Friday, March 03, 2006

Αφυπηρέτηση

O Μπαρμπαπάπα αφυπηρέτησε. Με όλες τις επισημότητες, συμπλήρωσε τα ππούλια του και τις τελευταίες 3 μέρες κάθεται σπίτι. Ο Μπαρμπαπάπα, ήταν τύπος που του άρεσε η δουλειά του και δεν έχει ακόμα σκεφτεί τι θα κάνει με την σύνταξη του (βασικά τον ελεύθερο του χρόνο). Toute la famille Drakoune του εισηγήθηκε να αγοράσει ένα χωραφούδι και μια διπλοκαμπινιά και να ασχοληθεί με τη γεωργία. Μόνο στο Προεδρικό να μην κατεβαίνει για διαδήλωση και θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο Μπαρμπαπάπα, μια ζωή μέσα στο κουστούμι, δεν μπορεί να συνηθίσει τις λαστιχένιες μπότες Wellington και τις φόρμες εργασίας. Απέρριψε την ιδέα. «Τα χωραφούθκια», είπε, «είναι για τους αθκιασερούς κυβερνητικούς. Λευκωσιάτης άνθρωπος, τι γυρεύω πάνω στα βουνά?»

Ο Μπαρμπαπάπα όμως δεν μπορεί να κάθεται. Ένα μαστροχαλαστή τον κρύβει μέσα του (δεν είναι Μαγκάιβερ όπως τη γιαγιά, αλλά προσπαθεί.) Την πρώτη μέρα που έκατσε, έπλυνε όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας. Ακόμα και αν δεν ήθελες να σου πλύνει το αυτοκίνητο αυτός το έπλενε. Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησε να πάει δουλειά. Χάθηκε για 3 ώρες (μάλλον έπινε καφέ με τους παλιούς του συναδέλφους) και επέστρεψε σπίτι με 4 εφημερίδες και 3 περιοδικά. Πάλι καλά που δεν αγόρασε να διαβάσει και το Cosmo. Την τρίτη μέρα αποφάσισε να διορθώσει ότι ήθελε διόρθωμα μέσα στο σπίτι. Επέστρεψα από τη δουλειά και τον βρήκα σκαρφαλωμένο πάνω στο δέντρο της αυλής με αλυσοπρίονο (Texas chain saw massacre κατάσταση) να προσπαθεί να κόψει το δέντρο, γιατί είπε, ανακάλυψε στον κορμό του σκουλήκια βλαβερά και δεν μπορούσε να το σώσει. Του υπενθύμισα ότι απέρριψε την ιδέα του «χαρούμενος συνταξιούχος με χωραφούδι», αλλά με αγνόησε. Τρία τέταρτα αργότερα, κατάφερε να κόψει το δέντρο, κάνοντας φυσικά την αυλή άχρηστη με πριονίδια και κλαδιά. Μάζεψε τα «πασιά-πασιά», ντύθηκε, στολίστηκε και πήγε για καφέ. (το δέντρο είχε όντως σκουλήκια)

Η μαμα-Δρακούνα κάλεσε σε συνεδρίαση τη Δρακούνα και το older sister. «Πρέπει να του βρούμε κάτι να κάνει, θα ξεχαρβαλώσει το σπίτι. Να κάνετε κανένα εγγονάκι να τον βάλουμε να το προσέχει.»

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΠΠΠΠΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΤΑΑΑΑΑΑΑ !!! (αχ, και έλεγα ότι γλίτωσα)

Ακόμα ένας λόγος γιατί ΔΕΝ πρέπει να αφυπηρετεί ο κόσμος, πέρα από το οικονομικό βάρος στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων της χώρας του.

Το older sister ανακοίνωσε ότι ήδη έκανε 2, ευχαριστεί αλλά δεν θα πάρει άλλα. Είναι μια μάνα και είναι fulfilled. Η Δρακούνα εισηγήθηκε (σφυρίζοντας αδιάφορα) να του αγοράσουμε παζλ… των 3,000 κομματιών.

Διανύουμε την τέταρτη μέρα αφυπηρέτησης. Η μαμα-Δρακούνα μοιράζει ηρεμιστικά.

1 Comments:

At 05 March, 2006 21:20, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

hahaa, pantos en kali lisi to eggonaki re drakouna;P

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.