Monday, October 05, 2009

Το δοκίμιο του κ. Τάκη (update)

Update (δεύτερο) για τον κ. Τάκη:

Ένα πουλάκι μου κελάηδησε ότι το βιβλιαράκι/δοκίμιο του κ. Τάκη, το οποίο χρειάστηκε πολύ κουράγιο να γραφτεί διότι ο συγγραφέας του πάνω σ’ άνεμο θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις «σκέψεις και προβληματισμούς» του σχετικά με το Εθνικό μας Πρόβλημα, χρηματοδοτήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Τη γνωστή και αγαπημένη μας επιχείρηση.

Δεν έχω όμως αποδείξεις για αυτό… αλλά για κάτσε να δεις τι μου θυμίζει…

«Απ’ ότι διαβάζω και απ’ ότι ακούω, αυτοί οι οποίοι γίνονται συμμέτοχοι σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, ασφαλώς δεν είναι αποδείξεις χαρτογραφημένες και με χαρτόσημο για να μπορεί να υπάρξει τεκμηρίωση. Πολλά πράγματα συνάγονται με τη συμπεριφορά. Άλλα συνάγονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.»

Τάσσος Παπαδόπουλος
14 Οκτωβρίου 2004


Καλά το είπε ο τέως. Και εννοείται ισχύει για κάθε είδους χρηματισμό. Όχι μόνο τον fantom χρηματισμό από τους ξένους.

17 Comments:

At 05 October, 2009 12:19, Blogger DaisyCrazy said...

ένα λεπτο... δηλ. αυτά πιστεύει ο αρχιεπίσκοπος; ο κ.τάκης είναι ghost writer?

 
At 05 October, 2009 15:37, Anonymous Γιώργος said...

Δεν πρέπει να φοβόμεθα την διχοτόμησιν.

 
At 05 October, 2009 16:30, Anonymous ματιλτα said...

Η οποία Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου εν επίσης κύριος μέτοχος του Φιλελεύθερου?

 
At 05 October, 2009 19:40, Anonymous Anonymous said...

Kai kyrios metoxos tou CNN.

 
At 05 October, 2009 21:40, Anonymous Anonymous said...

ennoeis 'den exoun' oxi 'den einai' xartografimenes...

 
At 05 October, 2009 22:36, Anonymous Anonymous said...

«….. το μυθιστόρημα "Στο Φτερό του Δελφινιού" του γιατρού Τάκη Γεωργίου.

Πρόκειται για τις περιπέτειες ενός νεαρού γιατρού και μιας εντεκάχρονης παιδούλας που θα βρεθούν ναυαγοί σε ένα έρημο νησί του Ειρηνικού μετά από την συντριβή του αεροπλάνου τους στην πτήση προς το Τόκιο.

…… Μέσα σε πολλές δυσκολίες και πολλούς κινδύνους κατορθώνουν να οργανώσουν την ζωή τους. Η σχέση τους είναι γονική τόσο που η μικρή γράφει κάπου στο ημερολόγιο της " . . . Νομίζω ότι τον κύριο Δαδιώτη τον αγαπώ πιο πολύ από τον παπά και την μαμά. . ."
Όταν όμως το κορίτσι θα ενηλικιωθεί, ενδόμυχα η σχέση τους θα εξελιχθεί σε ερωτική. Τότε μετά από μια βασανιστική και για τους δυο διαδρομή ο έρωτας τελικά θα εκδηλωθεί και θα ολοκληρωθεί. Για λίγα χρόνια θα ζήσουν την απόλυτη ευτυχία στο νησί τους την Ουτοπία μέχρι που θα επιστρέψουν στον πολιτισμένο κόσμο.

Εκεί οι δρόμοι τους χωρίζουν. Η Μαρία Χασαποπούλου παραμένει στις ΗΠΑ. Αποτυγχάνει στην προσπάθεια της να δημιουργήσει κινηματογραφική καριέρα λόγω κακών συγκυριών που σχετίζονται με το σύστημα και την αντικομουνιστική υστερία του ψυχρού πολέμου. Γίνεται ακτιβίστρια. Παίρνει ενεργό μέρος στις μαχητικές διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

Αργότερα συνδέεται με την ομογένεια της Αμερικής. Η Τουρκική κατοχή στην Κύπρο επιδρά πάνω της καταλυτικά και εξελίσσεται σε φλογερή πατριώτισσα. Κατεβαίνει στην Κύπρο, παίρνει μέρος στην αντικατοχική πορεία των γυναικών στο βουνό του Προφήτη Ηλία στα Λύμπια, όπου θα συλληφθεί από τους Τούρκους….»

 
At 06 October, 2009 20:49, Anonymous Anonymous said...

...kai meta ti ginetai sto vivlio??!?!

 
At 06 October, 2009 20:49, Anonymous Anonymous said...

...kai meta ti ginetai sto vivlio??!?!

 
At 06 October, 2009 20:49, Anonymous Anonymous said...

...kai meta ti ginetai sto vivlio??!?!

 
At 07 October, 2009 08:30, Blogger Mana said...

o Τάκης μάλλον έκαμε το κέφι του με τα λεφτά άλλων. ο φιλελευθέρος έκανε το δίκο του επίσης με λεφτά άλλων, σιγά που θα έδινε οτιδήποτε με την κυριακάτική έκδοσή του, χωρίς να τα οικονομήσει. Οι υπόλοιποι γιατί πλακώνεστε και μάλιστα μούχτι;

 
At 07 October, 2009 12:31, Anonymous αθεη said...

αγοραπωλησίες μετοχών της αγαπημένης σας επιχείρησης
http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=itrade_view&bodn_id=2185

 
At 07 October, 2009 17:11, Blogger Indiana Ioannou said...

kalimera kyrie taki

 
At 07 October, 2009 22:08, Anonymous the Idiot Mouflon said...

Δεν φταίει ο Γιατρός...

Φταίει εκείνη η συγκεκριμένη γενιά θη-λυκών της "παλιάς Λευκωσίας", του Μπαστιόνε, του Εναλλάξ & του Αιγαίου... γενιά για την οποία απωθημένα είχαν και έχουν επίσης αρκετοί γνωστοί "Πατριώτες", φτωχότατοι, μαύροι τζιαι ποταμάρηδες...

 
At 07 October, 2009 23:52, Blogger Anef_Oriwn said...

Drakouna,
Μια μικρή [σύντομη] παρέμβαση που ίσως ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα ...
Πριν την κυκλοφορία του [πολιτικού] πονήματος του κυρίου γιατρού [του κ. Τάκη], είχε κυκλοφορήσει ένα άλλο βιβλιαράκι [κι αυτό από τον “Φιλελεύθερο”, αλλά αυτή τη φορά κι από άλλες δύο “αντιστασιακές” εφημερίδες, τη “Σημερινή” και το Τρωκτικό] με τίτλο “Η πρόταση του ορθού ΝΑΙ” ... Η πρόταση [αυτή] έχει ετοιμαστεί από κάποια “Κίνηση για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο” [Μα τι γίνεται, αυτές οι κινήσεις βαστούν σαν τα μανιτάρκα;] Στο βιβλιαράκι [για το “ορθό ΝΑΙ”], αναφέρεται ότι η εν λόγω κίνηση “… ιδρύθηκε από Έλληνες της Κύπρου [...] με μάρτυρα των υπογραφών τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου [δεν αναφέρεται αν Αρχιεπίσκοπος και της Νέας Ιουστινιανής], Χρυσόστομο Β΄”!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 7/10/2009 – 11:50 μ.μ.

 
At 08 October, 2009 07:29, Anonymous καβάλα στο δελφίνι said...

"....Τα γεγονότα εξελίσσονται σε εναλασσόμενα επεισόδια με Ιάπωνες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, αντάρτες του ΕΛΑΣ, δωσίλογους, βασανιστές της Χούντας, την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, παμπόνηρους Ελληνοαμερικανούς δικηγόρους, φυλακίσεις, δραματικές αποδράσεις, όλα στο φόντο ενός μεγάλου έρωτα διανθισμένα με χιούμορ σε μια συνειρμική γραφή....".

 
At 08 October, 2009 09:09, Anonymous διαφάνεια said...

Πκοίοι εν οι μετόχοι του Φιλελεύθερου. Ευσταθεί ότι συμπεριλαμβάνετε τζε η οικογένεια του τέως?

 
At 08 October, 2009 11:36, Anonymous ΠΑΟΛΑ said...

Δηλαδή τα λεφτά που πήραν οι διάφοροι ΝΕΝΕΚΟΙ π.χ. εφημερίδα YENI - ΠΟΛΙΤΗΣ, Χρίστος Στυλιανίδης και Σία από τη UNOPS, UNAID, PRIO, είναι φανταστικά;

Για όνομα του Αλλάχ καρντάσια...

Σοβαρευτείτε!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.