διαθέτουν και πολύ).

 
At 20 March, 2007 14:25, Anonymous Anonymous said...

E re glentia drakounitsa! Na sou pw. Emena otan to lew afto me tous Tourkous aleksiptwtistes, kapoioi (oxi oloi thank God) me antimetwpizoun ws grafikh kalamarou pou menei asuginhth mprosta sto drama pou viwnei o kupriakos laos kai mpourou mpourou mpourou, sumperasma oi poustokalamarades ftaine gia ola. Esena ti se lene?

Fraoula

 
At 20 March, 2007 14:39, Blogger drakouna said...

Εμένα με λένε ότι τα λέω επιδή δεν έζησα το δράμα και τον καημό και το μπούρου μπούρου μπούρου, συμπέρασμα είμαι αππωμένη νεοκύπρια τεκνατζού.

 
At 20 March, 2007 15:55, Blogger YO!Reeka's said...

δημοσιογράφος είσαι πουλάκι μου;!

 
At 20 March, 2007 16:29, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

την καλύτερη ατάκα τούτου του μήνα την είχε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του Σίγμα Δημήτρης Ιωάννου την μέρα που εσύραν κάτω τον μαντρότοιχο στο live

«Και τώρα Καρολίνα θα πλησιάσω όσο μπορώ στην σκηνή ούτως ώστε οι τηλεθεατές μας να ακούσουν καθαρά τα τρυπάνια»

Όλα τα λεφτά! Πως σου εξέφηγε δρακούνα!?

 
At 20 March, 2007 20:39, Blogger firfiris said...

Εξεχάσετε τα θρυλικά

"Λέμεν ΟΧΙ να τσιμεντώσουμεν το ΝΑΙ!" του Δημήτρη Χριστόφια, όπως λέμε γαμώ για να διατηρήσω την παρθενιά μου.

Και το πρόσφατο του Γιαννάκη Ομήρου αναφερόμενος στον Κασουλίδη
"Η ΕΔΕΚ δεν θα υποστηρίξει συντηρητικό νεοφιλελεύθερο"

Τζι εγώ είμαι μισός κουμμουνοφασίστας και άλλος μισός αναρχοβασιλικός.

 
At 20 March, 2007 22:24, Anonymous Anonymous said...

Έχει δύο ωραία σχετικά κομμάτια ο Κασκάνης στον Πολίτη, ένα το περασμένο Σάββατο και ένα σήμερα. Μέσα από ένα διάλογο με κάποιο φίλο του δείχνει πολύ παραστατικά την άρνηση που ζούμε.

 
At 20 March, 2007 22:27, Anonymous Anonymous said...

Ε χαλόου, οι προοδευτικοί νεοφιλελεύθεροι εν οι εδεκκίτες, οι υπόλοιποι εν συντηριτικοί νεοφιλελεύθεροι

Στέλιος

 
At 21 March, 2007 08:22, Blogger drakouna said...

Αν ήταν να γράψω όλες τις δηλώσεις "αστέρια" θα έπρεπε να γράψω βιβλίο. Διάλεξα τις πιο κουφές (κατά τη γνώμη μου) και πρόσφατες. Το "τσιμέντωμα" είναι δήλωση 3 χρόνων, πάλιωσε.

@yo!reekas: Δημοσιογράφος?? Είσαι με τα καλά σου? Φτου φτου μακριά από μένα!!!

 
At 21 March, 2007 13:05, Blogger shashoura said...

oti tzai nasai pantws,,,to dimosiografillikki paei su mia xara! ;D

 
At 21 March, 2007 14:20, Anonymous Anonymous said...

hahahahahaha!!! an8ologio kanoniko!!:p epishs mia prosfath tou xristofia: to akel xtizei, pote den xala! k o pasiardhs pou eipe oti o tassos den apofasise akoma an 8a katevei gia proedros!! Yparxei akoma elpida!!!:p

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.