Monday, August 03, 2009

Trash Nation (China version)

Ευχαριστώ το Γιώργο Στρατή που μου έστειλε την πιο κάτω φωτογραφία και μου άνοιξε τα μάτια σε νέους ορίζοντες και προοπτικές.


Προέρχεται από το site του BBC και έχει την ακόλουθη λεζάντα:
«A couple run through a scene for military –inspired wedding photos in Nanjing, China. It is fashionable to have photos prepared before the wedding in China.»

Σκέφτεστε ότι σκέφτομαι?

ΝΑΙ! (I love you sick people out there)

Tο concept, "military inspired wedding" μπορεί να υιοθετηθεί ΑΝΕΤΑ στο "πολύπαθο" χρυσοπράσινο φύλλο μας. Όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο εφικτό ακούγεται. Οι Κινέζοι βέβαια, έχουν 2000 χρόνια ιστορίας παραπάνω από εμάς (με άλλα λόγια, η ιδέα έχει ωριμάσει καλά στον εγκέφαλο τους) αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Παραθέτω μερικά παραδείγματα του τεράστιου potential που κουβαλά η ιδέα:

Το obvious:
- Σκηνικό Vietnam-Εθνική Φρουρά. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι άντρες στην Κύπρο έχουν υπηρετήσει στο στρατό και είναι έφεδροι (επομένως έχουν πρόχειρη στο σπίτι στρατιωτική στολή, G3, άρβυλα και εξάρτηση) σκέψου πόσο εύκολα ο γαμπρός και π.χ. 6-7 φίλοι του μπορούν να ντυθούν στρατιώτες και να κάνουν re-enact τη σκηνή της μάχης στη Μια Μηλιά (και να την κάνουν με happy ending). Καλή ώρα όπως τους Κινέζους πιο πάνω.

(το πιο πάνω σκηνικό εντάσσεται στη σφαίρα του black humor).

Αν το πιο πάνω είναι πολύ οδυνηρό ως concept, προτείνουμε άλλα λιγότερα αμφιλεγόμενα αλλά εξίσου αιματοβαμμένα:
- Να κυνηγούν τη νύφη οι Σαρακηνοί και να τη σώσει ο γαμπρός ντυμένος Σταυροφόρος ή Διγενής Ακρίτας (αν θέλει το ζευγάρι να φέρνει προς Βυζάντιο) Το όλο ensemble θα περιλαμβάνει άλογα, τουρμπάνια, σπάθες και περικεφαλαίες. Για εξωτερικά γυρίσματα προτείνω στο κάστρο στο Κολόσσι.

- Να κυνηγούν τη νύφη οι Τούρκοι και να τη σώσει ο γαμπρός ντυμένος Αθανάσιος Διάκος (αυτό το theme θα κάνει θραύση στους απανταχού patriots. Σκέψου πόσα νέα παιδιά υπάρχουν που λαμβάνουν μέρος σε διάφορες οργανώσεις διότι «ανησυχούν για τον αφελληνισμό της Κύπρου». Στο γάμο τους δεν θα θέλουν να δείξουν ότι είναι Έλληνες? Τώρα μπορούν!) Φαντάζομαι ιδανικό location στο τζαμί του Μπαϊρακτάρη στην παλιά Λευκωσία (για να συνδυάζει και το element των ενετικών τειχών), με πολιορκητικές σκάλες, η νύφη πάνω στα τείχη με τα μαλλιά να ανεμίζουν και από κάτω οι κομπάρσοι-Τούρκοι να ετοιμάζονται να επιτεθούν. Ο γαμπρός θα ξεπροβάλει και αυτός πάνω στα τείχη με τη φουστανέλα του και θα ετοιμάζεται να ρίξει κάτω τη σκάλα ενώ με το άλλο χέρι θα κρατά τη νύφη. (δεν πειράζει που το συγκεκριμένο σημείο έχει σχέση με τους Ενετούς και την άλωση της Λευκωσίας).

Βασικά το σκηνικό "με κυνηγούν οι Τούρκοι, please save me" έχει χιλιάδες παραλλαγές που δεν μπορώ να καλύψω με αυτό το ποστ. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει ελεύθερα.

Για σκηνικά και κοστούμια don't worry, έχει άφθονα ο Θ.Ο.Κ.

Φαντάσου μετά την κορνιζαρισμένη φωτογραφία του ζευγαριού (αυτή νεαρά παρθένα, αυτός μπαρουτοκαπνισμένος αγωνιστής) στολισμένη στο σαλόνι… a match made in... Cyprus!

9 Comments:

At 03 August, 2009 12:16, Anonymous Anonymous said...

ahahahahah....egra4es pale!epe8ana pu t gelia...ime doulia k eminan k 8oroun me oi aloi pu firtika...
ate tora ti tous les blogaro o3a ergazome?:P
KALI SAS MERA!!!

 
At 03 August, 2009 19:37, Anonymous mrg said...

ti na pw - eimaste pisw! alli mia fora, oi kinezoi einai ena vima 'mprosta'!

 
At 03 August, 2009 22:29, Blogger Σοφία said...

Εγώ θα ήθελα κάτι με πειρατές και τον Σεβάχ τον Θαλασσινό που τον έχω άχτι από μικρή. Γίνεται;

Αλλιώς κάτι σε νοσοκομείο και George Clooney.

 
At 03 August, 2009 22:30, Blogger Σοφία said...

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, θα πάρω τον George Clooney χωρίς νοσοκομείο. Thanks!

 
At 04 August, 2009 14:30, Blogger the Idiot Mouflon said...

Χάτε τωρά... θα βουρούν ούλλοι να παν όπου κάμνουν πεζοδρόμιο οι κινεζούδες για να έβρουν νύφη πρόθυμη να "παίξει πόλεμο".

 
At 04 August, 2009 17:51, Blogger YO!Reeka's said...

gamati idea... san editorial moad einai...
emeis tha kaname kati pio agrotiko, pio voukoliko, styl Tasos kai Astero!

 
At 05 August, 2009 11:07, Blogger Moonlight said...

en to ethkievasa oullo to post (akoma) j klaiw pou to gelio... lol!

 
At 20 August, 2009 23:13, Anonymous ιων said...

Τι ωραία που τα λέτε εν έτι 2009. Ξέρετε όμως ότι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας μέχρι το 1878 που αγοράσαν οι Εγγλέζοι την Κύπρον που τους Τούρκους, όταν επαντρευόταν οποιαδήποτε χριστιανή ο τουρκος πλούσιος ή πασιάς, ή στρατιωτικός στην περιοχή άν ήθελε εκοιμόταν με την νύφη την πρώτη νύκτα του γάμου της; Και συνήθως ήθελε.... Μόνον οι πολύ πλούσιοι Ελληνες μπορούσαν να αγοράσουν την "τιμή" της νύφης και να την αφήσουν ήσυχοι οι τουρκαλάδες. Η γιαγιά μου μας έλεγε ότι στο σπίτι του παππού της μπήκαν μια φορά Τούρκοι από άλλο μέρος. Και φυσικά ηταν υποχρεωμένος να τους φιλοξενήσει. Να φάνε να πιούνε. Η προγιαγιά ήξερε τούρκικα και τους άκουσε που λέγανε: Εν καλόν το φαίν εν καλόν τζιαι το κρασίν εν τζιαι η νοικοτζυρά μας καλή. Αυτό σήμαινε ότι ήθελαν να γλεντήσουν και την νοικοκυρά. Τότε έτρεξε στον πατέρα της και το είπε. Εκείνος της είπε να πάει στο σπίτ να κρυφτεί στο σώσπιτο και να μείνει ο άντρας της με τους τούρκους. Ο πατέρας πήρε ένα πουγγί λίρες χρυσές και πήγε στον άρχοντα του χωριού, τις έβαλε πάνω στο τραπέζι και του είπε το και το. Ο συγχωριανός τούρκος με το αζημίωτο πήγε στο σπίτι και είπε στους άλλους τούρκους να φάνε να πιούν και να φύγουν. Αυτή ηταν πραγματική σκλαβιά και καταπάτηση των ανθρωπινων δικαιωμάτων.

 
At 27 April, 2020 20:36, Blogger yanmaneee said...

yeezy shoes
nike air max 97
kd shoes
nike kd 11
jordans
michael kors handbags
goyard handbags
air max 270
curry 6 shoes
supreme clothing

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.