Wednesday, October 11, 2006

Trash Nation















Και τώρα θα σας εξηγήσω γιατί μια φωτογραφία μπορεί να είναι χίλιες λέξεις.

Η πιο πάνω φωτογραφία απεικονίζει μια φάση από κυπριακό γάμο. Το λεγόμενο «χωρεύκουμεν το στρώμα», όπου καλοθελητές συγγενείς και φίλοι αρπάζουν το στρώμα του ζευγαριού (που υποτίθεται είναι ακόμα αχρησιμοποίητο –η ελπίδα πεθαίνει τελευταία-) και κάνοντας διάφορα βούντου (ράβουν πάνω του σταυρούς, βάζουν μωρά να κυλιστούν πάνω κτλ) στη συνέχεια το σηκώνουν ψηλά και … χορεύουν. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι όλο αυτό το πανηγύρι είναι έθιμο αρχαίο, τα μωρά κυλιούνται πάνω στο στρώμα για να το κάνουν καρπερό, τον δε λόγο που πρέπει το στρώμα και καλά να χορέψει δεν τον ξέρω, πάντως πολύ party animal βγήκε το συγκεκριμένο στρώμα και δεν θα συμμαζεύεται σπίτι όταν θα το θέλουν οι ιδιοκτήτες του. Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι όλοι θέλουν να πιστεύουν σε κάτι. Άλλοι πιστεύουν στο Θεό, άλλοι στον Jim Morrison, άλλοι ότι άμα κυλίσεις ένα μωρό πάνω σε ένα στρώμα θα γκαστρωθεί η γυναίκα σου.

Θέλω να προσέξετε τις λεπτομέρειες που κάνουν όλη τη διαφορά σε αυτή τη σύνθεση. Το σκηνικό λαμβάνει χώρα σε ανοικτό χώρο, αν κρίνουμε από το χωμάτινο δάπεδο, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε μέσα σε μια… χωράφα, άλλως γήπεδο του χωριού, άλλως «τα πισινά μας», όπως θέλετε ονομάζεται. Λαμβάνει χώρα τη στιγμή της δύσης του ήλιου, δηλαδή μια πολύ ρομαντική στιγμή για να μοιραστεί το ζευγάρι με τους καλεσμένους του. Δείχνει ευαισθησία. Προσέξετε την αυταπάρνηση των χορευτών που σηκώνουν όσο πιο ψηλά μπορούν το στρώμα, αδιαφορώντας για τα καλά τους ρούχα, ειδικά οι κυρίες με τα αέρινα φορεματάκια τους και το πεδιλάκι, ομολογώ ότι θαυμάζω την ευελιξία και το stamina τους. Πως τα καταφέρνουν… Θα το σηκώσουμε το στρώμα, σίγουρα, ναι.

Τέλος παρατηρήστε τους θεατές του δρώμενου. Κάθονται σε κύκλο γύρω από το χορό, όπως και οι αρχαίοι πρόγονοι τους σε κάθε παράσταση αρχαίας κωμωδίας. Πιστές στην παράδοση που θέλει τους Κυπρίους δύσκολο και εκλεπτυσμένο κοινό, παρακαλώ προσέξετε τις δύο καθήμενες κυρίες στα δεξιά που δείχνουν ελαφρώς την πλήξη τους κρατώντας το πιγούνι τους, σε στάση «Γιάγκος Μικελλίδης» (κουμπώ πάνω στις βούτσιες μου). Είναι στάση περισυλλογής και μελέτης.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με design πλαστικές καρέκλες χρώματος μπλε, όπως ίσως και τα μάτια τα τσακίρικα της νύφης. Φήμες λένε ότι η design μάρκα πλαστικών Kartell, βλέποντας τη φωτογραφία, έστειλε τους καλύτερους σχεδιαστές της στην Κύπρο με σκοπό να κλέψουν τα μυστικά της Lordos Plastics και των επαναστατικών καρεκλών τους για όλα τα είδη πατώματος.



ΥΓ: Βρήκα τη συγκεκριμένη φωτογραφία τυχαία στο internet και αν αναγνωρίζετε από ποιο γάμο είναι, δεν φταίμε εμείς. Bo... Concept.

5 Comments:

At 11 October, 2006 10:31, Anonymous Anonymous said...

Η αλήθεια είναι πως προτιμώ το hard-core παραδοσιακό στο γήπεδο του σχολείου με το κρεββάτι και το κλέφτικο παρά τη δεξίωση στο Τρίκκης Πάλας... τουλάχιστον το γήπεδο έχει μια λογική εξήγηση, κάνει μια ιστορική αναφορά, κάτι τέλοσπάντων... το Τρίκκης Πάλας δεν θα το καταλάβω ποτέ!

 
At 11 October, 2006 10:54, Blogger Ttallou said...

:D

 
At 11 October, 2006 10:56, Blogger Ttallou said...

Είπες Jim Morrison, ξανακοίταξα την εικόνα και θυμήθηκα ένα στίχο των Terror X Crew (flash):
Είμαι της σχολής κακών τεχνών και πάω γυρεύοντας
συνεχίζω να δημιουργώ καταστρέφοντας...

 
At 11 October, 2006 12:19, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Χαχα picture this

Χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Ο γαμπρούλης και η νυφούλα δεν πρόσεχαν. Η νύφη είναι στο τσας να γεννήσει, 9 μηνών έγκυος η καημένη. Και να συμβαίνει το πλέον τραγικό (ορκίζομαι, πραγματική ιστορία, μου την περίγραψαν σε ανύποπτο χρόνο δύο ξεχωριστοί μάρτυρες): πιάνουν ένα μωρό και τζυλούν το πάνω στο κρεβάτι. Οπόταν πετάσσεται και ο συμπέθερος τζαι λαλεί «σιορ έντα μπου κάμνετε τωρά τζαι να πάει?»

 
At 18 February, 2014 15:38, Anonymous Anonymous said...

H epomevn moda 8a eivai dkio Rossides va kamvouv lesbiaka pavw sto krebati twv veovymfwv yia va euxn8ouv sto zeugari kaln sexoualikn zwn

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.