Sunday, August 28, 2011

Ποινικό Δίκαιο και πράσινα άλογα

Διάβασα την είδηση που λέει ότι η οικογένεια Ιωαννίδη θα καταχωρήσει ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντιγράφω ένα απόσπασμα:

“…Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Ιωαννίδη έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν και αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης. Δηλαδή, οι δικηγόροι της οικογένειας να αναλάβουν ρόλο δημόσιου κατηγόρου και να καταχωρήσουν υπόθεση ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου με κατηγορίες ανάλογες με εκείνες που αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει η υπόθεση την οποία θα καταχωρίσει η αστυνομία, ήτοι, ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας…
(από το site του Πολίτη) 

Οκ.

Αφήνοντας πίσω το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έχει ασυλία (το σχολιάζει anyway το άρθρο της εφημερίδας), εμένα μου κάνει εντύπωση το εξής:

Η οικογένεια λέει, έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τους δικηγόρους τους και αποφάσισαν να καταχωρήσουν την υπόθεση. Μα ποιοι είναι αυτοί οι δικηγόροι που συμβούλευσαν αυτούς τους ανθρώπους ότι ναι βρε, δικαιούσαι να καταχωρήσεις ιδιωτική ποινική υπόθεση για αδίκημα όπως την ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας. Ακόμα και ο τελευταίος ασκούμενος δικηγόρος θα έπρεπε να είναι σε θέση να σου πει ότι η ανθρωποκτονία και η πρόκληση θανάτου εξ αμελείας είναι κακουργήματα. Ιδιωτική ποινική μπορείς να καταχωρήσεις μόνο για αδικήματα που κατηγοριοποιούνται ως πλημμελήματα, π.χ. να σου εκδώσω ακάλυπτη επιταγή, να σου κάνω μια απλή επίθεση και άλλα minor πράγματα, όχι η ανθρωποκτονία.

Είναι άραγε οι ίδιοι δικηγόροι που ετοίμασαν μόλα επιστολής για να πληρώσεις την ΑΗΚ υπό διαμαρτυρία και ακολούθως να καταχωρήσεις αγωγή για αποζημιώσεις που σε προμήθευσαν με ψευδορεύμα? Η εν λόγω επιστολή κάνει το γύρο των inboxes. Και είναι hilarious.

Και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις μου θυμίζουν τα problem questions που σου βάζουν στο πανεπιστήμιο και πρέπει να εντοπίσεις το λάθος (που συνήθως βγάζει μάτι) και να το εξηγήσεις με διάφορους ωραίους τρόπους.

Υποθέτω όταν αποτύχουν οι υποθέσεις αυτές, οι δικηγόροι θα πείσουν τους πελάτες τους ότι φταίει το σύστημα και ο δικαστής ο πουλημένος και ο ανάδρομος Ερμής και ο Lord Voldermort που έχασαν και όχι διότι έδωσαν σκατά συμβουλές στους πελάτες τους.

37 Comments:

At 29 August, 2011 03:30, Anonymous Anonymous said...

Ποιοι είναι; Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια τώρα, περιπαίζουν τον κόσμο για να του φαν τες λίρες του σε χρόνιες δικαστικές "διαμάχες του καφενέ". (Το κουβέντες του καφενέ εν που το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας που εφκήκε, εφόσον όλα τα πορίσματα και οι διακανονισμοί κανονίζονται και βρέθουνται ώς δια μαγίας τζιαμέ believe it or not)

Είναι οι ίδιοι που υπερασπίστηκαν τη γη πολλών προσφύγων εν καιρώ σχεδίου Ανάν περί δικαιωματικής επιστροφής της ιδιοκτησίας τους (με δικαιολογία την υπόθεση Όραμς) και εφάν τους 4000-5000 ευρώ έκαστος minimum ως τωρά. Suffice to say η υπόθεσή τους αναβάλλεται εξάμηνα-εξάμηνα. Αν κάποιος υπολογίσει πόσοι επέσαν στην παγίδα τους με την βοήθεια των ΜΜΕ, παλαβώνει.

Είναι ακριβώς όπως τα γράφεις τα πράματα. Το τραγελαφικότερο της όλης ιστορίας όμως είναι να δεις που οι περισσότεροι που τούτους είναι με το ένα πόδι μες τον τάφο, αγκομαχούν να αρθρώσουν λέξη (τζιαι τζίνη μισοδότζην) αλλά λόγω ιστορίας (και σαπίλας) γίνονται ανεκτοί στα δικαστήρια όλων των επαρχιών, με ανοικτές αγκάλες και έτοιμον τον σκέττον που την καττίναν.

Δεν είναι οι ίδιοι δικηγόροι που ετοίμασαν μόλα επιστολής για να πληρώσεις την ΑΗΚ υπό διαμαρτυρία και ακολούθως να καταχωρήσεις αγωγή για αποζημιώσεις που σε προμήθευσαν με ψευδορεύμα, αλλά δουλεύουν στα ίδια γραφεία με τις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες, υποσκάπτοντας μέσω facebook τα επιτεύγματά τους. Αυτό και αν είναι hilarious.

Υπογράφω ανώνυμα, για ευνόητους λόγους.

 
At 29 August, 2011 08:21, Anonymous Anonymous said...

Εμπιπτουν στην ιδια κατηγορια λαικισμου με τον εγκριτο πρωην εισαγγελεα που εσυνταξε την επιστολη με τες 10000 υπογραφες τζιαι υστερα εξαφανιστειν

 
At 29 August, 2011 09:27, Anonymous ματιλτα said...

Δρακούνα , τζερνώ πρόγευμα porridge με σύκα που εσύναξα εχτές που το Ριζοκάρπασο, σε μια βόλτα διακεκομμένη που καφέδες με ριζοκαρπασίτισσες τζαι τες φροντίστριές τους (σριλανκέζες / νεαρές τουρκούες).

Φέτος παρά την έντονη διαμαρτυρία της μεγάλης κόρης εν εμείναμε πας στην θάλασσα - εμείναμε με τις φίλες της άλλης κόρης σε ένα δίχωρο στο ανακαινισμένο πυρήνα του χωρκού. Εσιει που τον τζαιρό που ήμουν μιτσιά να τζοιμηθώ σε δίχωρο (το δίχωρο της γιαγιάς μου που εχάσαμε στον πόλεμο) - ετζοιμηθήκαμε 4 μέσα τζαι εφόρεν αλλό 6. Χωρίς παράθυρο με 1 πόρτα + 2 αρσέρες -ένα enclosure / μήτρα που μας εχώρεν μες την δροσιά του.

Στον Πασσί-αμμο είχαμε την κουβέντα για τους δικηγόρους τζαι έμαθα ότι οι δικηγόρων εν υπόχρεοι να ενημερώνουν τους πελάτες τους άμα εν έχουν υπόθεση τζαι μάλιστα να αρνούνται να αναλάβουν / συνεχίσουν υποθέσεις που τούτον εν πασιφανές. Σε διαφορετική περίπτωση υπόκεινται σε συνέπειες. Λογικό.

Εννά αρκέψουμε να θωρούμε πελάτες να στρέφουνται δικαστικά εναντίων των δικηγόρων. Το χορό εξεκινήσαν τον οι Εγγλέζοι expatriots οι οποίοι ήδη εκερδίσαν αγωγή εναντίων του δικηγόρου τους που εν τους ενημέρωσεν ότι το σπίτι που εγοράζαν εν ίσιε / ενεμπορούσε να έσιει κοτσιάνι.
Μετά την έκβαση της δίκης ακολουθεί τσουνάμι αγωγών.

 
At 29 August, 2011 11:24, Blogger kaisi said...

Πε τζαι σου..

 
At 29 August, 2011 18:15, Anonymous Anonymous said...

Hmm...
Se nomiza parapano dimosiografo para gia dikigoro...
Evloga epixirimata councellor, ante tora na ta vreis for the plaintiff...

 
At 30 August, 2011 08:48, Blogger Patatoullis said...

Είναι προφανές ότι η αγωγή καταχωρήστηκε, αλλά ίσως όχι μόνο, για να περάσει ένα μήνυμα: ότι ευθύνεται ο πρόεδρος για τον θάνατο του Ιωαννίδη. Νομίζω αυτό είναι προφανές σε όλο τον κόσμο, βάση κοινής λογικής.

 
At 30 August, 2011 09:25, Anonymous Ακκανούρης said...

Η νομολογία, τόσο η εγχώρια όσο και η κοινοπολιτειακή, αναγνωρίζει μερικά δικαιώματα στον πολίτη που ανήκουν στη σφαίρα αυτού που σχολιάζεις.

Το ρωμαϊκό δίκαιο αναγνωρίζει το δικαίωμα του actio popularis, δηλαδή την προώθηση αγωγής και/ή κατηγορητηρίου προς εξασφάλιση συμφερόντων και δικαιωμάτων ευρύτερης κοινωνικής ομάδας. Κάτι σαν class action.

Το αγγλοσαξωνικό δίκαιο δεν αναγνωρίζει τέτοιο δικαίωμα. Η συζήτηση δύναται να επεκταθεί σε jurisprudential origins, δηλαδή κατά ποιό κοινωνικο-ιστορικό σημείο προέκυψε το σχίσμα μεταξύ των δύο σχολών δικαίου.

Εν πάση περιπτώσει, το εν λόγω δικαίωμα κατχώρησης ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης υπάρχει για να περιοριστεί η αυθαιρεσία του κράτους όταν αυτή εκφράζεται από την εκτελεστική και/ή νομοθετική εξουσία όπως αυτή υλοποιείται από τις διωκτικές αρχές.

Προσφέρεται δηλαδή στον πολίτη, η δυνατότητα να ζητήσει από το Δικαστήριο (το οποίο μέσα από την συνταγματικά κατοχυρωμένη εξουσία του εμφανίζει ρόλο ρυθμιστικό-checks and balances) εκείνες τις θεραπείες που για λόγους αντινομικούς, το κράτος (υπό τις εξουσίες που αναφέρονται πιο πάνω) παραλείπει να ζητήσει.

Αυτό το δικαίωμα δεν περιορίζεται σε υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών. Απλώς η συνάφεια, σχέση και εγγύτητα των τριών εξουσιών στην Κύπρο έχουν εξασφαλίσει στο κράτος οιωνεί ασυλία, με αποτέλεσμα τα Δικαστήρια να μην ευνοούν την καταχώρηση άλλου είδους αγωγών

Δυνατόν η προώθηση της υπό αναφορά αγωγής εξυπηρετεί την προβολή σκοπιμοτήτων, όπως για παράδειγμα να αναγκάσει το Δικαστήριο να εκδώσει απόφαση για να εφεσιβληθεί και να ακολουθηθεί μια περεταίρω πορεία προβολής της όποιας πολιτικής ευθύνης που κακώς τυγχάνει ασυλίας. Ή ακόμα να επενδύουν οι δικηγόροι στα ακτιβιστικά ανταλακλαστικά των Δικαστών (αμφιβάλλω αν αυτά υπάρχουν στα Κυπριακά Δικαστήρια), ακόμα και στη διατήρηση στην επικαιρότητα της παράλογης κρατικής και κυβερητικής συμπεριφοράς που οδήγησε στην καταστροφή της 11.7.2011

Τέτοιο δικαίωμα, ακόμα όπου η άσκησή του είναι αμφιλεγόμενη, είναι ενδεικτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας που αμφισβητεί θεσμούς του κράτους όταν αυτοί είναι δυσλειτουργικοί, είτε λόγω της δομής τους είτε λόγω της στελέχωσής του.

Το δίκαιο είναι ζωντανός οργανισμός και (θα πρέπει να) υπάγεται στη συνεχή δοκιμασία του οικονομικοπολιτικού συστήματος. Κάτι σαν stress test στον κατασκευαστικό τομέα.

Αναφορικά με τις αμοιβές των δικηγόρων σε συνάρτηση με καταχώρηση επιπόλαιων και κακόβουλων αγωγών (frivolous and vexatious) θεωρώ πως υπάρχει το νομικό υπόβαθρο για αποτροπή αυτών. Το προηγούμενο σχόλειο έγειρε το θέμα της επιτυχούς αγωγής που καταχωρήστηκε εναντίον Πάφιου Δικηγόρου. Αυτή η αγωγή ήταν σε σχέση με αμέλεια δικηγόρου και όχι σε σχέση με επιπόλεη αγωγή.

Το επίπεδο της δικηγορίας στην Κύπρο είναι πολύ ψηλό. Απλώς οι προηγούμενες γενιές δικηγόρων έφεραν τα σύνδρομα της προηγούμενης γενιάς . Η παρούσα γενιά φέρει τα σύνδρομα της παρούσας γενιάς. Γενίκευση μεμονωμένης μεμπτής συμπεριφοράς δύναται να προκαλέσει σχόλια του τύπου "όλοι οι Τούρκοι είναι κακοί, όλοι οι πολιτικοί είναι ψεύτες, όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες, όλοι οι άντρες είναι μαλάκες κτλ."

Τελειώνοντας αναφέρω πως η πολιτεία έχει επιδείξει πρωτοφανή κυνισμό. Βεβαίως θεωρώ αν ήταν άλλη πολιτική ομάδα στην εξουσία (ΔΗΣΥ π.χ) το ίδιο κυνική θα ήταν. Η καταχώρηση τέτοιων αγωγών ενδεχομένως (και χωρίς αυτό να αποσκοπείται) να αποτελεί μια συναισθηματική εκτόνωση, απέλπιδα αντίδραση στον κυνισμό.

 
At 30 August, 2011 11:05, Blogger Tsekouladoura said...

A kala. Eipes na piaseis nomiko thema, kai plakosase oi dikogoroi.
Ektos ean ontos eisai kai esi mia (dikigorina) opotan kanete trello reunion kai partoudin ena pragman.
Ate, enjoy!

 
At 30 August, 2011 11:40, Anonymous Anonymous said...

Ινταλος τα καταφερνουν μεσα σε τοσες λεξεις να μεν λαλουν τιποτε.

 
At 30 August, 2011 14:27, Anonymous Anonymous said...

O akkanouris echei dikio theoritika alla emena an itan pelates mou ta plasmata itan na tous pw "paretate, kanei sas o ponos sas". Twra an oi dikigoroi tous tous exigisan (se apla ellinika) auta pou leei o akkanouris kai pragmatika to kanoun gia autous tous logous, tote paso, dikaiwma tous. Alla poly amfivallw...

 
At 30 August, 2011 14:33, Anonymous Anonymous said...

akkannouri...ma afou... oles oi gynaikes einai poutanes epeidh oulloi oi antres...einai malakes!

Mehehehe

:)

 
At 30 August, 2011 20:26, Anonymous Anastasis said...

Αγαπητή,

Με όλο το σεβασμό να σας αναφέρω τα εξής:
(1) Σχολιάζετε δημοσίευμα και όχι τοποθέτηση των δικηγόρων της οικογένειας Ιωαννίδη.
(2) Η νομική σας άποψη είναι καθόλα σεβαστή αλλά – κατ’ εμένα πάντοτε – λανθασμένη ως προς το περιεχόμενο της.
(3) Προτιμώ να θεωρώ τον εαυτό μου σοβαρό άνθρωπο και να μην ασχολούμαι με τις «υπό διαμαρτυρία» εξοφλήσεις της ΑΗΚ, όπως αναφέρετε ότι πράττουν οι δικηγόροι της οικογένειας Ιωαννίδη.
(4) Σε οτι αφορά άλλα σχόλια υπό του δικού σας περί λαϊκισμού (!)αλλά και τις δικές σας υπόνοιες, προτείνω αντί να καταφεύγει κανείς στο σύνδρομο του παντογνώστη (καθαρά νεοκυπριακή ασθένεια) και να μας αραδιάζει οτι μια νομική άποψη είναι λαϊκισμός χωρίς να αντιλαμβάνεται καν για τι πράγμα μιλά, καλύτερα ο καθείς να ασχοληθεί με τα του δικού του τομέα.

Σας παροτρύνω έντονα αντί να σχολιάζετε ειρωνικά, ψευδώς ή φαντασιόπληκτα τις προσπάθειες των θυμάτων της 11ης Ιουλίου να δικαιωθούν – εκτός αν διαφωνείτε ότι υπάρχει θέμα δικαίωσης ή προσπάθειας για δικαίωση – να απευθύνεστε σε πρωτογενείς πηγές πρίν σχολιάσετε κάτι δημοσίως.

Ειλικρινά,
Αναστάσης

 
At 30 August, 2011 23:05, Anonymous Anonymous said...

H δικαιωση ειναι η κεφαλη του Προεδρου?

 
At 31 August, 2011 08:03, Anonymous ματιλτα said...

Το arrogance της απολυταρχικής τάξης των δικηγόρων της Εθναρχίας.

Πριν λλίο τζαιρό, σε μιαν γειτονιά κοντά στο Απολλώνιο, μια οικογένεια ειδοποίησε τους γειτόνους της ότι ήταν να κάμει πάρτι τζαι εννά είσιε μουσική ως αργά. Η μάνα είσιε περάσει δύσκολες στιγμές μετά που την εκτύπησε αυτοκίνητο σαν ήταν πας στο ποδήλατο τζαι ετραυμάτησε την σοβαρά - πάρτι με μουσική εν είχαν κάμει για πάρα πολλύν τζαιρό if ever….

Την νύχτα του πάρτι ήρτε αστυνομία τζαι είπε τους ότι είσιε καταγγελία που γείτονα τζαι εζήτησε τους να χαμηλώσουν την μουσική. Ύστερα που λλίο τζαι ρό επήραν κλίση που το δικαστήριο. Εκίνησεν τους αγωγή ο γείτονας τζαι ηβραν τους ένοχους για οχληρία. Εχτός που το πρόστιμο εκδόθηκε τζαι διάταγμα να μεν ξανακάμουν πάρτι για 2 χρόνια διαφορετικά εννά πληρώσουν 2000 ευρώ πρόστιμο επιπλέον. Το δεύτερο επηρεάζει ιδιαίτερα το έφηβο παιδί της οικογένειας.

Αντόβρεις ποιός έγκριτος δικηγόρος, πρώην δικαστής ΕΔΑΔ γείτονας , δοκιμάζει την απολυταρχία του (που εκπορεύεται που την θέση του στα υψηλά δώματα της εθνικιστικής ελιτ), πάνω σε ταλαιπωρημένους γειτόνους του.

Clue το 2ο σχόλιο

 
At 31 August, 2011 08:31, Anonymous Ακκανούρης said...

Προς Ματίλντα.

Ευχάριστη ιστορία. Γεμάτη καθημερινότητα. But thats life. Υπάρχουν γείτονες με κατανόηση και γείτονες χωρίς.

Υπάρχουν όμως δικηγόροι με "ερίσματα" και δικηγόροι χωρίς αυτά. Στην ιστορία σου ο εν λόγω δικηγόρος είχε "έρισμα".

Προφανώς εσύ πιστεύεις πως μόνο οι δικηγόροι της "εθναρχίας" έχουν ερίσματα. Θα έχεις τους λόγους σου. Όποιοι όμως και να είναι αυτοί οι λόγοι δεν αναιρούν την πραγματικότητα :

Η ικανότητα του μέσου δικηγόρου να αποκτά ερίσματα δεν οφείλεται στην ιδεολογική του καταβολή. Περισσότερο αποδίδεται στη δέσμευσή του ότι θα υποταχθεί σε ένα σύστημα αμοιβαίας εξυπηρέτησης.

Ο εν λόγω δικηγόρος στον οποίο αναφέρεσαι, έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Πήρε εντολή από τον πελάτη του και εκτέλεσε την αποστολή του επιτυχώς. Το γεγονός αυτό ίσως να ενοχλεί τους πάντες, όχι όμως τον πελάτη του και αυτή είναι η ουσία.

Όσο για το συγκεκριμένο, η σχέση του με το Δικαστικό σώμα: Λόγω χαρακτήρα έχει εισπράξει μέσα στο 2011 δύο καταγγελίες από Δικαστές για περιφρόνηση δικαστηρίου και παραπομπή στο πειθαρχικό. Όμως είναι καλός στη δουλεία του.

ΑΝ ΕΣΥ ΜΑΤΙΛΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ.

 
At 31 August, 2011 08:38, Anonymous Ματιλτα said...

Μα ο συγκεκριμένος εν ο γείτονας αγαπητέ μου Ακκανούρη.

Εν δίκαιο τούτο που έκαμε?
Εμένα ενδιαφέρει με η πιό παθκιά έννοια του δικαίου.

 
At 31 August, 2011 09:04, Anonymous Anonymous said...

Poios en toutos o dikigoros na ton proslavw tzai gw na kleisei ton kentratzi apenanti pou to spiti mou ston protara, pou exei live "music" 7 nights a week?(O Theos na tin kamei mousiki - mia Voulgara pou "tragouda" "Maria me ta Kitrina" me accent kai enas pou KYRIOLEKTIKA agganizei. Alla vlepeis o kentratzsi einai dimotikos symboulos sto Paralimni kai mexrikai o dikastis merolipta kai dia tou synexeia anavoles, profanws gia na varethoun oi 200 idioktites spitiwn pou ekaman tin kataggelia. KRATOS DIKAIOU!!!!

 
At 31 August, 2011 10:01, Anonymous Ακκανούρης said...

Προς ανώνυμο.

Ζητήστε ενδιάμεσο διάταγμα για άρση οχληρίας το οποίο να περιέχει οπτικοακουστικό υλικό.

Όταν ο Δικαστής πει αναβολή να ζητήσει ο δικηγόρος να γραφτεί στα πρακτικά ο λόγος. Όταν γραφτεί ο λόγος, μετά από λίγες μέρες να καταχωρηστεί motion to abridge time.

Όταν απορριφθεί η αίτηση για motion to abridge time να κάνει έφεση.

Εναλλακτικά: Ο δικηγόρος να κάνει αίτηση για μονομερές διάταγμα άρσηςοχληρίας. Αν ο Δικαστής ζητήσει επίδοση (που μάλλον αυτό θα γίνει) ο Δικηγόρος θα διαφωνήσει και θα ζητήσει ακρόαση επ' αυτού. Όταν θα απορριφθεί το αίτημά του ή όταν μετά από ακρόαση ο Δικαστής πάλι διατάξει επίδοση τότε ο δικηγόρος να καταχωρήσει certiorari και θα αποφασίσει το Ανώτατο.

Αν τίποτα δεν πιάσει oh well...

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ.

 
At 31 August, 2011 10:01, Anonymous Ακκανούρης said...

Προς ανώνυμο.

Ζητήστε ενδιάμεσο διάταγμα για άρση οχληρίας το οποίο να περιέχει οπτικοακουστικό υλικό.

Όταν ο Δικαστής πει αναβολή να ζητήσει ο δικηγόρος να γραφτεί στα πρακτικά ο λόγος. Όταν γραφτεί ο λόγος, μετά από λίγες μέρες να καταχωρηστεί motion to abridge time.

Όταν απορριφθεί η αίτηση για motion to abridge time να κάνει έφεση.

Εναλλακτικά: Ο δικηγόρος να κάνει αίτηση για μονομερές διάταγμα άρσηςοχληρίας. Αν ο Δικαστής ζητήσει επίδοση (που μάλλον αυτό θα γίνει) ο Δικηγόρος θα διαφωνήσει και θα ζητήσει ακρόαση επ' αυτού. Όταν θα απορριφθεί το αίτημά του ή όταν μετά από ακρόαση ο Δικαστής πάλι διατάξει επίδοση τότε ο δικηγόρος να καταχωρήσει certiorari και θα αποφασίσει το Ανώτατο.

Αν τίποτα δεν πιάσει oh well...

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ.

 
At 31 August, 2011 10:04, Anonymous Ακκανούρης said...

Ματίλντα,

Εν όπως το μηχανικό που σάζει το αυτοκίνητό του. Τον καλουπτζή που κτίζει το σπίτι της κόρης του.

Έτσι και αυτός είχε τον εαυτό του για πελάτη. Φυσικά λεν ότι only a fool has himself for a client αλλά τι να πεις...

 
At 31 August, 2011 10:36, Anonymous Anonymous said...

Thanks!

 
At 31 August, 2011 11:10, Anonymous Anonymous said...

Ακκανούρη - eisai dikigoros? xereis kanenan kalo?

 
At 31 August, 2011 14:22, Anonymous Ακκανούρης said...

Ένας τρόπος ακριβείας για να διαπιστώσεις πόσο καλός είναι ένας δικηγόρος:

Ο καλός δικηγόρος πρέπει να είναι στο ύψος σου. Αν είσαι ψηλός, τότε και ο δικηγόρος σου πρέπει να είναι ψηλός. Αν είσαι κοντός τότε ο δικηγόρος σου πρέπει να είναι κοντός.

Με το πάχος δεν μπορεί να ισχύει η τεχνική μου γιατί ως γνωστόν το πάχος αυξομειώνεται ενώ το ύψος (στην απουσία του Προκρούστη) παραμένει σταθερά το ίδιο

Αν εφαρμόσεις αυτή την τακτική, δεν νομίζω να είναι λανθασμένη η επιλογή σου.

 
At 31 August, 2011 15:27, Blogger Disdaimona said...

Μα πού είσαι δρακούνα;

ακόμα να φκεις που την τιμωρία στον τοίχο του Αναστάση;

έχουν χάζιν οι δικηγόροι εννε; μιλούν παντές τζαι το δικηγορηλλίκκιν εν όπως το δασκαλιλλίκιν πριν 60 χρόνια.

υπάρχει ένας στόμφος ρε παιδί μου. μια τάση προς καθαρεύουσα.
μια σοβαρότης με μαύρη τίβεννο, μια κρυμμένη αδελφότης,το πρέπον και το ορθόν του γράμματος μόλις φκει που το μερσεντες με τη μαύρη φάκελο τσάντα. που εν το σέβας;

ματίλντα

το δικηγοριλλίκιν πάει συχνά με το πικριλλίκκιν.

 
At 31 August, 2011 15:55, Anonymous Ακκανούρης said...

Προς Δυσδαιμόνα,

Η μερσεντές εν μαύρη;

 
At 01 September, 2011 07:45, Anonymous Anonymous said...

Δελτίο Τύπου 20110726/26 Ιουλίου 2011

Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,

Κατ’ εντολή της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, το δικηγορικό γραφείο “Λουκής Λουκαΐδης και Συνεργάτες” απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ και τον Πρόεδρο της ΑΗΚ, με την οποία ζητείται η άμεση αποσύνδεση του διχτύου της ΑΗΚ από το παρανόμως παραγόμενο και παρανόμως πωλούμενο ηλεκτρικό ρεύμα από την ούτω καλούμενη “ΤΔΒΚ” προς τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας............

Πάνος Ιωαννίδης
Πρόεδρος

από Ελληνική Αντίσταση http://antistasi.org/?p=19331

 
At 01 September, 2011 07:52, Anonymous Anonymous said...

Με πρωτοβουλία της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ο Νομικός Οίκος “Λουκής Λουκαΐδης & Σία” απέστειλε χθες (12 Ιουλίου 2011) ειδοποίηση για έναρξη νομικής διαδικασίας κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ (Ελλάδος), κατά του κ. Σπήλιου Χαραμή (Γεν. Διευθυντή ΑΝΤΕΝΝΑ), κατά του κ. Ιωάννη Λάτσιου (Διευθυντή Προγραμμάτων) και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τα αδικήματα που οι εναγόμενοι διαπράττουν με την παραγωγή και προβολή της τηλεοπτικής σειράς “ΕΖΕΛ”, ήτοι:

1) Συνωμοσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

2) Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και, συγκεκριμένα, στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

3) Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής.

Οι εναγόμενοι ειδοποιήθηκαν, επίσης, ότι “με την αγωγή θα αξιωθεί μεγάλο ποσό αποζημιώσεως”.

ΕΛΛΑΣ Ανεξάρτητο ιστολόγιο, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό

 
At 01 September, 2011 08:12, Blogger Disdaimona said...

Προς Ακκανούρη

τζαι ασημιά γίνεται.

 
At 01 September, 2011 08:26, Anonymous Ακκανούρης said...

Δυσδαιμόνα,

Χε χε :). Ο καθένας όπως είναι. Ό,τι θέλει κάμνει και δεν ενοχλεί κανένα. Όταν κάποιος ενοχληθεί κάμνει κάτι. Όταν δεν κάμνει, συνεχίζει να ενοχλείται.

Μυστικές αδελφότητες υπάρχουν παντού:
- "Εν δικός μας" λαλεί του.
-Απαντά του : "Δηλαδή εψήφισέν μας"
- "Ναι ρε μαννέ".
-"Α...."

Και στο τέλος, όλοι εμείς (κι εσύ μαζί) τη δουλεία μας κάνουμε. Περιμένουμε να τελειώσει ακόμα μια γαμημένη μέρα για να πάμε σπίτι ( με μερσεντές ή χωρίς) μας να φιλήσουμε τη γυναίκα/άντρα μας και τα γλυκά μας τα παιδιά.

 
At 01 September, 2011 14:16, Blogger Disdaimona said...

προς Ακκανούρη

εεε...να θυμίσω πως στο συγκεκριμμένο ποστ έννεν εγώ που ενοχλήθηκα; :)

εγώ έσπασα πλάκα;! εν αντροπή να πω, πως "είδα" μπροστά μου το συγκεκριμένο ύφος τζαι έπιαμε το γέλιο;

...άμα έν έσιεις μερσεντές γίνεται να γελάς; γίνεται έννε;

εν τζαι εν δικό μου ζήτημα αν κάποια πράματα εν γελοία. τζαι πάλε φιλώ την γυναίκα μου/άντρα μου που πάω σπίτι. :) ήντα φιλιούμαστεν πιο πολλήν ώρα άμα δούμε τούντα ύφη.

καταλάβεις εσύ...

 
At 01 September, 2011 14:22, Anonymous Ακκανούρης said...

Ε, είδες Δυσδαιμόνα μου που ούλλοι φιλιώμαστε;

Τζαι το δικό σου γελοίο είναι το δικό μου σοβαρό. Και το αντίστροφο.

Τζαι το ύφος το οποίο σχολιάζεις μπορεί να οφείλεται σε ευκοιλιότητα. Ή δυσκοιλιότητα.

 
At 01 September, 2011 16:56, Anonymous matilta said...

Εν αλήθκεια ότι ο Λουκαϊδης εδιορίστηκε στο Κυπριακό Παρατηρητήριο εναντίων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού?
Στην Θέση του Νίκου του Τριμικλινιώτη?

 
At 01 September, 2011 19:06, Anonymous Anonymous said...

Σόρι αλλά εν ερείσματα. Τα ερίσματα εν άλλο πράμα. Ο καθείς στον τομέαν του.

 
At 01 September, 2011 21:53, Anonymous Ακκανούρης said...

Ίμε δησλεξικώς

 
At 02 September, 2011 10:50, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ακκαννούρη... μιαν απορία μπρε... Ο τραχανάς αρέσκει σου;

 
At 02 September, 2011 19:14, Anonymous Ακκανούρης said...

Μπορεί. Εσένα; Αν σου αρέσει να βρεθούμε; Να δούμε αν έχουμε και άλλα κοινά; Μπρα;

 
At 05 September, 2011 09:27, Anonymous Anonymous said...

Από το αγανακτισμένο offsite:

"Εκδήλωση «Μαύρη Δευτέρα» θα πραγματοποιήσουν απόψε έξω από το προεδρικό οι αγανακτισμένοι πολίτες. .....Σύντομη ομιλία στην εκδήλωση θα κάνει ο Λουκής Λουκαΐδης, νομικός σύμβουλος ομάδας εθελοντών αγανακτισμένων – αφυπνισμένων πολιτών....Τέλος, η Ομάδα Εθελοντών Αγανακτισμένων – Αφυπνισμένων Πολιτών αναφέρει ότι θα τοιχοκολληθεί συμβολικά «Διάταγμα Έξωσης» στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου."

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.