Thursday, April 16, 2009

Μια φορά και ένα καιρό, στην Πάφο (3)

Η Ξανθίππη είναι κάπως σικκηρτισμένη που οι φιλενάδες της δεν συμμερίζονται τις απόψεις της περί εξοστρακισμού των γειτόνων που τόλμησαν να είναι πιο trendy από την ίδια. Από την άλλη, δεν θέλει να κάνει κάτι που θα την κάνει να ρεζιλευτεί στα μάτια της καλής κοινωνίας (για μια υπόληψη ζούμε και αναπνέουμε).

Μια λύση είναι να πείσει τους Paphos fashionistas ότι τα ψηφιδωτά δεν είναι της μόδας και να επινοήσει κάτι άλλο να ασχολούνται όλοι, αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Θυμάται ακόμα της περίπτωση της Πέρσας (Περσεφόνη) που ήθελε να πάει διακοπές στη Ρώμη αλλά ο τσιγκούνης ο άντρας της την πήγε τελικά για αγροτουρισμό στη Χοιροκοιτία, στο εξοχικό του κουμπάρου τους (μούχτην διακοπές). Επιστρέφοντας η Πέρσα, δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι πέρασε 2 μήνες στη μέση του πουθενά παρέα με χώρκατους, γι’ αυτό προσπάθησε να περάσει ως μόδα τα κυκλικά σπιτάκια που χτίζουν στη Χοιροκοιτία. Τι εργονομικά τα παρουσίασε, τι environmentally friendly τα παρουσίασε, τι trendy τα παρουσίασε. Δεν έπεισε κανένα. Έγινε και ρεζίλι από πάνω.

Η άλλη λύση είναι να βάλει και η ίδια ψηφιδωτά και να σκάσει. Και να καταπολεμήσει την inner-Ήρα που κουβαλά μέσα της και δεν μπορεί να δει ένα πλάσμα καλύτερο της. Υπάρχουν και χειρότερα πράγματα στον κόσμο, σκέφτηκε. Για παράδειγμα, να υποδουλωθούν πάλε σε κανένα γειτονικό παράκτιο πολιτισμό της πίκλας και μετά από 2000 χρόνια να πρέπει να πείσουν για την ελληνικότητα τους. Scary πράματα. Σηκώνεται η τρίχα της Ξανθίππης μόνο που το σκέφτεται.

Οι τέσσερις γυναίκες συνεχίζουν τη συζήτηση μέχρι το μεσημέρι. Αναλύουν τη νέα μόδα στη χλαμύδα (να φαίνεται ο αστράγαλος ή να σαρίζουν το πάτωμα? Η καλοκαιρινή μόδα τι προστάζει?), κουτσομπολεύουν το Ρωμαίο διοικητή που έχτισε μια θεόρατη έπαυλη 100 και πλέον δωματίων (τι θα την κάνει ο γέρημος?) που του πήρε ένα αιώνα να την χτίσει, γι’ αυτό ονομάζεται από τους Παφίτες «η έπαυλη του Αιώνα». Και τότε η Πίτσα προσφέρει στις φιλενάδες της το πιο hot gossip που κυκλοφορεί:

Οι Kounoshillious έχουν μια κόρη σε ηλικία παντρειάς. Apparently το κουτσομπολιό που κυκλοφορεί είναι ότι η κόρη τους μάλλον έχει πέσει στα ναρκωτικά και τις κακές παρέες γιατί αντί να θέλει να παντρευτεί, όπως όλες οι καλές κοπέλες, αυτή θέλει να γίνει ιέρεια στο ναό του Απόλλωνα που βρίσκεται στον κύριο δρόμο Αμαθούντας – Παλαίπαφου. Οι γονείς της σιήζουν πανιά διότι όλοι ξέρουμε ότι στους ναούς οι ιέρειες μαστουρώνουν με δωρεάν ναρκωτικά και κάνουν sex με όποιο προσκυνητή τους γυαλίσει.

Η Κλείτσα έχει ήδη κινήσει διαδικασία για να βρει suitable γαμπρό για την κόρη της και της απαγόρευσε να κυκλοφορεί χωρίς τη συνοδεία τουλάχιστον τριών ευνούχων. Υποψιάζονται δε ότι τις ιδέες περί ιερεισμού τις έβαλε στην κόρη τους η δασκάλα της μουσικής της που ήταν πρώην Αμαζόνα και μισεί το γάμο διότι στα 22 της (η δασκάλα της μουσικής), είναι ήδη μια γεροντοκόρη. Οι Kousoshillious ήθελαν να την καταγγείλουν ως Χριστιανή αλλά αφού εξωθεί την κόρη τους να γίνει ιέρεια στο Απόλλωνα, κανένας δεν θα τους πίστευε.

«Πάλε καλά που δεν τους κατάγγειλα εγώ» σκέφτεται η Ξανθίππη «και γίνω τζει που το ρεζίλι». Σκέφτεται τους δικούς της γιούδες που όλη μέρα γυμνάζονται κάτω από τον καυτό ήλιο, παρέα με άλλους γυμνούς νεαρούς άντρες της Πάφου. Οι δάσκαλοι τους δεν είναι ύποπτες πρώην Αμαζόνες, αλλά γέροι φιλόσοφοι με κοιλιά και φαλάκρα που θέλουν να περνούν τις μέρες τους παρέα με νεαρά αγόρια και με ανιδιοτέλεια να τους διδάσκουν τα μυστικά της ζωής. Η Ξανθίππη είναι πολύ περήφανη που τα παιδιά της θα τύχουν τόσο καλής διαπαιδαγώγησης. Μέχρι και μέσο είχαν βάλει για γίνουν δεκτοί στην ΑΑ (Ακαδημία Αγαπήνωρα). Άξιζε τον κόπο.

Η Ξανθίππη, ξάπλωσε πιο αναπαυτικά στον καναπέ, σίγουρη πλέον ότι η οικογένεια της αποτελεί υπόδειγμα για όλους τους άλλους. Η οικογένεια μου, σκέφτηκε, είναι τέλεια. Η Πάφος θα είναι για πάντα το κέντρο της Κύπρου και η Ρώμη το κέντρο της Γης. Δεν έχω να ανησυχώ για τίποτε….




Καλό Πάσχα everybody και καλές διακοπές!

12 Comments:

At 16 April, 2009 12:44, Blogger DaisyCrazy said...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Δρακούνα!

ελπίζω να έχουμε νέα περιπέτεια της Ξανθίππης μετά το Πάσχα :)

 
At 16 April, 2009 13:16, Blogger Marl3n said...

Happy Easter :P!

 
At 16 April, 2009 14:47, Blogger Marco said...

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση,
Αυκκόν του μωρού έπιασες; :)

 
At 16 April, 2009 15:23, Blogger MARINOS said...

Καλή σου Ανάσταση Δρακούνα!

 
At 16 April, 2009 21:48, Blogger Αχάπαρη said...

provlepw meta to pasxa na exoume tin vdomada twn pathwn tis ksanthipis :) kali anastasi drakouna, egrapses pale!

 
At 16 April, 2009 23:25, Blogger frou-frou said...

kalo pasxa drakuna.... perimenume e3eli3eis

 
At 17 April, 2009 15:15, Anonymous the Idiot Mouflon said...

Ιέρεια του Απόλλωνα; Είσαι πανούργα.

Καλές Εαρινές Γιορτές...

 
At 17 April, 2009 17:17, Blogger anais8isia said...

Καλό Πάσχα, Δρακούνα.

 
At 17 April, 2009 18:19, Anonymous Anonymous said...

Drakouna eisai tin na pw THEA i adinamia mou kai to antikatathliptiko mou...

 
At 20 April, 2009 12:09, Blogger Unknown said...

χαχαχαχα! άρεσεν μου. τούντην ξανθίππη πρέπει να την συνεχίσεις. Εννα έκαμνεν τζιε ωραίο κυπριακό κόμικ.

 
At 21 April, 2009 10:44, Blogger YO!Reeka's said...

τα διάβασα μονορούφι! και ήταν βέβαια άκρως δρακουνικά :)
φιλιά τις ευχές μου σε σένα, τον έτερο και την σουηδέζα

 
At 23 April, 2009 15:51, Blogger iveks said...

Telio! ΑΑ (Ακαδημία Αγαπήνωρα)!!pou ta vriskeis?

xxx

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.