Tuesday, October 27, 2009

Κούκλα μου

Όταν έχεις ένα άλφα παρελθόν, το γεγονός και μόνο ότι έγινες μάνα, δεν το σβήνει, απλώς μπαίνεις στη ναφθαλίνη. Αυτό προσπαθώ να πω της ΦΣ, η οποία στο παρελθόν υπήρξε άγριο νιάτο, αλλά τώρα απαρνήθηκε τα πάντα και το παίζει Nigella Lawson.

Πάμε μαζί με τη ΦΣ σε ένα παιδικό πάρτι. Αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιδικό πάρτι. Είναι ένα σωστό παιδικό πάρτι. Στο σωστό μέρος, με τα σωστά παιδάκια που φοράνε τα σωστά ρούχα, φέρνουν τα σωστά δώρα, τρώνε τα σωστά γλυκά, κόβουν τη σωστή τούρτα, λαμβάνουν τα σωστά δωράκια στο τέλος. Οι δε γονείς είναι όλοι μια ασορτί θάλασσα ζευγαριών ντυμένων αρκετά casual (είμαστε σε παιδικό πάρτι άλλωστε) αλλά όχι τόσο casual ώστε να νιώθεις πραγματικά άνετα. Οι γονείς αυτοί έχουν όλοι από ένα token παιδάκι μαζί τους, το απαραίτητο accessory για να αποδεικνύεις πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι:
α) έκανες sex
β) με τον άντρα σου
γ) και είσαστε καρπεροί

(τα (α), (β) και (γ) requirements πρέπει να υπάρχουν σωρευτικά)

Ειλικρινά, δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ τον πατέρα μου να με συνοδεύει σε παιδικό πάρτι, φαίνεται ότι οι καιροί άλλαξαν και οι πατεράδες συνοδεύουν τα παιδάκια τους πλέον παντού. Μετά από μια αποτυχημένη τηλεφωνική προσπάθεια να πείσω τον Έτερο να τσακιστεί και να έρθει στο πάρτι διότι είναι όλοι μετά του συζύγου και είναι ευτυχισμένοι, εγκατέλειψα την προσπάθεια και έκατσα σε μια γωνιά με τη ΦΣ.

«Για να νιώσεις καλύτερα, και μένα είπε ότι ζει στον πραγματικό κόσμο και όχι σε διαφήμιση μαλακτικού ρούχων,» λέει η ΦΣ που ήρθε επίσης μόνη της.
«Και τι του είπες?»
«Για κάποιον που δεν έχει βάλει ούτε ένα πλυντήριο ρούχων στη ζωή του, αυτή είναι μια πολύ καλή παρομοίωση».

Εγώ πήγα στο πάρτι με jeans και t-shirt, η ΦΣ πήγε με flip flops. Γύρω μας μια θάλασσα από πολύχρωμα καλοκαιρινά retro φουστανάκια και παπούτσια wedges «έπαιζε» με τα παιδάκια του.

«Τώρα θυμήθηκα τι μου θυμίζει αυτή η μόδα με τα πολύχρωμα retro φουστάνια» λέω της ΦΣ που κάθεται δίπλα μου.
«Χούντα» μου απαντά αυτή. «Μου θυμίζουν τέλη της δεκαετίας του 60’. Αν φανταστούμε ότι όλοι αυτοί» (μου δείχνει τους πατεράδες) «είναι στρατιωτικοί, έχουμε Χούντα!»
«Εγώ θα έλεγα ότι μου θυμίζουν Ρένα Βλαχοπούλου στη Χαρτοπαίχτρα, αλλά ναι, βλέπω το point σου.»
«Στο επόμενο πάρτι πρέπει να έρθουμε και εμείς ντυμένες σωστά», λέει η ΦΣ. «Προφανώς υπάρχει dress code το οποίο, ως συνήθως, αγνοούμε».
«Δεν ξέρω για σένα, προσωπικά, αρνούμαι να κυνηγώ την κουκλάρα πάνω σε τακούνια, έστω wedges.»

Σε εκείνη τη φάση, μπαίνει μέσα νεαρό golden ζευγάρι με το παιδάκι τους και μια Φιλιππινέζα. Αυτή είναι γνωστή socialite της οποίας ο πατέρας «χέζει λίρα» (για να το πω ευγενικά), η οποία δηλώνει αδυσώπητη business woman αλλά παράλληλα στοργική μητέρα. Αυτός καλοπαντρεύτηκε, κανένας δεν γνωρίζει το actual επάγγελμα του και όνειρο του είναι να γίνει πολιτικός. Συγκεκριμένα, βουλευτής.

Γνωρίζουμε αμυδρά τη γυναίκα, η οποία έρχεται να μας χαιρετήσει. Από πίσω ακολουθεί ο σύζυγος της, ο οποίος έχει γίνει πλέον γνωστός μαϊντανός wannabe πολιτικός της περιοχής μας. Μας χαιρετά με δήθεν εγκαρδιότητα (χαμόγελο copy/paste), σκάει ένα σταυρωτό φιλί στη ΦΣ και της απευθύνεται ως «κούκλα μου».

Η ΦΣ τρώει φλασιά.

«Γιατί με είπε κούκλα του? Τον ξέρουμε και από παλιά?»
«Όχι»
«Σίγουρα?»
«Ναι. Το είδος του δεν κυκλοφορούσε πριν πάει πανεπιστήμιο.»

Η ΦΣ πανικοβάλλεται ότι ίσως κάπου, στο μακρινό παρελθόν της νιότης της, ενδέχεται να έκανε φάση με το άτομο και δεν θυμάται. Η σκέψη αυτή την πανικοβάλλει (διότι τώρα είναι η μετενσάρκωση της Nigella Lawson είπαμε και δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους indiscretions) και πάμε να κρυφτούμε μέσα στο πλαστικό σπιτάκι στη μέση του playground. Το επόμενο τέταρτο επιδιδόμαστε στο παιγνίδι «βρες τον πρώην γκόμενο». Αποκλείουμε τους boyfriends της περιόδου Jurassic (το Jurassic Park 1 συγκεκριμένα), αποκλείουμε τους boyfriends που ήταν παράλληλα στρατιώτες γιατί κόβουμε τον τύπο να μην έχει κάνει στρατό, αποκλείουμε γνωστούς γνωστών που «κάτι παίχτηκε», εννοείται ότι αποκλείουμε συγγενείς, αποκλείουμε την περίοδο πανεπιστήμιο, τέλος φτάνουμε στην μεταπτυχιακή εποχή. Αποκλείεται και αυτή διότι σύμφωνα με τους ακριβείς υπολογισμούς μας, την περίοδο εκείνη η ΦΣ και ο «κούκλα μου» βρίσκονταν σε διαφορετικές ηπείρους. Η ΦΣ όμως έχει πάθει κόλλημα.

«Μα γιατί να με αποκαλέσει «κούκλα μου» αν δεν με ξέρει?»
«Ξέρω γω? Φαίνεσαι φιλικό άτομο, σου πάει το φλιπ φλοπ, θεωρεί ότι δικαιούται μια άλφα οικειότητα?»
«Δεν είναι τρομερά αγενής?»
«Είναι. Αλλά μην ξεχνάς ότι θέλει να γίνει πολιτικός, άρα να παίζει ότι ξέρει όλο τον κόσμο και να κάνει χειραψίες. Μάλλον ξεκίνησε το practice πάνω σου.»
«Αϊ σιχτίρ, με άγχωσε χωρίς λόγο».

32 Comments:

At 27 October, 2009 15:38, Blogger ruth_less said...

Το "κούκλα μου" επίσης υποδηλώνει σεξιστικό χαιρετισμό ανώτερης τάξης προς ελαφρώς (έστω) κατώτερη... του στυλ "σσιερετώσε μάνα μου τζιαι καταδέχουμαι σε, είσαι τζιαι ωραία κορούδα παρεπιπτόντως".

Μα με πόσους επήεν η φιλενάδα τζιαι έκαμνε τόσον απολογισμό τελωσπάντων! :)

 
At 27 October, 2009 15:56, Anonymous Anonymous said...

Κουκλα μου λαλει με τζαι η μαστορισσα μου με υφακι τζαι πιανουν με τα νευρα.

Α! τζαι ποιον εν το προβλημα με την Ναιτζελλα;;;; Αν θελεις να πεις οτι εν ξενερωτη οικοκυρουλα μιλα για την Μαρθα Στιουαρτ ολαν!
Μη μου την Ναιτζελλα ταραττε

 
At 27 October, 2009 16:14, Blogger Ουφ! said...

εγώ έμεινα στη φιλιππινέζα... "παιδάκι πήραμε, δώρο πήραμε, δουλικό πήραμε, πάμε τώρα"
...τι σκ**** ρε παιδιά!!!

 
At 27 October, 2009 16:35, Anonymous Γιώργος said...

Έννεν πατάτες τα wedges;;;

 
At 27 October, 2009 16:44, Anonymous Anonymous said...

Αχαχα.Πολλά ωραίο.
Μεγάλη κουβέντα το "Όταν έχεις ένα άλφα παρελθόν, το γεγονός και μόνο ότι έγινες μάνα, δεν το σβήνει"
Πολλά μεγάλη κουβέντα.
Μα πάρα πολλά μεγάλη.
Το θέμα στην Κύπρο είναι να μεν σου φκει τ ονομα.Άμαν όμως σου φκει ...πρεπει να συνηθίσεις να ζεις με τουτο.

 
At 27 October, 2009 18:16, Blogger κι αγνάντευε... said...

Ένναιν σπαστικά τούτα τα παιδικά πάρτυ; Δεν συμπεριφέρονται οι περισσότεροι στα παιδιά τους ως αξεσουάρ;(να- ταιριάζει-με-τα-δικά-μου-ρούχα;)Και γιατί σιόρ να συνοδεύσεις το παιδί σου μετά του Ετέρου; Νομίζω ο δικός μου ήταν να πάθει εγκεφαλικό με το θέαμα... ίσως να φταίει ότι είμαστε στην προ-παιδιών εποχή μας. Ελπίζω να μην πάθουμε μετάλλαξη μετά! :)

 
At 27 October, 2009 18:42, Blogger ρίτσα said...

α δηλαδή όταν γίνεις μάνα, αυτή είναι η κοινωνική σου ζωή;

scary. brrrr

 
At 27 October, 2009 19:15, Anonymous ματιλτα said...

Η δασκάλα η Δώρα του θρυλικού νηπιαγωγείου "γύρω γύρω όλοι" ελάλεν: άμα κάμνετε έτσι πάρτυ μπεν χουρ στα γενέθλεια τους ίντα πον να κάμετε πον να τους χαρτώνετε?
Οι εγγλέζει έχουν ένα σοφό γνωμικό - ένα καλεσμένο για κάθε κεράκι που σβύνει

 
At 27 October, 2009 21:31, Blogger Sike said...

μουαχαχ, προσυπογράφω ρουθλεςς και κρατώ το γνωμικό της ματίλτας φορ φχιούτσιαρ ρέφερενς

 
At 28 October, 2009 00:16, Blogger Έλατο Χελιδόνι said...

Γιώργο όι, εν τζίνο που οι μπούλις τραβούν σου το σώβρακο που την μερκά της ετικέττας όστι τα πόθκια σου να μεν κουμπούν χαμέ.

 
At 28 October, 2009 00:33, Blogger YO!Reeka's said...

χα χα τέλεια ιστορία!!

 
At 28 October, 2009 09:08, Blogger Ttallou said...

This comment has been removed by the author.

 
At 28 October, 2009 09:09, Blogger Ttallou said...

Να ενημερώσεις την ΦΣ ότι το "κούκλα μου" συνθέτει τον καθωσπρέπει χαιρετισμό των friendly-wannabe-νέων-πολιτικών που, στην προσπάθειά τους να σε προσεγγίσουν, σε αναγκάζουν στην εχθρική κίνηση να πάρεις το όπλο και να τους σημαδέψεις ("κούκλα σου??")

 
At 28 October, 2009 11:12, Anonymous Anonymous said...

Τέλεια πραγματικά ιστορία και είμαι σίγουρη ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Ξέρετε ότι για να κάνεις πάρτι γενεθλίων του παιδιού σου πρέπει (α) να διαλέξεις in τόπο (β) να κλείσεις την αίθουσα ένα χρόνο πριν (όπως με τους γάμους) και (γ) να βρεις ρούχα για όλη την οικογένεια (εννοείται να ταιριάζουν);

 
At 28 October, 2009 14:49, Anonymous Anonymous said...

ahaha....ne en gegonos tuta t paidika party ekatantisan na ine hot events pu prp na nti8is ka8os prp k na ise sti trixa...aisiktir!exa8ikan ta party me tous clown?i mana m tulaxiston etsi mou t ekame k oi se in xenodoxiou pisina opos oli i kali koinonia tora....!

 
At 28 October, 2009 14:49, Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by the author.

 
At 28 October, 2009 17:23, Anonymous Anonymous said...

ekatalava pion enneis!!!!!!!!!!! sinaei enikia!

 
At 28 October, 2009 17:23, Anonymous Anonymous said...

ekatalava pion enneis!!!!!!!!!!! sinaei enikia!

 
At 28 October, 2009 23:21, Anonymous νοικοτζυρά said...

Μα κάμνουν έτσι πάρτυ γενεθλίων; σε ξενοδοχεία; σε πισίνες; κλείουν έναν χρόνον πριν; όι λαομόν.Μα έν έσιει οικονομικήν κρίσην;
Δυστυχισμένοι άνθρωποι που ψαχνουν ευτυχία σε επιφανειακά πράγματα, επιδείξεις, ωραία ρούχα, ακριβά παπούτσια και λοιπές αππωμάρες.

Εκαμα δκυό σινιά μακαρόνια του φούρνου, εκαμα τζια πέντε σινιά πίτσες σπιθκιάσιμες, έψησεν ο παπάκης τριάντα πίττες σουβλάκια, ετηάνισα μιαν κουππάτσαν πατάτες φρέσκες, όι προτηγανισμένες, τζια εκάμαν γενέθλια οι 14 χρονών κόρες με τους φίλους τζιαι συμμαθητες στο σπίτι μας. Ανοίξαμε το σαλόνι, την τραπεζαρία, εφαγαν, βγήκαν στην αυλή, έβαλαν μουσική και κατευχαριστήθηκαν. Ακου ξενοδοχεία και πισίνες.

 
At 29 October, 2009 08:11, Anonymous Anonymous said...

Nikotzira men ta midenizoumen oulla.
Nai iparhi krisi apla tzinos pou ta ishe prin tin krisi eshi ta tzie tora(i kapos lliottera).
Tzie na men ta eshi opos prin en tzie diskolo n allaksis to life-style sou pou ishes prin tin krisi.
Oso gia to allo , to kallitero prama en touto.Se gnorimo kai oikeio perivallon!!!

 
At 29 October, 2009 08:32, Anonymous indiana ioannou said...

to "koukla mou" en prosfonisi pou xrisimopoioun polla oi lemesianoi. je den to kamnoun mono apo oikiotita, to kamnun kai se polles periptwseis gia kopeles pu den 8imountai kan to onoma tous:p
simeiwsi: akoma kai an o politikos den einai gennimenos stin lemeso, mia giagia h mia mamma einai arketi gia na tou emfytepsei lemeshianikes syni8eies, tis opoies den mporei na apovalei pote

 
At 29 October, 2009 11:09, Blogger ΔemΩΝ said...

Αν όλες οι αναγνώστριές σου εκπλήσονται με τέτοιου είδους πάρτυ, με τα ντυσιματάκια και τα must αυτών των κοινωνικών συναθροίσεων, τότε ποιες είναι αυτές που πάνε και ποιες αυτές που τα κάνουν; Είμαστε πολύ λίγοι σ' αυτό το νησί για να περισεύουμε...

 
At 29 October, 2009 14:25, Blogger κι αγνάντευε... said...

Δεν μας εκπλήσσουν, τα ακούμε και από άλλους, αλλά δεν έτυχε να συμμετάσχουμε σε κάτι τέτοιο, Ίσως γιατί δεν έχουμε παιδιά΄.Αλλά πάλι, έχουμε βαφτιστήρια, των οποίων οι μανάδες κάνουν πάρτυ οικογενειακό σπίτι, με 20 συγγενείς και φίλους, το πολύ! Άρα, είναι θέμα επιλογής (και πούγκας, σίγουρα).

 
At 29 October, 2009 23:32, Anonymous observer said...

Θα πίστευε κάποιος πως το πράγμα θα σταματούσε με τη μετα‘74 γενιά που μεγάλωσε να μην στερείται τίποτα που ίσως στερείθηκαν οι αυτοδημιούργητοι γωνείς της.
Το παιδάκι αυτού του νεο-κύπριου ζει περίεργα πράματα. Αφού μεγαλώνει αρχικά μέσα στη μονο-χρωματική , μονο-μοτιβική τελειώτητα του δωματίου και νομίζει πως ο Humfrey είναι ζώο του μπλέ κόσμου αρχίζει το τρέξιμο για να προλάβει τα baby yoga, το sign language και τα αγγλικά για βρέφη που η μάνα πιστεύει πως είναι καθοριστικά για το μέλλον του οκτάμηνου παιδιού της. Εν συνεχεία αρχίζει τα interviews στα καλά νηπιαγωγεία και ακούει τη μάμα του να συζητά γιά το πολύ σοβαρό θέμα της προδημοτικής του Junior school που είναι ήδη κλεισμένη για το 2012. Τελικά αρχίζει και το ίδιο να μην ευχαριστιέται αν το πάρτυ δεν προσφέρει τον clown του, το μάγο του, τα φουσκωτά, τα 700 μπαλόνια, τα nuggets, το burger, τη σαλάτα ρόκκα και τις γαρίδες tempura για τους γωνείς και τις Φιλιππινέζες, που αριθμούν όσοι και οι μικροί καλεσμένοι.
Και μετά άτε τούτα τα μωρά να φκουν κανονικά. Και όσα το θελήσουν, θα χρειαστούν πολλή δουλειά και ώρες θεραπείας για να τα καταφέρουν.

 
At 30 October, 2009 07:31, Anonymous ματιλτα said...

excelent observation observer.
Τούτες ούλλες οι πελλάρες με τα διάφορα επί πληρωμή activities αποτελούν την έσχατη ιδιωτικοποίηση τζε την στέρηση που τα μωρά του ελεύθερου χρόνου τζε του παιχνιδκιού. Του οξυγόνου δηλαδή που χρειάζουντε για να αναγιωθούν σε normal πλαίσια.

 
At 30 October, 2009 07:32, Anonymous ματιλτα said...

excelent observation observer.
Τούτες ούλλες οι πελλάρες με τα διάφορα επί πληρωμή activities αποτελούν την έσχατη ιδιωτικοποίηση τζε την στέρηση που τα μωρά του ελεύθερου χρόνου τζε του παιχνιδκιού. Του οξυγόνου δηλαδή που χρειάζουντε για να αναγιωθούν σε normal πλαίσια.

 
At 30 October, 2009 08:28, Blogger drakouna said...

Εγώ ήμουν με την εντύπωση ότι τα parties σε playgrounds εξηπηρετούσαν τον κόσμο που μινίσκει σε 100τ.μ διαμερίσματος και δεν μπορεί να καλέσει 40 άτομα (kids και γονείς) να κάμει γενέθλια (που να τους βάλει? Πάνω του?).

Εφόσον υπήρχε όμως demand, εμφανίστηκαν "εξειδικευμένα" playgrounds, με παιγνίδια, φουρκωτά, whatever. Σου κάμνουν catered to φαί, το παιγνίδι, απλώς εμφανίζεσαι με την τούρτα. Τελικά κατέληξαν να κάμνουν τα γενέθλια τους τζιαμέ τζιαι τζείνοι που έχουν σπίτι και αυλή, διότι είναι λιγότερη φασαρία (για το γονιό).

Τα μωρά εξακολουθούν να παίζουν τζιαι να βουρούν όπως τα πελλά. Όπως παλιά πήγαινες εσύ σε γενέθλια και ήσουν σίγουρη ότι θα έχει τζιέλλι (σε 3 χρώματα), έτσι τζιαι τωρά, τα μωρά ξέρουν ότι θα πάν γενέθλια τζιαι θα φαν nuggets.

 
At 30 October, 2009 09:55, Anonymous ματιλτα said...

την οποία τούρτα εγοράσαν όπως εγοράσαν τα δωράκια που εννά δώσουν σε ούλλα τα μωρά πριν να φύουν (που μπορεί ναν πκιό ακριβά που το δώρο που εσκέφτεσουν να πάρεις εσύ στο μωρό που γιορτάζει τζε αναγκάζεσε να πκιάσεις πκιό ακριβό.) Έτο εν τούτος ο φαύλος κύκλος του καταναλωτισμού που με ενοχλεί με τούντο έθιμο. Τζε μετά πρέπει να δουλεύκεις παραπάνω για να συντηρείς τον καταλαλωτισμό τζε εν έσιεις χρόνο να κάμεις 5 πίτσες σπικδιάσιμες τζε να συσταρίσεις μετά που το πάρτυ του σπιδκιού. Ή να εμπλέκεις τα μωρά να βοηθούν τζε να αναλαμβάνουν κάποια που τα chores.

Έχουν τζε τα πάρτυ στα extreme parks / eleon την χάρη τους τζε την χρήση τους εν λαλώ. Οι κόρες μου πάντως προτιμούν να πιαίνουν σε πάρτυ που γίνουντε στα σπίδκια. Νομίζω τους εξιτάρει η ¨αδεια" που τους διάτε να μπουν στους προσωπικούς χώρους των φιλενάδων τους τζε η ευκαιρία να γνωρίσουν το περιβάλλον τους.

 
At 30 October, 2009 12:14, Blogger drakouna said...

Δεν διαφωνώ (για το φαύλο κύκλο του καταναλωτισμού).

Μακάρι σε 2 χρόνια (όπως το υπολογίζω) να κάμω party της κουκλάρας σπίτι μας, με τούρτα που θα της φτιάξω εγώ και να είναι όπως τη φωτογραφία στη μαγειρική που όταν τη θωρώ, τρέχουν τα σάλια μου.

(πάντως σε όσα παιδικά γενέθλια έπήα ως τωρά, το δωράκι ήταν αξίας 1-1.50 Ευρώ που το Jumbo. Not bad:)

 
At 01 November, 2009 16:26, Anonymous Anonymous said...

Να ξέρετε, νεαρές μαμάδες, ότι τα theme parties(ναιόπως το ακούτε- ασορτί πιατα/πετσέτες/τουρτα/δωράκια) σε in (imish) χώρους έχει και καμιά δεκαετία που αρχίσαν στη Λευκωσία, τουλάχιστον. Είδα τζαι έπαθα να μεγαλώσουν τα δικά μου τα μωρά να τα αφήνω τζαι να φεύκω για να μεν θωρώ ούλλες τες εκδοχές της λουι βουιτόν και ούλλες τις αποχρώσεις του ιμιτασιον ξανθού...

Τους χαιρετισμούς μου στες κούκλες. Μαρία

 
At 28 October, 2010 01:20, Blogger nekatomenos said...

Να σου πω, εθκιέβασες Μαρία Πολενάκη ποττέ; Ειδικά σε τούτο το ποστ βλέπω επιρροή. [Με άλλα λόγια αν δεν έχεις θκιαβάσει να θκιαβάσεις, υποψιάζουμαι θα σου αρέσει]

 
At 28 October, 2010 01:20, Blogger nekatomenos said...

This comment has been removed by the author.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.