Monday, September 28, 2009

Το δοκίμιο του κ. Τάκη

Μαζί με το Down Town στον Φιλελεύθερο της Κυριακής είχε και ένα μικρό βιβλιαράκι «δώρο» στον αναγνώστη. Το «Σχέδιο Β: Έδαφος αντί Κυριαρχίας» του Τάκη Γεωργίου.

Το βιβλιαράκι γράφει ότι αποτελεί ένα δοκίμιο, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε πολύ κουράγιο να γραφτεί διότι ο συγγραφέας θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις και προβληματισμούς του σχετικά με το Εθνικό μας Πρόβλημα.

Highlights
- Πριν ανοίξω το βιβλιαράκι υποψιάζομαι που το πάει ο συγγραφέας με τις ανησυχίες. (πρέπει να είμαστε open minded όμως, έτσι?)
- Βασίζει τις αναλύσεις του σε απομονωμένα περιστατικά που συνέβησαν στον ίδιο ή αποτελούν συμπεράσματα για τα οποία δεν δίνει καμία ιστορική ή άλλη εξήγηση. Επειδή ο ταξιτζής του στο Βέλγιο μιλούσε γαλλικά και σταμάτησε σε φλαμανδικό βενζινάδικο να βάλει βενζίνη και οι δύο τύποι κατέληξαν να μαλώνουν, ο ευπαίδευτος συγγραφέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ομοσπονδία του Βελγίου είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Φαντάσου να πάρεις ταξί στην Αθήνα φίλε, τι θα έχεις να πεις.
- Ο Καναδάς είναι μια δικοινοτική ομοσπονδία που επιβιώνει κατά λάθος. Δύο φορές έγινε δημοψήφισμα για διαχωρισμό και τις δύο απέτυχε με πολύ μικρή διαφορά άρα είναι αποτυχημένη (η ομοσπονδία όχι το δημοψήφισμα).
- Κατηγοριοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως ομοσπονδία (??) και εξηγεί ότι επειδή στη Βόρεια Ιρλανδία υπάρχουν συμπλοκές και εμφύλιος πόλεμος (έτσι απλά, το Ιρλανδικό ζήτημα σε 3 φράσεις) είναι απόδειξη ότι οι ομοσπονδίες βασισμένες σε θρησκευτικά κριτήρια είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Ο ανθρώπινος χαρακτήρας, μας θυμίζει, δεν αλλάζει.
- Θεωρεί δεδομένο ότι στόχος της Τουρκίας είναι οπωσδήποτε η ολοκληρωτική τουρκοποίηση της Κύπρου (του γνωστού δόγματος «Αμάν! Επιάσαν μας!»).
- Ισχυρίζεται ότι ένας πρώην Υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών της Τουρκίας του εκμυστηρεύτηκε μια μέρα του 1991 στο καφενείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο (!!) ότι η Τουρκία θα φέρει 500,000 Τούρκους και θα περάσουν άοπλοι και περπατητοί την πράσινη γραμμή για να εκτουρκέψουν το νότο. Το θεωρεί εφικτό σενάριο και δεν θα μπορούμε εμείς ή η διεθνής κοινότητα να κάνει οτιδήποτε. Αποτελεί δε πολύ καλή εισήγηση για όλους τους απανταχού παράνομους μετανάστες. «Περάστε ειρηνικά τα σύνορα και δεν θα πάθετε τίποτε guys».
- «Αναλύει» ότι αν περάσει μια ΔΔΟ ως λύση, θα ανεβεί ο πληθωρισμός στα ύψη, θα καταστραφεί η κτηνοτροφία και γεωργία μας λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από την Τουρκία, η τουριστική βιομηχανία μας το ίδιο (έμ… η Τουρκία ΗΔΗ προσφέρει φτηνότερα τουριστικά πακέτα από μας), θα ακολουθήσουν απεργίες και συμπλοκές με απεργοσπάστες και αστυνομία (και μετά θα έρθει το CSI να ερευνήσει το crime scene), και μετά που θα φτωχύνουμε ανεπανόρθωτα θα γίνει και εμφύλιος πόλεμος. Με λίγα λόγια «Κόσμε! Θα πεινάσεις και θα σε σκοτώσουν!» Αυτοί που δεν θα σκοτωθούν θα μεταναστεύσουν. Στη Νέα Λευκωσία, στη Νέα Αμμόχωστο, στη Νέα Λάρνακα της Ελλάδας ή του Καναδά.

Όχι και Καναδά κύριε Τάκη μου! Αφού πριν μας είπες ότι ο Καναδάς είναι παράδειγμα δικοινοτικής ομοσπονδίας καταδικασμένη να αποτύχει και αυτή.

(Ούτε η γιαγιά Μαγκάιβερ που πάσχει από Αλσχάιμερ και προχτές για λίγη ώρα τη χάσαμε στη γειτονιά δεν θα μου έκανε τέτοια πολιτική ανάλυση. I am impressed.)

Συνεχίζω:
- Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κύπρο η πατέντα που περιορίζει την ελεύθερη εγκατάσταση σε ένα κράτος μέλος, όπως για παράδειγμα τα Άλαν Άιλαντ (λέει ο κύριος Τάκης) διότι τα νησιά αυτά ενδεχομένως στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για γενετικά πειράματα παραγωγής οργάνων για μεταμόσχευση προς όλους τους Ευρωπαίους άρα είναι λογικό να διατηρηθούν ομοιογενή και φυλετικά «καθαρά». Εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να νοηθεί ότι στην Κύπρο, κανένας δεν θα θέλει το νεφρό σου διότι οι ρίζες σου είναι αμφιβόλου ποιότητας άρα, η ελεύθερη εγκατάσταση δεν θα περιοριστεί. Εκτός από τους Τούρκους, μας έφαγε και το νεφρό.

Κύριε Τάκη, δεν ξέρω που είναι αυτά τα Άλαν Άιλαντ. Ελπίζω να μην εννοείτε τα Aran islands της Ιρλανδίας, διότι σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουν κανένα περιορισμό στην εγκατάσταση, μάλιστα σε παρακαλούν (αν δεν ψοφήσεις από το κρύο) να πάς να μείνεις εκεί. Κατά καιρούς η Ιρλανδική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα τα κάνει tax heaven (μπας και δεηθεί κάνα πλάσμα να πάει) αλλά όλο το αναβάλλουν. Τα Cayman islands βλέπεις, εκτός από tax heaven, είναι και οπτικό heaven που δεν συγκρίνεται.

Update 29.09.2009: Οκ, ο κ. Τάκης πρέπει να αναφέρεται στα Aland islands (νησιά Ώλαντ), ένα σύμπλεγμα νησιών στη Βαλτική, μεταξύ Σουηδίας και Φινλανδίας. Αποτελούν μία αυτόνομη, αποστρατιωτικοποιημένη επαρχία της Φιλανδίας, στην οποία η μόνη ομιλούσα γλώσσα είναι η Σουηδική. Το 1917 προσπάθησαν να ενωθούν με τη Σουηδία, η Φινλανδία αρνήθηκε και το θέμα έλυσε το League of Nations που αποφάσισε αυτονομία για την περιοχή. Η αυτονομία τους αναγνωρίστηκε επίσημα το 1921. "In connection with Finland's admission to the European Union, a protocol was signed concerning the Åland Islands that stipulates, among other things, that provisions of the European Community Treaty shall not force a change of the existing restrictions for foreigners (i.e., persons who do not enjoy "home region rights" (hembygdsrätt) in Åland) to acquire and hold real property or to provide certain services, implying a recognition of a separate nationality." Θεωρείται η πλουσιότερη περιοχή της Φινλανδίας. Χρήσιμο πράγμα τα πρωτόκολλα κύριε Τάκη μου (άμα τα χρησιμοποιείς).

Όσο για περιορισμούς, η Μάλτα να σας πληροφορήσω ότι έχει. Κάτσε να δεις πως το λέει το πρωτόκολλο… «Λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ περιορισμένο αριθμό κατοικιών στη Μάλτα και τις πολύ περιορισμένες οικοδομήσιμες εκτάσεις, με τις οποίες μπορούν να καλύπτονται μόνο οι βασικές ανάγκες που δημιουργεί η δημογραφική ανάπτυξη του υπάρχοντος πληθυσμού, η Μάλτα μπορεί άνευ διακρίσεων να διατηρήσει σε ισχύ τους κανόνες που προβλέπονται στο Νόμο περί ακινήτου περιουσίας…» Οι Μαλτέζοι κύριε Τάκη έβαλαν περιορισμούς και κανένας δεν θέλει τα νεφρά τους.

Συνεχίζω:
- Η ΕΕ, μοιραία σε κάποια φάση θα διαλυθεί (διότι τίποτα δεν κρατά για πάντα, εκτός από το AIDS) και όταν διαλυθεί αυτή, θα διαλυθεί και η Κύπρος διότι μέχρι τότε θα έχει εκτουρκιστεί, ως εκ τούτου θα προσαρτηθεί στην Τουρκία.
- Το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου υποβαθμίστηκε λόγω οικονομικών και «βιολογικών» παραγόντων. Οι οικονομικοί έχουν να κάνουν με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και οι… βιολογικοί έχουν να κάνουν με το 1/10 περίπου των Ελλήνων που έχουν πεθάνει από το 1940 και μετά. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των γενναίων μαχητών που σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν στα πεδία των μαχών, στον εμφύλιο, από την πείνα κτλ (υπάρχει λίστα με ακριβείς αριθμούς) μαζί τους χάθηκε και η κληρονομική ιδιότητα της λεβεντιάς που θα περνούσαν στις επόμενες γενιές. Το γονίδιο της λεβεντιάς με λίγα λόγια, χάθηκε για πάντα.

(να θυμίσω ότι αντιγράφω. Πιστά.)

Συνεχίζω:
- Στο… βιολογικό αυτό έλλειμμα του ελληνισμού, οφείλεται και ο τελευταίος μισός αιώνας ηττών του ελληνισμού παντού. (αναφέρονται όλες οι… ήττες με ημερολογιακή σειρά. Σύνολο 26. Η δε τελευταία περιγράφεται ως αυτογκόλ. Που είσαι κύριε Κοσιάρη να διαβάσεις το αθλητικό ρεπορτάζ?)
- Υπάρχει και μια νίκη μέσα στις ήττες. Το ΟΧΙ των Κυπρίων στο Σχέδιο Ανάν (ρίξε και 2-3 φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του ΟΧΙ, τσακ τσακ). 79 ολόκληρες σελίδες κύριε Τάκη μου για να το διαφημίσεις? Κρίμα και άδικο.

Ο κύριος Τάκης όμως αναζητεί ένα αξιόπιστο δόγμα εθνικής επιβίωσης (και καλά κάνει). Ήδη πιστεύει ότι έχει αποδείξει ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα εκτουρκίσει την Κύπρο (ο ταξιτζής στο Βέλγιο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο καφενείο, ο χάρτης με τα τουρκικά ονόματα, ο πληθωρισμός και ο εμφύλιος, τα νησιά Άλαν που μεγαλώνουν νεφρούς και έντερα για μας, η λεβεντιά που χάθηκε... όλα αδιάσειστα επιχειρήματα). In fact, εισηγείται ότι αυτοί που θέλουν διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, στην πραγματικότητα θέλουν διχοτόμηση, διότι η ΔΔΟ είναι το μέσο που η Τουρκία θα επιτύχει την διχοτόμηση ης Κύπρου.

Άρα πρέπει να βρεθεί μια άλλη στρατηγική. (η αγωνία κορυφώνεται... ποια είναι αυτή? Ποιος σκότωσε τον JFK?) And the winner is….

Η Δημιουργία Ελληνοκυπριακού Κράτους. Αν κατάλαβα καλά (διότι δεν το εξηγεί αυτό) εννοεί ως Ελληνοκυπριακό κράτος το νότιο κομμάτι του νησιού και ότι θέλει ας συμβεί στο βόρειο. Δίνει και τις επιλογές του κράτους αυτού στο μέλλον:
- έξω από την Ε.Ε. (ίσως όμως μέσα στον Ε.Ο.Χ.? Σαν τη Νορβηγία? Καλή είναι η Νορβηγία.)
- μέσα στην Ε.Ε. (όπως τώρα ας πούμε?)
- ένωση με την Ελλάδα (όπα και το χάδι σε αυτούς που τρώνε πέτρες)
- δεν αποκλείεται και η μελλοντική ένωση των δύο κρατών (και μια νότα επαναπροσέγγισης, επειδή και οι Τ/Κ είναι φίλοι μας υποθέτω?)

Φιλελεύθερος: Χρηματοδοτεί τη λύση «Ποτζεί-Ποδά» καλύτερα!
Και στα ιαπωνικά: Λύση «Σου τζει γιω Δα».

Ευχαριστώ που με διαβάζετε.
Δρακούνα

46 Comments:

At 28 September, 2009 15:16, Anonymous Anonymous said...

profanos o kyrios takis pou ezise tous megalous polemous- opoioi &an itan toutoi- efkale to vivliaraki gia na apodeixei giati tha apotyxei i omospondia stin kypro, gia auto &ta paradeigmata pou dia ine gia na stirixei tin theoria tou.
dimokritia epileksame, ara o kathenas mporei na fkainei na lalei oti tou kapnisei.

pou tziamai &ystera o kathenas analoga me tin enimerosi &morfosi pou exei mporei na katalavei kata poso o kathe takis lalei tsioftes (apospasmatiki xrisi dedomenon, stin kalyteri ton periptoseon, gia na stiriksei ta opoiadipote pisteuo tou), i an ta epixeirimata tou exoun pragmatiki vasi.

en katakleidi, give war a chance!!

 
At 28 September, 2009 15:16, Anonymous Anonymous said...

profanos o kyrios takis pou ezise tous megalous polemous- opoioi &an itan toutoi- efkale to vivliaraki gia na apodeixei giati tha apotyxei i omospondia stin kypro, gia auto &ta paradeigmata pou dia ine gia na stirixei tin theoria tou.
dimokritia epileksame, ara o kathenas mporei na fkainei na lalei oti tou kapnisei.

pou tziamai &ystera o kathenas analoga me tin enimerosi &morfosi pou exei mporei na katalavei kata poso o kathe takis lalei tsioftes (apospasmatiki xrisi dedomenon, stin kalyteri ton periptoseon, gia na stiriksei ta opoiadipote pisteuo tou), i an ta epixeirimata tou exoun pragmatiki vasi.

en katakleidi, give war a chance!!

 
At 28 September, 2009 15:36, Blogger Richie said...

Drakouna επρολαβες με.Ετοιμαζουμουν να καμω αναρτησην για τουτον το πραμαν.Τζιαι την περασμενην Κυριακην εισhεν παλε κατι παρομοιον.Με ποιαν λογικην διανεμονται τουτα τα πραματα τζιαι κατω που πκοιαν ιδιοτηταν τα γραφουν τουτοι που τα γραφουν.Εν οι εμμεσες αποψεις του Φιλελευθερου που προσπαθει με εμμεσον τροπον να μας τες περασει ή ελειψαν οι ποροι (οικονομικοι) τζιαι ηβρεν αλλους τροπους να εισπραττει?
Τζιαι γιατι οι γιατροι ειδαν την πολιτικοι επιστημονες.Εχω τζι εγω αποψη περι του θεματος αλλα εν προσπαθω να την παρουσιασω ως την "μοναδικην τζιαι πιο σωστη"
Α ρε ....πετρες.... που θελουν

 
At 28 September, 2009 15:46, Blogger drakouna said...

Και να ήθελες να παρουσιάσεις τη δική σου άποψη, δεν θα σε έκαμναν βιβλιαράκι να σε δίνουν δωρεάν με την εφημερίδα της Κυριακής.

Αυτή είναι η διαφορά.

Και αν έκαμνες μόνος σου βιβλιαράκι, θα κυκλοφορούσαν τη φήμη ότι χρηματίστηκες από τους ξένους για να το εκδώσεις.

 
At 28 September, 2009 16:23, Blogger kyriakos said...

Επεσαν οι μάσκες εδώ και καιρό δρακούνα μου...

Να που φτάασαμε στο σημείο η λεγόμενη ''χούφτα'' να θέλει κάνει τελικά συμμέτοχο το λάο στις προδοτικές της πράξεις..

θα φάνε τα μούτρα τους όμως..

Γιατί η Κερύνεια η Αμμόχωστος δεν είναι για ξεπούλημα.

(ελπίζω δηλαδή)

 
At 28 September, 2009 16:37, Blogger kyriakos said...

Αα.. να υπενθυμίσω ότι οι πραξικοπηματίες της ΕοκαΒ (Βλέπε: σημερινοί ατιμώρητοι μεγαλοεκδότες με κλάδο ελαίας στα μαλλιά)

Ελεγαν ακριβώς τα ίδια στον επίλογο του Ντοκιμαντέρ ''ΑΤΤΙΛΑΣ74'' του Κακογιάννη.

ότι δηλαδή ... η επιβίωση μιας ανεξάρτητης (και τώρα διχοτομημένης) Κύπρου θα είναι οικονομικά ανέφικτη και μακρυά απο τις αγκάλες της μητέρας πατριδας θα πεθάνουμε απο την πείνα και θα εξαλιφθούμε.. και καλούσαν τον Μακάριο να προχωρήσει στο Τρίτο μέρος του προδοτικού πραξικοπήματος και να ολοκληρώσει τις διπλές ενώσεις.. Φυσικά η ιστορία απέδειξε ότι οι Καλαμαράδες είναι αυτοί που θα εξαλειφθούν στο τέλος όπως το πάσειν αλλά Anw...

Φυσικά όπως όλοι ξέρουμε το τρίτο μέρος (ένωσης) δεν υλοποιήθηκε όπως ούτε και το Πρώτο (που αφορούσε την δολοφονία Μακαρίου) αλλά το ΔΕΥΤΕΡΟ...
μμμμ.....
Το δεύτερο...
.. Μια χαρά τήρησαν το δικό τους μέρος της συμφωνίας οι Τούρκοι.

 
At 28 September, 2009 17:27, Blogger YO!Reeka's said...

εγώ πάλι, που έτυχε (το υπογραμμίζω) να βρίσκομαι στην Κύπρο και έτυχε (το υπογραμμίζω) πάρω τη συγκεκριμένη εφημερίδα, το πέταξα μόνο που είδα την αισθητική του εξωφύλλου. καλά να πάθεις που το διάβασες.

 
At 28 September, 2009 17:37, Blogger drakouna said...

Πάλι καλά... αν και έχασες απείρου κάλλους "ανάλυση" που θα σου χάριζε μιάμιση ώρα γέλιου μέχρι να φτάσεις σπίτι σου.

 
At 28 September, 2009 18:02, Anonymous Γιώργος said...

Εγώ εφύλαξα το! Εν συλλακτικό κομμάτι.

Εχτός του ότι ο "Φ" εκυκλοφόρησε βιβλίο που λαλεί κατά λέξη για να υοστηρίξει την επίσημη διχοτόμηση: Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η Τουρκία είναι διαθετημένη να άρει τα επεμβατικά της δικαιώματα επί των ελευθέρων εδαφών με αντάλλαγμα την αναγνωιση ανεξάρτητου κυρίαρχου Τ/κ κράτους.

 
At 28 September, 2009 18:12, Blogger Litanie des Saints said...

!!!!!!!
Το.Γονίδιο.Της.Λεβεντιάς.
Χάνομαι.

 
At 28 September, 2009 19:20, Anonymous το Ηλίθιο Αγρινό said...

"...θα καταστραφεί η κτηνοτροφία και γεωργία μας λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από την Τουρκία..."

Α; Δηλαδή ακόμα έχουμε γεωργία και κτηνοτροφία;

Χμμμμ....

Να απαγορευτεί το σεξ ανάμεσα στους γονιδιακά χέστηδες. Όλες οι εν δυνάμει μητέρες να ... υποκύψουν -δια νόμου -στους γονιδιακά λεβέντηες. Οι γονιδιακά λεβέντισσες να συνουσιάζονται μόνο με κατάλληλους και αν περισσεύουν ... να γίνεται κατ' εξαίρεση επιλογή ανάμεσα στους γονιδιακά χέστηδες αν π.χ. είναι γονιδιακά όμορφοι ή έξυπνοι, κλπ.

Μήπως αυτό ήθελε να πει;

 
At 28 September, 2009 19:28, Blogger Ουφ! said...

προσπάθησα να το ανοίξω αλλά σκόνταψα στα παραδείγματα ομοσπονδίας! και στο ποστ σου διάβαζα μόνο τα πετυχημένα σχόλια στις παρενθέσεις...

και τώρα τσαντίστηκα και θέλω να σχολιάσω κι άλλα αλλά νομίζω με κάλυψε ο Richie.

 
At 28 September, 2009 22:13, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Τουλάχιστον ο Κύριος Τάκης λαλεί τα δημόσια. Πρώην υπουργός, και χάι που λέμεν, ελάλεν τα σε κλειστούς κύκλους σαν ρεαλιστικήν εφικτή στρατηγηκή της πλευράς μας.

 
At 28 September, 2009 22:18, Anonymous Γιώργος said...

Παρεμπιπτόντως (εν ήθελα να χαλάσω την ατμόσφαιρα με πραγματικά δεδομένα αλλά σικκιμέ) εν για τα νησιά Åland που μιλά.

Εν Σουηδόφωνη περιοχή της Φινλανδίας με τεράστιο βαθμό αυτονομίας, που επέτυχε να έσιει και γαμώ τες εξαιρέσεις που το κεκτημένο (περιορισμοί στην ελεύθερη εγκατάσταση, περιορισμοί στην ιδιοκτησία γης, περιορισμοί στο εμπόριο κλπ). Συν ότι έκαμε ξεχωριστό δημοψήφισμα για να μπει ταυτόχρονα με τη Φινλανδία στην Ε.Ε.

Πρίχτης... σόρι.

 
At 28 September, 2009 22:35, Blogger kyriakos said...

Οπως ελάλεν το Ανναν δηλαδή ρε Γιωρκο..

 
At 29 September, 2009 00:05, Blogger gregoris said...

γελούμεν τωρά αλλά να μου το θυμηθείτε, σε 10-15 χρόνια τούτη η θέση (έδαφος έναντι αναγνώρισης) μπορεί τζιαι να αρθρωθεί στα σοβαρά τζιαι το πρώτο κόμμα που θα την στηρίξει θα είναι το ΔΗΣΥ.
πάντως το
"ένωση με την Ελλάδα (όπα και το χάδι σε αυτούς που τρώνε πέτρες)"
είναι όλα τα λεφτά...

 
At 29 September, 2009 00:25, Blogger frou-frou said...

ena exw na pw... OU GRISTOS

 
At 29 September, 2009 01:06, Blogger kyriakos said...

Σε 10-15 χρόνια φίλε greg?

βάλε 10-15 μήνες..

 
At 29 September, 2009 07:56, Anonymous Anonymous said...

Αν είναι ο γιατρός Τάκης Γεωργίου, προέρχεται από την δεινοσαυρική ΕΔΕΚ. Με Κουνναφή, Σέρτη, Βενιζέλο να ελέγχουν την εφημερίδα, δεν είναι παράξενο που κυκλοφόρησε αυτό το βιβλίο την Κυριακή.
Εγώ λέω μπράβο: ολα αυτά τα ηττημένα μυαλά που δεν ειχαν ποτέ σκοπό να μοιραστούν οτιδήποτε, και προτιμούν να χάσουν, κρυβονται συνηθως πίσω από τσαλίμια, τατσιλλίκια ακόμα και ψευδοπατριωτισμούς (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Τάσσος κλπ, κλπ), για να αποφύγουν ακριβώς μια λύση, μοιρασιάς.
Ο γιατρός παραμένει δέσμιος των αγκυλώσεων του, αλλά έχει τα κότσια να πει την αλήθεια: δεν θέλει τη λύση σιόρ!
Α, και Γρηγόρη: προς το παρόν ο επίσημος ΔΗΣΥ είναι με τους καλούς, άλλοι είναι που ξερογυρίζουν...

 
At 29 September, 2009 08:41, Blogger drakouna said...

Ναι, είναι ο γιατρός Τάκης Γεωργίου, που έγραψε και 2-3 μυθιστορήματα.

Οκ, η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να βρω ποια είναι αυτά τα νησιά που αναφερόταν (clearly δεν είναι τα Aran islands της Ιρλανδίας) αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως δεν έψαξα στα σωστά μέρη. Thanks Γιώργο.

In any case, τα περί καθαρότητας των Ευρωπαικών γονιδίων είναι science fiction. Και η Μάλτα πέτυχε εξαίρεση (το παράδειγμα που μπορούσα να θυμιθώ) και δεν έγινε επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις.

 
At 29 September, 2009 09:39, Blogger DaisyCrazy said...

ομολογώ ότι το είδα το εν λόγω πόνημα αλλά δεν το άνοιξα καν. το έκρινα καλό για άμεση ανακύκλωση.
προφανώς από όσα αντιγράφεις εδώ καλά έκανα!

 
At 29 September, 2009 13:53, Blogger Joshoua said...

Χριστέ μου..
Ο κάθε αρτηριοσκληρωμένος φκαίννει τζιαι λαλεί ότι του καυλώσει..
Τζιαι βάλλουν τον τζιαι οι εφημερίδες.
Αχ...εβαρέθηκα..

 
At 29 September, 2009 15:23, Anonymous Anonymous said...

Γιατί γοράζετε φιλελεύθερο αφού εν σας αρέσκει;;; Πιαστε ΠΟΛΙΤΗ ή Καθημερινή, γράφει τζιαι η Δρακούνα μέσα(χωρίς αμοιβή άραγε;;;) Ο ξεπεσμός του βλογγγερ, να αποκτήσει στήλη σε έντυπη εφημερίδα... Σαννα τζιαι επήρες πολλά πάνω σου τζιαι έννεν καλα... νομίζω δλδ...

 
At 29 September, 2009 16:04, Blogger iveks said...

Sou tzi gio da re anonymous 15:23.

 
At 29 September, 2009 17:06, Anonymous Anonymous said...

Ο Φιλελεύθερος είναι πολύ καλός όταν σε ενδιαφέρουν οι διαφημίσεις. Να μήν μηδενίζουμε τα πάντα. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
ΚΚΚ

 
At 29 September, 2009 17:58, Anonymous Anonymous said...

Γιατρέ, τα χάπια σου!

 
At 30 September, 2009 08:33, Blogger drakouna said...

Έλα όμως που πολύς κόσμος αγοράζει τον Φ. μόνο την Κυριακή για το Down Town και ουπς! για κοίτα! ένα ένθετο με το Down Town... τι σύμπτωση!

 
At 30 September, 2009 09:41, Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

Τα νησια υπάρχουν! (Προφερονται Ολαντ)


http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%85land_Islands

 
At 30 September, 2009 09:44, Blogger Tanila said...

Δε ξέρω τι λέτε σεις, εγώ το νεφρό μου δεν το δίνω!

 
At 30 September, 2009 09:56, Anonymous ματιλτα said...

Κάθε Κυριακή εκτός του "Down Town" έσιει τζε το ‘Οι 7 του 7ήμερου’ του "κατά νόμου υπεύθυνου" της εφημερίδας Κουνναφή. Για να πάρετε ένα δείγμα τις γραφής του σας παραθέτω ένα μαργαριτάρι που έγραψε πέρσι έτσι τζερό.
¨
"Πλατφόρμα του «Ναι» ανήμερα του «Όχι» Το είδαμε και αυτό το απίστευτο: Είκοσι, λέει, καθηγητές (πιστοί στις κομματικές ανοητολογίες και τις ανιστόρητες υπουργικές εγκυκλίους) «αξιοποίησαν» την αργία της 28ης Οκτωβρίου, και εφάρμοσαν πρόνοια του Σχεδίου Ανάν, όπως υιοθετείται από την «Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών», με την επωνυμία «Ενωμένη Κύπρος» (των «δύο κρατών», προφανώς!) Οι είκοσι, λοιπόν, εκπαιδευτικοί πέρασαν το οδόφραγμα (πάντα με τους «συνοριακούς» όρους του κατακτητή) και λόγω και της ημέρας (28η Οκτωβρίου, που η Ελλάδα αντιμετώπισε τον φασισμό και η Τουρκία τον στήριξε) συνομίλησαν «για τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου, τα δεινά του» κ.λπ. (είπαν κάτι, άραγε, και για τους δωσίλογους και μαυραγορίτες της κατοχής;) Και επέστρεψαν καμαρώνοντας για τον... προοδευτισμό και τον «ειρηνισμό» τους! Ας πούμε ότι κατανοούμε εκπαιδευτικούς που την 28η Οκτωβρίου δεν ένιωσαν την ανάγκη να δουν τους μαθητές τους που παρέλασαν με τα λάβαρα των κατεχόμενων σχολείων μας. Άδεια μετάβασης από τους ιδιοκτήτες έλαβαν; Από την Εφορεία των (εκατοντάδων κατεχόμενων) Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων έλαβαν; Από τους γονείς των παιδιών που θα (παρα)διδάξουν έλαβαν;"

 
At 30 September, 2009 10:48, Anonymous ματιλτα said...

Τζε αλλόνα του "κατά νόμο υπεύθυνου" της εφημερίδας Φιλελεύθερος κ. Κουνναφή

"οι πιο «συνεπείς» και οι πιο «τακτικοί» διερχόμενοι από το οδόφραγμα, με επίκληση την «επαναπροσέγγιση» και τη «δικοινοτική συνεργασία» είναι τα εγκληματικά στοιχεία και οι πάσης φύσης περιθωριακοί (από σεξουαλικά περιφρονημένους έως ατάλαντους καλλιτεχνίζοντες)"

 
At 30 September, 2009 11:29, Blogger drakouna said...

Δεν μπορείς να πεις όμως, ξέρει να χρησιμοποιεί τζιαι τούτος τα brackets.

 
At 30 September, 2009 14:25, Anonymous Anonymous said...

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ... ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΝΝΑΦΗ, ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΕΡΑΣΤΕΣ ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΕΣ ΣΚΥΛΕΣ

 
At 30 September, 2009 14:58, Anonymous Anonymous said...

O Fileleu8eros kamnei mono gia ena prama etsi opws ton ekatanthsan...

Mporei na xrhsimopoih8ei mono gia ekei pou paei monos akoma kai o basileias....Kai oxi san reading material fusika...

 
At 30 September, 2009 18:07, Blogger zappa said...

O Kounafhs mallon exei na kanei sex apo to 74, opote......
Den kserw ean isxyei to idio gia ton mr takis, alla mporw na pw oti to enstantane pou periegrapse me ton taksitzh sth Bryksella oxi mono gia epixeirhma den mou ekane, alla 8a elega perissotero gia epeisodio apo kwmikh seira

 
At 30 September, 2009 19:10, Anonymous Ομορφίτης said...

Μεν ανακτώνετε κόρη μου. Εν είδες αναγκάστηκε το Christofkias Watch να κάμει αφιερώμα στον πνευματικό του πατέρα τον Κουνναφή κάτω που τον πραγματικά ευφάνταστο τίτλο ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ".

Αν μας δκιεδάζει ο μεγάλος θέλω να μάθω αν εν ο ίδιος Κουνναφής της φωτογραφίας του 63 με το σιέρι ίσια πάνω δίπλά που τον Σαμψών άλλως εφταήμερο (όπως την στήλη του καλή ώρα).

 
At 30 September, 2009 23:36, Blogger Moonlight said...

en sci-fi syggrafeas mallon... apla en to eides pou ti swsti optiki tou gwnia to thema j esy... :p
megalos analytis pantws... im stunned! (stupefy!-lalei o harry potter nomizw)

 
At 01 October, 2009 02:16, Anonymous Κάρολος Μαρξής said...

Κύριοι/ες έχουμε δημοκρατία.
7 στους 10 θέλουν διχοτόμηση.
Θέλουν το και οι Τούρκοι και εμείς.
Εν εκατάλαβα, να επιβάλουμεν δικτατορία των φωτισμένων μπλόγγερς?
Κρίμαν οι τουρκοκύπριοι φυσικά αλλά άτε..
Εν να σπάσουμεν?

 
At 01 October, 2009 09:43, Blogger Ερυκίνη said...

εάν ο κύριος Τάκης επίαιννεν στο γραφείον οποιουδήποτε ψυχολόγου/ψυχιάτρου τζαι ελάλεν τούτα που έγραψεν στο βιβλιαράκιν νομίζω θα έπιαννεν άνετα διάγνωσην. Όπως τζείνους που πιστεύκουν ότι στέλνουν τους οι εξωγήινοι μηνύματα μέσα που την τηλεόραση. Κάποια πράματα φωνάζουν που μακριά.

 
At 01 October, 2009 21:40, Blogger Anef_Oriwn said...

Shερετώ ΣΑΣ!

Εσείς [και κυρίως η Blogοδέσποινα Drakon Woman] μπορεί να το ρίξατε στην πλάκα [και καλά κάνατε – εξαιρετικό κείμενο, ούτ’ εγώ θα μπορούσα να τα πω τόσο καλά!], αλλά έχει και κόσμο στην blogόσφαιρα που το πήρε στα σοβαρά [κι αυτοί καλά έκαναν – link: http://spapalagi.blogspot.com/2009/09/blog-post.html]. Όπως λαλεί και ο Gregoris “γελούμεν τωρά αλλά να μου το θυμηθείτε, σε 10-15 χρόνια τούτη η θέση (έδαφος έναντι αναγνώρισης) μπορεί τζιαι να αρθρωθεί στα σοβαρά τζιαι το πρώτο κόμμα που θα την στηρίξει θα είναι το ΔΗΣΥ”, αλλά δεν νομίζω να πάρει τόσο πολύ χρόνο [10-15 χρόνια]. Ήδη αυτή η ιδέα ήδη καλλιεργείται και η έκδοση, κυκλοφορία και προώθηση του “Κατά Γεωργίου Πονήματος” εκεί αποσκοπεί! Πριν μερικούς μήνες ο Σενέρ Λεβέντ έγραψε δυο άρθρα στον “Πολίτη” πάνω στην κουβέντα που έκανε με κύπριο μεγαλοεκδότη ο οποίος υποστηρίζει τη λύση των δύο χωριστών κρατών και μάλιστα με εγγυήσεις της Τουρκίας!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 1/10/2009 – 9:40 μ.μ.

 
At 02 October, 2009 10:32, Anonymous Anonymous said...

"ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ... ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΝΝΑΦΗ, ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΕΡΑΣΤΕΣ ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΕΣ ΣΚΥΛΕΣ"

xaxaxaxaxaxa! Teleio!

... kai kyrios apostomotiko!



anekdoti

 
At 02 October, 2009 10:56, Blogger drakouna said...

"Γιατί είσαι άχαρη είσαι αχάριστη
είσαι μονόχνωτη, κομπλεξικιά
Γιατί είσαι άγαρμπη είσαι αναίσθητη
είσαι κρυόκωλη και ανοργασμικιά"

Ακόμα ένας Μιλιώκας fan!

 
At 02 October, 2009 11:23, Anonymous ματιλτα said...

Τα comments εμάς των ΑΘΛΙΩΝ για το έργο του Κουνναφή ήταν 2:

1. αποκάλεσα εγώ ένα 7ήμερο του στον Φιλελεύθερο "μαργαριτάρι"
2. επεσήμανε η Δρακούνα ότι ξέρει να χρησιμοποιεί τζε τζείνος Brackets.

Κανεί μεσαίωνα. Εν εβαρεθήκετε το σκοτάδι(σμό)?

 
At 02 October, 2009 14:39, Blogger Joshoua said...

Κύριε Κάρολε Μαρξή, εσείς είστε υπεύθηνος ή έτσι πεταχτήκατε όπως την κλανία να μας πείτε την μαλακία σας;
Τούντο 7 στους 10 θέλουν διχοτόμηση έσιει όση βάση έσιει τζιαι η διαφήμηση που λαλεί ότι 7 στις 10 γενέτζιες προτιμούν μότες always.
Που το εγέννησες τζιαι επέταξες το ρε πελλέ;
Είσαι τίποτε η ΑΜΕR;

 
At 04 October, 2009 15:23, Anonymous Η σκλάβα Ιζάουρα said...

ρε Τσιόσουα ξιχώστου που μες τα βλογ εφκα λιον να σου δώκει ο αέρας τζαι να αρωτήσεις τζαι κανένα πλάσμα ήντα λύση θέλει.
Εσού μόνον ότι σου πει η Άμερ πιστέυκεις?
Άτε να μεν σου απαντήσω στο στυλ που γράφεις τζαι πάθεις τίποτε.

 
At 08 October, 2009 11:30, Anonymous ΠΑΟΛΑ said...

Εγώ ένα πράμα θέλω να πω: Είμαι εναντίον της διχοτόμησης αλλά παρά ομοσπονδία καλύτερα διχοτόμηση. Αν ανοίξετε τα μάτια σας θα δείτε ότι η διζωνική είναι διχοτόμηση PLUS. Τουρκικός ο βορράς συγκυριαρχία στο νότο. Και μετά λύση Αλεξανδρέττας...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.