Tuesday, November 14, 2006

Εκκλησιαστικά θέματα

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, έλαβε όλα τα αυτοκρατορικά προνόμια που έχει η εκκλησία της Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου και τα οποία κέρδισε με το σπαθί της, κάνοντας ανασκαφές στα άγια χώματα της και ανακαλύπτοντας θαμμένα ευαγγέλια και ευαγγελιστές. Οι πιστοί παρακαλούνται να μην σκάβουν άλλο διότι όλα τα ιερά κειμήλια βρέθηκαν και είναι καλά. Τα προνόμια αυτά, προήλθαν βέβαια από μια αυτοκρατορία που έσβησε πριν 500 χρόνια και δεν υπάρχει πια (όπως και η Νέα Ιουστινιανή και σε λίγο ίσως και η πάσα Κύπρος), αλλά τα νέα αργούν να έρθουν σε αυτό το νησί. Όπως και τα καινούργια επεισόδια της σειράς «Στο Παρά Πέντε» που τα βλέπουμε με μια εβδομάδα καθυστέρηση που ουδέποτε κατάλαβα το λόγο.

Λοιπόν, ο νέος Αρχιεπίσκοπος προέβη σε δηλώσεις και συγκεκριμένα είπε ότι δεν θα αναμιχθεί με την πολιτική (μεγάλη η χάρη του). Η εκκλησία, λέει, θέλει να έχει λόγο μόνο στην Παιδεία και το Κυπριακό (φαντάσου τι θα έλεγε αν αποφάσιζε να αναμιχθεί με την πολιτική). Δικαιολόγησε τη στάση αυτή ιστορικά θυμίζοντας μας αδιάσειστα ιστορικά γεγονότα όπως το κρυφό σχολειό και τη γοργόνα, όχι του Walt Disney αλλά την άλλη, την αδερφή του Μεγαλέξανδρου. Ευτυχώς που καίρια θέματα για την πολιτεία, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η επιβίωση της χελώνας Καρέτα-Καρέτα θα μείνουν μακριά από τα εξεταστικά βλέμματα της εκκλησίας.

Μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι, ότι τα παιδάκια μας θα συνεχίσουν να τελειώνουν το σχολείο νομιζόμενα ότι για τα πάντα φταίνε οι Τούρκοι, εκτός βέβαια την 28η Οκτωβρίου που εκεί φταίνε οι Ιταλοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξέχασε να μας πει ότι η εκκλησία καθορίζει και ένα άλλο σημαντικό θέμα της ζωής μας. Το διαζύγιο. Και εξηγώ:

Για να χωρίσεις (είτε στην εκκλησία, είτε στην πολιτεία) πρέπει να επικαλεστείς ένα από τους 12 λόγους διαζυγίου που υπάρχουν. Οι 10 από αυτούς προέρχονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας (does it ring a bell?), οι άλλοι 2 προστέθηκαν μεταγενέστερα από την πολιτεία και δεν αναγνωρίζονται από την εκκλησία (λογικό: περιμένουν οδηγίες από τον μαρμαρένιο αυτοκράτορα). Οι 12 λόγοι διαζυγίου είναι οι ακόλουθοι:

1. Μοιχεία (με οτιδήποτε αλλοδαπό ή εγχώριο)

2. Ανήθικος ή ατιμωτική ή άλλη επαναλαμβανόμενη ασύγγνωστη διαγωγή επιφέρουσα δεινή κατάπτωση της σχέσης καθιστώσα στον αιτητή τη σχέση αφόρητη (όλο αυτό με απλά λόγια: αει σιχτίρ πια δεν αντέχω τις ιδιοτροπίες σου!!!)

3. Επιβολή κατά της ζωής π. χ. σωματική κακοποίηση. (Στέλλα κρατάω μαχαίρι. Σε περίπτωση που πήγες και παντρεύτηκες τον δολοφόνο με Το Μαχαίρι –νάϊ, νάϊ, νάϊ, να- δικό σας!!!).

4. Φρενοβλάβεια επί τριετία καθιστώσα τη συμβίωση αφόρητη. (το «τριετία» άμα το σκεφτείς είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή στα 2 χρόνια είναι εντάξει, στα 3 υπάρχει πρόβλημα?)

5. Τελεσίδικη καταδίκη σε φυλάκιση πέραν των 7 ετών (διότι δεν είσαι αναγκασμένη να παραμένεις παντρεμένη με τον Αλ Καπόνε. Άσε που 7 χρόνια χωρίς κου-κου είναι πολλά.)

6. Αφάνεια (να εξαφανιστείς. Σε στυλ «πετάχτηκε για τσιγάρα και δεν επέστρεψε». Μου έτυχε σε προηγούμενη σχέση. Σε μια πιο τραγική νότα, έτυχε και σε γυναίκες με αγνοούμενους συζύγους)

7. Ανικανότητα που υφίσταται κατά τη σύναψη του γάμου και παρατείνεται για 6 μήνες και κατά την έγερση της αγωγής (θα ήθελα πολύ να μάθω αν επικαλέστηκε ποτέ κανείς αυτό το λόγο και πως το ελέγχουν. Μήπως τώρα με το Viagra θα καταργηθεί?)

8. Αδικαιολόγητη επί δύο χρόνια εγκατάλειψη. Μακρά χρονικά διαστήματα απουσίας που αθροιστικώς υπερβαίνουν την διετία. Πρέπει να απευθυνθεί πρόσκληση για επάνοδο. (Προσφέρεται για συζύγους ναυτικών. Εκεί στο bay of Biscuit ενδεχομένως να σου επιδοθεί αίτηση διαζυγίου. Μετά εσύ γίνεσαι ο δολοφόνος με Το Μαχαίρι του νούμερο 3 πιο πάνω.)

9. Αλλαγή θρησκείας ή δόγματος ή ενάσκηση ηθικής βίας ή προσπάθεια για προσηλυτισμό σε αίρεση. (σε περίπτωση που παντρευτήκατε Ιεχωβά. Η απόδειξη ότι οι λόγοι διαζυγίου προέρχονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας)

10. Επίμονος παρεμπόδιση τεκνογονίας παρά την αντίθετη επιθυμία του άλλου συζύγου. (διότι πρέπει να αυξάνεσθε και να πληθύνεστε τέκνα μου και μαλακίες όπως τα προφυλακτικά και τα χάπια είναι όργανα του διαβόλου και πρέπει να αποφεύγονται. Γενικά το «όργανο» πρέπει να αποφεύγεται αν δεν έχεις σκοπό να τεκνοποιήσεις. )

Και τα δύο bonus της πολιτείας που δεν αναγνωρίζονται από την εκκλησία:
11. Ισχυρός κλονισμός. (το αντίστοιχο του νούμερο 2, «αει σιχτίρ πια δεν αντέχω τις ιδιοτροπίες σου!!!" –με λιγότερο μπλα μπλα-)

12. Πενταετής διάσταση. (άμα σηκωθείς και μετακομίσεις με τη Ρωσίδα, δεν είναι αφάνεια, είναι διάσταση. Στη διάσταση πιθανόν να ξέρω που είσαι. Στην αφάνεια δεν ξέρω που είσαι. Αποκτώ και εγώ δίμετρο γκόμενο με κοιλιακούς και στα 5 χρόνια θες δεν θες σε χωρίζω. Και τραβάω άλλο ζόρι με τον δίμετρο γκόμενο).

9 Comments:

At 14 November, 2006 12:40, Anonymous Anonymous said...

Το irrecοncilable differences εμείς δεν το έχουμε? Και το συναινετικό πότε το βγάζεις? Μου δημιούργησες σοβαρές απορίες.

 
At 14 November, 2006 13:19, Blogger Psychia said...

Ευτυχώς που με ένα καλό δικηγόρο αιτείσαι ό,τι θέλεις, όπως το θέλεις, τζιαι πιάνεις τζιαι γερή διατροφή (διότι πρέπει να τον πληρώσεις).
Ή, ο δικηγόρος τυχαίνει να είναι δίμετρος με κοιλιακούς, οπότε κάμνεις την δουλειά σου μούχτιν. ;)

 
At 14 November, 2006 14:49, Blogger the Idiot Mouflon said...

Egw lew na katargithi o gamos, ekklisiastikos kai politikos. Den katalaba, giati ta "neara zebgaria" pou to "kanoun episima" na dikeounte mexri kai daneio me diefkolinsi enw osoi to "kanoun paranoma" na min exoun ston hlio moira?

Katw i diktatoria tis paradosakis oikogenias !!!!

 
At 14 November, 2006 17:03, Blogger firfiris said...

@agrino - nomizw kamnoun to gia liability issues. ama eisai pantremenos (to opoio gia to kratos einai nomiko symvolaio an den kamnw lathos) eheis synithos dio misthous kai mirazeis to risko. episis ta exoda miononte poli an eisai pantremenos (px mia grammi internet kai tilefonou dia dyo. to ido kai ot revma kai to enoikio etc etc). an isoun trapeza tha edines 200 hiades daneio se ena elefthero i se ena pantremeno pou ergazete kai i gineka tou. episeis o gamos parehei kai koinoniki piesi na men xapoliseis ton allo sta krya tou loutrou opos tha itan se mia eleftheri shesi.

Drakouna, protino kai 13 logo.

na horizeis aman anostizei o sintrofos sou horis na prospathisei na diorthothei. diladi, an i gineka sou meta pou tha kamei tes gennes tis kai ta loipa kremmazi ena vizi os to arfalin tis jie o kolos tis en opos tin kougriomihani jie den paei gimnastirio i body line na tin horizeis. to idio isheiei kai gia tous antres. aman o allos kamnei ETSI jilia pou den thorei ton v**** tou jie thelei selidodihti, i en opos ton athropo ton imalaion pou tes trihes na mporeis episeis na ton horiseis

 
At 15 November, 2006 04:08, Blogger AnTonymous said...

Εκάλυψεν με ο firfiris , με τον 13ο λόγο.

 
At 15 November, 2006 04:29, Blogger Mh Xeirotera said...

Tha ithela na anafertho sto neo Arxiepiskopo, an ke ta alla pu paratheteis einai eksisu endiaferonta ke psixagogika. Lipon, skeftomun oti, paroti ekselegh o Pafou den eixan ke toso asximh ekseliksh oi ekloges dioti tha mporusan na mas tixun ke xeirotera. Nai, oti ki na mas laxei yparxei ke kati xeirotero. Panta. Lipon... tha mporusan as pume oi agioi pateres na eixan aniksei ton septo tafo tu Makariou tu tritou ke na eixan vrei to skinoma tu aftharto (doable giati htan agios) ke na ton eixan epanatopothetisei, os mumia pleon, sto throno gia defterh arxipiskopia. Auotsssssss. Zhto o Pafou lipon :(

 
At 15 November, 2006 08:27, Blogger drakouna said...

Firfiri, ο δέκατος τρίτος λόγος πιάννεται που τον "ισχυρό κλονισμό".
Δηλαδή, άμα σε δω με τις τρίχες και την σκεμπέ, μάλλον θα πάθω "ισχυρό κλονισμό" και θα θέλω να χωρίσω!! :)

 
At 15 November, 2006 13:43, Blogger shashoura said...

...eisasten wraioi...xa!

 
At 18 November, 2006 21:24, Anonymous Anonymous said...

Σ αγαπούσα θυμάμαι μια φορά μα τώρα ερημιά και/ ή τώρα πια είσαι ανάμνηση παλιά! Δεν θα έπρεπε να ναι λόγος διαζυγίου? Ο πιο ειλικρινής ?
Αιτούμενη Θεραπεία στην αίτηση:
Λύση γάμου λόγω του ότι o Αιτητής/Αιτήτρια δεν αγαπά πια και/ή δεν αγάπησε ποτέ την/τον Καθ ής /ού η Αίτηση !ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ!!!!!!

Προς τι τα υπόλοιπα?

Για να κάνεις όλα όσα αναφέρεις drakouna στο έτερο ήμισυ 12 και 2 bonus λόγους δεν αγαπάς πια ή δεν αγάπησες ποτέ. Αδιαφορείς για αγάπες και συναισθήματα του άλλου.Ετσι απλά !!!

Περαιτέρω για πληροφόρηση του αναγνωστικού σου κοινού δίμετροι δικηγόροι,με κοιλιακούς .....μόνο στα παραμύθια του ANDERSEN !!!!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.