Monday, January 23, 2017

Dating Land

Είναι Κυριακή απόγευμα και κυνηγιέμαι ΑΚΟΜΑ με την κουκλάρα και τη Mini Me για να κάνουν τα μαθήματα τους. Τις έχω ήδη απειλήσει, έχουν κατασχεθεί όλα τα ηλεκτρονικά, τις έβαλα τιμωρία, γενικά δοκίμασα όλο το toolkit που διαθέτω. Έχουν λύσει τα νεύρα μου και φωνάζω υστερικά επαναλαμβάνοντας τις κλισέ φράσεις που χρησιμοποιούσε και η μαμά Δρακούνα σε μένα (τόσο χάλια).

Ένα συνηθισμένο απόγευμα Κυριακής στο σπίτι. Lovely.

Τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο, εξιστορώ την ιστορία (κάτι σαν therapy session) στη Σούλα, μια συνάδελφο που είναι στην ηλικία μου και ελεύθερη (as in, μη παντρεμένη). Με τη σειρά της μου εξιστορεί τις τελευταίες περιπέτειες της στη χώρα του dating. Στην Κύπρο. Oh dear (σκέφτεστε).

Η Σούλα λοιπόν δεν έχει παντρευτεί, δεν έχει steady boyfriend και γενικά κάνει τη ζωή που έκανε πριν 20 χρόνια non-stop μέχρι σήμερα. Θα μου πεις, στη χώρα που μόνο οικογενειακά μπορείς να επιβιώσεις, πως είναι δυνατόν η Σούλα να είναι ακόμα ελεύθερη; Και όμως, υπάρχουν πολλοί, ζουν ανάμεσα μας και… βαριούνται αφόρητα. Έτσι επινοούν νέους ευφάνταστους τρόπους να διασκεδάσουν.

Το τελευταίο experiment της Σούλας είναι ο «βασανισμένος καλλιτέχνης». Αυτό το type άνδρα δεν είναι καινούργιο, ούτε πρωτότυπο. Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι είναι μια φάση που περνούν όλοι οι άνδρες περί τα 20-25 τους χρόνια (όπου πειραματίζονται με τις τρίχες του προσώπου τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία), θέλουν όλοι να γίνουν ιδιοκτήτες ψαγμένου μπαρ, ή ψαγμένης μουσικής σκηνής, ή ψαγμένου σουβλατζίδικου και τελικά γίνονται ψαγμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι ή ψαγμένοι κυβερνητικού υπάλληλοι ή ψαγμένοι ελεγκτές. Θέλω να πω, το «ψάξιμο» λογικά κάπου τελειώνει.

Η Σούλα λοιπόν βρήκε έναν τέτοιο, σε συσκευασία σαραντάρη δημόσιου υπαλλήλου. Ο Βακά (Βασανισμένος Καλλιτέχνης) είναι σαραντάρης, ελεύθερος, δημόσιος υπάλληλος, ΔΕΝ μένει με τους γονείς του, δεν έχει κάποιο εμφανές ανατομικό ελάττωμα (δεν είναι δηλαδή Κουασιμόδος), το παίζει διαβασμένος και ψαγμένος, καλή παρέα, πασιαμάς. Βγήκαν με τη Σούλα μερικές φορές, όλα καλά, όλα λειτουργούν μια χαρά (μη γελάς, πρέπει να ελέγχονται ΚΑΙ αυτά στην ηλικία μας) ΑΛΛΑ στην παραμικρή ιδέα ότι πήγαιναν να γίνουν ζευγάρι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Η Σούλα, που δεν έψαχνε για σχέση, παραξενεύτηκε με αυτή τη συμπεριφορά αλλά δεν το έκανε θέμα. Βρήκε να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Λίγες εβδομάδες αργότερα, βρίσκει τυχαία το Βακά σε ένα μπαρ. Και πάλι super φιλικός, σαγηνευτικός, φράσεις όλο υπονοούμενα, γνωμικά βγαλμένα από τη ψυχή του Πάολο Κουέλο, και πάλι εξαφανίστηκε με το πρώτο φως της μέρας.

«Αυτός είναι είτε βρικόλακας, είτε μαλάκας» τη διακόπτω.

Και πάλι η Σούλα δεν είπε τίποτα. Η ιστορία αυτή συνεχίστηκε κάμποσους μήνες. Να τον πετυχαίνει σε μπαράκια και καφέ, πάντοτε να είναι φιλικός και μυστήριος αλλά την επομένη να εξαφανίζεται, να μην παίρνει τηλέφωνο. Όταν είναι μαζί να ζουν έντονες στιγμές πάθους, η Σούλα να είναι in heaven, (σκέφτου μόνο ότι πρόκειται για 2 ελεύθερα πλάσματα, δεν υπάρχει κανένας να τους διακόψει, δεν πρέπει να βιάζονται, και την ώρα του sex δεν σκέφτονται τα πράγματα που σκέφτεται ο average παντρεμένος τύπου «έβαλα πλυντήριο; να θυμηθώ να πάρω ψωμί πριν επιστρέψω στο σπίτι, ποιος θα πάρει την κουκλάρα στο γενέθλιο το Σάββατο» και άλλα bourgeois). Και όλο να προσπαθεί να της αποδείξει πόσο ανυπότακτος είναι και αυθόρμητος και πρωτότυπος και cool.

Ο σαραντάρης.
Δημόσιος υπάλληλος.
Έλα Παναγία μου!

Σε κάποια φάση η Σούλα τον βάζει κάτω να μιλήσουν. «Για να σου πω κύριος,» του είπε. «Βαρέθηκα να παίζω το «σε γνώρισα μόλις τώρα, ας κάνουμε ένα one night stand. Δεν παίζουμε κάτι άλλο;»  

O Βακά πήρε το πιο σοβαρό του ύφος και της είπε την εξής μπούρδα:

«Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω, δεν μπορώ να δεσμευτώ. Είναι κάτι σαν παθολογικό πρόβλημα. Μόλις πάω να συνδεθώ με κάποιαν, πανικοβάλλομαι και προσπαθώ να απομακρυνθώ. Δεν κάνω για σχέσεις, δεν μπορώ να μπω μέσα σε ένα καλούπι και να καταπιέζομαι. Το ξέρεις το τραγούδι «θα ζήσω ελεύθερο πουλί;» Νομίζω γράφτηκε για μένα» (η Σούλα ορκίζεται ότι της είπε αυτό το πράγμα). «Νομίζω φταίει το γεγονός ότι παλιά είχα μια σχέση που ήταν πολύ καταπιεστική και μου δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα. Έκτοτε, δεν μπορώ να έρθω κοντά σε κανένα.»  

«Όλος αυτός ο μονόλογος για να σου πει ότι είναι εγωκεντρικός ΚΑΙ μαλάκας;» τη διακόπτω πάλι.

Η Σούλα έχει άλλη θεωρία για το Βακά:

«Ο Βακά πρέπει όντως να είχε μια σχέση παλιά, πολύ παλιά όταν ήταν στρατιώτης. Μπορεί να τα είχαν και από το σχολείο. Την ήθελε πολύ και νόμιζε ότι eventually θα την παντρευτεί, θα έκαναν 2-3 παιδάκια, θα αγόραζαν σπίτι, αυτοκίνητο και μια φουκού και θα ζούσαν ευτυχισμένοι. Αυτός θα έκανε σκεμπέ και αυτή θα έβαφε τα μαλλιά της ανταύγειες. Προφανώς η τύπισσα δεν είχε αυτά τα σχέδια και σε κάποια φάση τον πακέταρε (ή τον απάτησε, ή preferably και τα δύο μαζί). Ο Βακά έπαθε τόσο μεγάλο σοκ που δεν μπόρεσε να συνέλθει. Μπήκε στο mind frame «όλες οι γυναίκες είναι bitches και ως τέτοιες are not to be trusted».

Επειδή όμως δεν είναι καθόλου καλό chat up line «σας μισώ όλες καριόλες, θέλω πίσω την αληθινή μου αγάπη, θέλω πίσω το αρχικό μου σχέδιο και τη φουκού μου και τη σκεμπέ όπως την ονειρεύτηκα», πρέπει να πει κάτι άλλο, έτσι επινόησε το ρόλο του Βακά –Βασανισμένου Καλλιτέχνη- με commitment phobia που δεν θέλει -και καλά- να καλουπωθεί.

Εκεί ανακάλυψε έκπληκτος ότι υπάρχουν άπειρες φτανές γυναίκες who fall for this type και που ειλικρινά πιστεύουν ότι θα τον φέρουν πίσω «στο σωστό δρόμο» και ανέχονται την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του που μπορείς μεν να την δικαιολογήσεις σε ένα εικοσάχρονο που μόλις βγήκε στην πραγματική ζωή, αλλά σε ένα σαραντάρη δημόσιο υπάλληλο είναι το πλέον θλιβερό. Οι γκόμενες του δίνουν σημασία διότι μετά θα λένε ότι ο τύπος ήταν βασανισμένος μέχρι να τις γνωρίσει, άρα σταμάτησαν την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του (τον έσωσε! Ωωωω, θεά). Η γκόμενα λοιπόν χτυπιέται στα πατώματα, ο Βακά τη γράφει ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όταν η γκόμενα αποφασίσει ότι αυτός ο γάρος ΔΕΝ θα συγκλονιστεί από εκείνη και θα πάει να βρει κάποιον άλλον, ο Βακά θα πάει να βρει μια άλλη φτανή γκόμενα που θέλει να παίξει το παιγνίδι του «φέρνω ένα βασανισμένο καλλιτέχνη στο σωστό δρόμο».

Η Σούλα βαριέται να παίξει αυτό το παιγνίδι. Εξάλλου, πόσο «βασανισμένος» είσαι όταν έχεις ένα fixed income κάθε μήνα βρέξει χιονίσει και δεν έχεις καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ ευθύνες;

«Let me guess», της λέω. «Μισούσε με πάθος τη δουλειά του και έλεγε ότι δεν τον εκφράζει;»
«Φυσικά», μου λέει η Σούλα. «Ήθελε να παίζει μουσική σε συγκρότημα full time».

(τι πρωτότυπο)  

Τείνω να συμφωνήσω με τη θεωρία της Σούλας.

  

17 Comments:

At 24 January, 2017 11:02, Blogger the Idiot Mouflon said...

Μουάχαχαχαχααα...

Εγώ τους έλεγα "ο τραγικός καλλιτέχνης" και ρίχνω το φταίξιμο στο μάρκετινγκ που έγινε για π.χ. τον Μόρρισον ή/και τον Κερτ Κομπέην.
Τα δε περιοδικά της Κωστοπουλικής εποχής έκαναν αρκετή ζημιά στο συγκεκριμένο τομέα.

Θα μπορούσε να δοκιμάσει την εξής τακτική: Συναντιόνται στο μπαρ... χαρές, σφηνάκια και περιπτύξεις... και στο τέλος της νύχτας εκείνη να φεύγει με έναν άλλο -φανερά ή από την πίσω πόρτα.
Ή που θα της έταζε γάμο... ή που θα εξαφανιζόταν μια και καλή.

 
At 24 January, 2017 14:40, Anonymous Anonymous said...

IM SO GLAD IM NOT SINGLE

 
At 25 January, 2017 11:07, Anonymous Anonymous said...

Χοχο, σωστή η θεωρία της Σούλας. Οι περισσότερες φίλες που ξέρω έχουν υπάρξει με ένα ΒαΚα μια φορά στη ζωή τους. Και κάπου εκεί εκτιμάς τον ντόμπρο τύπο που θα΄ρθει και θα σου αλλάξει τη ζωή.

 
At 25 January, 2017 11:09, Anonymous Anonymous said...

Ο δικός μου ΒαΚα έμενε μόνος του αλλά ήταν βολεμένος με φαί της μαμάς, με καθαριότητες της μαμάς και σε δουλειά που του είχε βρει η μαμά. Και βέβαια με commitment issues, 40άρης. Πολύ βασάνισμα ρε παιδί μου!

 
At 25 January, 2017 12:30, Blogger Beatrix Kiddo said...

Εγώ ήξερα κάποτε έναν ΒαΚα χωρίς καμία καλλιτεχνικήτάση, ήταν απλά Βα!

Νταξ χόρευε, αλλά χόρευε σκατά

 
At 25 January, 2017 15:36, Anonymous Anonymous said...

Δράκουνα πες μας: ο Βακα ειναι υπαρκτό πρόσωπο; οπως εκείνη την άλλη την σκεύη απο ενα παλαιότερο κείμενο;;;

 
At 28 January, 2017 18:04, Blogger Moonlight said...

Βακαδες πολλοί. Ή παίζεις το παιχνίδι επειδή γαμιέστε ωραία και εν σε κόφτει κάτι παραπάνω επειδή εσύ είσαι damaged good σε τζείνη τη φάση, έστω, ή λαλείς θενξ μπατ νόου θενξ.
Το πρόβλημα εν με τους φτανούς που πέφτουν τζαι θέλουν να "σώσουν" τον άλλον, να του δείξουν το φως, κλπ.
Και τούτο συμβαίνει και σε άντρες και σε γυναίκες. Θέλουν να σώσουν ο ένας τον άλλον. ΜΕ τον εύκολο τρόπο βέβαια, αφού ιππότες σε άσπρα άλογα εν υπάρχουν πια, ρώτα όποιον θέλεις! :p

 
At 29 January, 2017 07:39, Anonymous Anonymous said...

My name is Jennifer Lora me and my husband are here to testify about how we
use Lisa ATM CARD to make money and also have our own business
today. Go get your blank ATM card today and be among the lucky ones. This
PROGRAMMED blank ATM card is capable of hacking into any ATM
machine,anywhere in the world.It has really changed our life for good and
now we can say we are rich and we can never be poor again. You can withdraw
the maximum of $ 10,000 daily We can proudly say our business is doing fine
and we have up to 20,000 000 (20 millions dollars in our account) Is not
illegal,there is no risk of being caught ,because it has been programmed in
such a way that it is not traceable,it also has a technique that makes it
impossible for the CCTV to detect you..For details on how to get yours today, email her on : [ lisaatmcard@gmail.com ]
or call her on
( +12678734910 )

 
At 29 January, 2017 21:40, Anonymous Anonymous said...

ΒΑΚΑΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

 
At 31 January, 2017 14:02, Anonymous Anonymous said...

πιστεύω η μικρή μας κοινωνία μας ενθαρρύνει τους απανταχού βακάδες γιατί υπάρχει πολλύν κόμπλεξ, οι μεν κοπελιές που τους βουρούν εν θεωρούν ότι αξίζουν οι ίδιες κάτι καλύτερο, οι δε βακάδες εν θέλουν να ξεβολευτούν, να μαζεύκουν τις κλάτσες τους τζαι να διακινδυνεύσουν να ακούσουν κανένα "πώς είσαι έτσι" (διατηρούν το μύθο τους τζαι καλά)

αμφιβάλλω αν σε άλλες χώρες ευδοκιμεί τόσον το είδος του βακα.

neerie

 
At 31 January, 2017 19:04, Anonymous Anonymous said...

Να κατοχυρωθεί το κοινωνικό και ψυχολογικό φαινόμενο ΒΑΚΑ με κυπριακή πιστοποίηση προέλευσης όπως το κολοκασι Σωτήρας. Προέρχεται από Κυπριακό μεσανατολιτικο γονίδιο πέρα για πέρα.

 
At 10 February, 2017 20:12, Anonymous Anonymous said...

one of your best so far!

 
At 30 April, 2017 04:12, Blogger mabel said...


ATM CARD
I Lost my Money to scammers but not anymore
Well, who would have believed this. When I saw a comment
by one Allison babara, I thought it was one of the Scammers
ways to convince someone. Looking at his comment, I saw
an element of doubt since he was telling stories. Well I did it
50/50 which means I can’t lose my money to any scammer
again. I contacted the email on the testimony of Allison?
Babara (securehackers01@gmail.com) and I was
replied immediately. I was shocked but I didn’t lose my stand.
I asked them to give me proof to be sure they are not
scammers like others that I have met before and they sent me
a proof. Then I requested to get my card which they sent to
me in Germany in just 3 days. Am happy now because I have?
recovered my cash I lost to scammers. My first withdrawal?
was $10,000 and I couldn’t believe my eyes until I confirmed?
their word which says that I can withdraw up $63,000 in a
month. WorldblankatmSolution? are real because I got my?
card in just 3 days when I requested for one. Contact their
mail (securehackers01@gmail.com ) for yours. They
didn’t scam me.
Morris mabel is my name and if you are scared, please reach
me through my mail dasinator02@gmail.com

 
At 05 October, 2017 12:49, Blogger BENNY MEITIS said...

Are you suffering financially or do you need an urgent cash to pay your bills? And you want to take the risk of transforming your own life. Try and get your ATM blank card today and be among the lucky one's who are benefiting from this card. This ATM card is set capable of hacking into any ATM machines anywhere in the world. I have to know about this blank ATM card when I was looking for work online about a month ago. It has really changed my life forever and now I can say I'm rich because I am a living testimony. The less money I get in a day with this card is €20,000. Even now and then keep pumping money into my account. Although the card is illegal but there is no risk of being caught. It is programmed in such a way that it cannot be tracked and also has a technique that makes it impossible for the CCTV camera to detect you when using it. For details on how to get yours today contact cliffordhackerspays@gmail.com

 
At 05 May, 2018 12:11, Blogger BENNY MEITIS said...

Become rich today and take the risk of transforming your own life.Try and get a blank ATM card today from (MR CLIFFORD) and be among the lucky ones who are benefiting from this cards. This PROGRAMMED blank ATM card is capable of hacking into any ATM machine,anywhere in the world. I got to know about this BLANK ATM CARD when I was searching for job online about a month ago..It has really changed my life for good and now I'm rich because am a living testimony. The list money I get in a day with this card is about $5,000.I keeping pumping money into my account.there is no risk of being caught because it has been programmed in such a way that it is not traceable, it also has a technique that makes it impossible for the CCTV to detect you..For details on how to get yours today, email the hackers on cliffordhackerspays@gmail.com....

 
At 05 November, 2018 04:22, Blogger Unknown said...

yeezy boost 500
yeezys
coach outlet sale
cheap jordans
longchamp bags
off white clothing
fake rolex
adidas ultra boost
jordan shoes
off white

 
At 28 June, 2020 01:44, Blogger ELSA said...

Have you heard about programmed ATM card? I have my ATM card, already programmed BY Mr Perry Thomas. It is illegal but nice to have one, not like other scammers pretending to have the ATM card. The ATM card can be used to withdraw cash at any ATM or swipe, stores and online purchase. Get yours today by sending an email to perrythomas827@gmail.com .... THIS IS 100% REAL. I AM A BENEFICIARY OF THESE. HACKERS EMAIL: perrythomas827@gmail.com

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.