Tuesday, December 05, 2006

Branding και Branded

Θα έχετε διαβάσει φαντάζομαι ότι διάφοροι πολιτικοί στην Ελλάδα ξεκίνησαν τα δικά τους blogs, που είναι βασικά μια προσπάθεια να προωθήσουν τις θέσεις τους και να διαφημιστούν και από το internet (σιγά μην έχαναν). Στην Κύπρο μην ανησυχείτε, δεν κινδυνεύουμε ακόμα διότι οι πολιτικοί μας δεν ξέρουν ακόμα που να βάλουν την πρίζα, πόσο μάλλον να κάτσουν να γράψουν και ολόκληρο post. Επίσης, οι πολιτικοί μας ακόμα να ανακαλύψουν το full potential ενός marketing strategy, σε αντίθεση με μερικούς Κύπριους μαρκετίστες (marketing freaks), που ανακάλυψαν τα blogs και πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την τασιηνόπιττα. Τόσο, που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, να «σπάσουν τη φούσκα», να μοιραστούν με μας την επιφοίτηση τους. Τι τυχεροί που είμαστε!!!

Εάν μπει το marketing στη ζωή των blogs, να μην παραξενευτείτε αν μπαίνετε μέσα σε sites που θυμίζουν ένα cross μεταξύ evangelical Jesus Christ Loves you, και ομιλία του προέδρου της ΕΔΟΝ. Και τώρα θα εξετάσουμε ένα παράδειγμα:

Εδώ βρίσκεται το brand new blog ενός τέτοιου κυρίου… enter at your own risk, δεν ευθύνομαι για τυχόν εγκεφαλικά που θα προκύψουν…

- Παρακαλώ προσέξετε την καλλιτεχνική φωτογραφία (πάνω αριστερά) με το χέρι στρατηγικά τοποθετημένο στο πηγούνι του κυρίου, και με χαμηλό φωτισμό. Το χέρι στο πηγούνι δείχνει άτομο που σκέφτεται (έλα, σώπα!!) και φιλοσοφεί τη ζωή, ο χαμηλός φωτισμός φέρνει προς intellectual αλλά με καπιταλιστικές προθέσεις.

- Το γεγονός ότι προτείνει για διάβασμα Paolo Coelho, θα το αφήσω ασχολίαστο, δικαίωμα του. Ελπίζω μόνο να μην νομίζει ότι είναι ο ίδιος ένας Paolo Coelho (όχι άλλο κάρβουνο).

- Ασχολίαστα θα αφήσω και τα quotes από Freud, Αϊνστάιν και ότι θυμηθεί ο καθένας…

Θα σχολιάσω μόνο το Βιογραφικό του (αξίζει τον κόπο):

«Γεια σας. Σε αυτό τον πλανήτη, σε αυτή τη ζωή με φωνάζουν Α.Μ.» Let me guess. Είσαι και οπαδός του Star Trek μήπως??? Σε άλλο πλανήτη πως ονομάζεσαι δηλαδή? Η Μαρία με τα Κίτρινα? Mr Frodo? Bond, James Bond?

«Το πάθος μου που τυχαίνει να είναι και το επάγγελμα μου είναι το Κτίσιμο Μάρκας μέσα από μια ανατρεπτική Στρατηγική Μάρκας και την συστηματική αφήγηση εμπνευσμένων Ιστοριών Μάρκας.» Μάρκα μ΄έκαψες δηλαδή…

«Εδώ και αρκετά χρόνια είμαι ο ιδρυτής του πρώτου φορέα Στρατηγικής Μάρκας στην Κύπρο.» Εντελώς συμπωματικά, δεν υπάρχει Δεύτερος Φορέας στην Κύπρο και ούτε πρόκειται.

"Είμαι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Α.G. ***** ***** Ltd. που διακρίνεται στον τομέα Στρατηγικής Μάρκας και Επικοινωνίας Μάρκετινγκ." σε απλά ελληνικά: είμαι αυτό-εργοδοτούμενος και chances are ότι δεν δηλώνω το πραγματικό μου εισόδημα στο φόρο εισοδήματος.

"Έχω ταυτίσει τη ζωή μου με την εισαγωγή και προώθηση του Branding στην Κύπρο. Γι’αυτό παραχωρώ διαλέξεις σε επαγγελματικούς και επιμορφωτικούς φορείς, δίνω σχετικές συνεντεύξεις και για μεγάλο διάστημα υπήρξα ο τακτικός αρθρογράφος σε θέματα Branding και Μάρκετινγκ της καθημερινής εφημερίδας «Πολίτης»." τον Χριστούλη που έλεγε ένα περίπου το ίδιο πράγμα (ταυτίστηκε με κάτι, παραχωρούσε διαλέξεις κτλ) στο τέλος τον σταύρωσαν…

"Επίσης είμαι ο ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας «Brand Connection» που έχει σαν σκοπό την διάχυση πληροφοριών σε θέματα Branding, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας." σε απλά ελληνικά: ξεκίνησα το δικό μου blog

"Είμαι Σύμβουλος Στρατηγικής Μάρκας και Επικοινωνίας σε κορυφαίους Ιδιωτικούς και Δημόσιους Οργανισμούς της Κύπρου, προς το παρόν. Είμαι εξωτερικός εισηγητής σε θέματα Μάρκετινγκ και Branding όπως επίσης και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου της σχολής business του *******." (και οπαδός του «ότι δηλώσω είμαι».)

Έχω δει το μέλλον της Κύπρου… και είναι μια…. Μάρκα…

Είμαι και γαμώ τα άτομα…

Είμαι ο Ιησούς Χριστός…

Είμαι, είμαι, είμαι….

Είμαι και πολύ μετριόφρων να ούμε…

… Ναι, ας σπάσουμε τη φούσκα.. μας έπεισες…..

(έχω μια απορια: τα πιστεύουν κιόλας ή είναι ένα act??)

42 Comments:

At 05 December, 2006 10:49, Blogger Demetris said...

TBWA\ reject mana mou. Ti perimeneis...

 
At 05 December, 2006 11:04, Anonymous Anonymous said...

"ένα cross μεταξύ evangelical Jesus Christ Loves you, και ομιλία του προέδρου της ΕΔΟΝ..."

Το κατηχήτικό εισβάλλει επιτέλους στο blogging (όχι που θα το άφηνε). Εμπρός αμνοί του Θεού, μπείτε στο σωστό δρόμο να δείτε το φως στην άκρη του τούνελ... ήδη βρέθηκαν 8 εθελοντές και μάλιστα έφεραν και την πετσετούλα τους μαζί τους (επειδή τα παιδιά έχουν τρόπους, όχι σαν κι εμάς τους αχρείους που ένα χρόνο τρώμε-πίνουμε στης Δρακούνας, ούτε ένα μπακλαβά δεν της φέραμε... )

Το θεϊκό όμως βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας του αγαπητού, όπου ο φίλτατος ΣΗΜΠΛΗΡΩΝΕΙ quote του Αριστοτέλη... Μπράβο του πάντως και πάλε καλά που βρέθηκε κάποιος να συμπληρώσει όσα ξέχασε να πει ο "Τέλης". Όχι, για να μην εκτίθεται κι όλας ο αρχαίος(στην ηλικία που βρίσκεται...).

 
At 05 December, 2006 11:05, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δρακούνα... τι συμβαίνει με τις εμπνεύσεις μας; Εσύ με τους μαρκετίστες [sic] ...εγώ με τους "ελληνόψυχους Κόναν"...

Το παρατήρησα και άλλες φορές (π.χ. ΔΡΑΚΟΥ-ΦΕΝ / ΚΙ.ΜΑ.ΜΕ), πολλή αλληλεπίδραση μας προκύπτει με τα μπλογκ, ce n'est pas?

Διαφέρει ο καθένας σε θεματολογία και υφή... αλλά βρίσκω και πολλά κοινά ανάμεσα σε πολλούς μπλόγκερς... κάτι μεταξύ domino effect και ομαδικής παράκρουσης ένα πράμα!

 
At 05 December, 2006 11:10, Blogger drakouna said...

Ναι.. τηλεπάθεια πάντως δεν έχω, (θα τη χρησιμοποιούσα για να κερδίσω το λαχείο).

Μήπως έχουμε τα ίδια ερεθίσματα hence και το domino effect??

 
At 05 December, 2006 11:10, Anonymous Anonymous said...

Που τους ηβρίσκεις ρε Δρακούνα?!

"Του ατόμου που έχει τις ρίζες της ύπαρξης του στο χώμα και τα φτερά του ψυχής του στους αιθέρες."

Προσκυνώ: Κοέλιο + Μπουσκάλια σε 1 ατάκα!

 
At 05 December, 2006 11:22, Anonymous Anonymous said...

^ Ναι.. προφανώς "φτιχά" τα quotes... δεν αφήνει τίποτα όρθιο... όποιον πάρει ο χάρος...

Μήπως να του κάναμε κερκίδα?

 
At 05 December, 2006 12:16, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Δρακούνα

Ακριβώς τα ίδια δεν νομίζω... δεν γνωρίζω τον Έτερο και επομένως δεν λειτουργεί ως ερέθισμα.. (γκουχ, γκουχ).

;-)

 
At 05 December, 2006 12:17, Blogger shashoura said...

pppppfffffffffff..........

 
At 05 December, 2006 12:33, Blogger Sraosha said...

Εγώ απλώς να ψάλω μαζί σας:

"Σώσον Κύυυυυριεεεε τον Λαόν Σου..."

Πάντως με έβαλε σε σκέψεις: εγώ, άραγε, με τι έχω ταυτίσει τη ζωή μου;

Τέλος, ερώτηση προς οποιονδήποτε γνωρίζει από επιχειρηματική ορολογία και δεν τη μεταφράζει / επινοεί μόνος του:

Υπάρχει 'Κτίσιμο Μάρκας'; Εάν όχι, πώς το λέμε στο ελλήνικος;

Έχετε τις ευλογίες μου,

ο Μέγας κι Ανυπέρβλητος

 
At 05 December, 2006 12:40, Blogger YO!Reeka's said...

να αγιάσει το στόμα σου με τον κοέλιο!!! έλεος πια, φτάνει! κι ο αλχημιστής είναι πολύ ωραίο και θετικό βιβλίο άμα είσαι 18, αλλά άμα περάσεις την εφηβεία δεν πολυλέει

 
At 05 December, 2006 12:43, Blogger zappa said...

Jesus Christ Superstar

 
At 05 December, 2006 12:55, Blogger Demetris said...

sraosha: Branding ti laloume sto ellinikos, Branding. En eshei elliniki orologia ex oswn gnwrizw. Oute kineziki. Oute norvigiki. (Ok norvigiki mporei na eshei).

 
At 05 December, 2006 13:19, Blogger Sceptic Anonymous said...

Ε καλά ρε ο άνθρωπος πουλά αέρα, πως κάνετε έτσι.

Βασικά είναι και τούτος ένας consultant και το defintion του consultant είναι κάποιος που θα σου πάρει τα λεφτά σου για να σου πει κάτι που ήξερες ήδη. Αλλό τούτο το New Age spin που έχει είναι όλα τα λεφτά.

Κάποια πανεπιστήμια, να μην πούμε ονόματα και τα πληγώσουμε, εδώσαν χιλιάδες λίρες σε κάτι τέτοιους για να αλλάξουν το brand τους. Από University of Something, έγινε Something University.

Και τούτος κάτι τέτοιο πρέπει να κάμνει. Τουλάχιστον εσείς ξέρετε ότι ο άνθρωπος είναι σπεσιαλίστας στην τέχνη της κοπρολογίας του ταύρου (bullshit). Ο κόσμος που θα πάει κοντά του για "διαφοροποιημένη τοποθέτηση και επανατοποθέτηση της Μάρκας τους στο Νου του καταναλωτή" δεν είναι κρίμα;

Τώρα που το σκέφτομαι, όχι.

 
At 05 December, 2006 13:47, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

mporoume na tou grapsoume kajiarika comments i exei brand censorship?

mouahhaa

 
At 05 December, 2006 13:50, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

akiro, xero tous misous pou ekaman comment. eimai kato ton 40 apokliomai;)

 
At 05 December, 2006 13:55, Blogger zappa said...

mphka ston peirasmo kai....apanthsa

 
At 05 December, 2006 13:56, Anonymous Anonymous said...

τρέχουμε όλοι σύσσωμοι φίλε Zappa να σε διαβάσουμε....

 
At 05 December, 2006 14:13, Blogger drakouna said...

Και όταν κατηγορηθώ, θα πώ ότι σας ξέρω όλους και είσαστε καλά παιδιά...

ή ότι ήταν ένα "μεμονωμένο περιστατικό"...!!

 
At 05 December, 2006 14:29, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

i drakouna ftaiei pou xesikonei tin neolaia ;)

 
At 05 December, 2006 14:46, Anonymous Anonymous said...

Apo to legameno blog:

Snack

Convention
Συνήθως τα αλλαντικά χρησιμοποιούν χαριτωμένες σκηνές Ορέξεως

Disruption
Ας κάνουμε τα Snack πιο επιθυμητά μέσω μιας πιο πικάντικης στάσης

Vision
Τα πιο πικάντικα σε σκέψη, σε στάση, σε έκφραση

Ma peripezei mas? En salami for god's sake! Exw pikantika visions already...

 
At 05 December, 2006 15:03, Blogger Demetris said...

Jai opois eide tin prosfati diafimisi tis snack - me ta close up, ta gelakia ktl- xerei. 'En en poureka, en slamaki aeros ouggarias snack pou tha se lalw poudame jai na paei, parizaki mou!'Drakouna: THANK YOU!!!

 
At 05 December, 2006 15:26, Anonymous Anonymous said...

@Demetris, το ερώτημα είναι αν θα απαντήσει....

εγώ εύχομαι να ακολουθήσει το παράδειγμα της εκκλησίας και φορώντας τον αδιάβροχο μουσιαμμά του, να συνεχίσει ακάθεκτος... μόνο να μην γυρίσει και το άλλο μάγουλο (αφού την είδε και JC και μας διδάσκει την αγάπη) γιατί θα κάνω εμετό πάνω του....

 
At 05 December, 2006 16:03, Blogger Alexandra said...

The young bloggers gathered around and read the news. It seemed that a middle aged man undergoing a mid-life crisis had begun blogging too. A man who enjoyed reading Pablo Coelho, a man who confused happiness with being told how to be happy. The bile rose in the y.b's throats. Together they felt united, their faces lit up by the flickering glow of their laptops. In silent agreement they turned and ominously clicked on the "comments" section. This man was about to learn the real terrors of blogging...

 
At 05 December, 2006 16:34, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

well they do say that with age comes wisdom, itan jeros tou

eidika to post tou dimitri itan ola ta lefta:)

 
At 05 December, 2006 19:53, Anonymous Anonymous said...

η δρακουνα εγραψε ενα κριτικο κειμενο για το μπλγκ του τυπου,και σεις αποφασισετε να πατε να του το γαμησετε αφηνοντας ειρωνικα σχολια? εν ετσι που προωθει την δημοκρατια το ιντερνετ? εσεις που το υποστηριζετε και δημιουργειτε μεσω αυτου αποφασισετε να πατε να φιμωσετε καποιον αλλο (λιο φτανος αυτος ο αλλος ειναι η αληθεια) και να τον κριτικαρετε? ειχα σας ποιο ψηλα ρε πε8κια τοσον τζερο που σας θκιαβαζω.. αφηστε τον κοσμο να εκφραστει,αν this was real life ηταν να πατε να του πειτε καταμουτρα εισαι διασταυρωση γ.γ της εδον και του χριστοδουλου? οι απλα ηταν να τον γραψετε στα παλια σας τα παπουτσια. τωρα γιατι τετοια αντιμετωπιση?

 
At 05 December, 2006 20:32, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Ανώνυμος

"...διασταυρωση γ.γ της εδον και του χριστοδουλου?..."

Τούτον πράγματι εν θα εμπορούσα να το κάμω... διότι θα εφύρνουμουν που τα γέλια...

Σύμφωνοι, να μην φιμωθεί αλλά αφού την είδε και διαδικτυακός... λίγος σαρκασμός τι είναι μπροστά στις -άκοπες -λίρες που βγάζει για να βοηθά στη μετατροπή ΟΛΩΝ των βιομηχανιών σε Lifestyle Industries.

Εκτός αν θεωρείς ακίνδυνη αυτή την τάση. Βέβαια δεν μου γεμίζει το μάτι ο συγκεκριμένος. Δεν φαίνεται να γνωρίζει καλά τον τρόπο "ένδυσης του προϊόντος με την Αύρα του Νικητή" ή τουλάχιστον δεν το καταφέρνει καλά. (and that's a good thing hun').

Για όποιες τεχνητές υποκουλτούρες υπάρχουν και οι αντι-κουλτούρες τους. Σαν ειδικός στο θέμα πρέπει να δείξει κατανόηση.

Βλέποντας πάντως τα πρώτα σχόλια και τα άτομα που τα έκαναν... σαν στημένο μου μοιάζει το όλο σκηνικό... σαν κάποιοι να οσμίστηκαν κάποιο niche στην Κυπριακή αγορά και βιάστηκαν να προλάβουν.

 
At 05 December, 2006 20:41, Anonymous Anonymous said...

δεν περίμενα ότι θα έστελνε δικηγόρους πάντως....

 
At 05 December, 2006 20:42, Blogger Demetris said...

Poios ton efimwse re? Sovarefteite lio. Theleis na ekfrasteis dimosia, jai di se ena hwro pou sfizei pou eirwneia jai sarkasmo? Do your research jai sfixe to stomahi. Ase pou to niche re agrine en en niche. En dedwmeni praktiki stin 'viomihania'. O allos eiden tin nees tehnologies kai kala -ethkiavase to teleftaio CR i to Campaign diladi- jai anti na steilei arthro ston Politi eipe 'hm, no deadlines, no limits, no offence'. Plus oso perna o kairos en perna me i mpogia tous ws eidimones jai 'thkiabasmenoi' / 'dihtywmenoi' jai eipan na to paixoun se allo tamplo.

 
At 05 December, 2006 20:45, Anonymous Anonymous said...

επίσης, με τις - πως να το θέσω ευγενικά?- κουβέντες που λέει, τι ακριβώς περίμενε? Νηστεία, μετάνοια και προσευχή? Δημοκρατία και α-λήθεια δεν διδάσκει? There you go!

 
At 05 December, 2006 20:47, Anonymous Anonymous said...

Sorry δεν ξέρω τι έπαθε το y/b laptop μου και με βγάζει ανόνυμη... this is anekdoti (last 2 anonymous posts too)

 
At 05 December, 2006 20:53, Blogger Demetris said...

It's the love.
Show it some.

 
At 05 December, 2006 21:02, Blogger Noullis said...

baaad bloggers....no doughnut

 
At 05 December, 2006 22:03, Blogger the Idiot Mouflon said...

@demetris

Η πρακτική αυτή είναι δεδομένη στη βιομηχανία, ναι... αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος προώθησης της -στην Κύπρο -είναι ακόμα niche. Νομίζω...

 
At 05 December, 2006 22:23, Blogger Demetris said...

@agrine: If you mean 'lay' approaches (blogs, myspace, etc),touche!

 
At 05 December, 2006 22:47, Anonymous Anonymous said...

exei dimokratia sto internet? :/

 
At 05 December, 2006 23:01, Blogger Demetris said...

@anonymous: mia steihiwdi morfi tis tin ehei, an dimokratia en kata vasi o sevasmos sti diaforetikotita kai i energi symmetohi sta koina mesw dialogou. ehei kai kapitlistiki ekmetalefsi sto internet, kai subcultures, kai eleftheriakes koinotites. Sta blogs de i autonomia en pou kyriarhei - oso mporei. I autonomia jai i allilegi. To oti anonyma i epwnyma mpaineis kai sholiazeis opou theleis, toulahiston kat ehin, en mia morfi autonomistikis dimo-kratias, nai?

 
At 06 December, 2006 08:31, Blogger drakouna said...

Από τη στιγμή που γράφεις online και ονομάζεσαι και blog, και θέλεις και comments, δεν μπορείς μετά να κατηγορήσεις κανένα άν τα σχόλια που πήρες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου.

Φυσικά και αγνοείς κάτι που δεν σου αρέσει... μπορείς όμως και να το σχολιάσεις n'est pas??

 
At 06 December, 2006 10:03, Blogger Psychia said...

Ό,τι να'ναι!

Έφιεν η φάτσα μου πρωινιάτικα.

 
At 06 December, 2006 10:05, Blogger Psychia said...

Ό,τι - να'ναι πρωινιάτικα!

 
At 06 December, 2006 11:23, Blogger the Idiot Mouflon said...

Nououououououllliiiiii

Μουαχαχαχαχαχαχα

Το "Golden Brown" των Stranglers είναι γραμμένο για την πρέζα. Μήπως ήθελες να εισηγηθείς κάτι στον καλλιτέχνη-μαρκετίστα;

 
At 27 April, 2020 20:28, Blogger yanmaneee said...

michael kors outlet online
longchamp handbags
calvin klein underwear
hermes handbags
supreme
curry 6 shoes
yeezy shoes
adidas ultra boost
goyard
fila shoes

 
At 03 July, 2021 18:01, Blogger yanmaneee said...

golden goose outlet
offwhite
kobe sneakers
stone island sale
supreme clothing
yeezy boost 350
kyrie 4 shoes
bape hoodie
kevin durant
kd shoes

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.