Monday, March 27, 2006

ακόμα μια φορά

Εγώ βασικά Μαμαλάκη έβλεπα που έκανε οδοιπορικό στη Συρία αλλά τα τραβάει ο οργανισμός μου κάτι τέτοια και έμεινα συντονισμένη να δω τις ειδήσεις.

Πρώτο θέμα: Έδωσε, λέει, το πράσινο φως Ο κ. Ταλάτ για να ξεκινήσουν εργασίες οι τεχνικές επιτροπές που θα ασχοληθούν με καθημερινά θέματα (πράσινο το φως κ. Ταλάτ μου αλλά να μην πατήσετε τη γραμμή γιατί θα σας φωτογραφήσει η κάμερα της τροχαίας). Η Δρακούνα, εξασφάλησε από μη εξακριβωμένες, μη έγκυρες πηγές που νομίζουν ότι είναι και διπλωματικές αλλά δεν είναι, ποια θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν άμεσα, διότι είναι και τα πιο επείγοντα που χωρίς να συμφωνηθούν αυτά δεν μπορεί να «γεφυρωθεί το χάσμα» των δύο πλευρών.

Το πρώτο, λοιπόν, θέμα που θα συζητηθεί θα είναι ποια απόχρωση του κίτρινου πρέπει να χρησιμοποιείται από τους λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Έργων των 2 πλευρών όταν ζωγραφίζουν τις γραμμές των δρόμων. Ένα τόσο τεχνικό και σημαντικό θέμα κρίνεται πολύ πιο επείγον από π.χ. το εδαφικό ή τον κατοχικό στρατό. Διότι και για να φύγει ο κατοχικός στρατός, τους δρόμους θα πρέπει να χρησιμοποιήσει.

Δεύτερο βαρυσήμαντο θέμα που θα συζητηθεί, θα είναι η ακριβής ποσότητα κρέατος που συμφωνημένα θα πρέπει οι σουβλητζήδες των 2 πλευρών να βάζουν σε κάθε πίττα σουβλάκια. Εδώ αναμένονται έντονες αντιπαραθέσεις διότι το αρνί είναι πιο ακριβό και βαρύ κρέας από το χοιρινό και οι Τ/Κ δικαιολογημένα δεν θέλουν να αδικηθούν.

Άλλα σημαντικά θέματα περιλαμβάνουν την αλλαγή της ονομασίας δρόμων με εθνικιστικό περιεχόμενο σε κάτι πιο μετριοπαθές. Οτιδήποτε σε «Ατατούρκ» και «Πασά» θα φύγει και θα αντικατασταθεί από «Αγάπη» και «Φιλία». Η λεωφόρος Γρίβα Διγενή/Σανταρόζας/Σπύρου Κυπριανού θα αλλάξει ΚΑΙ ΠΑΛΙ όνομα και θα γίνει κάτι σε στιλ «Ειρήνης». Αυτό βέβαια θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Ε/Κ διότι οι μισοί δρόμοι ονομάζονται «Μακαρίου» και οι άλλοι μισοί «Γρίβα Διγενή» αλλά μέσα σε πνεύμα συνεργασίας θα την κάνουν τη θυσία.

Μετά που θα συμφωνηθούν τα πιο πάνω υψίστης σημασίας θέματα, δεν βλέπω γιατί να μην καταλήξουμε και σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού μέχρι το Φθινόπωρο. Οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν να αρχίσουν να πακετάρουν ελαφριά ρούχα, και ζακετούλες διότι το φθινόπωρο κάνει λίγο ψύχρα τα βράδια (ο Σενέρ Λεβέντ δίνει και ταξιδιωτική πληροφορία ότι οι νύχτες μυρίζουν γιασεμί, αλλά το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι θα χρειαστούν ζακετούλα).

Νέα φράση κλειδί : Ρεαλιστικός Πατριωτισμός -είμαστε Κύπριοι (πατριωτισμός), αλλά να μην το κάνουμε και θέμα (ρεαλιστικός).

Δεύτερο Θέμα ήταν η είδηση σοκ ότι 14χρονη από τη Λάρνακα κάνει χρήση «σκληρών» ναρκωτικών. Τα «σκληρά» ναρκωτικά ήταν χαπάκια Ecstasy (σόρυ αλλά «σκληρά» δεν λέμε τα ναρκωτικά που κάνεις με βελόνες και ενδοφλέβιες ενέσεις? Από πότε τα ecstasy ακούνε ροκ και έγιναν «σκληρά»?) Είναι γεγονός ότι δεν έχεις τι να κάνεις στη Λάρνακα. Εκτός από το να πάρεις το αεροπλάνο και να φύγεις. Τώρα έχουν και τα ναρκωτικά. Να ανοίξει και καμιά ταβέρνα να έχουν κάτι να κάνουν οι άνθρωποι.

Μετά από την πιο πάνω είδηση σοκ, ήμουν literally σε κατάσταση σοκ και δεν άκουσα άλλα.

4 Comments:

At 27 March, 2006 13:59, Anonymous Anonymous said...

Είδες και τις "σοβαρές" ειδήσεις εσύ! Που να μην ως το τέλος να ακούσεις τι φορά η Βανδή κ με ποιόν τα έχει η Άνιστον...
Ο καλύτερος τόπος για ειδήσεις είναι εδώ που είσαι τώρα, το ιντερνετ

 
At 28 March, 2006 14:26, Blogger zappa said...

re aise drakoun.....edw thn kanabh katatasoun sta aklhra narkwtika....gia onoma (mhn poume oti katatasoun tis dytikes synoikies kai tous pyks laks kaiton basilh papakwnstantinou stous rokades)

 
At 28 March, 2006 18:55, Blogger drakouna said...

Ευτυχώς. Νόμιζα ότι μόνο εγώ πρόσεξα αυτό με τα "σκληρά" χαπάκια.

 
At 05 November, 2018 04:33, Blogger Unknown said...

replica rolex
tory burch outlet
air max 2019
air force 1
hermes belt
lacoste polo
westbrook shoes
michael kors factory outlet
goyard bags
yeezy boost 350

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.