Wednesday, December 07, 2005

Μαύρη Τρύπα

Οδήγω άμερημνη ΜΕΣΑ στην κίνηση. Down town Nicosia traffic, όχι αστεία. Ο κόσμος εδώ οδηγά όπως σκέφτεται (ψυχεδελικά). Και φυσικά ξέρουν τα πάντα. «Αυτοί που κάνουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε». Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη νευρική κρίση ανοίγω το ράδιο να ακούσω τίποτε να περάσει η ώρα και ακούω το εξής ασύληπτο:

(σοβαρή αντρική φωνή)

«Αν κάποιος καταφέρει να ταξιδέψει με την ταχύτητα του φωτός (300,000 km/sec.) τότε μπαίνει μέσα σε μαύρη τρύπα που θα τον ρουφήξει και ο χρόνος θα αρχίσει να κυλά πιο αργά γι’αυτόν. Αν λοιπόν κάνει αυτό το ταξίδι (που υπάρχει μόνο θεωρητικά, γιατί η μαύρη τρύπα «ρουφάει» τα πάντα και τα βραδαίνει κάνοντας τα μακρόστενα και κανένας ή τίποτα δεν έχει καταφέρει να επιζήσει από την μαύρη τρύπα) τότε, αν π.χ. περάσει ένα διάστημα 5 χρόνων κάνοντας αυτό το ταξίδι, επιστρέφοντας στη Γη θα βρει ότι ο χρόνος εκεί προχώρησε άλλα 20 χρόνια για τους ανρθρώπους εκεί και όχι 5 που κύλησαν γι’αυτόν. Αυτό είναι το «παράδοξο των δίδυμων αδερφών». Ο ένας μένει στη Γη και ο άλλος ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός. Αυτός που ταξιδεύει, επιστρέφει στη Γη μετά από 5 χρόνια για να βρει τον δίδυμο αδερφό του (που ήταν στη Γη) 15 χρόνια μεγαλύτερο του.»

........ (το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι να πετάξω κρέμες ημέρας/ νύκτας και λοιπά αξεσουάρ και να μπω μέσα σε μια μαύρη τρύπα να μείνω πάντα νέα και όμορφη, βρέθηκε η λύση για να διατηρηθεί το δέρμα σφικτό…)

Ειλικρινά το άκουσα ΟΛΟ αυτό στο ράδιο on the way to work, πηγμένη μέσα στην κίνηση.... Τι να πω και εγώ. Σκέφτηκα επίσης να εμφανιστώ στη δουλειά με 3 ώρες καθυστέρηση και να τους αναγγείλω ότι αντί να πήξω στην κίνηση μπήκα σε μια μαύρη τρύπα και ο χρόνος επιβραδύνθηκε... θα είμουν πειστικότατη!

Για όλα φταίει η κίνηση (και οι δρόμοι, που προορίζονται για καμήλες και όχι μικρά ευρωπαικά saloon αυτοκίνητα).

Εναλλακτικά θα μπορούσα μαζί με τα χαρτομάντιλα του αυτοκινήτου να έχω δίπλα μου και μια μπαζούκα και κάθε φορά που κάποιος μου έκλεινε το δρόμο, να κατεβάζω το παράθυρο με χάρη και να τον ανατινάζω σε χίλια κομματια. Γκετ αουτ οβ μαι γουέι γιε μου!

3 Comments:

At 07 December, 2005 13:14, Blogger drakouna said...

Με το θέμα μπαζούκα που επείγει τι να κάνω άραγε? Η Ε.θνική Φ.ατρία άραγε μπορεί να με βοηθήσει?

 
At 08 December, 2005 08:37, Blogger drakouna said...

Θα έχω πρόβλημα στο πάρκιγκ όμως.. θα μπορούσα ίσως να το διπλώνω και να το βάζω στη τσάντα μου.

 
At 02 February, 2006 19:21, Blogger zappa said...

mia kalh dikaiologia gia na arghseis sth douleia einai oti phres to "nona mairh" h to "romylnta"
Pianei akoma kai ean erxesai apo ton Strobolo

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.