Thursday, August 27, 2009

Highlights διακοπών

1. Τα μικρά παιδάκια δεν αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται μέσα σε αεροπλάνο. Τα δένεις, τους κάνεις mini lecture για το τι θα συμβεί, τους δείχνεις το φτερό από το παράθυρο, τις αεροσυνοδούς, τον πιλότο που ξύνεται και δεν έχει μπει ακόμα μέσα στο cockpit, κάνεις διάφορους κατατοπιστικούς ήχους, σου λένε «ναι, ναι» και μετά από 45 λεπτά πτήση, και ενώ από κάτω βλέπεις τα νησάκια του Αιγαίου, γυρίζουν και σε ρωτάνε «Που είναι το αεροπλάνο?» Και νιώθεις μαλάκας.

2. Στη μιάμιση ώρα πτήσης, και ενώ το αεροπλάνο ετοιμάζεται να προσγειωθεί στην Αθήνα, θα του έρθει Θεία Επιφοίτηση ότι προσγειώνεται στο νησί Sodor, και θα έρθει να το παραλάβει από το αεροδρόμιο ο Τόμας το τρενάκι. Θα πληροφορήσει σχετικά ΟΛΟ το αεροπλάνο.

3. Αυτό θα συμβαίνει ενώ ο σύζυγος σου θα σου εξομολογείται ότι όταν ήταν αυτός παιδάκι, νόμιζε ότι κάθε φορά που ερχόταν στην Αθήνα θα τον περίμενε στις αφίξεις ο Στάθης Ψάλτης με την Καίτη Φίνου.

4. Εσύ θα εύχεσαι να σας περιμένει ταξί, με ταξιτζή που δεν θέλει να αναλύσει τα προβλήματα του ελληνικού κράτους και τι καλά που η Κύπρος είναι μια ανεξάρτητη και «πλούσια» χώρα, άρα θα χρεώσει κάτι παραπάνω δήθεν για τις βαλίτσες.

5. Είναι ανθρωπίνως δυνατό να μην διαβάσεις εφημερίδες και να μην παρακολουθήσεις ειδήσεις στην τηλεόραση για δέκα τουλάχιστον συνεχόμενες μέρες.

7. Δεν παθαίνεις τίποτα αν τρως συνέχεια φρέσκο ψάρι.

8. Αντιθέτως, το πολύ ρακόμελο φέρνει εμετό.

9. Η Κρήτη είναι ένα θαυμάσιο νησί, το οποίο χρειάζεσαι (όπως τα υπολόγισα) καμιά δεκαριά επισκέψεις για προλάβεις να τα κάνεις όλα. Είμαι μόνο στη δεύτερη επίσκεψη.

10. Οι δεν Κρητικοί είναι απίστευτα φιλικοί άνθρωποι. Το καλοκαίρι όλοι έχουν κανονικές δουλειές και το χειμώνα μαζεύουν ελιές, σταφύλια και άλλα εσπεριδοειδή. Μιλάμε για τεράστια περβόλια και ελαιώνες, όχι αστεία. Μόλις δε αντιληφθούν ότι είσαι από Κύπρο, αρχίζουν να πλέκουν το εγκώμιο της ανεξάρτητης Κύπρου ενώ αυτοί ταΐζουν (έτσι λένε) την υπόλοιπη Ελλάδα. Και όλοι ονειρεύονται τι θα έκαναν αν η Κρήτη ήταν ανεξάρτητη. Ο ένας θα καλλιεργούσε καπνά. Ο άλλος θα καλλιεργούσε παραπάνω… καπνά, διότι ακόμα και οι Ολλανδοί παραδέχονται ότι το Κρητικό είναι το καλύτερο (no further comment).

11. Όπου και αν πήγα στην Ελλάδα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, όλα, όλα, ΟΛΑ, ήταν φθηνότερα από την Κύπρο. Ακόμα και τα pash τουριστικά μέρη. Ακούει κανείς?

12. Οι charter πτήσεις εξακολουθούν να είναι ένα παναήρι για γερά νεύρα. Στο πήγαινε, χάσαμε ένα γκρουπ μέσα στα duty free (καθυστέρηση μισής ώρας), στο έλα καθυστέρησε να έρθει το αεροπλάνο (διότι έχασαν και πάλι κάποιους άλλους μέσα στο duty free της Λάρνακας). Έλεος.

13. Δύο ενήλικες, ένα παιδάκι και ένα παιδικό αμαξάκι μέσα σε ΚΤΕΛ δεν είναι ανέκδοτο. Γίνεται ανέκδοτο όταν το παιδάκι αρχίζει να μιμείται τον εισπράκτορα και κάθε φορά που κάνει το ΚΤΕΛ στάση, φωνάζει «Πάμε!» ή «Τράβα!».

14. Είπα ότι οι Κρητικοί είναι τρομερά φιλικοί και εξυπηρετικοί άνθρωποι?

15. Κατά τα άλλα η Κρήτη είναι όπως την Κύπρο. Κάθε τοποθεσία έχει και μια τραγική ιστορία σφαγής από κάποιους (συνήθως τους Τούρκους). Και ένα εκκλησάκι (φυσικά).

13 Comments:

At 27 August, 2009 15:31, Blogger travelbug said...

όμορφα ακούγονται όλα, ακόμα και τα ευτράπελα! καλωσόρισες, δρακούνα!

 
At 27 August, 2009 16:53, Blogger Ουφ! said...

LOL @ Στάθης Ψάλτης / Καίτη Φίνου!!!!

welcome back! :-)

 
At 27 August, 2009 21:16, Anonymous the Idiot Mouflon said...

Να τους στείλουμε λίγους από τους πολιτικούς μας... να προωθήσουν το αίτημα για αυτοδιάθεση;

willkommen

http://www.youtube.com/watch?v=_D7AebhY4qg

 
At 27 August, 2009 21:33, Blogger κι αγνάντευε... said...

Έχεις δίκιο - η Κρήτη είναι πανέμορφη - είμαι κι εγώ στις 2 επισκέψεις μέχρι τώρα (της μιας βδομάδας) και δεν έχω καταφέρει να δω παρά ελάχιστα... Απίστευτο φαγητό, ωραίες παραλίες, φραπέ πάνω στο κύμα σε για 2.50 ευρώ (το πιο ακριβό - και συνοδευόμενο με μπουκαλάκι νερό δωρεάν!), πολύ φιλικοί άνθρωποι...

 
At 27 August, 2009 22:19, Anonymous Anonymous said...

15. Κατά τα άλλα η Κρήτη είναι όπως την Κύπρο. Κάθε τοποθεσία έχει και μια τραγική ιστορία σφαγής από κάποιους (συνήθως τους Τούρκους). Και ένα εκκλησάκι (φυσικά).

Mono pou stin kriti tous esfaksan olous kai isixasan, eno edo tous lupithikame kai eidame tin kataliksi, suntrofissa drakouna, pou tora periodeveis kai sta ellinika nisia mono upo tin idiotita tis neoploutis allodapis.

 
At 28 August, 2009 04:22, Anonymous Anonymous said...

Anonime Kanis lathos.
O mitsotakis p.x zi kai malista eni stin kriti.Ara en tous esfaksan oullous.
2o.Dorean psihiatro eniksero gia na sou stilo.
3o.Inta pou se koftoun pou ta oikonomika tis drakounas.Doulevkis ta?
Alla etsi opos pame en i drakouna pou na sou pierosi to psihiatro kai mta enna tis ise kai ipohreos.Gi ayto llia logia
(moyhahahaha)

 
At 28 August, 2009 07:19, Anonymous Anonymous said...

1,7,9,11 συμφωνώ απόλυτα! Και σωστά για το 11: ακούει κανείς;
Ομως δεν ειναι σαν την Κύπρο η Κρήτη. Οσο και αν η τουριστική ανάπτυξη είναι ραγδαία, διατηρεί αυτό που χάσαμε εδώ: ταυτότητα και κουλτούρα.
(Είμαι στην τρίτη μου επίσκεψη)

 
At 28 August, 2009 10:29, Blogger Sourkouna said...

Εγω την κρητικη φιλοξενια την εζησα πολυ γιατι δουλεψα εκει 4 σαιζον.Απιστευτα φιλοξενοι ανθρωποι, ολοι οι συναδελφοι μας ειχαν σαν οικογενεια τους(κυριολεκτικα),πατριωτες(και οχι του κωλου)και αν εισαι φιλοξενουμενος τους δεν υπαρχει περιπτωση να πατε καπου και να μην κερασουν ή να πας σπιτι τους και να μην σε ταισουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ(με το "ζορι" πολλες φορες).

Οσο για τα παιδακια στο αεροπλανο: o γιος του ξαδελφου μου προσφατα ειδε τον Μαμαλακη στο αεροπλανο και τον καλεσε σπιτι του στη Κυπρο να κανει διακοπες για να μαγειρευουν και να τρωνε(ινταλως φαινεται ο ανθρωπος ο ληξης lol)

 
At 28 August, 2009 10:31, Blogger kopria said...

Υπηρέτησα στην Κρήτη (Χανιά) έχω πάει 5-6 φορές
και την έχω γυρίσει 2 ολοκληρη με μηχανή

Το καλλίτερο μέρος

 
At 28 August, 2009 11:17, Blogger drakouna said...

@anonymous (the bloodthirsty one)

Σωστά. Επειδή στην Κρήτη πάνε διακοπές μόνο οι νεόπλουτες αλλοδαπές.

Όλα τα ξέρεις εσύ darling.

 
At 28 August, 2009 13:53, Blogger iveks said...

Ma epies Kriti filenada? Bravo, kanena gamo me shipethkies en epetixes?? Yiati akousa en telia!

 
At 28 August, 2009 18:44, Anonymous marina said...

πήγα κρήτη και συμφωνω απόλυτα με όσα γράφεις δρακούνα θεά! και κάποιοι νομίζουν ότι οι τουρίστες δεν έρχονται κύπρο λόγω της γρίπης ...

 
At 31 August, 2009 10:31, Blogger DaisyCrazy said...

ναι έχεις απόλυτο δίκιο. και στα πιο ακριβά ρεστοραν οι τιμες ειναι καλυτερες από αυτες των κυπριακων. βασικά όλα μα ΟΛΑ ειναι φτηνότερα στην ελλαδα εκτός από τη βενζίνη... αλλά τρεχουμε να φτασουμε τις τιμες τους γιατι αλοιμονο.. να μεινουμε εμεις πισω; :ΡΡ

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.