Monday, December 04, 2006

Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Έχω ξαναγράψει αλλά το άτιμο είναι ανεξάντλητο:


Όποιος έχει πεθερά, ξέρει ότι η σειρά «7 θανάσιμες πεθερές», όσο outrageous και αν φαίνεται, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Επίσης ξαφνικά έρχεται η επιφοίτηση και αντιλαμβάνεσαι γιατί τόσα χρόνια η μαμά σου αρρωστούσε κάθε φορά που θα πηγαίνατε επίσκεψη στη γιαγιά σου (την πεθερά της). Πολλά πράγματα εξηγούνται. Όπως και το μυστήριο της ύπαρξης των UFO.

Savoir Faire με τη πεθερά:

1. Ότι και να βάλεις όταν την γνωρίσεις είναι λάθος. Αν βάλεις χαριτωμένη φουστίτσα, με ασορτί twin set και μπαλαρίνες, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς θεούσα και της εκκλησίας με απότερό σου σκοπό το δόλο… να την πείσεις πως έβγαλες το κατηχητικό με άριστα…. Αν πάς ντυμένη στα μαύρα με μπότες και καμπαρτίνα, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς φρικιό που ακόμα ντύνεται σαν φοιτήτρια, άρα ανώριμο άτομο. Αν πας ντυμένη όπως ντύνεσαι συνήθως, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ξέκωλο. Αν βάλεις jeans είσαι πολύ πρόχειρη. Αν βάλεις τα καλά σου θα σου κάνει παρατήρηση που μπήκες σε τόσο κόπο (άρα και πάλι ρεζίλι θα γίνεις).
Σκέψου λογικά: Πως θα την πείσεις με την μπότα και τα σιδερικά ότι θα προσέχεις για πάντα το γιο της??

2. Μπορεί να έχεις 5 πτυχία, να μιλάς άπταιστα 6 ξένες γλώσσες, να ξέρεις αρχαία ελληνικά και λατινικά, να μπορείς να συζητήσεις άνετα για την εξωτερική πολιτική της Αμερικής και της Αγγλίας, να έχεις άποψη για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τίποτα απ όλα αυτά δεν θα την εντυπωσιάσει. Αντιθέτως, θα την εντυπωσιάσουν οι ακόλουθες πληροφορίες:
- αν έχεις δικό σου οικόπεδο
- αν έχεις δικό σου διαμέρισμα
- αν σκοπεύουν οι γονείς σου να σου χτίσουν δικό σου σπίτι
- αν θα σε «βοηθήσουν» οι γονείς σου οικονομικά.
Διότι καμία μάνα δεν θέλει το γιο της να καταλήξει με μια ξεβράκωτη, όσο έξυπνη και αν είναι.

3. Με το που βλέπει το γιο της, θα ξεκινά αυτόματα το τουρνουά Δ.Σ.Σ.Μ. (Δώσε Σημασία Στη Μαμά). Θα θυμάται όλες τις αρρώστιες που πέρασε κατά καιρούς. Θα προσθέτει σε αυτές νέες glamorous αρρώστιες που δεν έπαθε, αλλά έμαθε από την τηλεόραση. Ότι χαλασμένο κυκλοφορεί στη αγορά το έχει φάει. Ότι μικρόβιο κυκλοφορεί στη Μέση Ανατολή το ανέπνευσε. Το ότι έχει να μπει σε αεροπλάνο από την προεδρία του μακαρίτη του Κυπριανού, δεν την εμποδίζει να πάθει και ραδιενέργεια από τις πτήσεις (το new kid in the block των ασθενειών).

4. Ότι επάγγελμα και να κάνεις, απορρίπτεται ασυζήτητα. Αν κάνεις βοηθητικό επάγγελμα (secretary, assistant, organizer κτλ) σημαίνει ότι δεν έχεις τα κότσια ή το μυαλό να ανελιχθείς. Ο γιος της θα είναι καταδικασμένος να σε σέρνει μαζί του. Αν κάνεις κάτι artistic (graphic designer, creative journalism, PRτζου, κριτικός τέχνης κτλ) εκτός του ότι δεν θα μπορεί να το προφέρει, θα σε σταμπάρει για φρικιό και ρηχό, πάρτι άνιμαλ που ο νους του είναι στον κώλο του αντί σε σοβαρά πράγματα όπως τον ίσο καταμερισμό των βαρών στην οικογένεια. Αν κάνεις κάτι τρομερά powerful (δικηγόρος, λογιστής, γιατρός, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, οποιαδήποτε διευθυντική θέση κτλ) είσαι μια bitch που θα καταπιέζει το γιο της και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να κάνει οικογένεια. Αν είσαι Πρόεδρος/Πρωθυπουργός κράτους, διπλωματικός ακόλουθος, πρέσβης, σημαίνει ότι δεν θα θέλεις να κάνεις παιδιά και να διαιωνίσεις το τιμημένο οικογενειακό της όνομα.
Επαγγέλματα που εγκρίνονται: Κληρονόμος μυθικής περιουσίας, εισοδηματίας (αλλά κοίτα τα εισοδήματα να μην προέρχονται από δεξιό μαυραγορίτη παππού – δεν θα εκτιμηθεί από συνδικαλίστρια πρώην κομμουνίστρια πεθερά), δημόσιος υπάλληλος (σίγουρος μισθός, και γαμώ τα ωράρια και minimum πίεση- έχει πολλά και συμφέρει).

5. Αν η πεθερά σας είναι της εκκλησίας…. αφήστε την στην ησυχία της. Μην διανοηθείτε να κοντραριστείτε μαζί της και μεταξύ μας, χέστηκε αν εσείς διαβάσατε ένα Dan Brown και νομίζετε ότι είδατε το φως το αληθινό. Όταν μιλώντας, η πεθερά σας ρίχνει αόριστα μέσα στη συζήτηση πράγματα που είπαν ο Παύλος, ο Ιωάννης, η Βαρβάρα η Μαρία κτλ, μην ρωτήσετε ποιοι είναι αυτοί και αν είναι συγγενείς. Εννοεί τον Απόστολο Παύλο, τον Απόστολο Ιωάννη, την Αγία Βαρβάρα και την Παναγία. Μου έτυχε.

6. Το μόνο που επίσης θα εκτιμηθεί είναι οι μαγειρικές σας ικανότητες. Αν αυτές είναι ανύπαρκτες, υπάρχουν 2 επιλογές:
- να πείτε ψέματα ότι είστε ένας θηλυκός Μαμαλάκης και να ελπίζετε να μην σας καρφώσει κατά λάθος ο γιος της (θα σας καρφώσει, δεν υπάρχει περίπτωση).
- να αλλάξετε θέμα (να μιλήσετε ας πούμε για τα 4 ιδιόκτητα διαμερίσματα σας)

Και extra bonus για Ελληνίδα πεθερά και Κύπρια νύφη:

Ξεχάστε ότι ξέρατε για αγάπη, αδελφοσύνη, οι Έλληνες είναι αδέρφια μας, η Ελλάδα είναι η μητέρα μας, ένωση και λοιπές μαλακίες…. ΕΔΩ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!!

- Δεν υπάρχει περίπτωση να συναγωνιστείτε Ελληνίδα πεθερά στο μπλα-μπλα. Θα σας πάρει μονότερμα, θα χτυπήσει άνετα 287 λέξεις το λεπτό, ενώ εσείς θα είστε ακόμα στο «εεεε…..». Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα.

- Αν η πεθερά είναι δεξιά, ενδεχομένως να νομίζει ότι οι Κύπριοι είναι όλοι νεόπλουτοι που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού, τον οποίο θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι. Ο Καραμανλής (ο original) τους τά’λεγε αλλά δεν τον άκουσαν οι μαλάκες. Θα έχει ενοχικά σύνδρομα από τη χούντα τα οποία να χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας.

- Αν η πεθερά σας είναι αριστερή, ή πρώην κομμουνίστρια προσοχή. Ενδεχομένως να είναι clone της Μαρίας Δαμανάκη και αν αρχίσει να σας μιλά για την αντι-χουντική της δράση να συμφωνήσετε σε όλα και κοιτάτε να μάθετε τι έγινε στο Πολυτεχνείο για να μην γίνετε ρεζίλι. Να θυμάστε: όπως στην Κύπρο όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι ανέπτυξαν αντι-πραξικοπηματική δράση, έτσι και στην Ελλάδα, όλοι ήταν εναντίον της χούντας και ήταν παρόντες στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μην την κακοκαρδίσετε. Οι αναφορές στον Κακογιάννη εν καιρώ «Στέλας», κερδίζουν έξτρα βαθμούς bonus.

- Το ότι οι γονείς σας έχουν δίσκαλο σπίτι στα Λατσιά με πισίνα και 749 τετραγωνικά μέτρα κήπο δεν θα βοηθήσει την υπόθεση σας. Ειδικά αν η πεθερά μένει σε τριάρι στην Κυψέλη. Για αυτό, το πρώτο τραπέζωμα να το κάνετε σε λαϊκή ταβέρνα – ούτε γύφτους θα σας πουν (είναι όμως trendy, οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ) ούτε και επιδειξιομανείς…

- Να χαμογελάσετε ευγενικά αν τύχει και νομίζει ότι έχουμε ακόμα πόλεμο στην Κύπρο και μας κυνηγάνε οι Τούρκοι και κινδυνεύει ο γιος της. (μη γελάτε, το άκουσα ΚΑΙ αυτό. Μπορείτε να γελάσετε με τη ψυχή σας αργότερα στην τουαλέτα). Εδώ μπορείτε να της θυμίστε ότι ο γιος της δεν θα κληθεί να πολεμήσει και ότι θα είναι ο πρώτος που θα μπει σε αεροπλάνο και θα προσγειωθεί στο Ελ Βεν. (όπου και πάλι δεν θα κληθεί να πολεμήσει διότι θα θεωρείται μετανάστης- το τσεκάραμε.)

- Να χαμογελάσετε ευγενικά στις αναφορές στο χαλούμι, τους κουμπάρους, την Άννα Βίσση και ότι άλλο κλισέ ξέρει για την Κύπρο. (μπορείτε να κάνετε εμετό αργότερα στην τουαλέτα.)

- Μην θιχτείτε αν βγάλει λεξικό για να συνεννοηθείτε.


Καλή τύχη σε όλες, ειδικά σε αυτή που θα γνωρίσει την Ελληνίδα πεθερά της... ξέρει ποια είναι!!


21 Comments:

At 04 December, 2006 13:36, Anonymous Anonymous said...

;-)

Με άλλα λόγια.... χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.... ότι και να κάνει η bride-to-be στο σκορ θα προηγείται η πεθερά... και θα χτυπά και πέναλτι...

 
At 04 December, 2006 15:15, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εγω πάλι ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το σκηνικό "έλα να γνωρίσεις τους γονείς μου".

--Εσένα θέλω στο κρεβάτι μου μάτια μου, όχι αυτούς (μπλιαχ), γιατί πρέπει ντε και καλά να τους γνωρίσω;

 
At 04 December, 2006 15:50, Blogger YO!Reeka's said...

τελικά το πρώτο τμήμα του θέματος ήταν μια προκάλυψη για να μπεις στο δεύτερο, δηλαδή την περίφημη ελληνίδα πεθερά!
ΥΓ. τα Λατσια είναι posh;

 
At 04 December, 2006 15:54, Blogger drakouna said...

Ναι... αν νομίζεις ότι επειδή αγάπησες τα μάτια της τα δυό θα ζήσετε μαζί στο ηλιοβασίλεμα, κόψε τα πολλά αμερικάνικα έργα διότι θα κάνουν κακό στην υγεία (σου)...

Να τους γνωρίσεις μόνο, όχι να τους βάλεις στο κρεβάτι σου..

 
At 04 December, 2006 15:55, Blogger drakouna said...

Τα Λατσιά είναι αναπτυσσόμενη περιοχή της Λευκωσίας όπου υπάρχει πολύ χώρος (ακόμα) για ανάπτυξη και τα οικόπεδα είναι μεγάλα.

 
At 04 December, 2006 17:10, Anonymous Anonymous said...

Seeking advice: Ti kanis otan i pe8era su ine "3eni" ? Mi kiprea k mi-ellinida ?
(Afu 3eperaseis to empodio tou na peiseis tus dikous su goneis + rest of the extended family na dektun ton allodapo k allo8risko gampro...)

 
At 04 December, 2006 19:43, Anonymous Anonymous said...

horaitisa mou parolo pou to extended family protinei papoutsi pou ton topo sou to simantiko einai na eisai eftixismeni! papoutsi eis ta metra sou ki as en pou xilia milia ;-)

 
At 04 December, 2006 20:51, Blogger Agni said...

Poli mou arese to keimeno gia tis petheres. Ego eho aristh pethera, alla h alhtheia einai, oti pote den tha me niosei gia korh ths kai ego den tha thn nioso gia mana mou. Alla eytyhos, den ehoume kamia shesh me tis 7 thanasimes!! Toulahiston gia thn ora!! Kali tyxh se olles!!

 
At 04 December, 2006 21:07, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δρακούνα μου, απλώς αποφεύγω σοβαρή ενασχόληση με άτομα που ασπάζονται το πρότυπο της -δες Βικιπαίδεια -(πολυ)πυρηνικής οικογένειας (για ξεπέτες το συζητάμε)...

Εγω με την μπουρζουαζία ...έκλεισα!

Lumpenproletariat
και ξερό ψωμί...

 
At 05 December, 2006 00:35, Blogger Demetris said...

Gia tous petherous xerei kanenas na mas piei jai en na pelanoume damesa?

 
At 05 December, 2006 05:12, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

nomizo oi petheroi den anakatevounte oso oi petheres, giafto den tous ekame thema i drakouna

iparxei mia paroimia pou leei "i nifi antas na gennithei tis petheras imiazei". OSO KAI NA EPIMENEI o papas tou papa mou oti epidi i mama mou egennithike tin idia mera pou epethane o papas tou (me kamia 50etia diafora vevaia)ara einai i metansarkosi tou petherou tis petheras tis, afto den nomizo oti isxiei gia tous petherous kai den isxiei gia tous antres. antitheta xero pola live examples gia tin paroimia, opotan kati exeran aftoi pou tin evgalan

oso gia tis petheres ek mamas patridos, na arkepsoun na kamnoun tiropittes me xaloumi je kanei tis!

p.s thimoume otan imoun 6i dimotikou kai pigame diakopes stin siro mazi me mia oikogenia filon apo tin athina, mia mera pigame na fame kai aftoi eferan kai kati allous dikoustous filous. kai eipe ekeinos o kirios "ego fovamai pantos na rtho kipro, na katevoune oi tourkoi na mas sfaxoune" kai epatha to shock giati os paidaki pou den epatise akoma ta 12 ixera oti en ipirxe etsi endexomeno kai otan epiame piso sto xenodoxio erotisa tin mama mou sxedon klameni an tha mas sfaxoun oi tourkoi... pou simenei oti den einai pronomio ton petheron to sigkekrimeno cultural assumption:P

 
At 05 December, 2006 06:02, Blogger Demetris said...

@michaella: "nomizo oi petheroi den anakatevounte oso oi petheres"

Me 'menan en panta to antitheto. Jai men mou peite oti en epeidi gamw tes kores tous. Kati perirgo paizei sto male psyche pou ite to yperkalyptei i faousa pethera -and the mute male carries on pretending to be lord and master, over and above the situation by staying out of it- ite fkainei jame pou en to perimeneis jai pou jame pou en to eperimenes na eni outws i allws! Jai en polla diaforetiko pou to tis petheras opws to perigrafei i symvoulos gamou kai guru shesew k.k. Drakouna.

Kanenas me empiries? O etairos p.h. diavazei? Oxa monon egw ta pathenw touta.

 
At 05 December, 2006 08:12, Blogger drakouna said...

Για τους πεθερούς, είναι γεγονός δεν υπάρχουν τόσες πληροφορίες. Ή πολύ ζεν είναι, ή απλώς δεν ζουν. Νομίζω είναι είδος προς εξαφάνιση και να καλέσουμε το Animal Planet να τους κάνει ντοκυμαντέρ.

 
At 05 December, 2006 08:19, Anonymous Anonymous said...

Deemtris: you said it... Οι πεθεροί ασχολούνται με τους γαμπρούς και οι πεθερές με τις νύφες (το γνωστό Οιδιπόδειο...)

Όσο για τις γνωριμίες ilithio agrino, καμία σχέση δεν έχουν με το κρεββάτι (μην σου πω ακριβώς το αντίθετο)... έρχεται όμως μία μέρα μετά από περίπου 10 χρόνια σχεσης και extreme δικαιολογιών προς αποφυγή του γεγονότος που ΠΡΕΠΕΙ να το πάρεις απόφαση και να το βγάλεις από τη μέση για να μην πρήζουν 1ον οι δικοί σου γονείς (συνήθως με το κλασικό: Μήπως δεν σε λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη και θα σε ξαπολίσει οσονούπο?) και 2ο τα "πεθερικά" (Μα πια τσουλάρα είναι που σε έχει 10 χρόνια και δεν ενδιαφέρτηκε να δει τη μάνα που σε γέννησε?)... γι αυτό τους γνωρίζεις μπας και ξεφορτωθείς το πρηξιμο (έστω και προσωρινά, γιατί μετά κάτι άλλο θα προκύψει)... Σημειώνω πως και να μην τα ξεστομίζουν αυτά (και οι δύο πλευρές, ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ... ακόμα χειρότερα δηλαδή....

Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα: Μόλις ο γαμπρός γνωρίσει την πεθερά και δει πως θα είναι το "λουλούδι του" σε 20 χρόνια, μόνο στο κρεβάτι δεν θέλει να πάει μετά... μάλλον προς το κοντινότερο μπαρ τον κόβω...

 
At 05 December, 2006 10:45, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Ανέκδοτη

Έλα όμως που εγώ θέλω το ταίρι μου να μπορεί να ξεφεύγει από την "προκαθορισμένη" για αυτήν εξέλιξη... και δεν εννοώ από άποψης εμφάνισης / φυσιολογίας.

Θέλω να έχει ορίσει αυστηρά τα boundaries μεταξύ της ίδιας και των γονέων της... και να αντιλαμβάνεται πως τα όποια παιδιά της θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα... δηλαδή να καθορίσουν τα ίδια τη ζωή τους.

 
At 05 December, 2006 10:47, Blogger the Idiot Mouflon said...

Υστερόγραφο:

"...Μήπως δεν σε λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη και θα σε ξαπολίσει οσονούπο?) και 2ο τα "πεθερικά" (Μα πια τσουλάρα είναι που σε έχει 10 χρόνια και δεν ενδιαφέρτηκε να δει τη μάνα που σε γέννησε?)..."

Αυτό το φόρτωμα με ανασφάλειες είναι που βρίσκω εγκληματικό.

 
At 05 December, 2006 11:16, Anonymous Anonymous said...

Και να υποφέρεις δηλαδή όλο το ασταμάτητο πρήξιμο και τα γονικά βλέμματα γεμάτα κρυφά νοήματα για ένα κωλοτραπέζωμα? Να το πάρει το ποτάμι αγρινέ μου και να το στείλει στο διάολο... αν το ζευγάρι συνεννοείται αυτά είναι για να εξαγοράζουν την ησυχία του...

 
At 05 December, 2006 15:16, Blogger firfiris said...

ama sas lalei o firfiris oti san tes ouggarezes en eshei, peripezete me! egglezika den xeroun!

hehhehe

poly kalo drakouna. ap ta kalytera sou.

 
At 05 December, 2006 18:52, Blogger nosyparker said...

Εύγε! Είμαι πεθερόπληκτη twice και πολύ το διασκέδασα. :-D

 
At 06 December, 2006 05:00, Anonymous Anonymous said...

egw exei kairo na erthw kypro alla akousa apo reliable source oti ta latsia pleon are beyond "anaptyssomena" exei kati "spitia" sto ypsoma (?) ligo eleipse na ginoun "beverly", anyways me oti les mborei gi'afto telika na meino edw kai na pantrefto kapoian/on (akoma en apofasisa...)

 
At 06 December, 2006 07:02, Anonymous Anonymous said...

diladi ise pantremeni?? me kalamaran??
aman se laloun drakouna h pethera inta onoma eshin????

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.