Monday, February 15, 2016

Της Τσεχοσλοβακίας το κάγκελο

Ήταν ο Λιλλήκας σήμερα το πρωί στο ράδιο του Πολίτη και εξήγησε μεταξύ άλλων ότι ομοσπονδία με μια κυριαρχία, δεν σημαίνει απαραίτητα ένα κράτος και έφερε ως παράδειγμα την πρώην Τσεχοσλοβακία που το 1993 χωρίστηκε και έγινε 2 ξεχωριστά κράτη, τη Τσεχία και τη Σλοβακία. Αφού χωρίστηκαν αυτοί, μπορεί και η Κύπρος να χωριστεί.

Εγώ, δεν υπήρξα υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εξωτερικών και μαϊντανός όλων των κυβερνήσεων και προσφάτως cheerleader των Ρώσων, αλλά τρία πράγματα ιστορίας ξέρω. Η Τσεχία και η Σλοβακία είχαν ούτως ή άλλως ξεκινήσει την καριέρα τους ως 2 ξεχωριστά κράτη.

Η Τσεχοσλοβακία δημιουργήθηκε αρχικά το 1918, όταν αποσχίστηκε από την πρώην Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία. Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να ανεξαρτητοποιηθούν το 1938 αλλά μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο παρέμειναν μαζί στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικές περιοχές, με δύο διαφορετικούς πληθυσμούς, με παρόμοια αλλά διαφορετική γλώσσα. Έγιναν προσπάθειες δημιουργίας μιας εθνικής συνείδησης αλλά αυτές απέτυχαν, επομένως με την πρώτη ευκαιρία το 1992, οι Σλοβάκοι ζήτησαν να ανεξαρτητοποιηθούν (η Τσεχοσλοβακία λειτουργούσε ούτως ή άλλως ως μια loose ομοσπονδία. Όταν ξεκίνησαν οι συνομιλίες, συζητούσαν είτε να κάνουν μια πιο δυνατή ομοσπονδία, είτε να χωρίσουν εντελώς).

Ούτε οι Τσέχοι, ούτε οι Σλοβάκοι ενδιαφέρθηκαν να ονομαστούν η συνέχεια της Τσεχοσλοβακίας. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Τσεχοσλοβακία έπαψε να είναι μέλος του ΟΗΕ και τα δύο ξεχωριστά κράτη υπέβαλαν αίτηση και έγιναν μέλη από μόνα τους. Οι Τσεχοσλοβάκοι ανέκαθεν, είχαν είτε Τσέχικη ιθαγένεια, είτε Σλοβάκικη ιθαγένεια. Η Τσεχοσλοβακία υπήρχε μόνο στο όνομα, στην πραγματικότητα, οι δύο περιοχές λειτουργούσαν σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα η μια από την άλλη. Γι’ αυτό και αποδείχτηκε τρομερά εύκολο στη συνέχεια να χωρίσουν. Ούτε περιουσιακό είχαν, ούτε εδαφικό είχαν.

Εμείς είμαστε το ακριβώς αντίθετο από τη Τσεχία και τη Σλοβακία. Τ/Κ και Ε/Κ κατοικούσαμε το νησί μας σε mixed grill formation (δεν υπήρχαν ποτέ περιοχές αμιγώς Ε/Κ ή αμιγώς Τ/Κ, μέχρις ότου τα σαΐνια μας χώρισαν με την πράσινη γραμμή και επιμένουν μερικοί να τη διατηρήσουμε) και παρά το ότι έγιναν (και γίνονται) οργανωμένες προσπάθειες να μας πείσουν ότι είμαστε δύο ξεχωριστά έθνη, έχουν ψιλο-αποτύχει (πιο μεζεκλήδες που τους Τ/Κ δεν υπάρχουν. Θέλεις και άλλη απόδειξη έθνος της μάσας?)  Επιπλέον, καμία νέα αίτηση δεν θα γίνει σε διεθνείς οργανισμούς και όλοι θα έχουμε 1 μοναδική ιθαγένεια για σκοπούς διεθνές δικαίου.

Οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι είναι δύο έθνη που λόγω διεθνών συμφερόντων σε κάποια φάση της ιστορίας τους έπρεπε να γίνουν ένα. Εμείς, που ξεκινήσαμε την καριέρα μας ως ένα, επιμένουν τα τελευταία 70 χρόνια να μας πείσουν ότι είμαστε και πρέπει να μείνουμε δύο.

Αν έπρεπε να μας συγκρίνει με κάτι, αφού υπήρξε και Υπουργός Εξωτερικών, ας μας σύγκρινε με τα νησιά Κομόρες. Πιο πολλά κοινά θα έβρισκε.

14 Comments:

At 15 February, 2016 12:04, Blogger Anti-Christos said...

Σοβαρότατο και επιστημονικότατο το επιχείρημα ότι επειδή οι Τ/Κ είναι μεζεκλήδες είμαστε ένα έθνος "το οποίο προσπαθούν να αποδειξουν ότι είμαστε δύο!" Μεζεκλήδες είναι και οι Λιβανέζοι και ένα σωρό άλλοι λαοί της Μεσογείου, όπως οι Ισπανοί και οι Ιταλοί. Δεν σε είδα να τους θεωρείς ομοεθνείς μας. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο να ξέρεις τόσες λεπτομέρειες για τη Τσεχοσλοβακία και για την ίδια σου την πατρίδα απλά να χάσκεις. Αλλά είπαμε, σ' αυτό το μπλογκ κάνουμε προπάντων χιούμορ.

 
At 15 February, 2016 14:09, Blogger Woofis said...

Anti-Christos ενόμιζα έshιεις αίσθησην του χιούμορ αλλά με το σχόλιο σου για το καλαμπούριν της Δρακούνας με τους μεζέδες εκατάλαβα ότι έννεν χιούμορ που έshιεις, απλά αρέσκει σου ο σαρκασμός τζιαι η ειρωνία.
Επίσης, εν φανερόν ότι η Δρακούνα ξέρει παραπάνω για τη Τσεχοσλοβακίαν που τον Λιλλήκκαν, τον οποίον μέμφεται διότι την χρησιμοποιεί ως παράδειγμαν ενώ δεν στέκει για την περίπτωση μας.
Τέλος, η έννοια του "έθνους" τζιαι του "κράτους" για ορισμένους (όπως τον Anti-Christos καλή ώρα) προφανώς εν έννοιες τέλεια διαφορετικές. Για άλλους (ουσιαστικά ούλλα τα σύγχρονα έθνη-κράτη όπως οι Η.Π.Α., οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Αυστραλία κλπ.), οι έννοιες τούτες εν νοούνται η μια χωρίς την άλλην.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, σε αντίθεσην με άλλες περιοχές του "ελληνισμού" (Κρήτη, Αττική, Μακεδονία κλπ. κλπ.) έshιει, εκτός που εθνολογικά χαρακτηριστικά (επίσημες γλώσσες, θρησκείες κλπ.), κρατικήν υπόστασην. Άρα, με πάμπολλα διεθνή παραδείγματα, μπορεί κάλλιστα να συνδυάσει τες έννοιες "κράτος-'εθνος" μια χαρά χωρίς την παραμικρήν αντίφασην. Αντίθετα, οι εμμονές να μπαίνει η "εθνική καταγωγή" πρώτα (βλέπε έλληνας πρώτα τζιαι μετά Κύπριος) εν προφανές που την ιστορίαν, παρελθούσαν τζιαι εξελισσόμενην, ότι δρα διασπαστικά τζιαι οϊ συνεκτικά. Μπορείς να είσαι έλληνας ή τούρκος όσο γουστάρεις, φτάνει πρώτιστα να είσαι Κύπριος, γιατί έτσι στηρίζεις το κοινό σου κράτος. Αλλά ήντα χάνω το χρόνο μου με τα ίδια τζιαι τα ίδια πάλε; Ίσως γιατί θκιαβάζουν τη Δρακούνα διάφροι (πέραν του Antichristos)....

 
At 15 February, 2016 14:51, Blogger Anti-Christos said...

Γούφι,

τα παραδείγματα που έφερες είναι απλά αστεία. Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία δεν μπορούν να διαχωρίσουν το έθνος από το κράτος γιατί απλά δεν τους συμφέρει να το κάμουν. Οι Αμερικάνοι και οι Αυστραλοί προέκυψαν από εποικισμό, ως εκ τούτου δεν τους συμφέρει να μιλούν για έθνος. Οι δε λατινοαμερικάνοι νομίζω μαστίζονται από τόση φτώχεια που το τελευταίο που τους κόφτει είναι αν το κράτος και το έθνος τους πάνε χέρι-χέρι. Εδώ δεν έχουνε να φάνε. Γιατί δεν φέρνεις για παράδειγμα κανένα κράτος με κάποια υποτυπώδη ιστορία να έχουμε να επιχειρηματολογούμε; Τη Γερμανία ας πούμε. Τη Γαλλία, την Ισπανία.

Επίσης, οι πιο πάνω λαοί που ανέφερες είναι στην πλειοψηφία τους ομοιογενείς. Έχουν την ίδια γλώσσα, θρησκεία, παιδεία κτλ. Εμείς με τους Τούρκους τί κοινό έχουμε; Πέραν των μεζέδων, για να μην ξεχνιόμαστε. Το ότι είμαστε και οι δυο κουλλουφο-λαοί, το αναγνωρίζω. Παρόλα αυτά δεν το θεωρώ αρκετό για να μας εξομοιώσει. Αν και, αν συνεχίσει όλη αυτή η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας στο μέλλον, και εμείς οι δύο θα θεωρούμαστε ένα και το αυτό.

Τέλος, το να αισθάνεσαι πρώτα Κύπριος, πρώτα Έλληνας, πρώτα Τούρκος ή πρώτα Ευρωπαίος, ελάχιστη σημασία έχει πια. Είμαστε ένα σκατό στο κύμα, κανείς ποτέ δεν μας έλαβε σοβαρά, ποτέ δεν είχαμε (και ποτέ δεν θα έχουμε) ανεξαρτησία, ποτέ δεν είχαμε κύρος, αξιοπρέπεια σαν λαός, οπότε τί κάθεσαι και σκας; Είτε Κύπριος, είτε οτιδήποτε άλλο αποφασίσεις να αποκαλείσαι, πάντα το πουτανάκι κάποιου άλλου μεγάλου θα είσαι. Και το κράτος σου θα είναι πάντα ένα μη λειτουργικό μόρφωμα ξεπίτηδες. Ακόμα και το 1960 δεν κέρδισες ακριβώς ανεξαρτησία. Εποπτεία κέρδισες, υπό εγγυήτριες δυνάμεις.

Εν πάση περιπτώσει, μη μου λες εμένα για σαρκασμό και ειρωνία, όταν βρισκόμαστε στο μπλογκ της Δρακούνας, της βασίλισσας του είδους. Μπορεί να καλαμπουρίζει, όπως λες (γελάσαμε και σήμερα), αλλά όλοι ξέρουμε πως πάντα το χιούμορ ενέχει δόσεις αλήθειας. Και γνωρίζοντας τον πόθο της συγκεκριμένης κυρίας για οποιοδήποτε είδος λύσης του κυπριακού προβλήματος, ποσώς δεν εκπλήσσομαι που θεωρεί τους μεζέδες λόγο εξομοίωσής μας με τους Τούρκους της Κύπρου.

(Το ότι ξέρει παραπάνω πράματα από τον Λιλλήκα, παρεμπιπτόντως, είναι και το μόνο εύκολο. Και οι πέτρες ξέρουν παραπάνω πράγματα από τον Λιλλήκα).

 
At 15 February, 2016 15:25, Blogger drakouna said...

Όπως εύστοχα είπε ο Σωφρόνης Σωφρονίου στη συνέντευξη του στη LIFO:

«Μπορεί οι αισθήσεις μας να επικοινωνούν εξαιρετικά με τον πολιτισμό της Ελλάδας, με τις συμπεριφορές των ανθρώπων της και ένα σωρό άλλα, όμως είναι πολύ καλύτερα συντονισμένες με το νησί μας, τους ανθρώπους του, αλλά και, σε πολλές διαστάσεις, με τον πολιτισμό και τις συμπεριφορές από όλες τις χώρες από τις οποίες περιτριγυρίζεται η Κύπρος.»


 
At 15 February, 2016 20:48, Blogger Woofis said...

Anti-christos, τζιαι η Κύπρος εν αποτέλεσμαν "εποικισμών", ανάμεσα δε στους "έποικους" κατά τζιαιρούς ήταν τζιαι οι "πραγματικοί" Έλληνες, οϊ το σύγχρονον "έθνος-κράτος" της Ελλάδας, που υπάρχει μόλις που το 1830. Φυσικά όποιος στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται το χάος των αιώνων που επεράσαν που τον τελευταίον πραγματικόν Έλληναν (πριν γίνει "ρωμιός") ώσπου (λόγω του διαφωτισμού του 15ου αιώνα τζιαι των αλλαγών που έφερεν παγκοσμίως) οι ιθαγενείς της σύγχρονης Ελλάδας, με τη βοήθειαν "ξένων παρεμβάσεων" , να χτίσουν "κοινήν ελληνικήν κληρονομιάν",(πάλε για λόγους συνοχής του συνονθυλεύματος του πληθυσμού στο χώρο που ορισμένοι εν εξέραν καν ελληνικά) αντιλαμβάνεται ότι ελάχιστα δένουν το χριστιανορθόδοξον μόρφωμαν που ζούμεν σήμερα, με την πραγματικήν αρχαίαν Ελλάδαν.
Η Γερμανία Anti-christos, ως "έθνος-κράτος" εν πιο νέα τζιαι που την Ελλάδα (1871). Πριν ήταν κάμποσα κρατίδια. Επήεννες λέγεται που κρατίδιον σε κρατίδιον τζιαι εν επολλοκαταλαβαίναν ο ένας τον άλλον διότι εμιλούσαν άλλες γλώσσες/ διαλέκτους. Επειδή αποφασίσαν να στήσουν έθνος-κράτος, εστήσαν την "κοινή γερμανικήν" για λόγους "συνοχής", τζιαι αντί να ονομάζουνται "βαυαροί", "σουηβοί", "πρώσσοι" κλπ. αποφασίσαν το αρχαίον όνομαν "Γερμανός". Τούτα τα πράματα όποιος έshιει στοιχειωδώς εντρυφήσει στην ιστορίαν των εθνών, ξέρει τα τζιαι αντιλαμβάνεται πόσον "φτιαχτόν" εν το θέμαν "έθνος". Τουλάχιστον το "κράτος" εν κάτι πραγματικόν, χειροπιαστόν, μπροστά του. Τζιαι όσον φτιαχτόν εν το "Γερμανός" άλλον τόσον εφικτόν να φτιαχτεί εν το "Κυπρέος". Ειδικά αφού έχουμεν κράτος. Deal with it.
Οι Η.Π.Α. με λλία λόγια, εν πιο "παλιόν" έθνος-κράτος που τη Γερμανία.
Εν σου κάμνει εντύπωσην ότι τούτες οι "νέες" περιοχές, ενώ έχουν "ίδιαν γλώσσαν, θρησκείαν, ήθη έθιμα", με τες λεγόμενες "μητέρες-πατρίδες", έχουν δικήν τους σημαίαν, εθνικόν ύμνον τζιαι ιστορίαν συνυφασμένην με την δικήν τους πραγματικότηταν τζιαι προτεραιότηταν τζιαι οϊ τζιείνην των "μητέρων-πατρίδων" (όπως εμείς οι σχιζοφρενείς δακάτω); Εν επειδή όντως, όπως είπες, συμφέρει τους, απλά διότι διά τους συνοχήν, τζιαι αμβλύνει τες εθνικές/ θρησκευτικές διαφορές με τες διάφορες ομάδες, χωρίς να έshιει εξαφανίσει ή απειλήσει κάπως τούτες τες ομάδες. Που τούτην την άποψην, εν απολύτως τζιαι στοιχειωδώς λογικόν να μεν αρνείσαι μεν την "ελληνικότητα" (ή "τουρκικότητα" σου) αλλά να αναγνωρίζεις ότι "έπεται" τζιαι εν προηγείται της "Κυπριακής" σου. Αλλιώς έshιεις κόντρες, εθνικιστικής φύσεως, οι οποίες εν σαφές πάλε σε όποιον εμελέτησεν το κυπριακόν, ότι εν η κύρια αιτία της παράνοιας που ζούμεν για 41 χρόνια.

 
At 15 February, 2016 20:58, Blogger Woofis said...

Επίσης, είσαι απληροφόρητος για τες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ορισμένες εν πολλά προχωρημένες τζιαι ανθηρές (όπως π.χ. η Κόστα Ρίκα). Ανάμεσα στους λόγους είναι διότι εν χωρίζουνται σε διάφορες "εθνότητες" τζιαι να σκοτώνουνται μεταξύ τους (όπως εμείς) αλλά επιλέξαν μιαν πατρίδαν τζιαι αγαπούν την as such. Ούτε ονειρεύκουνται ενώσεις με "μητέρες-πατρίδες", οι οποίες το μόνον που εκάμαν στο παρελθόν ήταν να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, ενίοτε εις βάρος τους.

 
At 16 February, 2016 08:54, Blogger Anef_Oriwn said...

Woofis,

Άσχετο - θα προσπαθήσω όμως να επανέλθω μετά για τα επί της ουσίας:
Γράφεις στο blog ΣΟΥ [link: http://woofisarfkai.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post_14.html?showComment=1455517401249#c5130915165810192652]:
«Επαρατήρησα πολλύν κόσμον να απορρίπτει άλλον κόσμον καθαρά διότι εν τον πάει “διαδικτυακά”. Εκ πείρας, εν λάθος τούτον κατ'εμέναν, πρέπει να δώσεις μιαν ευκαιρίαν τζιαι να γνωρίσεις κάποιον που κοντά πριν τον “απορρίψεις”»...
Απορία: Τα πιο πάνω ισχύουν και για τον blogger Anti-Christos, [έναν άνθρωπο που συνεχώς πιο άβολα και μειονεκτικά γιατί τού έτυχε να γεννηθεί στην Κύπρο];

Επί της ουσίας καλό θα ήταν να ορίσουμε και τί εστί «έθνος»… Πάντως στη χώρα ΜΑΣ ΔΕΝ έχουμε κυπριακό έθνος. Ορθότερο θα ήταν να μιλούμε για κυπριακή ταυτότητα όταν αναφερόμαστε σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους...

 
At 16 February, 2016 09:07, Blogger Anef_Oriwn said...

Και Woofis το έθνος δεν είναι απαραίτητα κάτι το «φτιαχτόn» όπως λες ή υποβάλλεις αναφερόμενος στο γερμανικό έθνος, παρ’ ότι στις πλείστες των περιπτώσεων η “εθνική ομοιογένεια” επιτεύχθη με λιγότερη ή περισσότερη βία και εξαναγκασμούς, ακόμα και με γενοκτονίες. Δεν ήταν απλώς ζήτημα που προωθήθηκε γιατί κάποιοι «αποφασίσαν να στήσουν έθνος-κράτος». Το έθνος είναι μια ιστορική κατηγόρια που συνοδεύει ή πάει πακέτο με την ανάπτυξη του καπιταλισμού και την ανάγκη για δημιουργία ενιαίας αγοράς κάτι που επέβαλλε και τη ανάγκη για κοινή γλώσσα, ακόμα και για κοινή θρησκεία. Όλ’ αυτά πραγματώθηκαν μέσα από τους μηχανισμούς και τους θεσμούς το αστικού έθνους κράτους. Αλλού πιο ομαλά και πιο αποδεχτά κι αλλού πιο βιαία και με τάσεις απορριπτισμού και υπονόμευσης...

 
At 16 February, 2016 09:20, Blogger Anti-Christos said...

ok Woofi, με έπεισες. Παρουσιάζεις τα πάντα λες και είναι απόρροια των εθνικών μας καταβολών, ενώ το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου είναι η εισβολή και η κατοχή. Θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που η Κύπρος έχει τη στρατηγική θέση που έχει και από τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ελέγχει την περιοχή. Η Κύπρος ήταν ανέκαθεν υπό κατοχή, άρα δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο εθνικισμός την οδήγησε εκεί. Και η αγγλοκρατία από τον εθνικισμό μας προέκυψε; Άρα το να μιλούμε για το πώς νιώθει ο καθένας (Έλληνας ή Κύπριος) είναι περιττό.

Το κόμπλεξ με την ένωση με την μητέρα πατρίδα κάποτε ξεπεράστε το. Είμαστε στην ΕΕ, πρακτικά ενώθηκα ακόμα και με την Εσθονία. Όποτε θέλω μετακομίζω, όποτε θέλω φεύγω, όποτε θέλω εγκαθίσταμαι στην Αθήνα και εργάζομαι εκεί, και δεν ρωτώ κανέναν. Άρα, ξεπεράστε το. Μπορεί ψυχολογικά ποτέ να μην νιώσαμε μέρος της Ευρώπης (το κουλλουφκιό που έλεγα), αλλά επί της ουσίας, είτε ζεις στην Πορτογαλία είτε ζεις εδώ, ένα και το αυτό. Και το παράδειγμα με την Κόστα Ρίκα επίσης ατυχές. Η νότιος Αμερική έχει 10-20 κράτη εκ των οποίων εντόπισες μισό που δεν έχει πρόβλημα. Όλα τα υπόλοιπα λυσσοπεινούν, το τελευταίο που τα κόφτει είναι αν το έθνος τους υφίσταται. Που στην τελική, όπως σου έγραψα και πιο πάνω, ολίγον τους ενδιαφέρει αφού στην ολότητά τους όλοι μιλούν την ίδια γλώσσα (πλην των Βραζιλιάνων) και έχουν την ίδια θρησκεία. Σιγά τις διαφορές που τους χωρίζουν.

Απογοητευτικό πραγματικά που προσεγγίζεις ένα διεθνές θέμα, όπως το κυπριακό, μέσω της πιπίλας του εθνικισμού, το μοναδικό επιχείρημα κάθε ακελικού όποτε η κουβέντα έρθει στο εν λόγω πρόβλημα.

Τι να κάνεις, η κάθε παράταξη με τα ψυχολογικά της.

 
At 16 February, 2016 18:34, Blogger Woofis said...

Φυσικά θα με ενδιέφερεν Άνεφ να γνωρίσω τον Anti-Cristos, θεωρώ ότι εν άθρωπος ευφυής τζιαι ακριβώς επειδή διαφωνούμεν έχω την εντύπωσην ότι εκ του σύνεγγυς θα κάμουμεν ωραίαν κουβεντούαν. Εκ πείρας δε, σε καμμιάν που τες δια ζώσης γνωριμίες μου με μπλόγκερ ή επαφές των κοινωνικών δικτύων εν είχα αρνητικές εμπειρίες, αντίθετα εκέρδισα πολλά πράματα.
Η έννοια του "φτιαχτού" δίπλα που την έννοιαν "έθνος" εν έshιει σκοπόν να μειώσει την επίδρασην του ούτε να υποτιμήσει όσους χτίζουν την κοσμοθεωρίαν τους "εθνοκεντρικά". Εν όπως τζιαι οι θρησκείες, εκφάνσεις της έμφυτης ανάγκης του αθρώπου στο "ανήκειν". Ως τέθκοια, εν αποτελούν κάποια προαιώνια "στοιχεία ταυτότητας", όπως ας πούμεν το γονιδίωμαν, αλλά "κατασκευάσματα", τίποτε παραπάνω, τίποτε λλιόττερον.
Που τούτην την έννοιαν, όπως οι Μαλτέζοι έχουν "εθνικές καταγωγές" που άλλες χώρες, ή οι Ελβετοί εν τζιαι εθνοτικά διαχωρισμένοι (γάλλοι, ιταλοί, γερμανοί), έτσι τζιαι οι Κύπριοι μπορούν αν θέλουν πραγματικά, αν δηλαδή δουν το συμφέρον τους τζιαμέ, να στήσουν για λόγους συνοχής την δικήν τους "εθνότηταν". Φυσικά εγώ προτιμώ κάθε λαός να νιώσει πάνω που ούλλα "earthling" τζιαι να κατανοήσει ότι το μέλλον βρίσκεται στο όμορφον, αναρχικόν σύνθημαν "no nations, no borders"...

 
At 16 February, 2016 21:42, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ακόμα μιλούν για το Κυπριακό "...and I don't know why"!
:-)

 
At 17 February, 2016 12:32, Blogger drakouna said...

Το κόμπλεξ εν εκατάλαβα που κολλά.

Εγώ λέω ότι είμαι Κυπραία. Η ταυτότητα μου γράφει ότι είμαι Κυπραία, το διαβατήριο μου γράφει ότι είμαι Κυπραία. Έχει και κράτος μέλος της ΕΕ που το λένε Κυπριακή Δημοκρατία.

Ούτε νιώθω την ανάγκη να το γράψω πάνω σε τοίχους, ούτε να το διαφημίσω στα social media. Ούτε και χρειάζεται.

Ο Εσθονός εν γράφει πάνω στους τοίχους του "η Εσθονία είναι Εσθονική", ούτε ο Μαλτέζος νιώθει την ανάγκη να λαλεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι είναι Μαλτέζος.

 
At 23 February, 2016 02:58, Blogger Unknown said...

ninest123 16.02
gucci outlet, ray ban sunglasses, nike outlet, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, replica watches, ray ban sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, ugg boots, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, louboutin outlet, michael kors outlet, christian louboutin outlet, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, longchamp, nike air max, burberry outlet online, nike air max, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, michael kors outlet, burberry, longchamp outlet, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, jordan shoes, prada handbags, uggs on sale, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, nike free, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, louis vuitton, ugg boots

 
At 23 February, 2016 03:00, Blogger Unknown said...

hogan, true religion jeans, hollister pas cher, nike huarache, lululemon, nike air max, michael kors, air max, ray ban pas cher, converse pas cher, nike blazer, oakley pas cher, hermes, north face, nike air max, burberry, vans pas cher, north face, nike roshe run, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, ralph lauren pas cher, mulberry, michael kors, tn pas cher, nike roshe, louboutin pas cher, sac longchamp, timberland, coach outlet, lacoste pas cher, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, air jordan pas cher, longchamp, sac guess, michael kors, air force, vanessa bruno, nike free, hollister, longchamp pas cher, nike trainers, replica handbags, true religion jeans, nike air max, ray ban uk, coach purses, true religion jeans

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.