Friday, December 09, 2005

Υπάρχει Λόγος Σοβαρός

Επειδή διακρίνω μια απαισιοδοξία σε πολλά blogs που ξεκίνησα να διαβάζω τελευταίως, θα γράψω τα δικά μου (αν θέλετε το διαβάζετε).

Κάποτε σπούδασα στο εξωτερικό και εγώ. Η σπουδή που ήθελα να κάνω δεν προσφερόταν πουθενά στην Κύπρο έτσι αναγκαστικά (άλλο που δεν ήθελα) τα μάζεψα και πήγα στα εξωτερικά.
Στο πανεπιστήμιο που πήγα ήξερα μόνο ένα άτομο. Μετά από 1 εβδομάδα εκεί, γνώρισα άλλα 45 άτομα και άρχισε το πανηγύρι.
Η ζωή του φοιτητή είναι αξεπέραστη, αλλά αν μπεις στο trip να πιστεύεις ότι επειδή περνάς καλά ως φοιτητής, η ζωή στο εξωτερικό είναι το ίδιο καλή (άρα μένουμε), τότε θα απογοητευτείς. Εκτός αν παίζει έρωτας μεγάλος, ή φανταστική δουλειά, ή έχεις κάνει κανένα έγκλημα και δεν μπορείς να επιστρέψεις μήπως και σε συλλάβουν.
Κακά τα ψέματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, σπουδάζουν διότι οι γονείς τους πληρώνουν για τα πάντα, στα πανεπιστήμια που ενέκριναν οι γονείς, τις σπουδές που επίσης ενέκριναν οι γονείς. Το ίδιο έκανα και εγώ. Σπούδασα διότι με έστειλαν να σπουδάσω, και μου έδειξαν τυφλή εμπιστοσύνη (τους ευγνωμονώ βέβαια γι’αυτό και 5 πράγματα τα έμαθα, και ευτυχώς που τα έμαθα).
Όσο εξεγερμένη και να ένιωθα, όση ελευθερία κτλ να ένιωθα, δεν ήταν δικό μου κατόρθωμα. «Σε είχα δεί και σένα σάν τ' άλλα φοιτητάκια, αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά» είπαν οι Φατμέ και έχουν δίκιο.
Και τι να έκανα?

Να περνούσα ωραία.

Αυτό ακριβώς έκανα.

Και το απόλαυσα.

Ότι μαλακία μου κατέβηκε την έκανα. Και μπορεί να έφαγα τα μούτρα μου 2-3 φορές, αλλά τώρα τα θυμάμαι και γελώ.

Τέλειωσα τις σπουδές και είπα να μείνω 1-2 χρόνια ακόμα αλλά για να μείνεις ήθελες work permit, το οποίο δεν πήρα. Να μείνω παράνομα και να κάνω δουλειές του ποδαριού δεν έλεγε, έτσι επέστρεψα σπίτι μου.

(τέλος πρώτου μέρους)

Για τα lyrics ολόκληρου του τραγουδιού των Φατμέ: www.geocities.com/fatme80s/lyrics/logos_sovaros.txt


4 Comments:

At 12 December, 2005 12:20, Blogger Dimitris Athanasiadis said...

passenger - δες υπότιτλο του blog μας.

drakouna - κατ' εμέ το πραγματικό αβαντάζ του σπουδάζω και δη έξω δεν είναι ότι κάνεις κάτι που εδώ δεν υπάρχει ή ότι βρίσκεις τη ζωή καλή στα έξωτερικά. Η ουσία των σπουδών είναι ότι ανοίγουν τα μάτια σου, ζεις σε μια άλλη χώρα, ζεις μόνος σου, κάνεις όλα αυτα που θες και ως τώρα δεν μπορούσες (έστω με την ανοχή/συνδρομή των δικών σου) και τρως και τα μούτρα σου 2-3 φορές (και μαθαίνεις). Επομένως, για να κάνω και τη σύνδεση με το ποστ της Σοφίας από όπου και σε 'βρήκα', καλά κάνουν και στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στα έξω να σπουδάσουν και παρόλο που είναι διαφορετικά τα της Ελλάδος πάν/μια από της Αγγλίας πχ, δεν είναι τόσο το θέμα του απέτυχα στις Πανελλήνιες άρα ας πάω έξω μη μείνω ασπούδαστος. Γιατί και εκεί στην Αγγλία κάτι θα πάρεις, δε μπορεί. Τεσπά, μεγάλη κουβέντα.

 
At 12 December, 2005 13:49, Blogger drakouna said...

Μα αυτό ήθελα να πω diafane. Δεν είναι κακό να σε στέλλουν οι γονείς σου να σπουδάσεις. Το έκανα και εγώ αυτό, το παραδέχομαι, αυτό γράφω στο post. To post που με βρήκες αφορούσε τους Ελληνάρες, άλλο θέμα αυτό.

 
At 03 February, 2007 04:00, Anonymous Anonymous said...

Best regards from NY! »

 
At 01 March, 2007 11:32, Anonymous Anonymous said...

Best regards from NY! Pr6 seo tool google rank pr6 advertiseme.org Dreamweaver templates cosmetics store Hair loss with depakote Microsoft training programs Merchant account europe population mexican health expenditures family plan hair loss prevention Youth baseball hitting drills using a tee lamictal defined How long ativan stays in the system celebrex exposed

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.