Tuesday, April 21, 2009

Ghost Town

Είμαι ένα από τα 16 άτομα σε όλη τη Λευκωσία που ξύπνησαν την Τρίτη του Πάσχα για να πάνε δουλειά.

Όχι, δεν είμαι brain damaged (νομίζω)

Ξύπνησα ελαφρώς ιδρωμένη λόγω του ότι τις 4 μέρες άνοιξης διαδέχτηκε το καλοκαίρι (έτσι αλλάζουν οι εποχές στην Κύπρο) και δεν πρόλαβα να αλλάξω κλινοσκεπάσματα. Ως αποτέλεσμα, πέσαμε να κοιμηθούμε με τον Έτερο κανονικά ντυμένοι (με πυτζάμες), και ξυπνήσαμε σαν γαλλικό κινηματογραφικό έργο (χωρίς εσώρουχα). Τώρα που το σκέφτομαι, λέω να κρατήσω το χοντρό duvet για ακόμα λίγες μέρες. Ίσως αξιωθώ επιτέλους να κοιμηθώ με το δαντελένιο σεξουαλικό νυχτικό που αγόρασα προοριζόμενο για hot summer nights, αλλά με το air condition το καλοκαίρι, παγώνω να το φορέσω.

Προσπέρασα τον Έτερο που ξάπλωνε στον καναπέ και ισορροπούσε το ένα flip flop στο δάχτυλο του ποδιού του (η κουκλάρα ήταν στο 5ο όνειρο) και έφυγα από το σπίτι.

Σε 3 λεπτά (χρονομετρημένα) ήμουν στο parking της δουλειάς. Νομίζω μέτρησα 5 αυτοκίνητα on the way, το ένα ήταν το φορτηγάκι του Λανίτη που έκανε διανομή το γάλα στα περίπτερα και τους φούρνους. Ούτε ένα τραγούδι δεν πρόλαβα να ακούσω στο ράδιο. It was actually better than δεκαπενταύγουστος. Πιο νέκρα λέμε.

Φτάνοντας στο γραφείο, μετρηθήκαμε και ήμασταν μόνο… 2 άτομα στο τμήμα μου. Βάλαμε κλήρο ποιος θα πάει να φέρει καφέ από το Starbucks. Έχασα και έπρεπε να πάω εγώ, αλλά ο πρωινός περίπατος τελικά αποδείχτηκε πολύ ευχάριστος και refreshing. Αν και «rush hour», στα φώτα του Γαβριηλίδη μέτρησα 5 αυτοκίνητα (και στις τέσσερις πλευρές του δρόμου). Νομίζω πρώτη φορά βλέπω τόσα λίγα αυτοκίνητα στο σημείο αυτό. Σπάνιο φαινόμενο. Το ευχαριστήθηκα. Ήταν μια εμπειρία να έχω να λέω.

Ήσυχες εργάσιμες μέρες σαν αυτή, σκέφτεσαι ότι είναι καλή ευκαιρία να κάνεις catch up σε δουλειές που δεν βρίσκεις καιρό να κάνεις υπό κανονικές συνθήκες. Να κάνεις λίγο filing, να ξεκινήσεις ένα project που συνέχεια αναβάλλεις, ξέρεις τώρα. Μετά από 10 λεπτά σου περνά αυτή η σκέψη και επιδίδεσαι σε χαλαρωτικές ασκήσεις:

- Κάνεις download τα επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς που δεν πρόλαβες να δεις στην τηλεόραση.
- Μετά (επειδή έχεις ακόμα ελεύθερο χρόνο) κάνεις download και 2-3 κινηματογραφικά έργα που ήθελες να πάς να δεις στο σινεμά αλλά δεν βρήκες χρόνο ή είναι παιδικά έργα που ντρέπεσαι να πας να δεις anyway. Εγώ ας πούμε, κατέβασα το «Vicky Cristina Barcelona», το «Happy Feet» και το «Twilight» (είδα όλα τα Harry Potter).
- Μετά θυμήθηκα ότι δεν έχω κανένα CD του Bruce Springsteen και είπα «what the hell», ας κάνω ένα. Κατέβασα όλα τα hits του και τα έκανα burn σε CD. Έβαλα να το ακούσω και θυμήθηκα γιατί δεν έχω ούτε ένα CD του. Δεν είμαι πια στο πανεπιστήμιο και δεν έχουμε 80s. Δεν πειράζει, μου έμεινε το CD.
- Άλλαξα το screensaver, το background και το theme στο computer μου, συγύρισα και έκανα update τις φωτογραφίες που έχω κολλημένες με πινέζα στους τοίχους μου, έκανα ένα περίπατο μέχρι το stationary του γραφείου και πήρα μαρκαδόρους (τρία χρώματα), post-it και άλλες μαλακίες για να παίζω, έκανα χειροτεχνία οριγκάμι και η ώρα είναι ακόμα 10.
- Σκέφτομαι να κάνω μια επιδρομή στην κουζίνα να βρω τίποτα φαγώσιμο… για να περάσει η ώρα…

14 Comments:

At 21 April, 2009 10:48, Blogger kopria said...

είσαι το ίδιο brain damaged με μένα που πήγα και γω για δουλειά στην Αθήνα

 
At 21 April, 2009 10:49, Anonymous firfiris said...

Ekama ji ego ton kafetzi pou ta Starbucks simera to proi.
Telika en 17 pou eimaste stin douleia mas simera oulloi ji oulloi

 
At 21 April, 2009 12:40, Blogger DaisyCrazy said...

είμαι και γω στη δουλεια σημερα τριτη του πασχα. μα τι στο καλο μας έχουν ανοικτα τετοια μερα; αφου οι ιδωτικές εταιριες ειναι κλειστες ο κοσμος ειναι στα χωρια του ή κοιμαται και ξεκουραζεται απο το φαγοποτι του πασχα εμας γιατι δεν μας δινουν και αυτη την ημερουλα οφφ να ησυχασουμε;

τεσπα εχεις δικιο βρισκουμε ωρα να κανουμε πραγματα που δεν θα καναμε αν ηταν ολοι στη δουλεια και μολις παραγγειλουμε καφε τσουπ! ερχεται τρεχοντας σε 5 δεφτερα ενω κανονικα κανει τουλαχιστον 1 ωρα και ειναι παγωμενος αν τον εχεις παραγγειλει ζεστο ή ζεστός αν τον έχεις παραγγείλει κρύο.

 
At 21 April, 2009 12:45, Blogger DaisyCrazy said...

τωρα που το λες οντως η λευκωσια ειναι ομορφη χωρις κινηση - αν εξαιρεσεις τις τρυπες και τους δρομους καρμανιολες που καραδοκουν παντου να μας καταπιουν, αλλαξουν το δρομολογιο κτλ...
ειχα μια κρυφη μυχια ελπιδα οτι θα ερθω δουλεια και θα δω τα σκαψιματα τελειωμενα, το δρομο ελευθερο απο τρυπες, τα μηχανηματα ακινητοποιημενα απο την ελλειψη δρομων να τρυπησουν κτλ αλλα.. γιοκ.. ολα ειναι οπως πριν τις γιορτες.. (ηθελα να ηξερα τι νομιζα, οτι τα μηχανηματα και οι εργατες δεν θα έπαιρναν οφφ;)

 
At 21 April, 2009 13:55, Blogger Bananistanos said...

...κατέβασα το «Vicky Cristina Barcelona»... "

Το φιλί Penelope-Scarlet είναι όλα τα λεφτα! :):)

και πάντα είναι καλός καιρός για Springsteen

 
At 21 April, 2009 14:20, Blogger drakouna said...

Να σου πω την αλήθεια απογοητεύτηκα λίγο. Για 2 γκομενάρες περίμενα πιο πολύ action...

 
At 21 April, 2009 14:44, Anonymous Chrys said...

Παίζω το 1.60 ότι δουλεύεις στο μεγαλύτερο εργοδότη της Κύπρου....

 
At 21 April, 2009 15:50, Blogger anais8isia said...

Ώσπου να κάμω νέσκαφε, να πούμε καμιά κουβέντα πώς πέρασε ο καθένας το Πάσχα, να φάμε κανένα κουλουράκι, να πιάσουμεν κανένα τηλέφωνο,ε..επέρασεν η ώρα!

 
At 21 April, 2009 17:21, Blogger ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ said...

καλά ήταν το πάσχα. πάμε τώρα για το καλοκαίρι να βγάλουμε τα κορμιά μας έξω.

 
At 21 April, 2009 19:08, Blogger drakouna said...

εεε δεν νομίζω να είμαστε στο μεγαλύτερο εργοδότη. Είμαστε μόνο 40 άτομα δαμέ.

 
At 21 April, 2009 23:40, Anonymous Chrys said...

Ενοουσα τη Κυβερνηση. Απο τις ασκησεις που εκαμες την ωρα που εισουν δουλεια το υπεθεσα αυτο. Δεν πειραζει, κουβα :)

 
At 22 April, 2009 01:13, Anonymous Anonymous said...

http://mariatweety.blogspot.com/

 
At 23 April, 2009 16:04, Blogger iveks said...

Skeftome poso ilithioi ine aftoi oi ergodotes pou stelnoun ton kosmo etsi meres sta grafia...afou re koumpare monon me tin psixologia oti ine pasxa kai oi alloi girnane exo...pos theleis ego na sou paraxo kai doulia! Hello mr. ergodoti, enna ta pareis mazi sou;
Anyway, ego en tha simfoniso oti i Lefkosia itan omorfi, mallon epiane se to marazi otan kikloforouses....(den meno Lefkosia alla etixe na rtho to megalo savvato)

 
At 24 April, 2009 20:03, Anonymous Anonymous said...

απότι κατάλαβα σκοτώθηκες στη δουλειά!
μα τόσο μικροαστισμός ρε παιδί μου?
ξέρεις ε υπάρχει και κόσμος που δούλευε όλες αυτές τις ημέρες που εσύ σαν αλτέρνατιβ τυπάκι που είσαι θα έκανες ποδήλατο....
και χαλαρώστε λίγο και με τα αγγλικά...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.