Monday, March 26, 2007

Μη βαράτε, είμαστε αληθινοί Έλληνες

Εγώ το ματς δεν το είδα διότι δεν είμαι ενωμένη με το σωστό κανάλι στην τηλεόραση και επιδή δεν είμαι αληθινή Ελληνίδα (ούτε η «μαγιά» του έθνους, ούτε η Μάγια η Μέλισσα) δεν πήγα μέχρι την Αθήνα να δω το ματς από τις κερκίδες. Έτσι έχασα την ευκαιρία να παίξω ξύλο με άλλους αληθινούς Έλληνες και τώρα νιώθω πολύ άσχημα, όπως ας πούμε μια imitation τσάντα Louis Vuitton που ζει συνέχεια με το άγχος της πραγματικής σύγκρισης.

Πραγματική ιστορία: Ένας φίλος μια φορά, όταν ήταν ακόμα φοιτητής στην Ελλάδα, πήγε με την παρέα του (συνολικά 10 άτομα) να παρακολουθήσει αγώνα του Παναθηναϊκού. Έκατσαν στην κερκίδα του Παναθηναϊκού (διότι εκείνη την ελληνική ομάδα υποστήριζαν) πήραν μαζί τους πανό της κυπριακής τους ομάδας (νόμισαν ότι ήταν κάτι σαν guest stars από το χρυσοπράσινο φύλλο), και χαρούμενοι σε κάποια φάση φώναξαν το σύνθημα, «ΑΠΟΕΛ, Θρύλος, Πρωτάθλημα».

Θρύλος στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αλίμονο σε αυτόν που φωνάζει «θρύλος» σε κερκίδα του ΠΑΟ. Κόντεψαν να λυντσαριστούν. Οι αδελφοί Έλληνες οπαδοί του Παναθηναϊκού, δεν καταλάβαιναν όταν τους είπαν ότι είναι Κύπριοι, είναι αδέρφια τους, είναι φίλοι του Παναθηναϊκού και άλλα φιλικά. Είπες Θρύλος, θα πεθάνεις!!!!

Την ιστορία αυτή μου την είπε αυτός ο φίλος μου, προσθέτοντας ότι άμα δεν ξέρεις από ελληνικό ποδόσφαιρο, καλό είναι να μην πηγαίνεις στο γήπεδο.

Φανταστείτε λοιπόν το ύφος μου όταν ακούω στις ειδήσεις ότι έγιναν επεισόδια (εδώ καμία έκπληξη) στο γήπεδο, μεταξύ Κυπρίων που πήγαν να παρακολουθήσουν το ματς και Ελλήνων οπαδών.

Η ιστορία παρόμοια. Πήγαν πάλι οπαδοί από την Κύπρο για να υποστηρίξουν την εθνική Ελλάδας, πήραν και τα πανό της κυπριακής του ομάδας. ‘Έκατσαν ωραία και καλά και νόμισαν ότι όλοι θα έλεγαν, «βρε καλώς τα παιδιά από την Κύπρο, που έφεραν και τα πανό τους και φωνάζουν και τα συνθήματα τους. Είναι αδέρφια μας, είναι Έλληνες, άρα οκ, κάνετε ότι θέλετε παιδιά, να μην σας ενοχλούμε.»

Με λίγα λόγια:

Που πάς μωρή ξεβράκωτη στ ‘αγγούρια?

Τελικά το καλύτερο μέρος των ειδήσεων ήταν ο καιρός.

23 Comments:

At 26 March, 2007 12:27, Anonymous Anonymous said...

Gia afto egw, an kai latrevw to 8eo ARH, den pataw sta ghpeda ki exw vrei thn ugieia mou sthn Ellada. Alla exw vrei mpela edw. Ti omada eisai mou lene. Tipota, den vlepw kupriako podosfairo, apantw. Oxi, mou lene ta misa ksaderfia, Omonoia 8a les. Oxi, petiountai oi apo kei, Apoel, 8a les. Telika lew Apoel stous Omonoiates kai Omonoia stous Apoelistes (etsi legontai? Den eimai sigourh) kai Anor8wsh otan einai polus kosmos mprosta!

Fraoula

 
At 26 March, 2007 12:47, Anonymous Anonymous said...

Ούτε εγώ είδα τον αγώνα αλλά μαθαίνω από άτομο που ήταν μέσα τα επεισόδια τα έκαναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που θύμωσαν που οι Χρυσαυγήτες με τους Κυπρίους τραγουδούσαν « Μακεδονία ξακουστή»
Το μόνο που έχω να πω είναι : Ζήτω και μπράβο στους Κυπρίους που υποστηρίζουν την Μακεδονία και τους Έλληνες και ντροπή στους Ολυμπιακό-Αθηναίους που μας ρεζιλεύουν παντού και πάντα.

 
At 26 March, 2007 13:32, Blogger AnTonymous said...

Πάντως στις ειδήσεις του Mega, βγήκε μια κύπρια κοπέλα στο τηλέφωνο που ήταν ανάμεσα στους φιλάθλους του αποελ, και είπε ότι ...κάποιοι αλβανοί ήταν που ξεκίνησαν τον καβγά με τους κύπριους.Είδαν λέει τις ελληνικές σημαίες που κρατούσαν οι αποελίστες και θέλησαν να τους τις πάρουν....εεεε?

 
At 26 March, 2007 13:35, Blogger drakouna said...

Αυτό με τους Αλβανούς (!?!) το άκουσα και εγώ αλλά είναι τόσο κουφό που δεν το ανέφερα. Είπα δεν μπορεί, δεν θα άκουσα καλά.

Μήπως ήταν και κανά ΟΥΦΟ που ήθελε να τους πάρει τις σημείες? Ο Έλβις ίσως?

 
At 26 March, 2007 13:43, Blogger Valentinos Kontoyiannis said...

ego pistefko to conspiracy theory me tous alvanous. skeftite to, fkalei noima! mesa se ena gipedo gemato xiliades ellines, me xiliades xilliades ellinikes simees, mia xoufta alvanoi molis eidan mia merida kipreous me patates tziai ellinikes simaies afiniasan! etsi apofasisan na arpaksoun apo ta xeria ton kipreon (mono) tis ellinikes simees tziai na tis skisoun (opos eipen i kathisterimeni apoellistria sto mega) mprosta sta matia xiliadon kalamaradon me ethnikistiko pireton logo tis fisis tou match tziai tis imeras. opos to tagma aftoktonias pou to life of brian toutoi oi alvanoi. logikotato.

 
At 26 March, 2007 14:01, Anonymous Anonymous said...

epeidi imasta sto gipedo kai eida kapoia praGMata ithela na sta metaferw. katarxin ta paradeigmata sou me epeisodia sta gipede me kuprious nomizw einai tyxaia kai eythunontai stin vlakia merikwn.oxi oti uparxei kai dixonia! sto paixnidi me ti tourkia pantos kapoioi kuprioi eixan pano tis omadas tous pou einai adelfopoihmenoi me ton panathinaiko.kai epeiidi o agwnas egine sto karaiskaki logiko einai na uparxoun mazes opadwn tou olumpiakou kai na ginei xamos...pantos mou fainetai vlakia se agwnes tis ethnikis na emvanizontai pano-simaies-faneles opoiasdhpote omadas ektos tis ethnikis mas.

trelogiatros (http://trelogiatros.blogspot.com)

 
At 26 March, 2007 14:53, Blogger Sceptic Anonymous said...

Μόνο Χρυσαυγίτες και Υπερέλληνες εκ Κύπρου θα μπορούσαν να παν στο Καραϊσκάκη και να πουλήσουν τσαμπουκά στους Ολυμπιακούς.

Περαστικά τους, αν και νομίζω τελικά τα τραβά η όρεξή τους.

Όπως το είπε η Δρακούνα ξεβράκωτοι στα αγγούρια, αλλά υποθέτω εκτελούσαν ελληνόπνευστο έργο. Είπαμε νυν υπερ πάντων ο αγών.

 
At 26 March, 2007 15:14, Anonymous Anonymous said...

kala re "trellogiatre" eytyxos pou isun kai sto gipedo kai eides oti oi apoelistes en adelfopoiimenoi me tous panathinaikous..Pou akuses etsi vlakeia? Kamia kypriaki omada den ine adelfopoiimeni me Kamia elliniki.

O logos ton episodion itan to pano "APOEL-ELLAS" to opoio oi olympiakoi zitisan na katevei. Tote antedrasan oi xrysaygites OLYMPIAKOI ( nai OLYMPIAKOI!!) kai egine oti egine

 
At 26 March, 2007 15:51, Anonymous Anonymous said...

Well afto me thn ...adelfopoihsh ths Pana8as me to Apoel to xw akouse ki egw, kai malista oxi sth Cy alla sthn Ellada, apo vazelous.

Fraoula

 
At 26 March, 2007 16:07, Anonymous Anonymous said...

ekei pou oloi simfwnoume einai oti me kapoio tropo oi viaioi kai proklitikoi xrysaugites (xestikame an einai olympiakoi oi vazeloi) edeixan ton nou tous...

@ trellofantasmeni :
xypna ... pame na paroume tin poli kai tin makedonia pisw ... sikwste ta lavara kai ta toufekia

markos

 
At 26 March, 2007 16:15, Anonymous Anonymous said...

Με ποιούς θα την πάρουμε την Πόλη με τους αθηναίους...?
Ποιά λάβαρα και ποια τουφέκια...ή μάλλον ποιος θα τα σηκώσει Μάρκο?

 
At 26 March, 2007 17:47, Blogger the Idiot Mouflon said...

Για γονίδια δεν μίλησε κανείς αυτή τη φορά, ε;

 
At 26 March, 2007 19:36, Blogger YO!Reeka's said...

εγώ χάρηκα που χάσαμε χα χα χα να σκάσουν όλοι οι ελληναράδες οι βλάκες, που πήγαν ντυμένοι τσολιάδες στο γήπεδο (τζίζους δηλαδής)

 
At 26 March, 2007 22:16, Anonymous Anonymous said...

Πολλά λέχτηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν εμπλέκοντας τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στα επεισόδια που έγιναν στο Στάδιο Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-τουρκία.

Τα περισσότερα από όλα αυτά είναι εντελώς ανυπόστατα και ξεκίνησαν από φανταστικό άρθρο ομονοιάτικου site που παρουσίαζε τα πράγματα όπως θα ήθελε να είχαν εξελιχθεί…

Όσα ακούσθηκαν περί ξύλου των ΑΠΟΕΛιστών από όλο τον Πειραιά και τα περί αδελφοποίησης της ομάδας μας με τον Παναθηναϊκό, ξέρουμε ότι είναι παραμύθια ισάξια με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κοντορεβιθούλη!

Καταρχάς, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ με σημαίες και μπλούζες της Ομάδας μας, υπήρχαν σε όλο στο στάδιο (όπου βρήκε εισιτήριο ο καθένας).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, στο σημείο που έγιναν τα επεισόδια υπήρχαν ΑΠΟΕΛίστες αλλά και άλλοι Κύπριοι φίλαθλοι άλλων ομάδων.

Οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού (της Θύρας 7) περιφρουρούσαν το γήπεδο (όσο μπορούσαν) μη επιτρέποντας σε φιλάθλους άλλων ομάδων να μεταφέρουν μέσα στο Καραϊσκάκη (τον ναό τους όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι) σύμβολα άλλων ομάδων.

Την τιμητική τους είχαν μάλιστα φανέλες της ομόνοιας οι οποίες κατασχέθηκαν από ομονοιάτες που σκέφτηκαν ότι θα ήταν σωστό να μπουν στο γήπεδο του Ολυμπιακού με πράσινη φανέλα και τριφύλλι στο στήθος! (Είναι γνωστό τι αισθήματα προκαλεί στους Ολυμπιακούς το πράσινο και το τρυφίλλι…)

Το γεγονός που έδειξε η τηλεόραση: Όταν ανέβηκε πανό που έγραφε "ΑΠΟΕΛΛΑΣ" ίσχυαν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για όλους. Ομάδα οργανωμένων της 7 πλησίασε και ζήτησε να κατεβεί λέγοντας "δεν θα κάνετε κουμάντο στο σπίτι μας" και τα άλλα που αναφέρει ο ULTRASS, πριν το τέλος του α ημιχρόνου. Έγινε ένα σκηνικό και οι της 7 απομακρύνθηκαν, κυρίως από Χρυσαυγίτες που προστατεύσαν το πανό. Στο ημίχρονο κάτι πήγε να γίνει, επενέβησαν όμως Χρυσαυγίτες Ολυμπιακοί και πέσανε απλώς ψιλές. Στο β ημίχρονο έγιναν αυτά που είδαμε στις τηλεοράσεις. Η "7" ξανα πλησίασε, μάλλον λίγο ενδυναμωμένη, και κατάφερε να πάρει το πανό, το οποίο επιστράφηκε τελικά στους δικούς μας με την παρέμβαση Χρυσαυγιτών Ολυμπιακών. Στο τελευταίο επεισόδιο τουλάχιστον συμμετείχαν κάποιοι ΑΠΟΕΛίστες αλλά η μεγάλη πλειοψηφία ήταν και πάλι Χρυσαυγίτες, ενώ ακούγεται ότι βοήθησαν και κάποιοι άσχετοι.


apo to apoelnews.com

 
At 27 March, 2007 08:20, Blogger drakouna said...

Κύριε anonymous, βασικά χεστήκαμε ποιοι έδεραν ποιους και που κάθονταν οι Κυπραίοι στο ματς.

Το λες και εσύ. Το μήλο της έριδας ήταν ένα πανό της ομάδας σας που κουβαλήσατε στην Ελλάδα. Αν ήρθαν οι της 7 ή οι Χρυσαυγίτες (έλεος) δεν μας ενδιαφέρει.

Το γεγονός παραμένει ότι οι Κύπριοι οπαδοί ως συνήθως πήγαν "ξεβράκωτοι στ'αγγούρια" (όποιας ομάδας και αν ήταν).

 
At 27 March, 2007 12:46, Blogger Κουέλλα Ένα said...

Και τουλάχιστον να μην πας έπαιρναν τα σώβρακα οι Τούρκοι...
εν τω μεταξύ πρόσεξε κάποιος ότι το χόρτο στο γήπεδο ήταν υπερβολικά χρωματιστό; Η μονο εγώ το πρόσεξα λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος;;

 
At 27 March, 2007 12:47, Blogger zappa said...

Κλασσικά πράγματα....΄Κυπραίοι που πήγαν στο εξωτερικό και νόμισαν πως και εκεί σαν την Κύπρο θα τα βρούνε......Τελικά οι κολημένοι είναι ανήκιτοι

 
At 27 March, 2007 12:54, Blogger zappa said...

pantws to 8ema pali epaikse prwto se ola ta deltia...Ti kian yparxoun 150,000 poio shmantika pragmata apo to mats, ti kian 50 foithtes tous opoious syunelabe "sto swro" h ellhnikh astynomia kai anekrine xwris dikhgoro h eisaggeleia dikazontan th deytera gia pragmata pou den eixan kanei, ti pou to ypourgeio ergasias epaikse tis syntakseis kapoiwn amoirwn sto xrhmatisthrio.......malakies mwre....mprosta sth mpala malakies.....toulaxiston ayth poulaei

 
At 27 March, 2007 16:47, Blogger Demetris said...

Nyn yper pantwn to mats agapite duka.
Inta - pws tha fkaloume 'anexartito' kai 'yperanw kommatwn' proedro? Tha preseggisoume tis krisimes mazes twn 'newn' kommatwn (i.e. komma mas o apoel, komma mas i omonoia, komma mas i a.e. komma tou gyalou)
Opws jai ean ton laloun, ton proedro [mas]
sto telos tis imeras.

P.S. I synergasia apoellas me hrysavgites omws kapws prepei na mas koftei nomizw. Afou pleon en jai toso dimosia.

 
At 28 March, 2007 10:52, Anonymous Anonymous said...

drakouna mou en tsiai en egw pou to lew aplws ekama ena copy paste pou ena webpage to APOEL. twra oson afora "sinergasies" xrysaugitwn tsiai apoellistwn, gia mena einai lalakies. aplws evrethikan 5-6 rokoloi pou tin idan areia fili k pernoun mas oullous ston laimo tous.

 
At 28 March, 2007 12:10, Blogger drakouna said...

Άρα, όοολοι εσείς καλά θα κάνετε να εξηγήσετε στους 5-6 ροκόλους (είναι αλήθεια μόνο 5-6?) που την είδαν αρεία φυλή τι εστί βερίκοκο, για να μην σας παίρνουν στο λαιμό τους :)

 
At 10 August, 2007 15:03, Anonymous Anonymous said...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΑΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.
ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "ΘΡΥΛΟΣ" ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ!!ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ!!!

 
At 06 November, 2007 00:14, Anonymous Anonymous said...

Ο καθένας ότι θέλει λέει για τα επεισόδια στο γήπεδο. Οι αριστεροί λένε ότι πήγαν οι Αποελίστες να κάνουν τους εθνικιστές και έφαγαν ξύλο από αριστερούς ελλαδίτες, οι δεξιοί λένε ότι μάλλωσαν με αυτούς που δεν ήθελαν να ακούουν τη φράση "Αποελ Θρύλος" και πάει λέγοντας. Ο καθένας με τον πόνο του. Η ουσία είναι μια. Στα γήπεδα πρέπει να πηγαίνουν σημαίες και πανώ της ομάδας που παίζει. Τα προσωπικά πιστεύω να τα αφήνουμε για λίγο στο σπίτι...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.