Sunday, April 02, 2006

τι να πω

Με αυτά που διαβάζω και βλέπω αυτές τις μέρες κινδυνεύω να χάσω το χιούμορ μου.

Ούτε ένα ψέμα δεν είπα εχτές και ήταν Πρωταπριλιά. Είπαν όλοι οι υπόλοιποι. Εόρταζαν, είπαν, τον αγώνα για "ελευθερία". Ούτε με gross negligence δεν λες τέτοιο πράγμα και να το εννοείς. Ένωση ήθελαν οι μουστακοφόροι αγωνιστές, helloooo. Όταν δεν τους έκατσε, απλώς αντικατέστησαν τους Άγγλους.

Δεν είδα καθόλου τηλεόραση (τι να δω, τα θλιβερά επετειακά σκετσάκια?) και επιδόθηκα σε ένα μαραθώνιο διαβάσματος εφημερίδας. Τελειώνοντας τον "Πολίτη" ήμουν στα πρόθυρα κατάθλιψης. Όλα πάνε στραβά. Κατηγορούμε όλο τον κόσμο ότι καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, αλλά δεν χρειάζεται. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας. Φυσικά και δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικό. Πότε γίνεται και θα γίνει τώρα?

Ο "Φιλελεύθερος" ήταν σαφώς πιο αόριστος και σοβαρός. Καμία κατηγορία. Καμία θέση. Πρώτο θέμα η συνάντηση της Ντόρας και της Κοντολίζας (τάχα "εμείς ασχολούμεθα με σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής και δεν κουτσομπολεύουμε"). Αν κάτι δεν αφορά το Κυπριακό και τις επαφές υψηλού επιπέδου δεν ασχολούμαστε μαζί του. Γι'αυτό ίσως έχει την μεγαλύτερη κυκλοφορία. Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν παίρνει θέση. Όπως τους Κύπριους.

Στη "Σημερινή" διάβασα για το πολύ σημαντικό θέμα του τι θα κάνουν οι σύζυγοι των διπλωματών όταν αυτοί πάνε στα εξωτερικά και έχουν το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια? Εγώ προτείνω στους/στις συζύγους εργόχειρο, πασλ και ένα καλό παράθυρο με περιβάζι να κάθονται και να αγναντεύουν το δρόμο πότε θα φανεί ο καλός τους. Με την πάροδο 10 χρόνων μπορούν να γράψουν και ένα δακρύβρεχτο βιβλίο με εξίσου δακρύβρεχτο τίτλο γύρω από τις εμπειρίες τους.

"Χαραυγή" δεν διάβασα. Αν και υποψιάζομαι ότι αν διάβαζα θα είχα την εντύπωση ότι όλα πάνε καλά, η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει, όλα τα κακά που συμβαίνουν είναι μικροπαρεξηγήσεις (αυτός που τράβηξε το video του ξυλοδαρμού ήταν βαλτός από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις) και γενικά ζούμε στην τέλεια χώρα. Διαμετρικά αντίθετα από τον "Πολίτη".

Δεν ένιωσα καλύτερα. Και δεν ξέρω και τι να κάνω. Το αντάρτικο είναι out of the question. Οι εξεγέρσεις σε αυτή τη χώρα πάντα ήταν καταστροφικές. Τα τελευταία 60 χρόνια, η πρώτη εξέγερση ακόμα μας καταπιέζει, η δεύτερη τα έκανε εντελώς (μα εντελώς) σκατά, ίσως μια τρίτη να είναι πιο τυχερή.

5 Comments:

At 02 April, 2006 22:24, Blogger Dead Disney said...

...ή να πράξουμε όπως o V στο V for vendetta..

 
At 03 April, 2006 06:14, Blogger nekatomenos said...

na anatinaksoume tin vouli? den nomizo na sigkinithei kanenas. ase pou tha proteinei o kkoulias na kamoume ton tasso isovio proedro.

 
At 03 April, 2006 10:50, Blogger zappa said...

na bgalóume boulerytes ton stayro tompazo kai ton outopo?

 
At 03 April, 2006 12:02, Blogger drakouna said...

Για τους διπλωμάτες ισχύουν τα ίδια και για τους άντρες. Μπορείς να κάνει "εξαγωγή" τον άντρα σου. Υπάρχουν αρκετες γυναίκες, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

@zappa: έχεις την εντύπωση ότι αν βγουν αυτοί, δεν θα κάνουν τα ίδια με τους άλλους?

 
At 03 April, 2006 13:59, Blogger zappa said...

gia ton tompazo den to nomizw (epakribws) mias kai ton blepw ka8hmerina kai den mou kanei gia atomo typou koulia-pitokopith klp


gia ton outopo exw tis epifylakseis mou

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.