Tuesday, November 28, 2006

Ανταποκρίσεις

O τυχερούλης ανταποκριτής/τουρίστας που στάλθηκε «στην παγωμένη Φινλανδία» για να καλύψει ένα ακόμα ναυάγιο προτάσεων σχετικά με τη μυστήρια περίπτωση της Κύπρου (ένα σκατό μέρος και δεν μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους- μιλώ για αυτό το μυστήριο) παραλήρησε πολύ πρωτότυπα (ω Θεέ μου) το ψυχρό κλίμα της χώρας με τη διάθεση των παρευρισκομένων της συνάντησης. Κρύο το αγιάζι στα βουνά, παγωμένες και χιονισμένες οι κοιλάδες, όπως παγωμένα ήταν και τα πρόσωπα των διπλωματών όταν ανακοίνωσαν… ένα… ακόμα … ναυάγιο….

Η περίπτωση της Κύπρου θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί και Τρίγωνο των Βερμούδων με τόσα ναυάγια. Απορώ πως κανένας δεν το σκέφτηκε μέχρι σήμερα.

Η διάθεση των παρευρισκομένων βεβαίως άλλαξε άρδην όταν μετά τη συνάντηση οι Φιλανδοί παρέθεσαν γεύμα εργασία (οι μασέλες δούλεψαν υπερωρίες) αλλά αυτό δεν μεταδόθηκε από τον ανταποκριτή/τουρίστα διότι δεν μας ενδιαφέρει και βασικά ήθελε να μείνουμε με την εικόνα της παγωνιάς και του κρύου. Μετά ο ίδιος πήγε shopping διότι έχει και οικογένεια εδώ στην Κύπρο και κατιτίς έπρεπε να τους φέρει από την «παγωμένη Φινλανδία» για να μην μουρμουρούν. Κοντεύουν και Χριστούγεννα. Οι συνάδελφοι στο γραφείο ικανοποιούνται έστω και με σοκολατάκια από τα duty free.

Με αυτές τις γλαφυρές ανταποκρίσεις που λαμβάνουμε κάθε φορά που πρέπει να πάνε κάπου στην Ευρώπη για να καλύψουν νέο ναυάγιο συνομιλιών/προτάσεων κτλ, θα εισηγηθώ μερικές ωραίες τοποθεσίες που ταιριάζουν για παράλληλη περιγραφή του κλίματος:

Αυστρία-Salzburg: Το πράσινο χρώμα των λιβαδιών των Άλπειων αντικατοπτρίστηκε στα πρόσωπα των π.χ. Τούρκων διπλωματών που από το κακό τους αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ισπανία–Ibiza: Όπως και η θάλασσα, αλμυρή γεύση άφησε η συμβιβαστική πρόταση των κ.κ. ΧΨΩ για το καθεστώς που θα διέπει το οδόφραγμα της Δερύνειας κτλ. Οι παρευρισκόμενοι κήρυξαν ένα ακόμα ναυάγιο και πήγαν για μπάνιο στη θάλασσα.

Γερμανία–Βερολίνο: Όπως και οι Γερμανοί ομόλογοι του, ο Πρόεδρος μας εξέθεσε τις θέσεις της Κυβέρνησης με ανέκφραστο ύφος, αποφασιστικότητα, πείσμα και σοβαρότητα. Την αυστηρή ατμόσφαιρα της αίθουσας δεν τάραξαν οι αντιδράσεις των Τούρκων διπλωματών περί άνισης μεταχείρισης. Εδώ μπορεί να παίξει πάλι και το theme κρύου και παγωνιάς.

Βέλγιο–Βρυξέλλες: Στην καρδιά της Ευρώπης μαζεύτηκαν οι διπλωμάτες των δύο πλευρών για να απαντήσουν στη νέα (108η αλλά ποιος μετράει) πρόταση της Κομισιόν. Το μουντό κλίμα των 2 τελευταίων εβδομάδων συνεχίστηκε και στην αίθουσα συνεδριάσεως με τις δύο πλευρές να παραμένουν στις αρχικές τους θέσεις.

Πορτογαλία–Λισαβόνα: Εδώ αν δεν παίξει theme από το Euro 2004 και τον θρίαμβο της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να μου φτύσεις. Ο θρίαμβος επαναλαμβάνεται για την Κυριακή πλευρά αφού έγιναν δεκτές οι θέσεις της από όλες τις πλευρές…. Ούτε με πόμπες.

Με απόφαση των ανταποκριτών/τουριστών, οι ερημικές και απομακρυσμένες τοποθεσίες τύπου …. παγωμένο Μπούργκενστοκ, θα κοπούν με το μαχαίρι. Δεν θα τους τραβολογάτε στη μέση του πουθενά για να ανακοινώσετε νέο ναυάγιο. Να το ανακοινώνετε σε πόλεις με ωραία εστιατόρια και καταστήματα, να βλέπει ο κόσμος από την τηλεόραση του να ξεχνιέται και οι ίδιοι να παιρνούν καλά και να σφάζονται στα κανάλια ποιος θα πάει να καλύψει το γεγονός.

5 Comments:

At 28 November, 2006 13:48, Anonymous Anonymous said...

Αστεία, αστεία το ρεπορτάζ του ΡΙΚ ξεκίνησε με ένα intro που ήταν περίπου 20% του όλου ρεπορτάζ, χωρίς comments, με πλάνα από τες λίμνες και το τοπίο...! Τι μελαγχολικοί και ρομαντικοί ανθρώποι αυτοί οι ρεπορτερ τελικά!

 
At 28 November, 2006 13:53, Blogger the Idiot Mouflon said...

Από τον πάτο της θαλάσσης δεν κάναν ένα ρεπορτάζ... μπρρλλλλλ...μπλλλρλλρρλλλλλ...

 
At 28 November, 2006 17:34, Blogger Lexi_penitas said...

Αν το πρόβλημα ήταν απλά ότι οι ανταποκριτές όποτε καλύπτουν ένα ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό κάνουν τουρισμό τοτε καλά θα ήτανε.

Όμως το ζήτημα μου θυμίζει τον υπότιτλο του μπλογκ μου. " Η καμπάνα του χωριού μου δεν κτυπά για 32 λόγους. Ο πρωτος ειναι ότι δεν έχουμε καμπάνα."

Δυστυχώς ΔΕΝ έχουμε δημοσιογράφους. TO THEIR MASTERS' VOICE οι περισσότεροι ή άλλως ΔΗΛΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ όπως τους αποκάλεσε ο Τάσσος που σαν πυθήνεια όργανα οι περισσότεροι τον υπηρετούν. Και τους βρίζει και από πάνω ο αχρείος, και δεν χάνει ευκαιρία να τους χλευάζει να τους μειώνει και να τους περιφρονεί. και αυτοι ατού. Να μας "ενημερώνουν" κατά παραγγελία.

Ευτυχισμένος αυτός που έμαθε να φιλτράρει τις ειδησεις και γενικά ότι κατευθύνουν οι άλλοι στα αυτιά του. Και προπαντών οι Κύπριοι δημοσιογράφοι.

Cheers

 
At 29 November, 2006 10:50, Anonymous Anonymous said...

New York??? Saving the best for last eh?

 
At 29 November, 2006 12:12, Blogger YO!Reeka's said...

βαθιά επηρεασμένο από τον Αγγελόπουλο το ΡΙΚ!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.