Tuesday, October 17, 2006

Ζήτω!!

Με την ευκαιρία της επετείου του ΟΧΙ που πλησιάζει (και χάνουμε το τριήμερο, λυγμ λυγμ και κλαψ), γράφω τα αγαπημένα μου quotes που έχουν ως θέμα την πατρίδα και τον πατριωτισμό. (και του χρόνου χάνουμε τη γιορτή, θα πέσει Κυριακή- φτου!!)

«Πατρίδα μου είναι όπου μου αρέσει» - Αριστοτέλης Ωνάσης (εφοπλιστής και ιδρυτής της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τα πλούτη και το στυλ του πολύ θα ήθελαν να είχαν πολλοί ούτω καλούμενοι χουβαντάδες. Τρίζουν τακτικά τα κόκκαλα του στον τάφο του.)

«Πατρίδα μου είναι εκεί που μίσησα και με μισήσαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού» - Τρύπες (ελληνικό ροκ συγκρότημα με punk αναφορές. Η ζωντανή απόδειξη ότι δεν πεθαίνουν όλοι οι καλοί ροκάδες από τα ναρκωτικά.)

«Α patriot must always be ready to defend his country against his government» - Edward Abbey (Αμερικάνος συγγραφέας, περιβαλλοντιστής, ελαφρώς εκκεντρικός. Άφησε οδηγίες να θαφτεί κάπου που δεν θα τον βρουν ποτέ και χωρίς οποιαδήποτε τελετή ή φέρετρο για να γίνει τροφή για τα σκουλήκια και λίπασμα για τα φυτά. Πιστεύεται ότι είναι θαμμένος κάπου στην έρημο της Αριζόνας, και οι φίλοι του μάρκαραν το σημείο με τη φράση «no comment».)

«Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια - Τρίπτυχο που επικαλούνται συνήθως διάφορα ρεμάλια τα οποία δεν υπηρέτησαν στο στρατό, δεν έχουν το Θεό τους και κερατώνουν συστηματικά τις γυναίκες τους» - Νίκος Δήμου (πρώην διαφημιστής, εμπνευστής του «Δεν ξεχνώ», συγγραφέας, δημοσιογράφος, αρθρογράφος σε περιοδικά αυτοκινήτων, blogger, η ζωντανή απόδειξη ότι το χιούμορ στον άνθρωπο κρατάει μια ζωή)

«Πατριωτισμός – Μάσκα που φοράει ο εθνικισμός για να κινείται πιο άνετα» - Νίκος Δήμου (βλέπε πιο πάνω)

«Την πατρίδα δε ουκ ελάσσω παραδώσω» - ίσως γράφτηκε από τον αρχαίο Σόλωνα, νομοθέτη των Αθηνών. Η φράση προέρχεται από τον όρκο που έδιναν οι Αθηναίοι νέοι όταν έκλειναν τα 18 τους χρόνια και παρουσιάζονταν στη Πνύκα για να γραφτούν στους καταλόγους των πολιτών (το λεγόμενο «ληξιαρχικόν γραμματείον») και να υπηρετήσουν στο στρατό.

«Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» (2)-η παραλλαγή - Γλαύκος Κληρίδης (αποτυχημένος δικηγόρος, πετυχημένος πολιτικός, είδε και έπαθε να ξεφύγει από τη σκιά του πατέρα του, είδε και έπαθε μέχρι να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά είδαμε και πάθαμε να τον ξεφορτωθούμε). Conveniently δεν ανέφερε τη συνέχεια του όρκου που αναφέρει «…και την πατρίδα δεν θα παραδώσω μικρότερη, αλλά περισσότερη και ισχυρότερη από όση θα παραλάβω». Αν το έλεγε αυτό, πολλοί οπαδοί του θα στιλλομμάθκιαζαν αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο.

…και ένα μεταφορικό… (απλώς στο «οργανισμός» βάλτε «πατρίδα»)

«… Κύριοι, ο οργανισμός μας νοσεί βαθύτατα… ως ιατρός έχω την συγκίνησιν την οποίαν θα είχεν ιατρός ευρισκόμενος προ της χειρουργικής τραπέζης… ασθενή έχομεν, εις τον γύψον τον εβάλαμεν. Τον δοκιμάζομεν εάν ημπορεί να περπατάει χωρίς τον γύψον. Σπάζομεν τον αρχικόν γύψον και ξαναβάζομεν ενδεχομένως τον καινούργιο εκεί όπου χρειάζεται…» - Γεώργιος Παπαδόπουλος (psycho συνταγματάρχης, λέγε με Χούντα)

Και κλείνουμε εντυπωσιακά με ένα ακόμα quote από τον psycho συνταγματάρχη:

«…μετά των ευχαριστιών μου, επιτρέψατε μου να σας ζητήσω την ζητωκραυγήν: Ζήτω η Μεγάλη Ελλάς!»



Πριν με ρωτήσετε: Στιλλομμαθκιάζω σημαίνει, στραβοκαταπίνω, κοντεύω να πνιγώ διότι κάτι μου στάθηκε στο λαιμό.

49 Comments:

At 17 October, 2006 11:51, Anonymous Anonymous said...

Εξέχασες το αξέχαστο "Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών".

Το καλύτερο σύνθημα μετά το "Θέλουμε ένωσιν και ας τρώμε και πέτρες".

Επίσης εδώ πρέπει να αναφέρουμε την ρήση του Δρ Τζόνσον ότι ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο του απατεώνα.

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel."
-- Samuel Johnson (Boswell's Life of Johnson)

Πατριωτικά χαιρετίσματα

 
At 17 October, 2006 11:54, Blogger drakouna said...

Του Samuel Johnson το δέχομαι. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση με τη λέξη "πατρίδα" και δεν μπορούν να περιληφθούν... αυτή τη φορά:)

 
At 17 October, 2006 12:12, Anonymous Anonymous said...

Τι είναι το κακό του πατριωτισμού;

 
At 17 October, 2006 12:35, Anonymous Anonymous said...

Υπάρχει ακόμα ένα (δεν θυμάμαι τίνος) που πάει κάπως έτσι: "Αν ακούς κάμποιον να μιλαει με πολύ καλά λόγια για την πατρίδα του, να υποψιαστείς ότι το κάνει για να αυξήσει την τιμή πώλησής της"

 
At 17 October, 2006 13:38, Blogger drakouna said...

Μα δεν είπα ότι πατρίδα και πατριωτισμός είναι "κακό". Κάποια σκόρπια quotations έβαλα. Δες τι ωραίο είναι για παράδειγμα εκείνο του Ωνάση:)

 
At 17 October, 2006 14:26, Anonymous Anonymous said...

Στιλλομμαθκιαζω σημαίνει στραβοκαταπίνω;! Σοβαρά!; Γιατί ενόμιζα ότι σημαίνει γουρλώνω τα μμάθκια μου (κοιτάζοντας με έκπληξη); :P

 
At 17 October, 2006 14:39, Blogger drakouna said...

Ναι, αλλά γιατί "γούρλωσες" τα μμάθκια σου? Επειδή σου στάθηκε κάτι στο λαιμό και κάνεις προσπάθειες να αναπνεύσεις!!
:)

 
At 17 October, 2006 15:46, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

o kliridis en to eipe ton jero ton S300 touto?

(ate pale edixame oti eimaste rokoles lol, i have no personal memory of the above statement, just knowledge of it)

 
At 17 October, 2006 17:41, Anonymous Anonymous said...

I know you didn't say that.

Πατρίδα είναι εκεί που νιώθεις ότι ανήκεις.Αλήθεια, καλά δεν είναι να βλέπουμε που και που αυτό το θέμα απο μια μη ιστορικο-πολιτικη σκοπια;

Τι σημαίνει πατρίδα για τον καθένα απο μας;

 
At 17 October, 2006 19:56, Blogger YO!Reeka's said...

ωραίος ο ωνάσσηςςςςς!

 
At 17 October, 2006 22:25, Anonymous Anonymous said...

Θα ήθελα να μου αναλύσεις λίγο την άποψη σου.Εσύ όταν λες οτι είσαι περήφανος για κάθε σημείο του κόσμου τι εννοείς; Τι σε κάνει να νιώθεις περήφανος;

Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να απολαύσει κάθε σημείο του πλανήτη ως ντόπιος.Και αυτό γιατί τα βιώματα του δεν θα του το επιτρέψουν.Τα βιώματα είναι αυτά που καθορίζουν την κοσμοαντίληψη του καθενός μας και είναι αυτά που σταματούν κάποιο Αμερικανό για παράδειγμα να ταυτιστεί με κάποιο Αραβα.Ο Δυτικός πολιτισμός για παράδειγμα ο οποίος είναι ανθρωποκεντρικός δεν είναι συμβατός με τον Ισλαμικό όπου η ρήση "αν το θέλει ο Αλλάχ" εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη.Μπορεί να κατανοήσεις το γιατί ο Αραβας πιστεύει αυτό που πιστεύει αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ'επέκταση ότι θα ασπαστείς και εσύ αυτή την άποψη.Πως λοιπόν θα νιώθεις κομμάτι της Ισλαμικής κοινωνίας για παράδειγμα;

 
At 17 October, 2006 22:55, Anonymous Anonymous said...

μπορεί να μην γίνεται να ταυτιστείς με τους πάντες και τα πάντα, αλλά τουλάχιστον αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορείς να ταυτιστείς.
δηλαδή, το θέμα είναι να αφήνεις ανοιχτές τις πιθανότητες.
μπορεί να έχει και αυτό τα αρνητικά του, πάντως. Στη χειρότερη περίπτωση βλέπεις ότι δεν κολλάς πουθενά και απογοητεύεσαι ή κολλάς παντού και ποτέ δεν δεσμεύεσαι με κάτι - αυτό μπορεί να γίνει κουραστικό στο τέλος.
α, ναι. η ερώτηση ήταν για τον jacobo. oh well...

 
At 17 October, 2006 23:20, Anonymous Anonymous said...

Εν ανοικτη η συζήτηση

 
At 18 October, 2006 08:46, Anonymous Anonymous said...

Αν εν έτσι τότε τζίνος που γεννιέται που μιαν Εγγλέζα μάνα και ένα Μεξικανό πατέρα στην Κορεά και μεγαλώνει στην Συρία και την Αργετνινή, τι είναι; (ξέρω ανθρώπους με πιο νεκατωμένα backgrounds) Γιατί να ταυτίστώ με μια εθνικότητα, που στο τέλος είναι απλά μια ταμπέλα; Άποψη μου φυσικά.

 
At 18 October, 2006 12:47, Anonymous Anonymous said...

Εν άλλο θέμα που θέλω να θίξω με το σχόλιο μου.Πάντως θα με ενδιέφερε να μου πεις τι απαντούν οι γνωστοί σου όταν τους ρωτήσεις τι θεωρούν ότι είναι η πατρίδα τους.

 
At 18 October, 2006 18:39, Blogger firfiris said...

"Παράλαβα χώρα, δεν θα παραδώσω κοινότητα" Τάσσος

 
At 18 October, 2006 20:24, Anonymous Anonymous said...

Μάλιστα - ευτυχώς που το το θέμα της συζήτησης ήταν το πραξικόπημα τζαι ο Παπαδόπουλος.Ε καλά,όταν κάποιος θέλει να φανεί χωρίς να μπορεί να πει κάτι σχετικό με το θέμα έσιει πολλούς τρόπους να το κάμει.

Η ψύχωση που έχουμε με την πρόσφατη ιστορία μας εν πολλά μεγάλη τελικά.Δυστυχώς ψυχολόγοι για ολόκληρους λαούς εν υπάρχουν.

Have fun now.

 
At 18 October, 2006 22:04, Blogger Noullis said...

have fun?

aaaaaaaaa ekleise h syzhthsh??

aaaaaaaaa

 
At 19 October, 2006 07:14, Anonymous Anonymous said...

Είναι γνωστό το πόσο πολύ ενοχλούν οι έννοιες "Πατρίδα" και "Έθνος" πολλούς ανθρώπους... Είναι επίσης γνωστό πόσο αρέσει σε κάτι τύπους σαν τον Ν. Δήμου να διαστρεβλώνουν κάθε έννοια της Ελληνικής γλώσσας. Γνωστό επίσης είναι και το ότι κάθε καπιταλιστής ή κομμουνιστής που σέβεται τον εαυτό του θέλει να εξαφανιστούν τα σύνορα και τα έθνη...
Γενικώς κυριαρχούν οι μάζες κι έτσι τα άτομα με δική τους σκέψη και ιδεολογία δεν έχουν θέση.

Μπορώ λοιπόν να προτείνω μόνον 2 λύσεις:

Πρώτη λύση: Συνεχίστε τον ύπνο σας, αλήθεια σας λέω ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει!

Δεύτερη λύση: (θα το πω στην μητρική σας γλώσσα) Snap out of it!

Ένας Έλληνας
(που -ώ! του θαύματος- δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός ούτε ανήκει σε ιερατεία κανενός είδους)

 
At 19 October, 2006 08:42, Blogger drakouna said...

Κύριε anonymous που είστε και Έλληνας, έχω συγκλονιστεί από τα επιχειρήματα σας, από τις επαναστατικές σας προτάσεις και και τα "γνωστά" θέματα τα οποία θίγετε.

Άφού διαφωνείτε και απαξηείτε, απλώς μην ασχολείστε με μας τους ενοχλητικούς καπιταλο-κομμουνιστές που έχουν και το θράσος να μιλούν αγγλικά.

 
At 19 October, 2006 09:26, Anonymous Anonymous said...

^ και αφού έχετε τόσο πολύ θάρρος της γνώμης σας, βάλτε και ονοματάκι κύριε ανώνυμε!

 
At 19 October, 2006 10:18, Anonymous Anonymous said...

Δεν είχα σκοπό να εκθέσω επιχειρήματα, άλλωστε για ποιόν λόγο; Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα, δεν θέλω να μάθω σε κανέναν Ιστορία ούτε Ελληνικά και τέλος δεν θέλω να "ξυπνήσω" κανέναν που δεν θέλει. Απλά είπα τη άποψή μου με την οποία προφανώς διαφωνείτε. Καλώς!

Όσο για την απαξίωση, δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα αλλά ακόμη κι αν βγαίνει από κάπου ζητώ συγνώμη δεν είχα την πρόθεση να απαξιώσω κανέναν!

Ότι η γλώσσα είναι σκληρή ναι, αυτό είναι αλήθεια και σίγουρα εκφράσεις όπως το "ξυπνήστε" σίγουρα ενοχλούν αλλά πως αλλιώς να το πω βρε παιδιά αφού έτσι το βλέπω...
Για μένα όλοι οι άνθρωποι που δέχονται να βάλουν την λογική τους κάτω από θεούς, ή πολιτικά ιδεολογήματα της περασμένης χιλιετίας "κοιμούνται" και νομίζω ότι χρησιμοποιώ ήπια έκφραση σε σχέση με αυτό που σκέφτομαι.

Δεν μου αρέσει και δεν θέλω να μπαίνω σε καλούπια, αυτό είναι όλο!

anekdoti
Τώρα όσο για το όνομα έβαλα: Ανώνυμος, δεν αρέσει; Τι; έπρεπε δηλαδή να βάλω κάτι άλλο; πχ. Spiderman? αφού κανείς δεν βάζει το αληθινό του όνομα, έτσι δεν είναι;

Αυτά και λυπάμαι αν στεναχώρησα ή ενόχλησα κάποιους.

 
At 19 October, 2006 10:56, Blogger drakouna said...

Πως δεν απαξηείτε κύριε anonymous, η σπόντα για την αγγλική γλώσσα τι είναι? Φιλοφρόνηση?

Εν πάσει περιπτώση, κανένα πρόβλημα, ούτε και εγώ προσπαθώ να πείσω κανένα, όπως είπα και πιο πάνω, έβαλα κάποια σκόρπια quotations για προβληματισμό.

No harm done! (ω μπαρδόν, τα άτιμα αγγλικά πάλι:)

 
At 19 October, 2006 11:31, Anonymous Anonymous said...

Η "σπόντα" δεν πάει σ' αυτούς που χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα, άλλωστε κι εγώ την χρησιμοποιώ συνεχώς, ή σπόντα πάει σε όλους τους Έλληνες που βιάζονται να απ' αρνηθούν την πατρίδα τους για κάποια άλλη...

Καλώς λοιπόν, δεν έγινε τίποτε, άλλωστε η ασυνεννοησία και οι διαφωνίες είναι χαρακτηριστικό της φυλής...
...ελπίζω να μην θυμώσετε πάλι για το "φυλής" ;)

 
At 19 October, 2006 11:36, Anonymous Anonymous said...

Το anonymous χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο στα blogs γενικότερα και δεν προσφέρεται για εξιολόγηση της συνοχής των απόψεων κάποιου σχολιαστή...
Αν από την άλλη σε λέγανε spiderman, κάθε φορά που γράφεις θα ήξερα ότι διαβάζω τις απόψεςι του spiderman και μπορώ να κρίνω καλύτερα με ποιον έχω να κάνω... με το anonymous, αύριο μπορείς να έρθεις να μας πεις Ζήτω η Χούντα (που λέει ο λόγος) και να μην ξέρουμε ποιος είσαι... γιατί θα είσαι απλά άλλος ένας ανώνυμος που ξεφύτρωσε από το πουθενά και μένει στο απυρόβλητο διότι πως συζητά με κάποιον ανώνυμο....

 
At 19 October, 2006 11:40, Anonymous Anonymous said...

Δηλ. "οι άνθρωποι που δέχονται να βάλουν την λογική τους κάτω από θεούς, ή πολιτικά ιδεολογήματα της περασμένης χιλιετίας 'κοιμούνται'", ενώ όσοι κάνουν το αντίστοιχο με την πατρίδα είναι "ξύπνιοι";! :P

 
At 19 October, 2006 11:41, Anonymous Anonymous said...

...και η πατρίδα μια ιδεολογία είναι...

 
At 19 October, 2006 11:56, Anonymous Anonymous said...

anekdoti
Εντάξει λοιπόν αν και είμαι περαστικός από τα μέρη σας, θα είμαι ο UnonimoS

m
Θα διαφωνήσω διότι η πατρίδα έχει υλική υπόσταση, είναι πραγματική, είναι το χώμα που πατάμε τώρα και που πατούσαν οι πρόγονοί μας, είναι οι άνθρωποι που για χιλιάδες χρόνια ζουν και πεθαίνουν εδώ έχοντας κοινά φυλετικά χαρακτηριστικά, ήθη κι έθιμα, παράγουν πολιτισμό που έχει όνομα, ταυτότητα!
Στην πατρίδα σου αν σκάψεις στο χώμα του σπιτιού σου θα βρεις τα κόκαλα των προγόνων σου. Θα βρεις ένα δικό σου κομμάτι! Δικό σου!
Έχει ΚΑΙ ιδεολογική υπόσταση βέβαια αλλά μπορεί να υπάρξει και χωρίς αυτήν!

 
At 19 October, 2006 12:11, Anonymous Anonymous said...

@ Unonimos


Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη δική σου πατρίδα αλλά την αυλή τους προγόνους μας τους θάβουμε στα νεκροταφεία. Η μοναδική περίπτωση να μη γίνει κάτι τέτοιο, είναι όταν ανοίξαμε μαζικούς τάφους, ακριβώς γιατί κάποτε μας κατείχε το παραλήρημα της πατρίδας και του έθνους.

 
At 19 October, 2006 12:16, Anonymous Anonymous said...

Θες να μας πεις με περισσότερη σαφήνεια τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να πεις? Για να είμαι ειλικρινής με έχεις μπερδέψει ελαφρώς... Κάνε μας μια εμπεριστατωμένη δήλωση αφού όπως βλέπεις μας ενδιαφέρει όλους το θέμα...

 
At 19 October, 2006 12:29, Anonymous Anonymous said...

@unonimoΣ

Το αιώνιο παραμυθάκι των εθνικιστών που κρύβονται πίσω από τον πολιτικά ορθό όρο πατρίδα. Η πατρίδα μας έχει ιστορία χιλιάδων ετών και τα ρέστα και δεν συμμαζεύεται. Στην ουσία όλες αυτές οι ιστορίες είναι ex post fact και post hoc. Όλες οι πατρίδες δεν είναι παρά μια σύμβαση που δημιουργείται για να κρατά τις μάζες σε κάποια πλαίσια τα οποία εξυπηρετούν συνήθως το status quo ή τα συμφέροντα εκείνων που καθορίζουν τι έστι πατρίδα και έθνος. Άμα ξύσεις λίγο την πατριωτική σου επιφάνια θα δεις ότι όλοι είμαστε άνθρωποι. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να φουσκώνουν τα εθνικώς υπερήφανα μυαλά μας.

Η πατρίδα μια ιδεολογία είναι όπως τον κομμουνισμό, και την θρησκεία, αλλά η διαφορά είναι ότι λόγω της γεωγραφικής της υπόστασης τα καταφέρνει να δείχνει πιο χειροπιαστή αλλά στην ουσία είναι μια χίμαιρα.

Μην ξεχνάς ότι θα μπορούσες να είχες οποίαδήποτε πατρίδα αφού θα μπορούσες να γεννηθείς σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η πατρίδα σου με άλλα λόγια είναι ένα ατύχημα, ή μία σύμπτωση και τίποτε άλλο.

 
At 19 October, 2006 12:30, Anonymous Anonymous said...

na xareite, siopate nakko giati pono tin kkelle mou.

 
At 19 October, 2006 13:05, Anonymous Anonymous said...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται να εξηγώ τόσο απλά πράγματα. Όταν λέω "πρόγονους" ΔΕΝ εννοώ τους γονείς μου ή τους συγγενείς μου μόνον, έλεος δηλαδή! Πρόγονος σημαίνει αυτός που έχει γονιδιακή συγγένεια μ' εμένα πως το λένε, Ελληνικά μιλάω... Δηλαδή ό φιλόσοφος Σωκράτης ποιανού είναι πρόγονος; Δεν είναι δικός μας; Δεν έχουμε την ίδια πατρίδα μ' αυτόν; Δεν είμαστε Έλληνες;

Με συγχωρείται αλλά δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει εδώ! Ή μου κάνετε πλάκα ή μιλάμε άλλη γλώσσα! Που είναι το μπέρδεμα για να καταλάβω... Τι είναι Πατρίδα, ότι του κατέβει του καθενός στο κεφάλι; Αυτό νομίζετε; Ή επειδή κάποιοι δήλωσαν κάτι κάποτε εμείς πρέπει να χάσουμε το νόημα των λέξεων; Τον Ωνάση για παράδειγμα τον βόλευε να πει αυτό και το είπε, Τον δικτάτορα Παπαδόπουλο τον "βόλευε" κάτι άλλο και λοιπόν; Αυτό είναι πατρίδα; Ότι πει ο καθένας μας; Πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο πονηρά, γιατί οι πολιτικοί και οι διάσημοι κάνουν δηλώσεις με στόχο τις μάζες!

Δηλαδή αν εσείς κι εγώ αρχίσουμε να λέμε ότι ο ήλιος βγαίνει από την Δύση είναι έτσι ή εμείς έχουμε κάποιον ΛΟΓΟ που το λέμε αυτό; Γιατί με αυτή τη λογική δεν υπάρχει καμία πατρίδα και πρέπει να καταργηθεί και η λέξη. Κακώς μιλάμε λοιπόν για την Πατρίδα αφού σύμφωνα με όσα λέγονται δεν υπάρχουν πατρίδες!
Αφού οι "καλοί" δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν πατρίδα και οι "κακοί" έχουν ή θέλουν να έχουν (γιατί τους βολεύει αυτό έτσι;) τότε καταλήγουμε ότι όλοι οι ήρωες της Ιστορίας που πέθαναν για την Πατρίδα τους ήταν οι...κακοί!!!

Τι να πω! Πείτε εσείς γιατί εγώ αισθάνομαι περίεργα περιγράφοντας στο 2006 από που βγαίνει ο ήλιος!

demetris
Μπορεί να μην φαίνεται το όνομά μου αλλά δεν κρύβω τις ιδέες μου! Μπορείς να έχεις ότι άποψη θέλεις μόνο μην προσπαθείς να την ταιριάξεις μαζί μου! Δεν είμαι αυτό που νομίζεις και δεν έχω καμία διάθεση να το συζητήσω αν δεν το καταλαβαίνεις!
Τώρα το να υποβιβάζεις την Πατρίδα μόνο ως ιδεολογία σίγουρα σε βολεύει έτσι; Όσο για το ότι θα μπορούσα να έχω οποιαδήποτε πατρίδα φυσικά κι έτσι είναι ΑΛΛΑ ΕΣΥ το βλέπεις σαν Α-ΤΥΧΗΜΑ ενω ΕΓΩ σαν ΕΥ-ΤΥΧΗΜΑ! Κάθε άνθρωπος έχει την πατρίδα του! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;;;

Και σε τελική ανάλυση αν δεν θέλεις να έχεις πατρίδα να ξέρεις ότι ούτε κι αυτή σε θέλει, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα! :)

 
At 19 October, 2006 14:14, Anonymous Anonymous said...

unonymos
Αν δεν υπήρχαν πατρίδες μπορεί να μην χρειαζόταν να πεθάνει κανένας ήρωας.

Συμφωνώ ότι κάποτε ( μάλλον ακόμα) οι πατρίδες ήταν (είναι) σημαντικές και για αυτό άπειρα εκατομμύρια σφαγιάστηκαν (και θα σφαγιάζονται) για να εκπληρώσουν τα εθνικά τους όνειρα, άλλοι κατακτώντας και άλλοι απελευθερώνοντας, αλλά κάποτε πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό τον φαύλο κύκλο.

Σε αντίθεση με σένα εγώ έχω διάθεση να συζητήσω και αν έχεις την καλοσύνη θα μας τα κάμεις πιο λιανά. Πάντως σίγουρα δεν θέλω να ταιριάξω την άποψη μου με την δική σου. Προφανώς συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

H ανατολή του ήλιου τι σχέση έχει με ότι ειπώθηκε;

Και τέλος χαίρομαι που η πατρίδα μου σου έστειλε μήνυμα ότι δεν με θέλει. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μου το έλεγε πριν να κάμω την στρατιωτική μου θητεία. Θα ήταν όλοι happy για να το πω στην γλώσσα μου.

 
At 19 October, 2006 15:02, Anonymous Anonymous said...

Θεωρείς το θάνατο για την πατρίδα κάτι κακό. Αυτή είναι η άποψή σου και τη σέβομαι, αλλά μέχρι εκεί. Η δική μου άποψη είναι άλλη για τον θάνατο. Εγώ όχι μόνον θεωρώ τιμή και δόξα το θάνατο για την πατρίδα αλλά επίσης θεωρώ ατιμωτικό τον θάνατο από εγκεφαλικό ας πούμε στο 80 μου χρόνια αφού έχω γλιτώσει κρυμμένος από τους εχθρούς μου πίσω από ιδεολογίες, αποφεύγοντας να αποδεχθώ τις ευθύνες μου.

Δεν σε ξέρω κι έτσι ποτέ δεν θα έλεγα για σένα κάτι τέτοιο, όμως επέτρεψε μου να έχω αυτή την άποψη γι' αυτούς που γνωρίζω.

Αν με ρωτάς πως βλέπω το θάνατο ενός αμερικανού ή άγγλου στρατιώτη στον πόλεμο του Ιράκ τότε αλλάζει... Εγώ ομιλώ για πολέμους όπου κάποιος έρχεται να σε "σβήση" από το χάρτη κι εσύ υπερασπίζεσαι τον τόπο σου, αυτό ως εξήγηση γιατί έχω κατα- παρεξηγηθεί εδώ πέρα... ;-)

Αντίθετα με την άποψή σου εγώ δεν βλέπω τις πατρίδες σαν αιτία πολέμων αλλά τους ανθρώπους. Αυτοί είναι που οδηγούνται από ιδεολογίες (πολιτικές, θρησκευτικές κλπ.) σε πολέμους γιατί ξαφνικά ο άλλος τους μπαίνει στο μάτι! Ακόμη εγώ βλέπω ως αίτιο πολέμου το χρήμα και την συγκέντρωση αυτού σε λίγους έτσι ώστε οι φτωχοί να εξαναγκάζονται να πάνε σε πόλεμο και οι πλούσιοι να θέλουν κι άλλα. Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω έτσι λέγοντας ένα σωρό αιτίες για πόλεμο. Η πατρίδα μας πείραξε;

Ακόμη κι αν οι πατρίδες εξαφανισθούν θα παραμείνουν η αδικία, ή πλεονεξία, οι θρησκείες και οι...ιδεολογίες κάθε είδους.

Το είπες και μόνος σου ότι η πατρίδα "τυχαίνει" στον άνθρωπο! Συμφωνώ! Άρα δεν ορίζεται από αυτόν!
Άλλα είναι τα αίτια φίλε μου κατά τη άποψή μου κι ανήκουν σε άλλη συζήτηση...

Λες πιο πάνω

"Όλες οι πατρίδες δεν είναι παρά μια σύμβαση που δημιουργείται για να κρατά τις μάζες σε κάποια πλαίσια τα οποία εξυπηρετούν συνήθως το status quo ή τα συμφέροντα εκείνων που καθορίζουν τι εστί πατρίδα και έθνος."

Προφανώς μιλάς για κέντρα εξουσίας κι όχι για πατρίδες, εγώ έτσι το βλέπω και συμφωνώ υπό αυτή την έννοια... Σε αυτά τα κέντρα εξουσίας των λαών είμαι κι εγώ ενάντιος!

Ο...ήλιος σχετίζεται με αυτά που θεωρούνται δεδομένα όπως δηλ. η εμφάνιση του Ήλιου κάθε πρωί από την ανατολή :-)

Όσο για τους ήρωες που γράφεις να σου πω ότι οι ήρωες για μένα είναι τυχεροί άνθρωποι. Θα χαιρόμουν να πεθάνω για έναν ανώτερο σκοπό στο πεδίο της τιμής από το να πεθάνω μέσα σε κάποιο "χλιδάτο" νοσοκομείο αγωνιζόμενος για λίγη ακόμη από την ανούσια ζωή μου όντας ισοπεδομένος από τον "πολιτισμό" των πλαστικών ανθρώπων-καταναλωτών κάθε πράγματος...

Να είστε όλοι καλά κι ευχαριστώ για τον διάλογο που είναι πάντα ωφέλιμος.

 
At 19 October, 2006 16:39, Anonymous Anonymous said...

"Θα χαιρόμουν να πεθάνω για έναν ανώτερο σκοπό στο πεδίο της τιμής από το να πεθάνω μέσα σε κάποιο "χλιδάτο" νοσοκομείο αγωνιζόμενος για λίγη ακόμη από την ανούσια ζωή μου όντας ισοπεδομένος από τον "πολιτισμό" των πλαστικών ανθρώπων-καταναλωτών κάθε πράγματος..."


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ούλλα τα κλισέ στον αχταρμά

 
At 19 October, 2006 18:42, Anonymous Anonymous said...

επειδή δε θέλω να "κατα-παρεξηγούνται" άνθρωποι να κάνω μια αφελή ερώτηση στον κύριο unonimos:
δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, εννοείτε ότι κι εκείνοι που πέθαναν ακολουθώντας τον Μέγα Αλέξανδρο δεν ήταν ήρωες, σωστά;

 
At 19 October, 2006 20:17, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Τωρά αν πω ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΕΛ φταίω? =)

Το πρόβλημα μας στην Κύπρο, τουλάχιστον στην Κύπρο που γεννήθηκα εγώ, στην δεκαετία του 80, είναι πως η πατρίδα μου είναι υπό κατοχή, το κράτος μου είναι ηλίθιο και το έθνος μου παντελώς αδιάφορο για το θέμα.

Σε αυτόν τον τόπο που ονομάζω εγώ πατρίδα, ξυπνώ και βλέπω μια ξένη σημαία, που δεν με αντιπροσωπεύει, στο βουνό απέναντι. Στον τόπο που ξέρω εγώ για πατρίδα, οι συνομήλικοι μου δεν περνούν τις ώρες τους σε κάποιο lecture room αλλά καθαρίζοντας τανκς. Σ’ ετούτη τη γη που ξέρω για πατρίδα δεν μπορώ να πάω ελεύθερα όπου θέλω, αν και το κράτος μου ονομάζεται «δημοκρατία». Πατρίδα είναι κάτι που πονά, κάτι που προβληματίζει, κάτι που είτε το θέλω είτε όχι με έχει στιγματίσει.

Το αν είσαι κουμουνιστής, καπιταλιστής ή ομονοιάτης δεν έχει βασικά καμία σημασία. σημασία έχει πως αυτά είναι τα δεδομένα που αφορούν την πατρίδα μας αυτή την στιγμή και αν δεν μας αρέσει θα πρέπει να απαιτήσουμε να αλλάξουν με τον σωστό τρόπο.

 
At 19 October, 2006 20:33, Blogger Noullis said...

Na balw thn papa8kia va sarhsei nakkourin damesa, '3a na ths pw na permenei?

 
At 19 October, 2006 23:35, Anonymous Anonymous said...

"Εγώ από τη μια νοίωθω περήφανος που στο αίμα κυλά το αίμα του Μ.Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη αλλά πόσο φτιαχτό είναι αυτό... Αν μεγάλωνα σε άλλη χώρα δεν θα ένοιωθα περήφανος για τους τάχα προγόνους μου εκεί... Ένα μάτσο μαλάκες είμαστε όλοι - πάνω σε ένα σφαιρίδιο που γυρίζει στο απέραντο σύμπαν με σοβαρό κόμπλεξ μεγαλοπρέπειας...

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά
στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά
κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται
μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά
κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα
μπαίνει σ' ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς
ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύρρανους

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Ο.ΕΛΥΤΗΣ

 
At 20 October, 2006 08:57, Blogger drakouna said...

Η παπαθκιά δεν χρειάζεται να σαρίσει, όλες οι απόψεις ήταν ευπρόσδεκτες στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Πολλά έχουν λεχθεί, να μην τα επαναλαμβάνω. Δεν ξεκίνησα τυχαία με τον Ωνάση για να καταλήξω στον Παπαδόπουλο. Από το εντελώς "δεν με νοιάζει" στο "με νοιάζει τόσο που θα επιβάλω σε όλους τους άλλους να τους νοιάζει και αυτούς".

Προσωπικά προτιμώ την άποψη του Ωνάση, διότι μπορεί μεν να χαρακτηριστεί συμφεροντολογική και γεμάτη απάθεια, αλλά η ιστορία (η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται αγαπητέ unonymos, επειδή ζούμε στον 21ο αιώνα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι από το παρελθόν -και εδώ αναφέρομαι στο παρελθόν των Κυπρίων-) μας διδάσκει ότι άτομα με αυτή η αντιμετώπιση τουλάχιστον δεν πρόκειται να επιβληθούν με το έτσι θέλω κάνενός, "μετατρέπωντας μας σε δρόμους και αγάλματα, δηλαδή ήρωες" όπως είπε κάποιος πιο πάνω.

Το τι είναι τελικά "Πατρίδα" μπορεί να είναι θέμα υποκειμενικό. Άλλοι το σκέφτονται και ζορίζονται, άλλοι το σκέφτονται και δροσίζονται.

Και μην ξεχνάτε: Στην επόμενη Eurovision, το δωδεκάρι στην Ελλάδα:)

 
At 21 October, 2006 10:57, Blogger Giorgio said...

E Noulln, epospastikasnv mava mou, pe tns papadkias va sarisi...

 
At 22 October, 2006 14:45, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

fallokratika gourounia! giati den sarizete monoi sas?!

 
At 22 October, 2006 21:45, Anonymous Anonymous said...

eksantlisete to thema oxa akoma?? ate arketes vlakies akousame gia ena post.....
ate giati mono je mono pou to diavasma ton comments eppese to IQ mou toulaxiston 10 monades

 
At 23 October, 2006 13:50, Anonymous Anonymous said...

enna sariseis esu dhladh? :P

 
At 25 March, 2008 15:47, Anonymous Anonymous said...

Καλά πραγματικά όπως σας τα είπε ο ΑΝώνυμος πέσατε να τον φάτε.

Δεν ξέρω αν συμφωνώ μαζί του τόσο όσο νομίζω , αλλα όντως σας είδα να κάνετε γαργάρες με αυτά που είπε εσείς και όποιοι άλλοι :(να και μια λίστα τύπου ατόμων που εκπροσωπείτε)

-Κομμουνιστές (προδότες του έθνους)

-Ακροδεξιοί (επίσης)

-Αναρχικοί (κλασσική περίπτωση κομπλεξικού)

-Διεθνιστές (υπάρχουν και άλλες ιδεολογίες αν θες να το παίξεις high και να έχεις επιτυχία στις γκόμενες- ο διεθνισμός είναι αισχρότητα μην τον διαλέγεις)

-Προδότες

-Φιλότουρκοι ) Πιθανόν και
-Φιλοσκοπιανοί ) μετανάστες που
-ΦιλοΑλβανοί ) μιλούν Ελληνικά

-Αγράμματοι/Ανιστόρητοι

-Κάθε είδους κομπλεξικοί και ασήμαντοι που ψάχνουν τρόπο αυτοπροβολής και επιβεβαίωσης.

Αυτά Κύριοι και Κυρίες...
Όσοι δεν θέλουν να υπάγονται στους παραπάνω οφείλουν να σέβονται την Πατρίδα την Θρησκεία την Οικογένεια
τους Ήρωες τους Αγώνες του παρελθόντος και να μην λυσσάνε σας τα σκυλιά όταν κάποιος τα υπερασπίζεται όπως συνεβη εδώ.

Και για να δείτε πόσο προβλέψιμοι είστε (οι παραπάνω) επειδή το επόμενο ποστ που θα απαντάσει σοτ δικό μου 99% θα είναι του στυλ: "Φίλε Δημήτρης213 γιατί όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί;Γιατί βρίζεις και ομαδοποιείς;Γιατί σχολιάζεις τις απόψεις τον άλλων;Γιατί προσβάλλεις με όλες αυτές τις παραπάνω ΄κατηγορίες΄.." να σας απαντήσω απο τώρα:
Εαν είναι βρισιές/σχολιασμοί/χαρακτηρισμοί/κτλ τα παραπάνω ,οι λέξεις ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ/ΦΑΣΙΣΤΑΣ/ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ/ΝΑΖΙΣΤΗΣ που απευθύνετε σε όσους τα τολμούν , τι είναι;;;;

Bye Bye

 
At 05 November, 2018 04:13, Blogger Unknown said...

red bottom heels
lacoste polo
asics running shoes
nike air force
caterpillar boots
adidas nmd
yeezy 700
hermes outlet online
goyard bag
reebok shoes

 
At 22 August, 2019 16:42, Blogger yanmaneee said...

kyrie irving shoes
yeezy boost
air jordan
cheap nba jerseys
supreme outlet
cheap nfl jerseys
nike air max 2018
yeezys
nmd
curry 4 shoes

 
At 27 April, 2020 20:39, Blogger yanmaneee said...

golden goose outlet
christian louboutin shoes
moncler outlet
golden goose
jordan shoes
air max 2018
moncler jacket
michael kors handbags sale
yeezy shoes
adidas yeezy

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.