Saturday, January 02, 2010

Επιστροφή από το ψυγείο

Transalpin τρένα και κουλτούρα
Στο τρένο από Μόναχο προς Βουδαπέστη, μπροστά μας κάθεται γερμανοειδής νεαρός (ψηλός, ξανθός, με γυαλιά, ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω στα μαύρα, κοιτάζει τη δουλειά του). Έχει αναμένο laptop στα πόδια του και παρακολουθεί ένα film noir με τρένα, στρατιωτικούς και δολοφονίες. Δεν μπορώ να ακούσω σε ποια γλώσσα είναι το έργο διότι φοράει τα head phones του. Υποψιάζομαι ότι είναι γερμανικό.

«Να δεις που όταν τελειώσει, θα βάλει να δει Αγγελόπουλο» λέει ο Έτερος δίπλα μου.

Εκείνη τη στιγμή περνά η εισπράκτορας, μια τύπισσα Ασιατικής καταγωγής (Κινέζα? Βιετναμέζα? Θαιλανδέζα?) και μας ζητά το εισιτήριο στα γερμανικά. Όταν φτάνει στον γερμανοειδή κουλτουρέ τύπο, αυτός αντί εισιτήριο, ανοίγει ένα folder στο laptop και εμφανίζεται ηλεκτρονικό το εισιτήριο στην οθόνη του laptop. Η εισπράκτορας σκανάρει το εισιτήριο με τη μηχανή της και προχωρεί πάρα κάτω. Ο τύπος επιστρέφει στο film noir.

Ο Έτερος έχει εντυπωσιαστεί από την όλη σκηνή και αρχίζει να υπολογίζει τι θα χρειαζόταν στην Κύπρο, για να φτάσουμε στο σημείο αυτό: να μετακινούμαστε με μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εισιτήρια μας να είναι available σε ηλεκτρονική μορφή. Κανά μισάωρο υπολογισμών αργότερα, αποφασίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβουμε in our lifetime κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να παραμείνει τουριστική ατραξιόν του εξωτερικού. Μόνο για την κατασκευή του αποχετευτικού, έχει σκαφτεί όλη η Λευκωσία. Φαντάσου να πρέπει να τοποθετηθούν ράγες και ηλεκτρικά καλώδια. Ιστορία ο πόνος. Του θυμίζω ότι πριν 50 χρόνια στην Κύπρο δεν υπήρχε κωλόχαρτο να αγοράσεις. Τώρα θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης. Υπάρχει ελπίς.

Στο bar με τις ξύλινες καρέκλες α λα Χάιντι (η τόνενη καρέκλα του Ελβετού)
Έξω είναι -2 βαθμοί Κελσίου (για τα δικά μου δεδομένα ψόφος, για τα δεδομένα όλων των υπολοίπων τέλειος χειμερινός καιρός). Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Έτερος έχει καταναλώσει μια φάουσα Franziskaner μπύρες και μερικά μέτρα λουκάνικα, τον κάνει να αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα στην παγωμένη Ευρώπη. Θα κλέψει τη δουλειά κάποιου τόπακα και θα είναι τέλεια. Του θυμίζω ότι τη συγκεκριμένη μάρκα μπύρας, καθώς και τα λουκάνικα μπορεί να τα αγοράσει και από το Αλφαμέγα Ακρόπολης, άρα προς τι ο μαζοχισμός? Αντιλαμβάνομαι με τρόμο τι ακριβώς συνέβηκε εδώ.

Πριν μερικά χρόνια, με το παραμικρό ήθελα να μετακομίσω στο εξωτερικό. Έδινα πάντοτε γελοίες δικαιολογίες. Για παράδειγμα, ήθελα να μετακομίσω στην Ιταλία για να πίνω ιταλικό καφέ. Ήθελα να μετακομίσω στην Αγγλία για να διαβάζω τις κυριακάτικες εφημερίδες. Ήθελα να μετακομίσω στην Ελλάδα για να τρώω στις ταβέρνες. (όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις και στην Κύπρο και με καλύτερο καιρό).

Τώρα μου πέρασε και οι όροι αντιστράφηκαν. Θέλει να μετακομίσει ο Έτερος. Μα δεν θα συγχρονιστούμε ποτέ γαμώτο μου?

Στο αεροπλάνο της επιστροφής, ο αεροσυνοδός σχολιάζει ότι από τους 2 βαθμούς ήρθαμε στους 22 βαθμούς. «Ζείτε στον παράδεισο» μας λέει.

Ναι. Όπως το είπες χρυσέ μου.

11 Comments:

At 02 January, 2010 12:31, Blogger rose said...

σαν την Κυπρο δεν εχει!

άτε...

καλη χρονια

 
At 02 January, 2010 12:40, Blogger Ουφ! said...

σε όλες τις εικονογραφήσεις, ο παράδεισος είναι ένα δροσερό μέρος με πράσινο, λουλουδάκια και ρυάκια.

σε τι ακριβώς μοιάζει η Κύπρος με αυτό;!

:-)

Καλή Χρονιά!!!

 
At 02 January, 2010 13:18, Anonymous Anonymous said...

@drakouna: esy giati itheles na metakomisis sto exoteriko? regardless of kafedes, tavernes etc...

 
At 02 January, 2010 14:08, Blogger Αχάπαρη said...

πολλα siecne fiction η φάση με το laptop..

 
At 02 January, 2010 16:11, Blogger travelbug said...

τρομάζω κι εγώ να παραδεχτώ ότι λίγο λίγο χάνω τις μεταναστευτικές μου τάσεις και μου καλαρέσει στην Κύπρο!;)

 
At 02 January, 2010 17:16, Anonymous Anonymous said...

"Ο Έτερος έχει εντυπωσιαστεί από την όλη σκηνή και αρχίζει να υπολογίζει τι θα χρειαζόταν στην Κύπρο, για να φτάσουμε στο σημείο αυτό"

A τπτ δρακούνα μου.Απλά εννα τα φέρουμε που το εξωτερικό.

Πάντος περιστασιακα εθωρουν που τον ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί μιαν εκπομπή στην οποια 3 κοπέλια που το ΜΙΤ εσπάσαν τον τρόπο χρέσης των καρτών για τα τρένα .Ο λόγος ήταν διότι η εταιρία ήταν μια γερμανική και εκατασκεύασε πολλά τεθκια σε αρκετές χώρες.Μόλις τους το αναφέραν εστραβώσαν οι Γερμανοί και εκαλέσαν... το FBI!!!.
Εννοείται εν τους εκάμαν τπτ αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να σου προσβάλουν την ηλεκτρονική ασφάλεια.

 
At 03 January, 2010 14:51, Anonymous το Ηλίθιο Αγρινό said...

"...να μετακινούμαστε με μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εισιτήρια μας να είναι available σε ηλεκτρονική μορφή..."

Λίγο μετά τη λύση... μουάχαχαχαχααααααααα

 
At 03 January, 2010 15:18, Anonymous Anonymous said...

θα συμφωνήσω με το Ηλίθιο Αγρινό! :p

Καλή Χρονιά να σιεις αγαπητή Δρακούνα.

Εμείς τί θα πούμε που από την παραδεισένια θερμοκρασία made in Cyprus επιστρέψαμε στο ψυγείο?

 
At 03 January, 2010 17:57, Anonymous Anonymous said...

http://www.sigmalive.com/city/focus/zapping/222996

 
At 06 January, 2010 11:45, Anonymous Anonymous said...

Δηλαδή αν δεν έσιεις ηλεκτρονικά εισιτήρια (ούτε τρένα) εν φοάσαι τίποτα. Είσαι πιο μπροστά... Όι μάνα μου ρε άλλε ανώνυμους. Τούτα λαλούμεν τζαι κάμνουμεν χαρούες που είμαστεν ακόμα στο μεσαίωναν.

 
At 08 January, 2010 15:02, Anonymous Anonymous said...

τζαι η oystercard που είχαμε στο λονδίνο μια χαρά ήταν να κινήσε στα λεοφορεία τζαι τα τρένα της αγγλικής πρωτεύουσας τωαρ για τη κύπρο τι να πουμε. Ετω εμείς εννα λάσσουμε για αλλαγές τζαι οι πολιτικοί θα μας γράφουν.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.