Monday, February 14, 2011

Having fun with Eftichios & Sotia (5)

Το επόμενο βράδυ η Σώτια και ο Ευτύχιος ήταν πρώτη είδηση στα κανάλια:

«Νύκτα τρόμου στα περίπτερα», είπε ο δημοσιογράφος που έκανε την ανταπόκριση. Ένας άλλος την ονόμασε «kristallnacht των περιπτέρων». Ένας τρίτος την ονόμασε «οπλισμένος πανικός». Όλοι μετέδιδαν ότι άγνωστοι κουκουλοφόροι έκαναν έφοδο σε περίπτερα και με την απειλή αυτόματου όπλου απέσπασαν τεράστια ποσά από τους δύστυχους περιπτεράδες που προσπαθούσαν να βγάλουν το μεροκάματο τους. Οι ανταποκρίσεις συνοδεύονταν από την ίδια εκνευριστική μουσική ταινίας δράσης και καταδίωξης. Για να μπουν οι τηλεθεατές στο κατάλληλο mood.

«Ε όι τζιαι αυτόματο όπλο το κουζινομάχαιρο που ήταν προσφορά που το Αλφαμέγα», είπε ο Ευτύχιος.
«Ε όι τζιαι δύστυχοι περιπτεράδες του μεροκάματου! Ούλλοι είχαν αλλοδαπούς υπαλλήλους!» είπε η Σώτια.
«Ε όι τζιαι τεράστιο ποσό τα 3,285 Ευρώ!» σκέφτηκαν και οι δύο.

Η Αστυνομία, συνέχιζε το ρεπορτάζ, προσπαθούσε να εντοπίσει τους δράστες και ήταν κοντά στη σύλληψη τους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που εξασφάλισε, η Αστυνομία έψαχνε τρεις άνδρες, μεγάλης σωματικής διάπλασης, αραβικής καταγωγής που όμως μιλούσαν ρώσικα με προφορά και ο ένας από τους άνδρες κούτσαινε ελαφρά. Το αυτόματο όπλο, πιστεύει η Αστυνομία, ανήκει σε έφεδρο καταδρομέα ο οποίος το δήλωσε ως κλεμμένο τον προηγούμενο μήνα. Είχε κλαπεί από την εξοχική κατοικία του στον Άη Γιάννη Μαλούντας.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε ήδη μια έφοδο στην παλιά Λευκωσία ψάχνοντας τους τρεις αλλοδαπούς αλλά μέχρι στιγμής συνέλαβε μισή ντουζίνα Φιλιππινέζες που έληξε η visa τους, τέσσερις Κινέζες φοιτήτριες που έκαναν πεζοδρόμιο και 2 Νιγηριανούς που πάρκαραν τα ποδήλατα τους μπροστά από την είσοδο κατοικίας στην οποία κάθεται καραούλι και προσέχει μια κοτζιάκαρη. Η κοτζιάκαρη κατήγγειλε του Νιγηριανούς διότι μπροστά από την είσοδο της δικαιούται να παρκάρει μόνο ο γαμπρός της όταν έρχεται να φάει. Οι έρευνες συνεχίζονται.

«Αν ληστεύουμε 2-3 περίπτερα το μήνα, καλύπτουμε άνετα όλα τα έξοδα μας, μην σου πω βγάζουμε και κέρδος», είπε ο Ευτύχιος όταν τέλειωσε το ρεπορτάζ.
«Ναι, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε άλλες 284 φορές διότι τόσες είναι οι δόσεις του δανείου που μας έμειναν. Πρέπει να ληστέψουμε κάτι μεγαλύτερο... μια τράπεζα ας πούμε», είπε η Σώτια ενώ άπλωνε ενυδατική κρέμα πάνω της.
«Πως όμως ληστεύεις μια  τράπεζα χωρίς να σε πιάσουν?» διερωτήθηκε ο Ευτύχιος.

«Ρωτάς το Google «How to Rob a Bank» τζιαι λαλεί σου», είπε πολύ φυσικά ο μεγάλος τους γιος που έκανε την εμφάνιση του στην πόρτα και προφανώς άκουε τη συζήτηση τους.
«Μα αφού έκοψα τη σύνδεση στο internet» πήγε να πει η Σώτια αλλά τη διέκοψε ο γιος της.
«Ενόμισες ότι έκοψες τη σύνδεση. Αν περιμένουμε που σας, θα κλάψουν ούλλα τα περίπτερα. Χρειάζεστε τη βοήθεια μου για να χτυπήσουμε μια τράπεζα και θα σας πως αμέσως πως θα το κάνουμε.»

Η Σώτια έκλεισε το στόμα της (που είχε μείνει ανοικτό) και σκέφτηκε ότι η έννοια της όταν ήταν εκείνη έντεκα χρονών ήταν τα αυτοκόλλητα Paganini και η κούκλες Barbie. Τα εντεκάχρονα στις μέρες μας είναι πολύ ανεπτυγμένα για την ηλικία τους. 

(συνεχίζεται)

3 Comments:

At 14 February, 2011 16:48, Blogger iveks said...

Ha ha , tha mplexoun kai to moro gamoto. To mellon mas grafete se merikes selides sto Internet apo tin Drakouna telika.
En pao gymnastirio popse, varkoume.

 
At 14 February, 2011 17:43, Anonymous ματιλτα said...

Αηστον μπελά ούτε Αγγλία μπορούμε να πάμε. Ελάλεν μου η ανηψιά μου εψές ότι για κάθε vacancy αρχιτέκτονα κάμνουν αίτηση 150 άτομα

 
At 14 February, 2011 18:20, Anonymous Anonymous said...

ta autokollita einai panini drakouna,ohi paganini, kai an ta efylaen i swtia tha ekamnen ta palloukia tis hrysa an to poulouse sto eBay, theorountai syllektika kapoia.
respect pantws gia to sirial

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.