Wednesday, April 19, 2006

Εξωσχολικές ασχολίες

Ιδιαίτερα μαθήματα. Εξωσχολικές δραστηριότητες. Δεν μιλώ για μαθήματα που πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσεις ούτως ώστε να «δυναμώσεις» για να πιάσεις καλούς βαθμούς αλλιώς kiss university goodbye. Μιλώ για τα άσχετα εξωσχολικά, που στέλλουν οι γονείς τα παιδιά τους, είτε επειδή τα παιδιά είδαν κάποιον που πάει και θέλουν και αυτά και οι γονείς δεν μπορούν να αρνηθούν, είτε γιατί οι ίδιοι οι γονείς ήθελαν να πάνε αλλά επειδή δεν τα κατάφεραν αυτοί, θεωρούν ότι πρέπει να πάνε τα παιδιά τους (λαμπρό παράδειγμα: το ότι η μισή Κύπρος one time or another έκανε μαθήματα πιάνου, το οφείλω σε απωθημένο μαμάδων.)

Σκεφτείτε τον μπαμπά εκείνης της τενίστριας που ήθελε τόσο πολύ την κόρη του να γίνει tennis champion που δηλητηρίαζε τους αντιπάλους της. Sick. Άβυσσος η ψυχή του γονιού.

Κάτσαμε με τον Έτερο μεταξύ σοβαρού και αστείου και βρήκαμε ότι μεταξύ μας, σε διάφορες φάσεις (χρονικά) κάναμε τις ακόλουθες εξωσχολικές δραστηριότητες («ιδιαίτερα»). Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένας άντρας και μια γυναίκα στην Κύπρο, πριν μεγαλώσουν, είναι πολύ πιθανό at one time or another να έχουν κάνει τα ακόλουθα:

Αγγλικά: από την τρίτη δημοτικού, και οι δύο, μές το άγχος μήπως και δε μάθουμε.
Γαλλικά: εγώ. Φανατικά. Σε αυτό δεν φταίει η μαμά-Δρακούνα.
Ολυμπιακή Γυμναστική: Τρομερά popular στα 80ς. Πήγε ο Έτερος (!!) Κομανέτσι μου εσύ:) Υποψιάζομαι τον έστειλε η μάνα του για να μην είναι όλη μέρα μέσα στα πόδια της. Η τηλεόραση ξεκινούσε μετά τις 5 το απόγευμα τότε.
Κιθάρα: Κλασσική εγώ, μπάσο ο Έτερος. Τώρα, την κλασσική τι την ήθελα, θα σας γελάσω, δεν έχω ιδέα. Όταν ανακάλυψα τις ηλεκτρικές, προσπάθησα να μετατρέψω την κλασσική μου σε ηλεκτρική. Με ολέθρια αποτελέσματα. Ο Παπακωνσταντίνου φταίει για όλα. Η κιθάρα έγινε προσάναμμα.
Drums: O Έτερος. Έχουμε και τα ξυλάκια. Και μαζεύουν σκόνη. Να τα χρησιμοποιήσω άραγε να στερεώσω κάτι φυτά στη βεράντα που ψήλωσαν και γέρνουν?
Σαξόφωνο: Ο Έτερος (και πάλι) (το μόνο που του έμεινε είναι ο Ροζ Πάνθηρας.)
Βιολί: εγώ (για ένα φεγγάρι. Και ήταν δραματικό. Πως λέμε “Fiddler on the Roof”? Καμία σχέση). Υποψιάζομαι ότι περισσότερο ήθελε ο Μπαρμπαπάπα.
Καράτε: Ο Έτερος. Πολύ πριν το Kill Bill. Την περίοδο όμως που ανακαλύφθηκαν τα video clubs. Για να με προστατεύει (μετά από 20 χρόνια αμφιβάλλω αν θυμάται οποιαδήποτε κίνηση). Γυμναστική έπρεπε να κάνουμε να τρέχουμε πιο γρήγορα, το καράτε δεν μας σώζει.

Ο Έτερος με κάνει σκόνη με σκορ 6-4. Μέσα στο ιδιαίτερο. Μπράβο μαμά-Ετέρα.

Κόψαμε όμως πίσω από all time favorites όπως:
Χορό: Η μαμά-Δρακούνα ήταν κάθετη και αμετακίνητη. Πεταμένα λεφτά. (κάτι ήξερε. Λίγα χρόνια αργότερα γυρίζαμε τα clubs)
Μπαλέτο: Και εδώ η μαμά-Δρακούνα είχε άποψη. Το πλιέ δεν θα μας χρειαστεί αργότερα στη ζωή (ενώ η κλασσικά κιθάρα τι να σου πω, χρησιμότατη!!) Άσε που με το πολύ μπαλέτο καταντάς να περπατάς όπως την πάπια. Και αν έχεις προδιάθεση για σώμα αχλάδι (μεσογειακό), το μπαλέτο δεν σε σώζει. Γι’αυτό και οι πιο διάσημες μπαλαρίνες (και μπαλαρίνοι) είναι Ρώσοι. Άκουσες ποτέ για διάσημες Μαλτέζες μπαλαρίνες?
Πιάνο: Όλη η Κύπρος ξέρει να παίζει το Φιουρελίστ (τουλάχιστον). Όλως παραδόξως, εγώ και ο Έτερος δεν έχουμε έρθει ποτέ σε επαφή με πιάνο (με εξωγήινους μπορεί, με πιάνο όχι). Είναι μυστήριο. Σε σημείο να μας δημιουργηθεί απωθημένο. Και στο μέλλον να καταπιέζουμε τα παιδιά μας σαν καλοί γονείς που θα γίνουμε!


8 Comments:

At 19 April, 2006 14:02, Blogger Valentinos Kontoyiannis said...

Το κατηχητικό μετρά; Να παίζεις στα τσικό ομάδας μπάσκετ ή τζιαι ποδοσφαίρου;

 
At 19 April, 2006 14:15, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ego ekamna gia pashiama idiaitera latinika!!!!! beat that!

je na maxoume sienxeia sto sxoleio oti proferoun lathos to diasimo logo tou e.s, epidi eimai i moni pou to katalavei grammatika:P

ase aseeeeee distixos exixasa ta alla en eixan lathos:)
itan pu ta pio diaskedastika mou apaogevmata jina ta 3 xronia ofeilo na omologiso

vitsia:)

 
At 19 April, 2006 14:42, Blogger drakouna said...

Η λίστα με τα ιδιαίτερα είναι μεγάλη. Έβαλα αυτά που κάναμε εμείς. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα (η πελλάρα τέλος δεν έχει). Παρακαλώ, πιντώστε ελεύθερα:)

 
At 19 April, 2006 19:53, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

kai ego pigena kolimpi 11 xronia. meta egina pasia:P

ego en nomizo oti ekamna alla perierga pragmata pou enne stin lista, alla i aderfi mou kamnei cello an metra. episis pigename mazi se paidikes xorodies otan eimastan mikres

 
At 19 April, 2006 20:22, Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 19 April, 2006 22:38, Blogger firfiris said...

egw ekamna judo, germanika, kypriakous horous, jie mathimata bouzouki...

parte me se mia taverna me germanous touristes, na horepso jie na mpo jie mes tin orhistra. ama me xitimasoun o touristes pou den kathoume katw tha tous xitimasw ji egw jie tha tous disw kompo!!!! assioile!

 
At 20 April, 2006 00:33, Anonymous Anonymous said...

Εγώ επειδή ήμουν κούνος εν έκαμνα τίποτε. Ψέματα. Έκαμα γαλλικά ως το σημείο που εν θα επερνούσα πλέον τες εξετάσεις. Ετζοιμούμουν κάθε απόγευμα όμως. Για κάτι πρέπει να μετρά τζαι τούτο...

 
At 20 April, 2006 10:40, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ama en epiases gallika elective sto panepistimio eisai se kali moira

rota me kai mena!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.