Thursday, April 07, 2016

Ψάχνοντας για τη καρφίτσα μέσα στα άχυρα

Παλαιότερα, για να μπεις στην πολιτική αν ήσουν γυναίκα και ήθελες να ακουστείς και να επιβληθείς, έπρεπε να ήσουν πιο εριστική, καφκατζίνα και φάουσα από τους άντρες συνυποψήφιους σου. Έπρεπε να είσαι πιο σοβαρή από τους σοβαρούς. Επίσης έπρεπε να φαίνεσαι ότι έφαες τα νιάτα σου σε αγώνες και πικετοφορίες και διαδηλώσεις. Επίσης φατσικά έπρεπε να φέρνεις προς Σαπφώ Νοταρά ή Γεωργία Βασιλειάδου. Ή να ήσουν η κόρη κάποιου. Έπρεπε τέλος, να ξεπεράσεις τις κυπριώτικου σκετς προσφωνήσεις τύπου «κορού» και «δεσποσύνη» και να αποδεικνύεις κάθε μέρα ότι δεν είσαι τσουλί, πουτάνα ή η γκόμενα κάποιου.

Τώρα, έχουμε μπει αισίως στην εποχή της cheerleader ή άλλως, των καλλιστείων:

Για παράδειγμα, η Σάβια Ορφανίδου είναι μέλος του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, είναι νέα, είναι οικονομολόγος και έβαλε υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Στην ιστοσελίδα της μπορείτε να δείτε διάφορα άρθρα και φιλμάκια από εμφανίσεις της στην τηλεόραση όπου εκφράζει την άποψη της για διάφορα θέματα, από το τέλος του Μνημονίου μέχρι και το όραμα που πρέπει να έχει η Ευρώπη.

Anyway.

Η Σάβια μιλά γρήγορα, καθαρά και λέει όλα τα σωστά πράγματα. Τονίζει συνέχεια πόσο αισιόδοξη είναι, πόσο περήφανη είναι για τους κόπους του Κυπριακού λαού που πέρασε μέσα από την κρίση (thank you Σάβια μου), πόσο πολύ πιστεύει ότι έχουμε μέλλον.

Η Σάβια μου θυμίζει τη Ξένια Κωνσταντίνου στις προηγούμενες εκλογές. Συνεχώς hyper και super grateful που την καλούν στα κανάλια για να προβάλει τις θέσεις της και να προβληθεί. Μιλά γρήγορα για να προλάβει να πει όλα όσα έκανε practice να πει πριν τελειώσει ο χρόνος. Η Σάβια έχει και πτυχία, φαίνεται να διάβασε και κάμποσο Πάολο Κουέλλο (αλλά έχει το good sense να μην τον κάνει quote). Έκανε φιλμάκι αλλά τουλάχιστον δεν πίνει (μέσα σε αυτό) γάλα με τριαντάφυλλο, ούτε τρώει φλαούνα. 

Το πρόσφατο ξεκατίνιασμα στο ΔΗΣΥ, με αφήνει δυστυχώς με την εντύπωση ότι παρόλο το lifting που επιχειρείται, η Σάβια, η Ξένια, η Αννίτα και άλλες τύπισσες της «νέας γενιάς» υπάρχουν στα ψηφοδέλτια μόνο για να κάμνουν τις cheerleaders. “Look guys! είμαστε ένα προοδευτικό κόμμα που προωθούμε και γυναίκες στο ψηφοδέλτιο μας». Είναι νέες, παστές και με μαλλί κομμωτηρίου. Θέλεις να φωτογραφηθείς δίπλα τους. Λένε όλα τα σωστά πράγματα και τα έχουν μάθει παπαγαλία. Τις ακούει όμως κανείς?

Τελικά, στην πολιτική προφανώς υπάρχει το σκληρότερο glass ceiling. Και δεν σπάει με τίποτα.

4 Comments:

At 08 April, 2016 09:28, Blogger Beatrix Kiddo said...

ααααα δρακούνα προφητισσα

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=321384&-V=articles

 
At 08 April, 2016 11:24, Blogger Anti-Christos said...

Το πιο σοβαρό πλήγμα για τον θεσμό των καλλιστείων (μετά τα προγράμματα Feel Fantastic και τα συναφή) είναι ότι η Σάββια και η Αννίτα φερ' ειπείν, κάμνουν για καλλιστεία.

 
At 08 April, 2016 13:12, Blogger Brenda said...

Το πρόβλημα είναι αν τις ακούνε; Για μένα είναι άλλο. Ότι αυτές οι νέες και όμορφες και δυναμικές γυναίκες δεν έχουν τίποτα το νέο και όμορφο και διαφορετικό να μας πουν. Είναι λυπηρό αλλά όσο τις παρακολούθησα καταλήγουν σε παλαιοκομματικό λόγο και επιχειρηματολογία. Άρα δεν μου λέει τίποτα το ότι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

 
At 20 July, 2016 11:55, Blogger Fangyaya said...

insanity workout
nike air max
ray ban sunglasses
christian louboutin wedges
nike sb
jordan 8
cartier watches
oakley outlet
louis vuitton handbags
christian louboutin sale
north face outlet
michael kors outlet
louis vuitton outlet
vans shoes
ray ban outlet
ray ban wayfarer
louis vuitton outlet stores
gucci outlet
christian louboutin outlet
michael kors handbags
kate spade handbags
giuseppe zanotti sneakers
michael kors outlet
toms shoes
instyler curling iron
jordan 3
yeezy boost 350
celine outlet
coach outlet store online
mont blanc pens
louis vuitton
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
louis vuitton bags
true religion jeans
cheap jordans
coach factory outlet
michael kors outlet
michael kors outlet online
kobe bryant shoes
20167.20chenjinyan

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.