Thursday, November 30, 2006

Ονειροκρίτης

… Κάθομαι στην άκρη της θάλασσας σε πλαστική κίτρινη καρέκλα και βρέχω τα πόδια μου. Φοράω μαγιό, αλλά όχι το καλό μου μαγιό, το άλλο, το περσινό, που έχω για δεύτερο. Δίπλα μου κάθονται κάτι άσχετα άτομα που μου θυμίζουν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο που όμως έκτοτε χαθήκαμε γι ‘αυτό δεν είμαι σίγουρη. Ήμαστε σε ελληνικό νησί, αλλά αυτό το συγκεκριμένο νησί είναι πολύ Caribbean για νάναι ελληνικό. Πίσω μας έχουμε φοινικιές, και στο βάθος βλέπουμε κάτι χαριτωμένα bungalows να εξέχουν πάνω από το νερό σε πασσάλους, όπως κάτι resorts που συναντάς στα Mauritius islands και τα Barbados. Αποκλείεται δηλαδή να είναι τα Rooms Rent της κυρίας Μανταλένας στη Μύκονο.

O ένας τύπος γυρίζει και λέει «πάμε να παίξουμε μπιρίμπα?» στο οποίο απαντώ «δεν μπορώ, θέλω να πάω καταστήματα. Είπα να αγοράσω ένα φωτοσωλήνα για τα Χριστούγεννα και θέλω να είναι καλός γιατί ο άλλος που αγόρασα πέρσι, έκρουσε και είναι total loss.»

Σε αυτό το σημείο πετάγεται ο gelial και ρωτάει «τι σημαίνει έκρουσε?» στο οποίο όλη η ομήγυρης απαντά «κάηκε».

Κάπου εδώ αντιλαμβάνομαι (στον ύπνο μου) ότι ονειρεύομαι. Πάω να σηκωθώ από την πλαστική καρέκλα και αλλάζει το όνειρο…

…είμαι πίσω στο σχολείο, και όλοι οι μαθητές είναι για κάποιο λόγο συγκεντρωμένοι και παραταγμένοι μέσα στην αυλή. Με βγάζουν πάνω σε μια πλατφόρμα για να πω το μάθημα στα… γαλλικά. Αντί για την καθηγήτρια των γαλλικών, εμφανίζεται ένας άγνωστος κύριος που μου συστήνεται ως ο … σύζυγος της καθηγήτριας των γαλλικών (τον οποίο δεν γνώρισα ποτέ- άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου) και μου θυμώνει μάλιστα που δεν λέω το μάθημα σωστά, με καθαρή προφορά. «Τόσα χρόνια παντρεμένος, εγώ έμαθα γαλλικά» μου λέει. Εδώ τα παίρνω στο κρανίο, και αρχίζω να του φωνάζω:

«Τι εννοείς ότι δεν λέω το μάθημα σωστά? Και ποιος σου είπε ότι ΘΕΛΩ να πω το μάθημα σωστά? Σου ανακοινώνω εδώ και τώρα ότι είναι μαλακία μάθημα, δεν θα το χρειαστώ ποτέ στην μετέπειτα ζωή μου, ούτε θα το σπουδάσω, άρα δεν υπάρχει λόγος να το μάθω φαρσί. Και στην τελική χέστηκα να παντρεύτηκες καθηγήτρια των γαλλικών, ας παντρευόσουν μια secretary!!!!»

Ο σύζυγος της καθηγήτριας μένει αποσβολωμένος (αρχίζει να μου θυμίζει φυσιογνωμικά τον ηθοποιό τον Μπέζο) ενώ οι μαθητές χειροκροτούν ενθουσιασμένοι…

Κάπου εδώ ξυπνώ και νιώθω ένα όγκο πάνω στο δεξί μου πόδι. Νομιζόμενη ότι είναι ο Έτερος και καταλαμβάνει τα ¾ του κρεβατιού σπρώχνω κάπου μέσα στο σκοτάδι για να πάει πιο κει. Δεν είναι ο Έτερος αλλά η γάτα, που πέφτει από το κρεβάτι και νιαουρίζει για να την βγάλουμε έξω (πιθανών από την πτώση κατουρήθηκε και θέλει να πάει τουαλέτα). Ψάχνω για τον όγκο του Έτερου και τον σπρώχνω να ξυπνήσει για να βγάλει έξω τη γάτα.

Ο Έτερος βρίσκεται κάπου στο διάστημα και τρώει πατατάκια, διότι κάνει κάτι ήχους σαν μασούλημα (πάλι φαί ονειρεύεται?) και μουρμουρίζει κάτι σε στυλ «είναι… ανοιχτά…χφρσσς… είναι… ξεκλείδωτα», μετά επιστρέφει από το Alien, βλέπει ότι δεν είμαι η Sigourney Weaver και ρωτά «αφού είσαι ξύπνια, γιατί δεν ανοίγεις εσύ?» στο οποίο απαντώ ότι μετά τα Mauritius- Μύκονος και το μάθημα γαλλικών μπροστά από τόσο κόσμο δεν μπορώ να κουνηθώ από την κούραση, γι’ αυτό σηκώνεται αυτός.

Γυρίζω πλευρό και προσπαθώ να συνεχίσω το όνειρο από την πλαστική καρέκλα στα Mauritius αλλά μάταια...

…Να θυμηθώ να αγοράσω τον φωτοσωλήνα….

9 Comments:

At 30 November, 2006 10:07, Anonymous Anonymous said...

Μήπως να πήγαινες κανένα ταξιδάκι να ξελαμπικάρεις????

Α! και να αποφεύγεις τα τυριά πριν τον ύπνο... προκαλούν περίεργες χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο....

 
At 30 November, 2006 10:12, Blogger drakouna said...

Τα ξαναείπαμε με τα τοστ πριν τον ύπνο, αλλά δεν είδα τρομερή βελτίωση...

 
At 30 November, 2006 11:31, Anonymous Anonymous said...

Ε τότε σίγουρα να πάς μια βόλτα σ' άλλη γη - σ' άλλα μέρη, διότι όσο χιούμορ και να διαθέτουμε οι κάτοικοι Λευκωσίας, μία απομάκρυνση every now and then επιβάλλεται...

 
At 30 November, 2006 13:22, Blogger the Idiot Mouflon said...

Angsana Spa & Resort, Ihuru, Maldives... gia na deis ta bungalow se foto (psaxe sto Metacafe me search gia Heaven on Earth).

Egw prin xronia kategrapsa ena -en gnwsi noy tin ora tou -oneiro... Mes to oneiro kounisa ta daktyla twn podiwn gia na dw ti aisthisi tha eixe... eniosa tin sola twn DocMartins alla oxi piesi apo to -oniriko -patwma. And yes, sosta to mantepsate, eixa pesei me ta arbila.

Meta ti siniditopiisi mou proekipse kai xoreftria me lagna matia, kati metaxy Monroe kai Madonna. "E, twra en siouron... sparkwmene", eipa 's eafton.

 
At 30 November, 2006 13:47, Anonymous Anonymous said...

^ :-)

 
At 30 November, 2006 17:42, Blogger YO!Reeka's said...

Με άλλα λόγια, με είδες στον ύπνο σου. Πώς ήμουν, ήμουν καλός; Στον Έτερο το είπες ότι βλέπεις στον ύπνο σου ελλαδίτες bloggers, καθηγητές και συμμαθητές;;

 
At 30 November, 2006 21:31, Blogger Psipsinel said...

hahaha teleio!

 
At 01 December, 2006 01:07, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

agapiti drakouna. thimasi to break pou ekana ego apo to blog to kalokairi? nomizo prpeei na akolouthiseis to paradeigma mou, oxi epidi den se theloume na grafeis (antithetos mazi me ton filo mou ton firfiri eiste oi kaliteroi kipreoi bloggers) alla giati to blog arxise na diisdidei poli stin psixosinthesi sou kai tin apeilei!

eides oneiro ton gelial na mathenei kipriaka, afto einai blogopsychedliko to say the least, kai meta epireazomeni apo osag rafame sto blgo sou aftes tis meres gia to e.s eides ton efialti tou kathe esl: oti epestrepse piso sto sxoleio!

oso gia ta gallika, eimai sigouri oti ta 6-7 xronia pou xodepses na ta matheis sou fainontan para poli xrisima kai tora kistas giati eno katalavaineis den kataferneis na ta xrisimopiseis sosta (kai ego etsi epatha) me apotelesma na sou mpainei o kathe asxetos sizigos! afto nomizo einai pressure kai linetai mono me diakopes stis malvides tis ellados.

oso gia ton fotosolina den xero ti einai, alla elpizo na min einai xristougenniatiko decoration tou blog! :S

 
At 01 December, 2006 04:48, Blogger the Idiot Mouflon said...

Kallitttterrraaa.. xristougeniatiko decor para falliko symbolo...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.