Tuesday, February 21, 2006

Love Radio

Επιστρέφοντας από τη δουλειά χθες άκουγα τυχαία στο ράδιο του αυτοκινήτου Love Radio. Στην ελληνική μουσική δεν τα πάω πολύ καλά. Ο χρόνος για μένα σταμάτησε κάπου το 1996 και από τότε δεν ξαναγόρασα ελληνικό CD. Nothing personal, απλώς δεν έτυχε. Τα μόνα ελληνικά τραγούδια που ακούω είναι από το ράδιο.

Ακούω αυτά τα τραγούδια και παθαίνω τα ακόλουθα διαδοχικά φλασάκια:

Πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου: Πληροφορούμαι ότι το τραγουδά η Μαρινέλλα. To cheeziest των cheesy τραγουδιών. Επίσης greatest hit γάμων (ειδικά για να «ανοίξει» το χορό το ζευγάρι). Ήθελα να ήξερα τι σκεφτόταν αυτός που έγραψε τους στίχους (και βασανίζει όλους εμάς που είμαστε καλεσμένοι σε γάμο). Φαντάζομαι φεγγάρι καλοκαιρινό δίπλα από την παραλία. Άρα έχει υγρασία. Άρα το μαλλί είναι φριζαρισμένο και τα ρούχα κολλούν πάνω σου. Φρους- φρους το κύμα σκάει στο ακρογιάλι (και η άμμος μπαίνει μέσα στα δάχτυλα σου). Άμα γυρίσεις με τέτοιο σκηνικό στον άλλον και του πεις «πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου», ή θα σου απαντήσει «πάρτο φεγγάρι και βάλε το εκεί που ξέρεις» ή θα φύγει τρέχοντας.

Θα σ’αγαπώ, ώσπου να γίνω εγώ εσύ και εσύ εγώ: Δεν έχω ιδέα ποιος το τραγουδά. Άλλο ένα hit των γάμων. Φαντάζομαι σε γκρο πλαν το προφίλ αυτού, το προφίλ αυτής και μια ανθισμένη αμυγδαλιά στο background. Η ταινία γύρω γύρω είναι ελαφρώς ζοφφή (δεν ξέρω πως το λένε αυτό, το έκαναν όμως με μανία στις ταινίες της δεκαετίας του 70). Το γκρο πλαν απομακρύνεται. Αυτός αρχίζει να τρέχει προς αυτήν μέσα σε ένα αγρό με κόκκινες παπαρούνες. Φορά καμπάνα παντελόνι (ξέρεις τι ωραίο που φαίνεται το καμπάνα παντελόνι όταν τρέχεις?) Εκείνη αρχίζει να τρέχει προς αυτόν. Τα μαλλιά της είναι μακριά και wavy (άτιμα 70ς) και ανεμίζουν.
ΌΧΙ, δεν περιγράφω το φιλμάκι της Κύπρου για τη Eurovision.
Άμα έχεις και mortgage σπιτιού, αυτοκινήτου και καταναλωτικό δάνειο με το άλλον, έχεις όντως μπλέξει τα μπούτια σου αρκετά, και σε περίπτωση περιουσιακών διαφορών δεν θα ξέρεις ποιος χρωστά τι. Έχεις γίνει literally εσύ αυτός και αυτός εκείνη (αυτός, αυτή και τα μυστήρια).

Μίλα μου, ναι, μίλα μου: Αυτό το τραγούδι, μαθαίνω, το τραγούδησαν όλοι (από τη Μαρινέλλα-Πάριο μέχρι τη Μάρω Λύτρα-Καραφώτη). Αφού πήρες το φεγγάρι και το έκανες βέρα (τι, μόνο η NASA θα κάνει πειράματα?), έμπλεξες τα μπούτια σου σε σημείο να μην ξεχωρίζεις ποιου είναι τι, τώρα έχεις πρόβλημα επικοινωνίας και σε πιάνει το παράπονο. Ναι μωρέ, μίλα μου. Μίλα με ποιαν γύριζες στα καπαρέ ενώ είπες ότι ήσουν στην άσκηση «Νικηφόρος». Μίλα γιατί ξαφνικά αγοράζεις κουστούμια από το Prince Oliver ενώ μέχρι πέρσι ούτε κάλτσες δεν μπορούσες να αγοράσεις μόνος σου. Μίλα πως είναι δυνατόν να πηγαίνεις για δουλειά στο «εξωτερικό» όταν είσαι περιπτεράς for a living. ΜΙΛΑ!
Α, ναι. Επειδή ήσουν ήλιος λαμπερός και εγώ στο πλάι σου κερί πώς να σταθώ (αυτό και αν είναι δικαιολογία- να τη θυμούμαι just in case).

Έχει και ένα άλλο του Πάριου, δεν μου έρχεται τώρα να συμπληρωθεί η οικογενειακή ευτυχία.

10 Comments:

At 21 February, 2006 10:39, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ta tragoudia pou th'akouseis mono edoooooooooo tha sou poun afta pou thelo na sou poooooooooooo sti zoi mou eisai erotas stathmoooooooooooos o pio omorfos ki o pio simantikooooooooos

 
At 21 February, 2006 10:41, Blogger drakouna said...

εν τούτο του Πάριου? ου! (realisation) εν το σήμα του Love radio έννεν?

Τι κερδίζω?

 
At 21 February, 2006 10:47, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

without wanting to sound immature, mia kounna patimeni :P

 
At 21 February, 2006 11:04, Blogger firfiris said...

enan en to tragoudin tou gamou

"horepse niffi horepse, horepse niffi horepse
na lyseis ta papoutsia, na lyseis ta papoutsia
jie men foase o gampros jie me foase o gampros
goraezi sou jainourka gorazei sou jainourka"

 
At 21 February, 2006 12:47, Anonymous Anonymous said...

paretate tin elliniki mousiki. kamni kako ston engefalo. halia stixoi je panairi mousiki. gia na men milisoume gia tous tragoudistes. TA psonia. oi monoi pou a3izoun ine MERIKOI kipreoi. tous ipolipous....pias ton ena je fakka ton pas ton allo.......

 
At 21 February, 2006 17:18, Blogger Ttallou said...

Βγήκε το τραγούδι της Κύπρου για την Eurovision?

 
At 21 February, 2006 22:15, Anonymous Anonymous said...

Τα εεληνικά τραγούδια είναι είτε εκπληκτικά, είτε εντελώς μ@λακίες... αλλά κατά 90% μιλούν για αγάπες, χωρισμούς, πόνο, κτλ... κλαψ! Τι να κάνουμε, έτσι είμαστε εμείς οι μεσογειακοί... έχουμε πολύν πάθος (και λιον νου).

 
At 22 February, 2006 08:15, Blogger drakouna said...

Στο ράδιο του αυτοκινήτου όμως δεν θα ακούσεις Ζούδιαρη, θα ακούσεις Μαρινέλλα.

 
At 22 February, 2006 08:28, Blogger Ttallou said...

Εκτός κι αν φρόντισες να βάλεις cd και να γίνεις dj του εαυτού σου.

 
At 22 December, 2010 19:21, Anonymous Anonymous said...

pxm c imq z, porn. ivi w, icm gesayx! xsbg l nfd uh.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.