Monday, February 07, 2011

Having fun with Eftichios & Sotia (1)

Η Σώτια άπλωνε τα ρούχα στην πισινή αυλή και παράλληλα προσπαθούσε να αποφασίσει κατά πόσο να βάλει ένα δεύτερο πλυντήριο να πλύνει και τα άσπρα ρούχα ή δεν αξίζει τον κόπο διότι θα βρέξει και δεν έχει τόπο να τα απλώσει μέσα στο σπίτι πάνω στα σώματα της θέρμανσης.

Από τον καιρό που μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι (πάνω κάτω, σε μισό οικόπεδο, 3 υπνοδωμάτια και σοφίτα που μετατρέπεται σε γραφείο αλλά δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ως γραφείο διότι η Σώτια είναι secretary σε ιδιωτική εταιρεία και ο Ευτύχιος ο άντρας της είναι υπεύθυνος εργοταξίου σε developer. Το extra δωμάτιο προς το παρόν χρησιμοποιείται ως αποθήκη / δωμάτιο σιδερώματος και στο μέλλον μάλλον θα μετατραπεί σε υπνοδωμάτιο όταν μεγαλώσουν τα τρία παιδιά τους. 

Η Σώτια σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένη από τη ζωή της. Παντρεύτηκε τον εφηβικό της έρωτα (ήταν χαρτωμένοι μέχρι να τελειώσει το στρατιωτικό του ο Ευτύχιος και ακολούθως παντρεύτηκαν. Η Σώτια δεν έκανε hen night διότι πριν 12 χρόνια δεν συνηθιζόταν). Ένα χρόνο αργότερα γέννησε το γιο τους, τρία χρόνια αργότερα την κόρη τους και νόμισε ότι η οικογένεια της συμπληρώθηκε αλλά ένα «ατύχημα» πριν 3 χρόνια τους έφερε άλλο ένα γιο και συμπληρώθηκε το καρέ. Η Σώτια είναι μια ανάσα από το να γίνει πολύτεκνη και δήλωσε του Ευτύχιου ότι αν τύχει και άλλο ατύχημα θα κάτσει σπίτι να γίνει οικοκυρά «τζιαι κανεί!»   

Μέχρι πριν ενάμιση χρόνο ενοικίαζαν ένα διαμέρισμα αλλά δεν τους χωρούσαν πλέον οι τόποι (3 κοπελλούθκια σε διαμέρισμα, go figure), και μάζεψαν τις οικονομίες τους, έκαναν και δάνειο από τη Συνεργατική και αγόρασαν ένα έτοιμο σπιτάκι σε μισό οικόπεδο από τον developer που εργάζεται ο Ευτύχιος. Σε σύγκριση με το παλιό διαμέρισμα τους, τώρα ζουν μέσα στη χλιδή και σιγά σιγά θα το εξοπλίσουν κατάλληλα. Τους «γονάτισε» λίγο η δόση αλλά αξίζει τον κόπο.

Κάθε πρωί στοιβάζει μέσα στο Nissan Micra της όλα τα παιδιά της, αφήνει τα δύο μεγάλα στο δημοτικό, τον μικρό στο νηπιαγωγείο και ακολούθως πάει δουλειά στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα σχολάννει η ώρα 4.00 (συνεχές ωράριο). Πιάνει τους μεγάλους από το δημοτικό (πάνε σε ολοήμερο), πιάνουν και το μικρό από το νηπιαγωγείο και επιστρέφουν στο σπίτι. Αναλόγως διάθεσης, θα μαλώνει μαζί τους για διάφορα θέματα (διάβασμα, σιγύρισμα, τηλεόραση, τι θα φάνε, τι να μην φάνε, ο μικρός θα βαρκέται και θα χαλά τον κόσμο για να του δώσουν σημασία, τα συνηθισμένα) μέχρι να επιστρέψει σπίτι ο Ευτύχιος, όπου θα σημάνει η έναρξη των μπάνιων (δηλαδή η Σώτια να κυνηγά τα παιδιά της μέσα σε όλο το σπίτι μέχρι να τα πείσει να κάνουν μπάνιο). Ακολούθως θα συνεχίσει το κυνηγητό μέχρι να πεισθούν να πάνε για ύπνο και τέλος κάνει η ίδια μπάνιο και καταρρέει στον καναπέ. Ξυπνά από τις 5.45 κάθε πρωί για να προλάβει και όλο το πιο πάνω σκηνικό επαναλαμβάνεται.

Η Σώτια είναι 32 χρονών και έχει φαράσει από την κούραση αλλά της είπαν ότι ο πανικός επικρατεί μόνο ώσπου να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά της και το πίστεψε. Ο Ευτύχιος της είπε ότι του χρόνου αν όλα πάνε καλά θα αλλάξει το αυτοκίνητο της και θα της αγοράσει Golf μεταχειρισμένο της Αγγλίας. Μπορεί να πάνε και διακοπές στην Ελλάδα.  
 

(συνεχίζεται)

8 Comments:

At 07 February, 2011 12:44, Blogger Tranzy said...

Tragika asteio i asteia tragiko? H pragmatikotita tou mesou Kypriou...

 
At 07 February, 2011 15:47, Anonymous Ina said...

The Cyprus dream becoming true

 
At 07 February, 2011 19:25, Anonymous ιων said...

΄Αμα σκεφτείς ότι πριν 40 χρόνια η μάνα μου, επίσης εσηκωνόταν από τις πέντε, δούλευε μέρα νύκτα στα χωράφια, επέστρεφε το βράδυ με το γαδούρι φορτωμένο τζιαι τζείνη πεζή, να ταίσει τα ζώα, να μαγειρέψει, να βράσει νερό να λούσει τα μωρά της ( ναι κάθε μέρα), το Σάββατο να ζυμώσει, να πλύνει στο χέρι με πλυντήριο το χαρτζιή πάνω στη νισκιά, κλπ κλπ τότε η Σώτια έσιει αρκετές ευκολίες.
Τζιαι άμα σκεφτείς ότι εκατομμύρια γυναίκες ζούν σε παραγκούπολεις, σε άθλια κατάτσταση, μεροδούλι μεροφάι, αν υπάρχει φαί, και νερό, τότε εσύ, εγώ και η κάθε Σώτια, είμαστε με τον βασιλιά γενιά τζιαι με τον μάντην πρώτα ανήψια.

Πάντως εν ωραίο γράψιμο. Περιμένω τη συνέχεια.

 
At 07 February, 2011 20:12, Blogger Ουφ! said...

ανατρίσιασα :/

 
At 07 February, 2011 20:54, Anonymous Anonymous said...

esheis to logo mou elise tin h milla mou....

 
At 07 February, 2011 22:06, Blogger Τουρνέ στα νησιά said...

με έπιασε απελπισία!

 
At 07 February, 2011 23:01, Anonymous Anonymous said...

Εχουν ομως μια ελπιδα και μια παραμυθια στην ζωη τους . Το μεγαλο ΑΠΟΕΛ και την εκπομπη του Αβρααμιδη καθε Κυριακη.

 
At 08 February, 2011 09:33, Blogger Αχάπαρη said...

Heh αρέσκει μου που σας σοκάρει η Σώτια..

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.