Tuesday, February 02, 2016

Νέα αρχή, αλλά με ποιους?

Δέχομαι ότι ο λύση του Κυπριακού θα φέρει τα πάνω κάτω, θα αλλάξουμε συνήθειες, θα κάνουμε μια νέα αρχή. Μετά βλέπω γύρω μου το σύστημα να παραμένει με τα παλιά μυαλά και διερωτώμαι πως σκατά θα κάνουμε αυτή τη νέα αρχή.

Θα κάνουμε νέα αρχή με τα μυαλά του Δίπλαρου, που στο 2016 και ενώ είναι ήδη 40 χρονών και βάλε, δεν μπορεί να καταλάβει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά ίσα δικαιώματα για όλους? Αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί τι πρεσβεύει το σύμφωνο συμβίωσης (που είναι απλό πράγμα), πως σκατά θα μπορέσει να αντιληφθεί στην πράξη την πολιτική ισότητα των Τ/Κ?
Θα κάνουμε νέα αρχή με το Χαμπουλλά, που δεν μπορεί να καταλάβει τι έκανε λάθος που φωτογραφίστηκε με τα αμπελοπούλια? Που μετά το δημόσιο κράξιμο εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τη διαφορά της παρανομίας από την προσωπική άποψη? Αύριο που μπορεί να έχουν οι Τ/Κ ένα «παραδοσιακό σπορ» που τυγχάνει να είναι προστατευόμενο, με τι μούτρα θα τους πούμε να το εγκαταλείψουν για χάρη της προστασίας της φύσης? Θα μας πουν υποκριτές και θα έχουν και δίκιο.
(Ο Δίπλαρος και ο Χαμπουλλάς είναι απλά παραδείγματα. Σαν αυτούς –«νέα παιδιά» στην πολιτική και καλά- υπάρχουν δεκάδες που δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές (κανονίστηκαν στο πολιτικό γραφείο, σε επαρχιακές διοικήσεις, ως επίτροποι για θέματα που κανένας δεν ασχολείται). Που το μεγαλύτερο επίτευγμα τους είναι να κοτσάρουν τη selfie τους με το Γλαύκο Κληρίδη στο Facebook look! Τον ήξερα άρα είμαι άξιος- και να γράψουν 2-3 κορώνες που ούτε η ΕΔΕΚ δεν γράφει ποια).  
Θα κάνουμε νέα αρχή με κάτι 50χρονούς κακομαθημένους βουλευτές που δεν έχουν ανοίξει 1 βιβλίο στη ζωή τους, που ψηφίζουν νόμους που δεν έχουν διαβάσει, που συμπεριφέρονται σαν bullies σε σχολική αυλή? Θα γίνει λύση και θα συζητούμε π.χ. αν πρέπει να πληρώσει το speeding ticket του ο Θεμιστοκλέους που τον έπιασαν να τρέχει στο Τ/Κ συνιστών κρατίδιο? Και να μας λέει ότι η δίωξη του είναι πολιτική και άλλες μαλακίες?
Θα κάνουμε νέα αρχή αν στην πρώτη ομόσπονδη κυβέρνηση έχουμε τους ίδιους που απεχθανόμαστε στην παρούσα κατάσταση?
Θα κάνουμε νέα αρχή με βουλευτές τύπισσες όπως την Ελένη Χρυσοστόμου που ίσιωσε το μαλλί και πήγε με το ΔΗΚΟ? Αν είχε κάτι φρέσκο να πει, γιατί δεν το είπε τόσα χρόνια στους Οικολόγους?
Θα κάνουμε νέα αρχή με το γιο του Τάδε και τον ανιψιό του άλλου Τάδε? Που μοναδικό προσόν τους είναι το επίθετο τους?
Θα κάνουμε νέα αρχή με τα αρπακτικά που αλλάζουν στρατόπεδο αναλόγως του τι τους συμφέρει? Που παλιά το έπαιζαν προστάτες της ελληνοκυπριακής δημοκρατίας και τώρα (που είδαν ότι πλησιάζει λύση και ψάχνουν ρόλο) είδαν το φως το αληθινό της ομοσπονδίας?
Σαλάτα θα τα κάνουμε.
Εγώ με όλους αυτούς δεν θέλω λύση. Διότι δεν αγαπούν την Κύπρο αλλά τον εαυτό τους.

8 Comments:

At 02 February, 2016 13:37, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Το κακόν είναι ότι ούτε τον πολιτισμόν να αγαπούν τον εαυτόν τους δεν έχουν Δρακούνα.

 
At 02 February, 2016 13:52, Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ, αλλά δυστυχώς εμείς τα λέμε και εμείς τα ακούμε. Αν δεν αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

 
At 03 February, 2016 11:38, Anonymous Anonymous said...

Με κάνεις να σκέφτομαι σοβαρά τη μετανάστευση.Συνόψισες την πραγματικότητα μας σε λίγες γραμμές.

 
At 03 February, 2016 20:32, Anonymous Anonymous said...

so so so true...
tha ithela poly na allaxw pramata k katastaseis s'auto to omorfo nisi, but where does one begin?
zw k egw sto exwteriko k polla pramata ta vlepoume pio kithara ap'exw. an kai polloi mas katigoroun oti ta leme ek tou asfalous.

 
At 03 February, 2016 20:33, Anonymous Anonymous said...

kithara, not kithara/guitar!

 
At 04 February, 2016 20:14, Blogger Anef_Oriwn said...

Drakon Woman,

«... η λύση του Κυπριακού θα φέρει τα πάνω κάτω, [και] θα αλλάξουμε συνήθειες, [και] θα κάνουμε μια νέα αρχή...», νοουμένου ότι αυτή η λύση εμπεριέχει στοιχεία πραγματικά επανενωτικά [όπως η εκ περιτροπής προεδρία, η διασταυρούμενη ψηφοφορία, η σταθμισμένη ψήφος ή το κοινό ψηφοδέλτιο, ενιαία ψηφοφορία] και θα εφαρμοστεί από ανθρώπους που είτε λόγω ιδεολογίας, συναισθηματισμού, ή ακόμα και συμφερόντων είναι έτοιμοι να δουλέψουν για εφαρμογή μιας επανενωτικής (ομοσπονδιακής) λύσης. Όντως ΠΏΣ αυτοί που αναφέρεις, δηλ. οι εκ της εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσας Δεξιάς ορμώμενοι Δίπλαρος, Χαμπουλλάς και Θεμιστοκλέους και αρκετοί άλλοι που δεν μνημονεύεις όπως οι Κουλίας και Κυπριανού [εκ της ιδίας δεξιάς συνοπαρτζιάς] πότε εμιλήσαν για το κυπριακό αναγνωρίζοντας τους τουρκοκύπριους ως πολιτικά ισότιμους με τους ελληνοκύπριους, ή/και συμμετείχαν σε δικοινοτικές πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις, ή σε εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας, ή/και έδειξαν διάθεση να δουλέψουν για την υλοποίηση μιας τέτοιας λύσης; Γι’ αυτό (και για να ευλογήσουμε και τα γένια μας) χωρίς την Αριστερά ΚΑΜΙΑ λύση πραγματικά επανενωτική ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί! Και πάλι καλά που δεν ήσουν ισοπεδωτική στην κριτική και τους προβληματισμούς ΣΟΥ.
Γι’ αυτό και η απάντηση στο ρητορικό, προφανώς, ερώτημα ΣΟΥ: «Θα κάνουμε νέα αρχή αν στην πρώτη ομόσπονδη κυβέρνηση έχουμε τους ίδιους που απεχθανόμαστε στην παρούσα κατάσταση?», είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο...
Και παρεμπιπτόντως η τέως Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων κα Ελένη Χρυσοστόμου [που πήγε στο ΔΗΚΟ για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του], όταν ήταν στους Οικολόγους απλώς παρουσιαζόταν στο γυαλί και διάβαζε [κι αυτό το ‘κανε τσαππιστά] τις ανακοινώσεις που τις έγραφε ο Περδίκης...

 
At 23 February, 2016 02:58, Blogger Unknown said...

ninest123 16.02
gucci outlet, ray ban sunglasses, nike outlet, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, replica watches, ray ban sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, ugg boots, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, louboutin outlet, michael kors outlet, christian louboutin outlet, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, longchamp, nike air max, burberry outlet online, nike air max, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, michael kors outlet, burberry, longchamp outlet, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, jordan shoes, prada handbags, uggs on sale, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, nike free, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, louis vuitton, ugg boots

 
At 23 February, 2016 03:00, Blogger Unknown said...

hogan, true religion jeans, hollister pas cher, nike huarache, lululemon, nike air max, michael kors, air max, ray ban pas cher, converse pas cher, nike blazer, oakley pas cher, hermes, north face, nike air max, burberry, vans pas cher, north face, nike roshe run, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, ralph lauren pas cher, mulberry, michael kors, tn pas cher, nike roshe, louboutin pas cher, sac longchamp, timberland, coach outlet, lacoste pas cher, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, air jordan pas cher, longchamp, sac guess, michael kors, air force, vanessa bruno, nike free, hollister, longchamp pas cher, nike trainers, replica handbags, true religion jeans, nike air max, ray ban uk, coach purses, true religion jeans

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.